JBL OnBeat Xtreme – תחנת עגינה בביצועים גבוהים

חברת JBL יצאה עם מערכת רמקולים - OnBeat Xtreme, שהיא גם תחנת עגינה למכשירים הניידים שלנו, בדקנו האם המערכת לא רק יפה ...


 

אודות JBL

חברת JBL מוכרת אצלנו שנים רבות בזכות מגוון רחב מאוד של רמקולים ואוזניות שממוקמים בטווח של טוב עד מצויין. החברה עצמה הוקמה לפני כמעט 70 שנים בארה"ב ע"י James B. Lansing (לאחר שעזב את Altec Lansing שגם היא על שמו) ומכאן שם החברה JBL. ג'יימס עצמו לא זכה לראות את החברה שלו מצליחה אי פעם. הוא היה ממציא מעולה אבל איש עסקים גרוע, ולאחר 4 שנים בהם החברה פיתחה מוצרים חדשניים (רמקול ה-D130 שפותח ע"י ג'יימס ב-1948 יוצר במשך 55 שנה!) אבל נחלה כשלון עיסקי, ג'יימס התאבד (1949) והחברה עברה לניהולו של סגנו. כיום יש לחברה שתי חטיבות: מוצרים לשוק הפרטי עבור הבית והרכב ושירותים מקצועיים לחברות הפקה ואולפנים.

ה- OnBeat Xtreme

המוצר בסקירה זו הוא ה- OnBeat Xtreme. הרמקולים מגיעים עם כל החיבורים הנדרשים כדי להתחיל ולהשתמש בהם בתוך דקה – כלומר כבל חשמלי. בנוסף, מגיעים עם המכשיר כבל USB המשמש לחבר בין הרמקול למחשב (מאפשר לסנכרן את ה- iTunes עם המכשיר שנמצא בעגינה). למי שמתכוון להשתמש במכשיר עם אייפד, ישנם מתאמים מיוחדים לאייפד 1, אייפד 2 ואפילו מתאם מיוחד לאייפדים עם מגן מאפשרים עגינה בטוחה של האייפד ובנוסף מאפשרים סיבוב שלו למצב רוחבי – מאוד נוח לצפיה בסרטים. בנוסף ליכולת החיבור ב- USB, יש יציאת וידאו המאפשרת צפיה בתמונות ווידאו (אין כבל מצורף) וכניסת 3.5 מ"מ המאפשרת לחבר כל מכשיר שהוא דרך חיבור האוזניה שלו. גם כבל כזה לא מצורף.

מפרט טכני

  • טווח תדרים: 20Hz – 20KHz
  • עכבה: 15k Ohms
  • עוצמה: 30 דרגות -40dB עד 0dB
  • מימדים: 230x244x445 מ"מ
  • משקל: 4 ק"ג
  • קישוריות Bluetooth
  • יציאת 3.5 מ"מ
  • יציאת Component לצפייה בתמונות וסרטים במסך הטלוויזיה
  • אפשרות לעגינה של המכשיר בכל זווית כולל iPad במצב Landscape
  • דיבורית Bluetooth לשיחות טלפון באיכות גבוהה
  • שלט רחוק בטכנולוגית RF
  • טכנולוגית DSP
  • כניסת USB לסנכרון מלא מול המחשב ועדכוני גרסא
  • מגוון אפליקציות להורדה: דפדפן מוסיקה, שעון מעורר, אקולייזר ועוד 

תאימות:

  • iPad, iPad 2 (אבל גם האייפד החדש יתאים)
  • iPhone 4, 3G/s
  • iPod Touch 2G
  • iPod Nano 2, 3, 4, 5
  • iPod Classic

מבחינת העיצוב, הרמקולים בהחלט בולטים ביופיים. העיצוב דמויי ה- OnBeat Xtreme המעוגל מחמיא לרמקולים והם מהווים פריט שאפשר להניח בכל מקום והם ייבלטו לטובה. לתחנת יש מעין זרוע אליה עוגנים את מכשיר האייפד. הזרוע יכולה להסתובב ב-90 מעלות, ובכך לשנות את מצב האייפד למצב אופקי. הזרוע שימושית בעיקר עבור אייפד כדי לצפות בסרטים או אתרי אינטרנט.       

 

במבט ראשון הרמקולים נראים כעוד תחנת עגינה אבל הם הרבה יותר מזה.

