הגלקסי S4 – המלך החדש או יורש טבעי?

הוא מכשיר הדגל של סמסונג, אבל האם הגלקסי S4 מביא מספיק חדשנות כדי שנשדרג אליו? האם ה S4 הוא מלך בזכות או ...


אז אחרי למעלה מחודש עם ה S4 ואחרי שפתחנו את האריזה ואפילו הזמנו דרכו תמונות באלבום, הגיע הזמן לשבת ולסכם את מכשיר הדגל של חברת סמסונג, הגלקסי S4. 

זה לא S3. זה S4

 
כשאחזתי בגלקסי S4 לראשונה באירוע ההכרזה שנערך בניו יורק, הדבר הראשון שעלה לי בראש הוא שכנראה מישהו התבלבל ומה שאני מחזיק ביד הוא הגלקסי S3. ואכן, שני המכשירים דומים כמו תאומים שהופרדו בלידתם. עד כדי כך, שאחד שאינו מכיר את המכשירים יוכל להתבלבל בקלות בין שניהם. מי שרוכש מכשיר חדש, ובמיוחד אם הוא עובר לדגם החדש מהדגם הקודם, אוהב להרגיש ולראות שהוא אוחז במכשיר חדש ביד. אז אולי המבנה הזה של ה S3 הוא מבנה מנצח עבור סמסונג, אך נחמד היה לקבל מכשיר שונה.
 
ובכל מקרה, לאחר שזאת נאמר, המבנה של ה S4 פשוט מעולה. המכשיר יושב טוב מאוד ביד והחומרים מהם הוא עשוי מרגישים איכותיים. גב המכשיר המתפרק גם הוא מרגיש איכותי יותר, הכפתורים נמצאים במקומות נוחים ומושלמים למדי ובכלל הנדסת האנוש שם טובה מה שמכפר בהחלט על המבנה הדומה למכשיר הקודם.
סמסונג נשארת עם לחצן הבית הפיזי ושני לחצני מגע (חזרה אחורה ותפריט) שלטעמי זה השילוב הנוח ביותר שקיים היום במכשירי אנדרויד. 
 
 ביקורת גלקסי S4
מי זה מי? 
 
 ביקורת גלקסי S4
דומים כשתי טיפות פיקסל. המסך גדול במעט בגלקסי S4 (ימין)
 
ביקורת גלקסי S4 
 

המסך

 
מדהים. אין על מכשירי סמסונג במסכים וה S4 מוכיח זאת. אז נכון שהמסכים שלהם בהירים למדי והצבעים, יש כאלה שיאמרו שהם חיים מידי ולא אמיתיים. אבל ברגע ששיחקת במכשיר גלקסי של סמסונג ובמיוחד ב S4 עם המסך החד והחי שלו, קשה עד מאוד לחזור אחורה למכשירים אחרים. כל מסך אחר, טוב ככל שיהיה, נראה פתאום דהוי למדי וחסר חיים. 
המסך של ה S4 הוא FHD בצפיפות פיקסלים של 441 PPI. המסך בהיר למדי וקריא גם באור שמש ובזויות שונות. אם אתם מחליטים לרכוש את ה S4, בבקשה שזה יהיה בגלל המסך שלו.
 
 ביקורת גלקסי S4

מעבד תמנון

 
סמסונג אוהבת להדגיש את העובדה שלגלקסי S4 יש מעבד מתומן ליבות, היינו – 8 ליבות. המצב לא כך בדיוק. אל תצפו לקבל מעבד מפלצתי שהוא פי שניים יותר ממרובעי הליבות בשוק. מדובר בשני מעבדים מרובעי ליבה, האחד A15 בתדר 1.6GHZ והשני A7 בתדר 1.2GHZ שעובדים במקביל. הדבר נעשה על מנת לחסוך בסוללה כשלכל מעבד יש את המשימות שלו. 
אז האם המתומן משפיע וגורם לשינוי מהותי? לא ממש. הגלקסי S4 אמנם מהיר, אבל לא מפלצתי ולמעשה לא בטוח שתרגישו כלל בשינוי במיוחד במשימות היומיומיות שלכם. למעשה יש משתמשים רבים ברשת שטוענים שהמכשיר איטי יחסית למכשיר שאמור להיות מאוד מאוד מהיר.
בבדיקה שלנו הרגשנו שה S4 עומד במשימות שהטלנו עליו יפה מאוד. זמני הפתיחה של האפליקציות והסחיבה של מספר אפליקציות במקביל עבדה טוב למדי אבל בצורה די דומה למכשירים מקבילים אחרים.
 
