סמסונג SH100 – מקושרת היטב

הסמסונג SH100 מוציאה תמונות סבירות בלבד אבל עדיין הצליחה לשבות את הלב שלנו עם קישוריות מדהימה ומלאה לאינטרנט ויכולות גיבוי ...


מבוא וחומרה

[המאמר מחולק למספר עמודים כשבכל עמוד יש קישור לעמוד הבא. ניתן לצפות בתוכן העניינים או לבחור לצפייה במאמר המלא בדף אחד בתפריט מימין]

סמסונג הציגה לפני כחודש את ליין המצלמות שלה לשנת 2011 – קטנות, גדולות, צבעוניות אבל מה שמשך את עיני היתה דווקא מצלמה קטנה, חסרת ייחוד עיצובי לחלוטין שבקלות ניתן לפספס אותה במסדר זיהוי עם מצלמות פוקט אחרות כתף אל כתף אלמלא אותו לוגו קטן ומעניין שמעטר אותה מלמעלה – wifi.

 

כן, ה SH100 של סמסונג אינה סתם מצלמה, זוהי מצלמה שייעודה העיקרי הוא להתחבר לרשת האינטרנט ולהביא את החיים המצולמים שלנו אל כולם, אל הרשת. מצלמות סלולר כבר יודעות לעשות את זה מזמן אך סמסונג נותנת מצלמה ייעודית, בעלת 14 מגה פיקסל וזום X5 וכערך מוסף שהפך כבר לעיקרי בסוג הצילומים בשנתיים האחרונות – רשת אלחוטית להעלאת התמונות ללא כבלים.

 

קצת נתונים יבשים לפני המנה העיקרית

  • ה SH100 היא מצלמת 14.2 מגה פיקסל המסוגלת לצלם ברזולוציות של:
    4320X3240, 4320X2880, 4320X2432, 3648X2736, 2592X1944, 1984X1488, 1920X1080, 1024X768
  • צילום וידאו HD (הפרדה גבוהה): 1280X720HQ, 1280X720, 640X480, 320X240, ו-320X240 לשיתוף ברשת. צילום ב- 30 פריימים לשנייה.
  • זום אופטי – X5
  • עדשה 26mm
  • ה SH100 מעוצבת כמצלמת פוקט קטנטנה ללא עיצוב מיוחד שהוא. למצלמה מסך מגע אחורי בגודל 3" 

מלבד גודלה הקטן, ה SH100 מינימליסטית בכל הנוגע לכפתורי חומרה. למצלמה יש מספר כפתורי חומרה – כפתור צילום שעליו גם לחיצי הזום, כפתור גלריית תמונות לצפייה בתמונות ובסרטונים שצילמנו, כפתור PWR שקוע להדלקת וכיבוי המצלמה וכפתור "בית" שמוצב לצד המסך. זהו, אין למעשה עוד כפתורי חומרה וכל הכפתורים והשינויים שתרצו לבצע נמצאים על גבי מסך המגע.
מצאתי שדווקא חסרים לי מספר כפתורי חומרה שהייתי מעדיף שיהיו ממש על המצלמה על פני במסך המגע.

SH100 – קטנה וממזרה

 

כפתור כיבוי והדלקה, כפתור צילום וכפתורי הזום

 

כפתור הבית ובתחתית המצלמה – פתח הסוללה

 

המצלמה מונעת על ידי סוללה ייעודית פנימית של 850mAh. את הסוללה ניתן לטעון האמצעות חיבור המצלמה למקור מתח ישירות או באמצעות חיבור המצלמה בכבל USB למחשב.
כמו בכל מצלמה בעלת סוללה שכזו, יש לכך יתרונות וחסרונות – מצד אחד פשוט וקל לטעון את המצלמה בלי להתעסק בסוללות רגילות שעלולות להיגמר לנו באמצע, ומהצד השני אין אפשרות להזין למצלמה סוללות רגילות במקרה הצורך כשנתקעים ללא מקור מתח או ללא זמן לטעינת הסוללה.
הסוללה יכולה להישלף בקלות החוצה ולהחליפה באחרת (ניתן לרכוש סוללת גיבוי נוספת).