  • ניידות – משקל הרמקולים (4 ק"ג) מאפשר נשיאה שלהם בקלות בין חדרים ומקומות שונים.
  • חיבוריות Bluetooth – המכשיר תומך בתקנים שונים של BT כגון A2DP,AVRCP, ו-HFP. התקנים האלו מאפשרים הזרמה של אודיו באיכות גבוהה וסטריאופונית וכן מאפשרת את תכונות הדיבורית (Hands Free Profile).
  • דיבורית – כאשר האייפון או מכשיר טלפון אחר מחובר באמצעות ה-BT, המכשיר משמש גם כדיבורית. כאשר שיחה מתקבלת, המוזיקה תפסיק להתנגן, ולחיצה על כפתור הטלפון בצד המכשיר תענה לשיחה. המכשיר עצמו כולל מיקרופון מובנה כך שניתן לדבר בחלל חדר ללא צורך להיות צמוד לטלפון.
  • תוכנה נלווית – JBL ממליצה להשתמש בנגן שלהם הניתן להורדה מחנות של אפל. התוכנה מכילה אקולייזר בסיסי בעל 5 מצבי השמעה (מוזיקה, סרטים, משחקים, רדיו אינטרנט, וצ'ט). התוכנה גם מכילה שעון (עם שעון מעורר וטיימר) שדווקא מאוד שימושיים אם אתם בדיוק מבשלים תוך כדי האזנה במטבח.
  • קושחה (Firmware) – במידת הצורך ניתן לשדרג את הקושחה של המכשיר דרך הוראות באתר היצרן.

את הסקירה ביצעתי עם מגוון מכשירים שונים בהם אייפון, אייפד, אייפוד נאנו+טאץ' ושני טלפונים של סמסונג (S2 ו-Nexus) בהם בחנתי את יכולות ה-Bluetooth הן בשידור מוזיקה והן כדיבורית.

התקנה

מיד לאחר החיבור לחשמל תחנת העגינה מוכנה לשימוש. כאשר מחברים אייפון או אייפד בפעם הראשונה, אנחנו מופנים ל-App store כדי להוריד את התוכנה של JBL המיועדת לרמקולי On Beat. זהו צעד לא הכרחי אם לא מעוניינים ביכולות האקולייזר. במכשיר האייפוד צעד זה לא נדרש כיוון שממילא אין לו גישה לחנות.

חיבור מכשיר

כמו שכתבתי בתיאור המכשיר, ישנם מתאמים שונים המיועדים לאייפד שברשותכם (ויתאים גם לאייפד החדש). חיבור המתאם הוא קצת קשיח והניתוק שלו עוד יותר קשיח. בחיבור ובניתוק הייתי בטוח שהמתאם הולך להישבר דבר שלא קרה, אבל מרגיש קצת לא נוח.

הייתרון הגדול שיש ברמקולים הוא היכולת לכוון את המכשיר למצב מאוזן וזאת בזכות המתאם שתופס את המכשיר היטב. כאשר מנסים לכוון אייפון למצב מאוזן, האייפון נופל כך שזה לא מומלץ.

האזנה

הרמקולים מסוגלים להפיק צלילים בכל טווח התדרים שאוזן אדם מסוגלת לשמוע ובעצמה של עד 30dB. בשמיעה בייתית, בין אם בחדר סגור ובין אם באזור פתוח, הרמקולים השמיעו צלילים חדים וברורים ללא שום הפרעות. הרמקולים תפקדו היטב גם כשכוונו לווליום הכי גבוה וככל שעצמת השמע הייתה גבוהה יותר, כך התדרים הנמוכים (הבאסים) באו יותר לידי ביטוי.

הרמקולים מיועדים בעיקר כרמקולים ניידים או כאלה שישמשו לשמיעה בבית. ככאלה, האיכות שלהם מפתיעה מאוד ביחס לגודל שלהם. הם לא מיועדות להחליף רמקולים של מערכת או טלויזיה ולכן גם אין טעם לחשוב עליהם בכיוון כזה, אלא אם הכוונה היא להשתמש ברמקולים במקום מערכת.

שימוש בתוכנת JBL

התוכנה של JBL מאפשרת האזנה לכל המוזיקה והוידאו ששמור על המכשיר. הממשק משתמש ברשימות ההשמעה והתיוג של האייפד/אייפון כך שאין משהו חדש ללמוד (לטוב ולרע). התוכנה עצמה די בסיסית ולא מצאתי סיבה להשתמש בה.

