Finis SwiMP3 – נגן MP3 ייחודי לשחייה

רוצים לשחות עם MP3 אבל דואגים לאוזניים? לא סומכים על האטמים המגיעים עם הנגן? חברת Finis מציגה נגן MP3 לשחייה ...


  

הקדמה

ביצוע ספורט אירובי, בסופו של דבר זה עניין די משעמם, אם זה הליכה/ריצה בהליכון או בפארק, דיווש על אופניים בחדר כושר או שחייה, לכן רבים נוהגים לרכוש נגן MP3 (או משתמשים לצורך זה בסמארטפון שלהם), מוסיפים אוזניות לפי טעמם ושומעים מוזיקה/פודקאסט/ספרי קריאה וכד', וזה על מנת להוסיף עניין לפעילות ולדרבן את עצמם או להסיט את המחשבה מהפעילות עצמה.

שחייה שונה מתחומי הספורט האחרים מכיוון שהיא מתבצעת במים, ולכן, קשירת הסמארטפון ברצועה לזרוע והפיכתו לנגן בזמן שחייה כמו בהליכה/ריצה/דיווש, אינה מעשית. מבחר נגני ה-MP3 מצומצם הרבה יותר, כמו כן, לא ניתן לבחור אוזניות כרצוננו, ונגן MP3 לשחייה יגיע גם עם אטמי אוזניים משלו שזה גם עלול להוות בעיה.

חברת Finis הינה חברה ידועה בתחום מוצרי הספורט בכלל, ומוצרי שחייה בפרט, החל מעזרי אימון כגון סנפירים, שנורקלים, מצופים ועד מוצרי אלקטרוניקה כמו שעון שחייה ונגן MP3. 

ה-SwiMP3 הינו נגן MP3 שמשתמש בטכנולוגיה של "Bone Conduction", כלומר העברת הצליל דרך עצמות הגולגולת, ובמקרה שלנו, עצמות הלחי או הרקות, ישירות אל האוזן הפנימית ועל ידי כך "לעקוף" את מנגנון השמיעה הרגיל שלנו, ועל הדרך גם לעקוף את עניין אטמי האוזניים.

שחיינים רבים ובינהם אני, מקפידים מאוד על אטמי האוזניים שלהם, שיתאימו בדיוק, שלא תיכנס טיפת מים מצד אחד ושלא יפעילו לחץ על האוזן מצד שני, יש כאלה שאפילו הולכים למכון שמיעה על מנת להתאים אישית את אטמי האוזניים למבנה האוזן שלהם, ולכן שימוש בנגן מהסוג הזה לא יאלץ אותנו להסתמך על אטמים שיגיעו עם הנגן ואולי לא יהיו נוחים או מתאימים לנו.

הנגן שקיבלנו לבדיקה הינו מהדור החדש של החברה וכולל חומרה חדשה עם 2GB במקום 1GB בנגנים מהדור הישן עם קושחה מעודכנת המציעה יכולות ניגון משופרות. 

מה בקופסה

 

  •  נגן SwiMP3
  • מדריך למשתמש באנגלית
  • מדריך מקוצר בעברית
בתכלס, יש לנו אביזר אחד לשימוש, ונחמד מאוד שיש מדריך למשתמש גם בעברית, זה דבר שלפחות אני לא נתקל בו יותר מדי.

מבנה הנגן ותפקוד הכפתורים 

הנגן מחולק למעשה לשני חלקים שהאחד עם כפתורים והשני בלי, בעלי קליפס (הפס השחור עם הכיתוב SwiMP3 2G) שיוצמדו בעזרת הרצועת הגומי של משקפת השחייה שלנו לשני צידי הראש, וחוט המחבר בינהם, כאשר במרכזו חיבור USB המכוסה בכיסוי פלסטיק. בניגוד לנגני MP3 רגילים, מגבלת האטימות למים מכתיבה שאין לנו מסך או חורים לחיבור אוזניות, והנגן כולו למעשה עשוי מקשה אחת.