המצלמה נוחה לצילום והחזקה בידיים. הגודל שלה עוזר מצד אחד לניידות הטובה שלה, להכניס אותה לכיס המכנס בקלות ובנוחות אך מהצד השני לפעמים היא קטנה מידי ויש הרגשה של חוסר יציבות בידיים. משום שהמצלמה מיועדת לצלם המשפחתי החובב, הגודל הקטן שלה מנצח בסופו של דבר.

למצלמה יש תצוגה מקדימה של כשנייה בלבד לאחר שתצלמו בה. תהרגו אותי אבל לא מצאתי בשום מקום את האפשרות לשנות את התצוגה המקדימה לזמן ארוך יותר. דיי מעצבן.

איכויות צילום:

ניתן לסכם את איכות הצילום של ה SH100 ב"לא נפלתי מהכסא". התמונות יוצאות סבירות למדי אך ציפיתי לקצת יותר ממצלמת סטילס ייעודית שאמורה להתחרות במצלמות הסלולר שתופסות נתח גדול יותר מידי שנה.

המצלמה מצלמת טוב מאוד באור יום, הצבעים חיים והתמונות יוצאות חדות וברורות. בצילום בשמש חזקה מתקבלות לעתים תמונות שרופות מידי בחלקים בהם מוטלת השמש דבר שגם מביא לעתים לתמונה דהוייה מידי.
קשה לומר את אותו הדבר על צילום בתאורה חשוכה או בצילום לילה ללא פלאש, כשהחיסרון במייצב תמונה אופטי ניכר במצלמה בצילום לילה כשתזוזות קטנות בזמן הצילום משפיעות על איכות התמונה והטשטוש המתקבל בסופו של דבר.

החיסרון בכפתורים פיזיים על גבי המצלמה יפריע מאוד לצלם שנמצא על גבול החובבנות בואך מקצוענות. על מנת לשנות הגדרות המצלמה ולשנות פרמטרים של העדשה והצילום, תיאלצו לעבור בין תפריטי מגע באופן מסורבל למדי. 

צילום באור יום:

צילום באור יום. שמש חזקה מימין. מספר מקומות בתמונה נשרפו

 

צילום באור יום. שמש חזקה מלפנים למעלה

צילום מאקרו מבוצע בצורה טובה ומתקבלת תמונה מקורבת ויפה כמתבקש. יש מגבלה מסויימת להתקרבות לאובייקט, לא ניתן לצלם אותו ממש כשהעדשה כמעט נוגעת בו כי אז הוא יוצא מטושטש, אלא צריך להתרחק ממנו מעט.

צילום מאקרו

 

צילום רגיל של סלסלת הפירות

 

צילום מאקרו
צילום רגיל של השיח

תמונות בחדר חשוך כשהפלאש מאופשר יוצאות סבירות עד טובות. אהבתי את העובדה שהפלאש לא שורף ולא משטח את האובייקט המצולם אלא משאיר עומק בתמונה. 

צילום עם פלאש דולק. קרוב לקיר

 

צילום עם פלאש דולק. רחוק מהקיר

 

צילום וידאו:

כאמור, ה SH100 מסוגלת לצלם באיכות של 720P באיכות טובה. איכות הוידאו טובה למדי ורואים שהסרטונים בה צולמו בהפרדה גבוהה. הזום במצלמה בעל שני מצבים בלבד – זום פנימה וזום אחורה. לא ניתן לבצע זום איטי או מהיר דבר שנזקק בדרך כלל בצילומי וידאו על מנת שלא ייראה צילום רובוטי מידי.
המצלמה קטנה. בצילום וידאו הגודל של המצלמה הופך לחיסרון שלה כשבצילום בזום גבוה ניתן להרגיש כל תזוזה של המצלמה. זה קורה גם עם מצלמות גדולות וכבדות אך במצלמות קטנות היציבות קטנה.