קישוריות

ה-OnBeat Xtreme מיועד בראש ובראשונה לשוק מכשירי אפל ואכן כל מכשיר המונח עליו מתחבר מיידית, אבל הדבר המרשים יותר הוא החיבור האלחוטי שבמקרה של הרמקולים האלה, פועל על Bluetooth. השימוש ב-BT הוא בחירה טובה בעיני יותר מאשר AirPlay מאחר וזה מאפשר למכשירים שונים להתחבר לרמקולים ובאיכות טובה יותר. לאייפוד למשל אין AirPlay – שלא לדבר על מכשירי אנדרואיד. השיוך של מכשירים שונים דך ה-BT היה מהיר ופשוט מאוד ונשאר יציב גם כשמתקרבים לקצה טווח ה-BT, וכשיוצאים מהטווח  וחוזרים אליו, החיבור היה מיידי ומהיר. למשתמשי אנדרואיד, ישנה תוכנה גנרית של JBL המאפשרת חיבור מהיר של טלפון לכל סוג של רמקולים של JBL בקלות ובמהירות דבר שחוסך את כל השלבים של הגדרת מכשיר.

שימוש כדיבורית

השימוש כדיבורית היא פונקציה שמגיעה ביחד עם היכולת ה-BT של הרמקולים ו-JBL הוסיפו מיקרופון למכשיר כדי לאפשר שיחה בדיבורית. הקול בשיחות היה נמוך ולא טבעי דבר שניתן לשפר עם האקולייזר אבל הייתי מצפה שזה יתבצע אוטומטית. המיקרופון עצמו הפיק אודיו טוב בצד השני של השיחה והשתפר ככל שעומדים קרוב יותר לרמקולים.

חיבור לוידאו

למי שממש רוצה להעביר את התוכן מהמסך של האייפון/אייפד לטלויזיה או מסך אחר, ישנה יציאת וידאו קומפוננט. החיבור עובד היטב ומיידית (כצפוי), ועבור סרטים, שזה יהיה בעיקר השימוש בסוג כזה של חיבור,  זה מצויין.

שלט

השלט שמגיע עם המכשיר מעוצב בצורה די שונה מהמכשיר ונראה כמו שלט גנרי של JBL יותר מאשר משהו ייעודי. הפונקציונליות שלו אמנם מאפשרת שליטה טובה בכל הפונקציות של המכשיר גם ממרחק גדול, אבל הוא קצת מאכזב.

 

חסרונות

כמו לכל מכשיר, גם ל-OnBeat Xtreme יש את החסרונות שלו. ציינתי את נושא האייפון במצב מאוזן, ואת הקושי שבחיבור וניתוק המתאם לאייפד. חיסרון נוסף הוא שהחלק העליון של הרמקולים הוא ממש מגנט לאבק ויש לנקות אותו כל כמה ימים.

השוואה לתחנות עגינה אחרות

לרמקולים של JBL יש תכונות שמייחדות אותו מתחנות עגינה אחרות – בראש ובראשונה, העיצוב והניידות. בשוק רווי של תחנות עגינה, יש תחנות עגינה מסיביות שמתמקדות ביכולות של הרמקולים (כדוגמת Monster Clarity HD Model one), ויש הרבה מאוד תחנות קטנות וניידות בהן הניידות באה על חשבון איכות הרמקולים והעיצוב. למרות היכולת המצויינת של הרמקולית של JBL, בהשוואה לאיכות הרמקולים של Monster, הרמקולים של JBL פשוט לא באותה קטגוריה. מהצד השני, היתרון הגדול שבניידות והיכולת של הרמקולים להשתלב בצורה יפיפיה בכל מדף, הם משהו שאין להרבה תחנות עגינה אחרות. פרמטר נוסף משמעותי הוא הקישוריות ל-BT, דבר שיש למספר תחנות עגינה, אבל להרבה מאוד אין.

סיכום

בתחילת השימוש במכשיר, הרושם שלי היה שמדובר ברמקולים שאמנם איכותיים ביותר אבל לא יותר מזה. עם הזמן והשימוש, התחלתי להבין שיש פה הרבה יותר מאשר רק רמקולים. האודיו שמתקבל דרך ה-BT הוא צלול כאילו הנגן מחובר ישירות לרמקולים, דבר המאפשר למגוון הטלפונים בבית להיות מחוברים אליו. לאחר שחיפש מקום בחדרים שונים של הבית, הרמקולים התמקמו אחר כבוד במטבח. יכולות הוידאו של האייפד ליוו אותי בבישול מתכונים שונים והמוזיקה עזרה בשטיפת הכלים. לאחר שימוש של כמה שבועות אני יכול לומר שהם בהחלט שווים ובולטים באיכותם.

מחיר: 1999 ש"ח

תודה לחברת BUG על השאלת המוצר לטובת הכתבה

לדיון בנושא: JBL OnBeat Xtreme – תחנת עגינה בביצועים גבוהים


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
22.04.2012
  
מאת: דוד קודיש

1