מחבר ה-USB למחשב, משמש לטעינה, גם של הבטריה וגם של הנגן בשירים, כיסוי הפלסטיק אינו קל להורדה (גם לא קשה מדי) וטוב שכך…

 

טעינה מלאה של הנגן מספיקה ל-8 שעות של ניגון וזה סביר לחלוטין בשביל שימוש לאימונים בלבד, אם מעוניינים, ניתן לרכוש גם מטען קיר חשמלי על מנת להטעין את הנגן שלא בחיבור למחשב.

 

תפקודי הכפתורים (מכפתור ימני תחתון לכיוון השעון): 

  • כפתור כיבוי/הדלקה ו-Pause/Start
  • כפתור Reset
  • כפתור הורדת ווליום/קפיצה לתחילת שיר/קפיצת שיר אחורה – לחיצה ארוכה תשנה את הווליום ולחיצה קצרה תקפיץ את השיר לתחילתו, כאשר לחיצה בינונית (כלומר לא ארוכה ולא קצרה) תעביר לניגון שיר אחד אחורה.
  • כפתור העלאת ווליום/הקפצת שיר קדימה – לחיצה ארוכה תשנה את הווליום ולחיצה קצרה תעביר לניגון את השיר הבא

אני חייב להעיר שקצת תמוה בעיני העניין של כפתור ה-Reset, גם ככה יש מעט כפתורים, ולכל כפתור איזה 84 פעולות, אז לבזבז כפתור שכל תכליתו הוא ביצוע Reset? היה אפשר לעשות Reset נניח על ידי לחיצה של 8 שניות על כפתור הכיבוי, ובכפתור הפנוי להוסיף פונקציונליות שחסרה לנגן, כמו מחיקת שירים או אולי להקל על פונקציוליות קיימת שדורשת לחיצות על שני כפתורים בו זמנית, כמו כניסה למצב Shuffle ויציאה ממנו או מעבר בין רשימות השמעה.

טעינת שירים לנגן 

הנגן תומך בפורמטים של mp3.* ו-wma.* ככה שיש לשים לב לפורמט הקבצים שמעתיקים לנגן, הוא פשוט ידלג על קבצים לא נתמכים.

טעינת השירים פשוטה ביותר, פשוט להעתיק את הקבצים מהמחשב לנגן או מדיסק המוסיקה שלכם. וזהו. 

אם רוצים לייצר רשימות השמעה שונות, שמים כל קבוצת שירים בתיקייה משלה, והנגן יעבור מרשימה אחת לבאה בתור באופן אוטומטי עם סיום ניגון השירים בתיקייה, או על ידי לחיצה בו זמנית על שני כפתורי הווליום. חשוב לשים לב שאין תמיכה בתתי תיקיות, אז מי שמשתמש בשיטה כזו לאיחסון המוזיקה שלו, למשל שמות של אמנים או תקליטים תחת ז'אנר מסויים, אז בהעתקה לנגן, יש צורך לשים את כל השירים תחת תיקייה אחת אחרת הנגן פשוט ידלג על תתי התיקיות.

סדר הניגן של השירים יהיה לפי סדר העתקת השירים לנגן, ככה שאם זה חשוב לכם, יש לשים לב לסדר ההעתקה.

ישנם עוד מספר דרכים להעתיק שירים, הכל מפורט במדריך למשתמש…

יאללה לבריכה 

אז אחרי שהטענו את הנגן ושמנו בו שירים אפשר ללכת ללבריכה ולבחון את הנגן.

הרכבת הנגן על הראש לוקחת חצי דקה עד דקה אם אתם ממש פדנטים, נזהרים לא לשבור את הקליפסים של הנגן בעת ההשחלה של רצועת הגומי של המשקפת, לוחצים 3 שניות על כפתור ההדלקה והניגון מתחיל.

    וואלה שומעים!                                                                     נו, שומעים משהו?

