Air Video – לראות את כל התכנים שלכם בבית ובחוץ מעל האייפון או האייפד שלכם

אחד החלומות שיש לגיקים כמונו הוא לראות את התכנים שלנו זמינים לצפייה בבית בכל מקום ובכל דרך.עם תוכנה בעלות של ...


הקדמה

בתור ילד אני זוכר שמאוד רציתי מסך מאוד גדול לסרטים ומסך מאוד קטן לראות בו טלויזיה.

לגבי המסך הקטן, לפני כמה שנים היתה לי טלויזיה ניידת, אבל עם האייפון והאייפד מי בכלל מתעניין בטלויזיה רגילה? הבעיה היא כמובן שהאייפון מוגבל בכמות הסרטים והסדרות שאפשר להניח עליו וגם מאוד לא נוח לסנכרן אותו כל הזמן בשביל לשמר את הרלוונטיות של התוכן. זה גם הרעיון מאחורי הפיתרון של iCloud של אפל, אלא ש-iCloud לוקה בחוסר אחד גדול – הוא לא מזרים את התוכן, אלא מוריד אותו לזיכרון המכשיר.

Air Video לוקח גישה הפוכה שבעצם הופכת את המכשיר שלכם לקליינט הזרמת תוכן. עלות התוכנה היא כשלושה דולרים. לאחר שתרכשו ותתקינו אותה, זהו, אתם מוכנים להזרים תוכן.

בדומה לתוכנות השרת של מזרימי מדיה רבים, גם כאן צריך תוכנה. התוכנה לא רק משתפת את התוכן, אלא עושה Transcoding. כלומר, היא ממירה כל פומרט שיש לכם לפורמט שירוץ ביעילות על האייפון ועל האייפד (פורמט H264 על בסיס Quicktime). ההמרה הזו מאפשרת לאייפון ולאייפד לרוץ ביעילות ולעשות את הפיענוח של הוידאו בחומרה, אשר שומר על זמן הסוללה, בניגוד לאופציות אחרות אשר מפענחות את הפורמטים ישירות (כגון Good player או VLC). ההמרה הזו יכולה להתבצע בזמן אמת או ברקע. 

תחילה יש להגדיר את תוכנת השרת ואת הספריות של המחשב (או ה-NAS) שהמחשב מחובר אליו.


ככה זה נראה כשתוכנת השרת באמצע המרה

התוכנה מציינת איזה קבצים היא ממירה כרגע ומה נמצא בתור לטיפול. קיימת תאימות גבוהה למחשבים מרובי ליבה כך שיתכן שניתן יהיה לעשות יותר מהמרה בודדת במקביל.

את התוכנה כדאי להריץ באותו מחשב שבו נמצא אייטיונז מסיבות שונות. בין היתר זה מאפשר המרה אוטומטית והוספה (מרחוק או ישירות) לאייטיונז. בהגדרות ניתן לשים סיסמא וגם להעביר את הפעילות לפורט מיוחד (חשוב בעיקר בשביל הגנה כנגד פריצות דרך Firewall). כאן היה לי חסרה אופציה לקבוע ספריה שבה כל קובץ שנמצא אוטומטית יומר ויועבר לספריה אחרת (למשל automatically add to itunes היא ספריית יעד הגיונית).

בטאב נוסף ניתן להשתמש במקום בכתובת IP במספר PIN מיוחד. בדומה ל-TeamViewer, הדבר מאפשר גישה למחשב מכל מקום, חשוב כאשר אתם מאחורי חומת אש מוגנת.

כמובן שתרגום עובד וצריך לבחור גופן מתאים. אני אישית חובב של Tahoma לתרגום.

עכשיו נותר רק להגדיר את השרת (או במקרה שלי שרתים) אשר מחזיק את התוכן. ניתן להגיע למקורות התוכן דרך כתובת IP פנימית (במקרה שלי רשת 10.0.0) או חיצונית (במידה ויש לכם Port Redirector). במידה ואתם רוצים לגשת למחשב שלכם מחוץ לבית בלי שום הגדרות, פשוט העתיקו את קוד ה-PIN מתוכנת השרת של Air Video לתוך האייפד. זהו, עכשיו הכל מוכן.

עכשיו ניתן להתחבר לשרת דרך האייפון או האייפד. לחיצה על הכפתור מזהה את ה-PIN ולאחר הקלדת סיסמא אפשר לראות את הספריות שהגדרנו מוקדם יותר בצד של השרת.

עכשיו יש לנו רשימת קבצים שאפשר לנגן. ברגע שנבחר סרט ניתן לבחור במספר אפשרויות.