לכידת הקול במצלמה היא פשוט טובה. שומעים את הקול בבירור ללא עיוותים. שימו לב שחריץ המיקרופון של המצלמה נמצא בחלק העליון שלה קרוב למקום שבו סביר להניח שתניחו את אצבע יד שמאל שלכם לצורך יציבות המצלמה וצריך לשים לב שלא לחסום את חריץ המיקרופון.

דוגמת צילום וידאו באיכות 720P (וודאו שבחרת באפשרות 720P בסרטון):

 

ממשק המצלמה ומסך המגע

השליטה במאפייני המצלמה כולם נעשית על ידי מסך המגע. ממשק המצלמה מזכיר מאוד טלפונים חכמים כדוגמת אייפון או מכשירי אנדרויד – הממשק מחולק לארבעה מסכים שונים הניתנים לגלילה על ידי האצבע, ממש בדומה לסמארטפון. מלבד זאת, כל ההגדרות והמאפיינים של המצלמה מחולקים לאפליקציות שכל אחת מיוצגת על ידי אייקון משלה. יש הרבה אפליקציות, אולי רבות מידי, שתפקידן לקבוע את מצבי הצילום שלנו, לקבוע הגדרות, לעצב ולרטש את התמונות על גבי המצלמה, להתחבר לאינטרנט ולצפות בתמונות שלנו בכל מיני אפליקציות חביבות.

המסך הראשון של ממשק המצלמה מאגד בתוכו את כל האפליקציות החשובות ביותר שסביר להניח שנשתמש בהן יותר מכל אפליקציה אחרת. סמסונג בחרה עבורנו את האפליקציות שלדעתה הן החשובות והשמישות ביותר שיופיעו במסך הראשון. למעשה, ממש בזמן כתיבת הביקורת, התחלתי לכתוב שלמרות שסמסונג בחרו אפליקציות נכונות ובסיסיות שיופיעו במסך הראשון, עדיין הייתי שמח לאפשרות שליטה בה אוכל להחליט איזו אפליקציה תופיע בכל מקום. ואז, רגע לפני הוצאת הביקורת החלטתי שהעניין מצריך בדיקה נוספת משום ששיערתי שחייבת להיות אפשרות כזו, במיוחד כשסמסונג עיצבה את המסך שייראה כמו מסך של טלפון חכם. ניגשתי למצלמה והופ – בדיוק, לחיצה ארוכה על אפליקציה וניתן לגרור אותה להיכן שרוצים. מעולה.

צילום בסיסי 

 במסך הראשון מופיעות שלוש אפליקציות עיקריות ובסיסיות בהן סביר להניח שנשתמש יותר מכולן – אוטו' חכם, סרט חכם ותכנית.

 

אוטו' חכם היא אפליקציה לצילום אוטומטי, מהיר ללא הגדרות מיוחדות ושינויים במצלמה. הצילום הזה משתווה למצב אוטו' בחוגה של כל מצלמה אחרת. האפשרויות היחידות בהן ניתן להשתמש במצב זה הן גודל הצילום (1MP עד 14MP) ובקוצב זמן לצילום עצמי אוטמטי. בקוצב הזמן יש מצב אחד בלבד של 10 שניות.
אופציה נוספת לשינוי היא מצב הפלאש – כבוי או אוטומטי.

במצב תכנית נוכל להגדיר בצורה טובה יותר את מצבי הצילום שלנו. כאן נקבל כבר שליטה על תצלום מאקרו או לא, קוצב הזמן בעל זמנים של 5, 10 שניות ומצב צילום כפול בו הוא מצלם בתוך 10 שניות בפעם הראשונה ואז מיד מצלם תמונה נוספת בתוך שתי שניות נוספות.
ניתן לשנות את איזון הצבעים, החשיפה, ISO, אפשרויות רבות יותר של המבזק (אוטו', עיניים אדומות וכו'..), שינוי שטח המוקד.

למצלמה יש מצב של זיהוי פנים חכם, המצלמה מסוגלת לאסוף את כל תמונות הפנים שצילמנו אותם נוכל לקבוע במועדפים, לחפש על פי פנים, לצלם פנים מסויימות וכו'.