העניין אמנם במבט ראשון נראה טיפה מוזר, אבל הפלא ופלא, שומעים מצויין! וברגע שמכניסים את הראש לתוך המים, משתרר מעין שקט, רעשי הרקע נעלמים, ונשאר רק אתה והמוזיקה, וכאשר יש הפסקה בין השירים שומעים פתאום את פכפוך המים של השחייה, דבר שמעולם לא שמתי לב אליו קודם.

אם מישהו אינו שוחה עם אטמי אזניים, אז זה זמן טוב להתחיל, האטמים חוסמים את רעשי הרקע והמוזיקה נקייה יותר, ואפשר גם לשמוע את המוזיקה עם הראש מחוץ למים. גם בתוך המים המוזיקה נשמעת טוב יותר עם אטמים, שלא להזכיר את עניין דלקות האוזניים, אבל זה כבר נושא אחר…

אני אמרתי לסובבים אותי, "עם אטמי אוזניים שומעים יותר טוב!", שאגב, זה לא טיעון שמומלץ להשתמש בו אם אתה מתווכח עם אשתך ושמת אטמי אוזניים, אבל בבריכה זה עובד יופי.

לימניים רצוי לזכור לשים את החלק של הנגן עם הכפתורים בצד ימין וההיפך לשמאליים, אחרת לחיצות על הכפתורים יהיו מסובכים ומעצבנים למדי.

ממבחינת עוצמת השמע, ואולי מסוג המוזיקה שיש לי, הווליום של הנגן היה קרוב למקסימום (רק שיר אחד היה חזק לי מדי…), אבל בכל מקרה שמעו היטב גם את הצלילים הנמוכים וגם את הגבוהים, אם כי בכל זאת, צריך לזכור, זה לא מוצר לאודיופילים שרוצים לשמוע כל כלי במוזיקה קלאסית אלא אביזר עזר לספורט.

טיפים, טריקים, המלצות, הערות והארות

כמה דברים קטנים שמומלץ להקפיד לפני תחילת השחייה, או כמו שאומרים בצה"ל: "הוראות אלו נכתבו בדם!"

אני ממליץ מאוד לבחור היטב את השירים שאתם מכניסים לנגן, חשוב לזכור שכל ההתעסקות עם השירים אינה נוחה במיוחד, הנגן אטום למים, ומכך נגזר שאין לו הרבה כפתורים, כלומר שהניווט בשירים אינו קל מהיר ונוח, אין מסך תצוגה ואין אפשרות למחוק שיר, ככה שהיתקלות באמצע השחייה בשיר מעצבן במיוחד, יכולה ממש להפריע, והרי לא נרצה לעצור באמצע בריכה כדי ללחוץ על כפתור הקפצת השיר קדימה, ואולי גם לא יהיה לנו נוח לעצור גם באמצע סט בשביל זה. אני עשיתי את הטעות ושמתי ערמת שירים שידעתי שבערך סבבה לי לשמוע אותם בזמן נהיגה, בלי לבחור ממש שיר שיר, ומהר מאוד מצאתי את עצמי מייחל לזה שיהיה לי מסרגה או משהו לתקוע באוזן, רק לעצור את השיר המעצבן.

 

אז אם אתם לא רוצים למצוא את עצמכם במצב כזה, תבדקו ספציפית כל שיר, ואני ממליץ גם לייצר כמה תיקיות עם סוגי מוזיקה שונים שיתאימו לכם לסוגי אימונים שונים או לסוגי שונים של מצבי רוח, ככה תוכלו להגיע לבריכה, לשים את הנגן, להדליק אותו לשחות וזהו, פשוט לשחות ולשמוע מוזיקה בראש שקט. אני שמתי לי 3 תיקיות עם מוזיקה ישראלית, לועזית ותיקייה אחת של שירי דיכאון לימים קשים.