אם זה סרט שכבר בפורמט mp4, אז אין צורך בהמרה נוספת ואפשר ישר לנגן אותו. במידה וזה כל פורמט אחר (לרוב MKV, M2TS או AVI), ניתן לעשות המרה בזמן אמת או להמיר את הסרט Offline. ברגע שהקובץ המומר יהיה מוכן, אפשר יהיה לצפות בו. קובץ מומר ניתן גם להוספה לתוך ספריית אייטיונז ובגלל זה כדאי להריץ את תוכנת השרת על גבי המחשב שעליו אתם מריצים את אייטיונז.

כאשר מנגנים תוכן ומפסיקים, ניתן לנגן מה-Bookmark האחרון ולהמשיך משם. כדאי לשים לב שכאשר מנגנים מדור שלישי, קצבי הנתונים הם אדפטיבים ותלויים במהירות הרשת, לכן נדרשת תמיד המרה חיה (Live Conversion). האיכות סבירה בשביל הזרמת תוכן מסוג זה וכמובן שנדרש רוחב פס עולה (Upload) יחסית גבוה בבית שלכם. ניסיתי ממספר מקומות והאיכות היתה סבירה לחלוטין על גבי האייפון, אך טיפה חלשה עבור אייפד בצפיה בדור שלישי של תכני HD.

הנגן

תוכנת הנגן נוחה מאוד וכל מי שמכיר את נגן הוידאו של האייפון/אייפד יתרגל אליה מהר מאוד. 

נגיעה קלה וניתן להעביר לכל נקודה בסרט. על ידי משיכה של האצבע מטה ניתן לעשות Scrubbing (קירצוף זה לא תרגום הגיוני למילה הנוראה הזו) אשר מאפשר לכם להגיע בדיוק רב לנקודה בזמן שאותה אתם מחפשים. ניתן כמובן לנגן או להקפיא את התמונה, להעביר לסרט הבא בספריה או לשנות את הווליום.

בנוסף, שני חיצים כלפי מעלה מאפשרים גישה לפונקציות נוספות, כגון הרצה מהירה, וכן קפיצה 30 שניות קדימה או אחורה בזמן (ע"ע דילוג על פרסומות).

כמובן שהתרגום נראה נפלא וניתן גם לעשות זום. אם יש לכם מכשירים שתומכים ב- Air Play (למשל Apple TV) או רסיבר מתאים שמחובר למסך, אפשר לשדר עם האייפד למסך את התוכן. כאשר הכל נעשה ב-WIFI, האיכות בהחלט סבירה. זה קצב נתונים מעט נמוך, כך שלא לצפות לאיכות מזהירה של בלוריי, אבל אם אין לכם בבית מזרימדיה, זה בהחלט יכול להיות אלטרנטיבה זולה.

אופציות מתקדמות

באייפון, יש מעט מאוד אפשרויות מתקדמות. בעיקר אפשרויות מיון חכמות כאשר יש ספריות עם הרבה קבצי וידאו.

ניתן גם לצפות גם ברשימת ההמרה של השרת ולראות אם הסתיימה המרה עדיין או לא. לבסוף, ניתן לשלוט בעוצמת הקול ולתת Boost לתכנים שקטים (אופייני למדי בתכני 5.1 שהם לרוב יוצאים שקטים למדי כשממירים אותם לסטריאו עבור האייפון והאייפד). ניתן גם לקבוע איזה תרגום וסטרים של אודיו יוצגו ויושמעו בקובץ הספציפי.

בהגדרות ההמרה ניתן לשלוט ברוחב הפס (Bitrate) של התוכן בכל אחד משלושת המצבים:

  • Wi-Fi – כשאתם בבית.
  • Remote Wi-Fi – כשאתם ברשת אלחוטית אבל לא בבית.
  • 3G – כאשר אתם על רשת אלחוטית.

באופציה של 3G ו- Remote Wi-Fi, ניתן לקבוע מספר קצבי נתונים המותרים על ידי המערכת, כאשר התוכנה תזהה את הקצב האופטימלי לחיבור. חביב, אבל נראה לי מעט מיותר ומוגזם, עדיף שהכל יבוצע אוטומטית באופן שקוף למשתמש.

לבסוף, ניתן גם לקבוע רזולוציה (או אוטומטית או ידנית) עבור הוידאו ואת איכות ההמרה, אשר קובעת כמה השרת יתאמץ להגיע לאיכות טובה בקצב הנתונים שהכתבתם לו (כמובן שזה ידרוש יותר עיבוד ויותר זמן עד שתראות תמונת וידאו). אם יש לכם, כמו אצלי, מחשב i7 סביר, זה לא צריך להיות בעיה בכלל. אגב, בשום שלב לא ממש הרגשתי שכשהמחשב ממיר את הקבצים ברקע, שהוא מואט משמעותית. מצד שני רוב הזמן שהוא היה עסוק בהמרות, לא הייתי פיזית מול המחשב…

באייפד ההעדפה היא לבחור ברזולוציה מקסימלית להמרה. גם במידה ואתם ממירים במקביל גם לאייפד וגם לאייפון, תוודאו שאתם במקסימום רזולוציה (720P) או אם אתם לחוצים יותר במקום, 1024 ברזולוציה רוחב מקסימלית (זו הרזולוציה של המסך של האייפד).