רשימת פנים במצלמה

 

יש עוד אופציות רבות במצב זה כמו מדידה, איזון ניגודיות, לכידות תנועה, מסננים חכמים של סרט ישן, רישום, עין דג וכו'ו ועוד ועוד…
את כל האופציות האלה אפשר לשנות על פי הצורך של הצלם. ניתן לקבוע איזו אופציה תופיע במסך הראשי (על ידי עריכת המסך הראשי וגרירת האייקון המתאים).

סרט חכם זו האפליקציה הבסיסית של צילום וידאו. כאן ניתן לצלם וידאו עם פרמטרים קבועים מראש שאת חלקם ניתן לשנות – גודל הסרטון המגיע עד 720P, קצב פריימים (15 או 30), בחירה בקול מופעל או לא ואופציית קוצב זמן של 10 שניות.

אחד החסרונות של שימוש במצלמה באמצעות אפליקציות שונות לכל מצב הוא העובדה שלא ניתן לעבור מצילום סטילס לצילום וידאו בצורה פשוטה ומהירה. כך, אם נצלם וידאו ונרצה לצלם גם סטילס, ניאלץ ללחוץ על כפתור הבית להגעה למסך האפליקציות ולבחור באפליקציית הסטילס, לצלם, ושוב לעבור לוידאו באותה הדרך.
כל הסרבול הזה היה נחסך אם היה כפתור פיזי למעבר ממצב סטילס לוידאו על גבי המצלמה או אפשרות לצלם סטילס תוך כדי צילום בוידאו (לכידת מסך).

סרטון חלק 1 – מסביב למכשיר וצילום בסיסי:

 

גולת הכותרת: תקשורת

אתם לא תקנו את המצלמה הזו רק בשביל התמונות שהיא מוציאה, בגלל הזום שלה או בגלל הרזולוציה, את המצלמה הזו אתם תקנו בגלל שאתם רוצים עבודה קלה יותר, נוחה ומהירה בכל הנוגע לניהול התמונות, העברתן למחשב, גיבוי שלהן והעלאת התמונות לרשתות החברתיות.

סמסונג שמה דגש חזק מאוד ב SH100 על שיתופיות. ניתן בקלות רבה לשתף כל תמונה שצילמתם לרשת הפייסבוק, פיקאסה, יוטיוב (עבור סרטונים), photobucket או סמסונג Imaging. מלבד שיתוף לרשתות החברתיות, תוכלו לשלוח את התמונות בדואר אלקטרוני לכל נמען שתרצו דרך המצלמה עצמה.

רשתות חברתיות ושיתוף:

 

במסך אפליקציית האינטרנט של המצלמה נקבל את כל האפשרויות שלנו להעלאת התמונות לרשתות החברתיות. כל שצריך לעשות הוא להתחבר לרשת אלחוטית עם המצלמה ולהתחבר לרשת החברתית שלנו עם שם המשתמש והססמא המתאימים.
בהעלאת תמונות לפייסבוק מצאתי שהאופציה נוחה מאוד. מצאתי את ההעלאה נוחה וכייפית – מעלים תמונה וניתן אף להוסיף שורת סטטוס לתמונה בפייסבוק, אלא שהחיסרון הגדול כאן הוא ששורת הסטטוס מוגבלת במספר האותיות והמילים לכמשפט קצר אחד.
ההגבלה הזאת מופיעה לכל אורך המכשיר כשגם בשליחת מייל לנמען לא נוכל לכתוב יותר מ-30 תווים בכותרת המייל.
הכתיבה נעשית באמצעות מקלדת QWERTY מלאה וההקלדה קלה ומהירה, אולם חיסרון נוסף כאן הוא שקיימת מקלדת באנגלית בלבד ואין מקלדת בעברית. למען האמת זה קצת מוזר משום שבהצגת ליין המצלמות של סמסונג לפני כחודש התפארו בסמסונג על עיברות מלא של כל ליין המצלמות שלהם.
אולי המקלדת הזאת נשכחה מהלוקליזציה ואולי זה עניין של זמן עד שתוציא החברה עדכון תוכנה.