כאשר מרכיבים את הנגן מתחת לרצועת הגומי של הנגן, הרצועה יושבת באופן שונה במקצת על הראש, תבדקו שלא קיפלתם את האוזן בלי להרגיש תחת הרצועה, כי אחרי מספר דקות שחייה ההרגשה תגיע (כלומר יכאב לכם מאוד…)

Epic Fail 1 

את חיבור ה-USB בחלק האחורי של הראש, תכניסו מאחורי הרצועה של המשקפת ולא חופשי מעליה, אחרת בסיבוב הראשון שתעשו בקיר, תמצאו את חיבור ה-USB בתוך הפה. לא בדקתי אם האחריות מכסה כירסום החיבור או לא.

Epic Fail 2

בסיום השחייה, אין ממש צורך להגיד, אבל שיהיה, לשטוף במים את ציוד השחייה כדי לנקות ממנו את המלח/כלור, וגם אם דחוף לכם מאוד לעדכן את השירים בנגן או למחוק כמה שירים מרגיזים, חכו ואל תחברו את הנגן למחשב כשהוא רטוב…

סיכומים ומסקנות

עד היום לא יצא לי לשחות עם נגן, והיום כאשר יש ברשותי שעון שחייה הדבר הראשון שרציתי להוסיף זה MP3, תשאלו כל מאמן כושר, והוא יגיד לכם שמוזיקה בזמן ספורט זה דבר עוזר וממריץ.

הרבה מתלוננים על שיעמום בזמן שחייה, אז לא עוד. שמיעת מוזיקה בשחייה זה שידרוג עצום לחווית האימון. נכון אם שומעים מוזיקה, נראה לי שזה יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לספור בריכות, אבל אפשר גם להסתפק בזמן אימון כולל, או מצד שני אם ספירת הבריכות מאוד חשובה לכם, אז שעון השחייה יפתור את הבעיה. מה שחשוב יותר זה שהשחייה תעבור בכיף, את שאר העניינים פותרים באמצעות טכנולוגיה כזו או אחרת.

אני חששתי מנגני MP3 לבריכה גם בגלל אטמי האוזניים המגיעים איתם, אם אני מכניס את הראש למים ללא אטמים, זה כמו שמשקיעים במים בקבוק ריק, בלופ בלופ בלופ ואני מרגיש שכל הגולגולת התמלאה מים, ולמחרת רצים לרופא אוזניים… בקיצור, אטמים לא נוחים או דולפים, לא באים בחשבון.

ה-SwiMP3 למעשה מתאים לכל אחד ואין בעיית תאימות, איכות השמיעה של המוזיקה מצויינת, כל מה שנדרש זה דקה נוספת להתקנת הנגן על הלחי או הרקה. נכון מי שרגיל לאייפודים או דומיהם, יכול להתלונן על חוסר גמישות, חוסר מסך, קושי בניווט וחוסר בפונקציונליות או אולי נפח קטן, אבל צריך לזכור מהו הייעוד של הנגן ולא להשוות תפוחים לתפוזים, זהו נגן המיועד לאימוני שחייה בלבד, אטום למים על כל המגבלות הנובעות מכך, ולדעתי המגבלות הללו זניחות לחלוטין ופשוט לא רלוונטיות. מסדרים את השירים בנגן, מפעילים וזהו. את המשחקים בשירים עושים לפני ואחרי השחייה.

כל מה שנשאר לי הוא להמליץ בחום, השחייה עוברת מהר ובכיף, ואפילו לא מרגישים נחותים מול עכברי היבשה שרצים בפארק עם אוזניות… בקיצור, מי ששוחה ומחפש שידרוג או שסתם משתעמם מהשחייה, שיחשוב על האופציה הזו.

הנגן ניתן לרכישה ברשת באג במחיר של 599 ש"ח.

                            תודה לחברת באג מולטיסיסטם על השאלת הנגן לטובת הביקורת

לדיון בנושא: Finis SwiMP3 – נגן MP3 ייחודי לשחייה


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

9:00
  /  
09.10.2012
  
מאת: גיא עזרא

1