באייפון חשוב להשתמש במוד Manual אם איכות התמונה חשובה לכם

אחרי המרה מהסוג הזה ניתן פשוט לנגן את התוכן ישירות בלי המרה בזמן אמת. במקרה כזה, פשוט נוצר קובץ MP4 (רק עם סיומת M4V) שתואם לחלוטין כמעט לכל מכשיר נייד שקיים. ניגון ישיר כזה עובד בלי בעיה מעל הרשת הביתית, אבל כדאי לשים לב שבשביל חיבור סלולרי או מרוחק, התוכנה תמיד תעשה המרה ולא ניתן יהיה לנגן את הקובץ שנוצר (פשוט כי ההמרה היא אדפטיבית בכדי להתמודד עם רוחב הסרט המשתנה בין המכשיר לבין המחשב).

פיצ'ר אחד אחרון שכדאי להתעכב עליו הוא היכולת להוסיף ישירות את הוידאו לאייטיונז. למה זה טוב? יש לכם סרט טוב, עם או בלי תרגום (אבל שימו לב שבחרתם ב-audio track שבאנגלית…) שאתם רוצים לראות אותו בזמן עתידי נוח מאוד להוסיף אותו לספריית אייטיונז ואז לסנכרן את המכשיר בזמנכם החופשי. לחיצה על Add to itunes מאפשרת לכם לבחור לאן הסרט יגיע – סרטים, סדרות, פודקסטים וכו'. 

בשביל להגיע לאותו סרט פשוט לחצו באייפד על אפליקציית VIDEOS (באייפון  זה תחת נגן ה-iPod) ובחרו בסרט. סרט 1080P שהמרתי מקובץ 10GB הומר ל-1.3GB כאשר אורכו 2:14 דקות וקצב הנתונים הממוצע שלו, לפי אייטיונז קצב הנתונים שנוצר בוידאו הוא 1.3Mbps והאודיו ב-184Kbps.

סיכום

Air Video היא אחת התוכנות המוצלחות ביותר שרכשתי לאייפד. אני לא משתמש כבד בזה, מרבית הצפיה שלי נעשית מול מסך גדול. מצד שני, פתאום אחד הילדים מתעצבן על אחר או שמשתלטים לי על הטלויזיה. נחמד לי שאני יכול לשים אוזניות ולהמשיך לראות את הפרק בסדרה שאני צופה בה או לחליפין להעביר את אחד הילדים לאייפד כסוג של מסך נייד נוסף לעת חירום. 

איכות התמונה מספיקה לי בהחלט ויוצא לא פעם שבבקרים, בשירותים או מול הצחצוח גילוח, אני פשוט צופה בתוכנית כמו ה-Daily Show במקום לקרוא את עיתון הבוקר (באייפד) או חדשות הטכנולוגיה (באייפד). זה בהחלט מקפיץ את השימושיות של האייפד בכמה רמות. אם רק היה דרך (רמז ליס!) להזרים תכנים מהטלויזיה לאייפד, זה בכלל היה הופך את כל העסק לנוח להפליא, הייתי מאוד שמח לאפשר לילדים לצפות בבובספוג או בית אנוביס/iCarly על גבי האייפד במקום שיתפסו לי את המסך הראשי בסלון המגורים.

גם כאשר אני צופה, ממרחק סביר, למרות איכות המסך הסבירה מינוס של האייפד (1024 על 768 בהחלט לא מספק אותי למסך בגודל 9.6"), זה עושה את העבודה. לגבי ה-3G, האמת שזה לא בדיוק משהו שיוצא לי להשתמש בו הרבה, אני לרוב גולש או שומע מוזיקה/פודקסטים כשאני מחוץ לבית, אבל הערך של זה בהחלט לא מבוטל. לא פעם יוצא לי להיות בבתי מלון בחו"ל והיה נחמד מאוד להזרים לטלויזיה במלון וידאו מהבית… לא בטוח שהאיכות תספק אותי, נותר רק לקוות שבשלב כזה או אחר בזק תרים את קצב ה-Upload למי שיש לו NGN 15M ומעלה. 

למי שרוצה להתנסות עם התוכנה טרם הרכישה, קיימת גרסה חינמית ומצומצמת שלה.

בקיצור, מומלץ בחום.

לדיון בנושא: Air Video – לראות את כל התכנים שלכם בבית ובחוץ מעל האייפון או האייפד שלכם


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
22.07.2011
  
מאת: עפר לאור

1