באפליקציית הרשתות ניתן להעלות גם סרטונים ליוטיוב. שוב – מאוד נחמד ומאוד יעיל אך לא ניתן להעלות סרטונים הגבוהים מ QVGA ושאורכים למעלה מ-30 שניות. מצער מאוד.

אפליקציה נוספת הנמצאת בברירת המחדל במסך השני במכשיר היא אפליקציית ה allshare. בעזרת האפליקציה הזאת ניתן להזרים באופן אחלוטי למכשירים תומכים באמצעות DLNA את התמונות והסרטונים שלנו.

שליחת מייל:

דרך אפליקציית המייל ניתן לשלוח דואר אלקטרוני לכל נמען בצירוף תמונה או מקבץ תמונות שנבחר מהמצלמה. משום שהמשלוח עובר דרך שרת של סמסונג ולא מתבצע באמת ישירות מהמייל שלנו, אין צורך להגדיר דואר אלקטרוני שלנו לצורך השליחה.

 

גיבוי התמונות:

עד היום, כמעט כל המצלמות הדיגיטליות מצריכות מאיתנו לחבר אותן למחשב על מנת להוריד את התמונות שצילמנו ולשמור אותן בכונן המחשב שלנו. החיבור נעשה פיזית באמצעות כבל ואין צורך להרחיב על כך את הסרבול והחיפוש אחר הכבל בכל פעם שרוצים לשמור את התמונות.
ב SH100 ישנה אופציה שנקראת "גיבוי אוטומטי" – מבצעים זיווג בפעם הראשונה של המצלמה עם המחשב (באמצעות כבל, רק בפעם הראשונה), הזיווג יוצר לנו שרת על גבי המחשב שיודע לזהות את המצלמה בפעם הבאה.
כעת, כל שיש לעשות הוא להגיע הביתה, להתחבר עם המצלמה לרשת האלחוטית בה משתמש גם המחשב שלנו וללחוץ על אפליקציית הגיבוי שבמצלמה. התמונות יועברו מיידית באופן אוטומטי לספריית הגיבוי אותה בחרנו מראש באופן אלחוטי לחלוטין כשהמצלמה מונחת לה בנוחות על השולחן ללא מגע.

 

 

חיבור לסלולרי חכם:

אפליקציה נחמדה נוספת שנמצאת בקטיגוריית "האפליקציה המגניבה" במכשיר היא האפשרות לחבר את המצלמה באופן אלחוטי לחלוטין (גם לא דרך ראוטר) למכשיר סלולרי חכם מסוג גלקסי S או S2 או מכשיר אייפון 4 (שלושת המכשירים הללו בלבד). על מנת לחבר את המצלמה למכשיר הסלולרי יש להוריד אפליקציה הנקראת remote viewfinder מהמרקט באנדרויד או מהאפסטור באייפון.
הפעלת האפליקציה על המכשיר הסלולרי תיצור access point אליו תוכל המצלמה להתחבר. לאחר שהמצלמה מתחברת לסלולרי, ניתן לראות על גבי הסלולרי את כל מה שהמצלמה מצלמת ואפילו לשלוט על הזום ועל כפתור הצילום במצלמה.
התמונות נשמרות על גבי המצלמה ולא על גבי הסלולר. התגובתיות של התוכנה סבירה מאוד.

קשה לחשוב על דרכים לשימוש באפליקציה הזאת. ניסיתי, ביחד עם חובבי צילום אחרים לחשוב על דרכים להשתמש באופציה הזאת וכל מה שחשבנו עליו הוא –

  • צילומים עצמיים (למרות שיש אפשרות לצילום טיימר)
  • הצבת המצלמה על חצובה או במקום מרוחק ושליטה בה מרחוק על ידי הסלולר (למשל באירועים בהם ניתן להציב את המצלמה על חצובה מלפני לצילום הבמה/הנואמים בעוד אתם יושבים הרחק מאחור).
  • צילום אקסטרים – למשל הצבת המצלמה על אופניים או קסדת ראש תוך שאתם מסתכלים על מה שהיא מצלמת תוך כדי תנועה.
  • צילום אבטחה או צילומים סמויים – הצבת המצלמה במקום נסתר וצפייה ושליטה בה מרחוק.

חביב מאוד אבל לא נראה שתשתמשו באופציה הזאת לעתים קרובות. 

סירטון חלק 2 – אלחוטיות, אינטרנט, רשתות חברתיות וגיבוי אוטומטי:

 

אפליקציות הגדרה, עיצוביות, גלריות סיכום ומחיר

המסך השני – עריכת צילומים

 

ה SH100 עשירה מאוד באפליקציות שונות עם ארבעה מסכים עמוסים באפליקציות שונות שלפעמים נראה שהוסיפה כמה מהן רק על מנת לתת נפח ולהציג מגוון עשיר של אפשרויות. אז מגוון עשיר בהחלט יש ואפשר לפעמים לאבד את עצמך במגוון האפשרויות שמציעה המצלמה, אולם נבירה עמוקה בכל האפליקציות מגלה שחלק מהאפשרויות פשוט כפולות ומופיעות מספר פעמים בכמה אפליקציות.

ניתן לבצע עריכות לתמונות שלנו, להוסיף להן מסגרות דקורטיביות, לרטש פנים, לשנות צבעים ולהוסיף פילטרים רבים. האפשרויות ב SH100 כמעט אינן סופיות כשלמעשה, גם מספר שבועות לאחר שימוש במצלמה, קשה לי להגיד שאני מכיר את כולן ובכל התנסות ובדיקה נוספת, אני מגלה אפשרות חדשה.

על חלק מהאפליקציות הייתי מוותר למרות שאין כל סיבה שלא ישארו על המצלמה, מקסימום אפשר להעביר את האפליקציות אחורה, לדף האחרון – למשל אפליקציית התקריב – אפליקציה שלמה לצילומי מאקרו בעוד שאפשרות כזו קיימת בשתי אפליקציות צילום נוספות במכשיר.

המסך השלישי

 

ניתן לבצע צילומים עם פיטרים מוכנים מראש, הן צילומי סטילס והן צילומי וידאו, למשל פילטרים של סרט ישן, תשלילים, עין הדג, רישום ועוד…

אפשרויות הבחירה. מסך דומה גם לאפליקציית הפילטרים בוידאו

 

צילום באמצעות פילטר "רישום"

באפליקציית "לילה" תוכלו לבצע צילומי לילה (כמובן) תוך שתוכלו לשנות באופן ידני את מהירות הצמצם ממצב אוטומטי ועד ל 16S ואת הפתיחה ממצב אוטומטי לשתי אפשרויות נוספות – 3.3 ו- 9.4.

אפליקציה עיצובית נחמדה נוספת היא אפליקציית "מסגרת קסם". באמצעות מסגרות קבועות מראש, תוכלו למקם את התמונה שברצונכם לצלם בתוך אחת המסגרות כאילו התמונה שייכת אליה. למשל תוכלו לצלם את האובייקט כאילו הוא חלק מפוסטר פרסומת על גבי תחנת אוטובוס או כאילו הוא מצולם בתוך קלף עתיק המונח על גבי החול, בתוך מקלט טלויזיה או כחלק מכתבה בעיתון ועוד ועוד…


האובייקטים בתוך קלף עתיק

 

האובייקט בתוך ספר תמונות
בתוך מסך הטלויזיה

ל SH100 יש עוד מגוון אפשרויות ואפליקציות שנועדו לשחק עם התמונות שלנו, לעצב ולערוך אותן מחדש. האפליקציות נעות על גבול הגימיק בלבד ועד ה"נחמד שיש".

 

סוג נוסף של אפליקציות במכשיר הוא קטיגוריית הצפייה בתמונות. ניתן לצפות בתמונות שצילמנו בצורה בסיסית על ידי העברת תמונה תמונה באמצעות האצבע או שניתן לצפות בהן מרחפות במרחב בתלת מימד. ניתן גם לבצע מצגת שקופיות שתעבור באופן אוטומטי מתמונה לתמונה.
מצב צפייה נוסף הוא "מראה מגזין". באפליקציה הזו ניתן לצפות בתמונות כשהן ערוכות באחד מתוך שלושה אלבומים מוכנים מראש בנושאים שונים (מסיבה, חתונה…). מעבר בין הדפים מתבצע על ידי החלקת האצבע במסך בדומה לדפדוף בספר. הדף יתהפך באנימציה זהה לקוראי הספרים שאנו מכירים מהאייפד ומכשירים דומים אחרים.
המסך די קטן עבור צפייה במצב הזה כשגם התמונות קטנות יותר בתוך האלבום אבל אם תחברו את המכשיר למסך גדול יותר, מובטחת לכם חוויה שונה.

סירטון חלק 3: אפליקציות עיצוביות וסיכום

סיכום

בעד:

קישוריות קישוריות קישוריות
צילום יום טוב
אפשרויות רבות ומגוונות ויכולת לבצע צילומי ארט
צילום וידאו טוב
צילום בשילוב פלאש מספק דיו
סאונד מעולה בוידאו
לחובבי גאדגטס
מחיר סביר בהחלט

נגד:

צילום בתאורה נמוכה לא מספק
מחסור במייצב תמונה אופטי
סרטוני יוטיוב מוגבלים באיכות ואורך
אין מקלדת בעברית
חסרים כפתורים פיזים למעבר מהיר בין צילום וידאו לסטילס

אם אתם אוהבים גאדגטים, נמאס לכם מכבלים ברחבי החדר ומחפשים תמיד את הדרך הקלה לבצע דברים תוך התפשרות על איכות צילומים סבירה לצלם החובב המשפחתי, זו המצלמה עבורכם.

המצלמה על גבי הנייר תתן לכם איכויות טכניות טובות שאינן נופלות מכל מצלמה אחרת, בפועל התקשינו להוציא תמונות מקצועיות לגמרי אך בסופו של יום איכות התמונות היו סבירות למדי עבור מצלמה משפחתית המיועדת לצילום טיולים ומשפחה.
צילום הוידאו טוב מאוד ואיכות הקול מעולה. ובשורה התחתונה, אם אתם מצלמים בדרך כלל על מצב אוטומט, לא מתעסקים יותר מידי עם הגדרות ופרמטרים לביצוע צילומים מקצועיים יותר (למרות שישנה אפשרות כזו), אז ה SH100 תתאים לכם.

גולת הכותרת במצלמה הזאת שנותן לה יתרון על פני כל מצלמה אחרת בקטיגוריה שלה הוא החיבוריות. באמצעות המצלמה תוכלו לשלוח את הצילומים לרשתות חברתיות באופן ישיר, לשלוח את התמונות במייל או לגבות את התמונות בלחיצת כפתור כשתגיעו הביתה למחשב הראשי שלכם ובלי כל פעולה מיותרת אחרת.
למעשה, אם היו מוסיפים למצלמה כרטיס סים סלולרי, החיים היו הופכים פשוטים יותר לחובבי הצילום. אבל כנראה שלא רחוק היום שזה יקרה כשסביר להניח שכשיראו חברות הצילום שהסלולר נושף בעורפן, ניתן לנבא שהן ישלבו במכשירי הצילום שלהן רכיב סלולרי ומערכת מתאימה ובכך יתקרבו למכשיר אחד שעושה הכל.
ובינתיים תסתפקו ב SH100, המצלמה הקרובה ביותר לנוחות אינטרנטית שיש ובמחיר של 949 ש"ח, קשה לסרב לה.


מחיר: 949 ש"ח 
נמכר בבזק סטור

לדיון בנושא: סמסונג SH100 – מקושרת היטב


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

18:00
  /  
20.07.2011
  
מאת: אלי חבוש

1