 

הזכרון שנשכח

 
מערכת ההפעלה של סמסונג משופעת באפליקציות ותכונות חכמות דבר שהופך לחיסרון בכל הקשור לזכרון המכשיר. מתוך 16GB זיכרון פנימי תקבלו כחצי זיכרון לשימוש. אז נכון שניתן להכניס כרטיס זיכרון גדול וחיצוני אבל משום שבגרסת האנדרויד האחרונה לא ניתן להעביר אפליקציות להתקנה על כרטיס חיצוני, אנחנו נאלץ לנהל את המשאבים שלנו בצורה חכמה יותר ולהחליט אילו אפליקציות להתקין ואילו לא.
הבעיה הזו לא פשוטה וסמסונג כבר נדרשה לפיתרון שמחזיר לנו את הזכרון האבוד על ידי אפשרות התקנות אפליקציות על גבי כרטיס הזכרון.
 
 

המצלמה

 
מבין השינויים הגדולים שסמסונג ביצעה בגלקסי S4, הן במצלמה, או יותר נכון – באפליקציית הצילום. המצלמה של סמסונג מצלמת כרגיל בצורה טובה מאוד יחסית למצלמות סלולר מקבילות ומוציאה תמונות טובות וחדות באור יום וסבירות בחושך.
הצילום באור שמש מעולה ומוציא תמונות חדות ויפות. הצילום בתאורה חשוכה כידוע טוב פחות אם כי סמסונג שילבה במכשיר אפשרות לצילום בחושך. עם הפעלת האופציה לצילום בחושך רואים את ההבדל בבירור. התמונה עדיין מגורענת למדי אבל יותר אור נכנס לחיישן והתמונה יוצאת ברורה ובהירה יותר.  
 

תמונה כפולה

 
 אופציה מעניינת לצילום נוספה בדמות של צילום בשתי המצלמות במקביל – צילום האובייקט מהעדשה האחורית כרגיל ובמקביל הטמעת תמונה של המצלם על גבי התמונה העיקרית. האופציה הזו נועדה לדברי החברה לאלו שרגילים לצלם תמיד ואף פעם לא נמצאים בתמונה. כעת, גם הצלמים יוכנו בזמן אמת לתמונה במעין חלון קטן. את החלון הקטן ניתן לשנות בעיצוב, מיקום וגודל.
אין לי כל ספק שחברות אחרות ילכו בעקבותיה של סמסונג ויטמיעו גם אצלן אופצית צילום כפול שכזו. מצאתי את עצמי משתמש באופציה הזו פעמים רבות והנה עכשיו גם אני נמצא בתמונה. הידד.
ניתן לשנות את מיקום החלונית העצמית, הגודל שלה והסגנון (לב, עיגול, ריבוע, בול ועוד…) 
 
 ביקורת גלקסי S4

תמונת אנימציה

מאפיין נוסף הוא תמונת אנימציה – מצלמים תמונה שיש בה תנועה או מספר תנועות ומיד לאחר הצילום ניתן להקפיא או להנפיש חלק מהאובייקטים. התמונה שמתקבלת היא animated gif כך שניתן לצפות בה בכל מכשיר ובכל מחשב בלי התקנות או חומרה מיוחדת.
אם תלחצו על התמונה הבאה, תראו את המאפיין הזה בפעולה. 
 
ביקורת גלקסי S4

הטמעת קול

 
סמסונג מתגאה בתוספת נוספת שהיא הטמעת קול בתוך תמונה – מצלמים תמונה ומיד לאחר מכן יש אפשרות להקליט מספר שניות של קול. בפועל לא נראה שהאפשרות הזו שמישה למדי, הפורמט נתמך רק במכשירי סמסונג S4 ולא ניתן לייצא תמונה + קול למקום אחר. מה גם שלא ברור, מלבד גודל קובץ, מדוע לצלם תמונה + מספר שניות של קול במקום סרטון וידאו של מספר שניות.
 
 ביקורת גלקסי S4
 תמונת "דרמה" בה האובייקט שבתנועה משוכפל
 
 ביקורת גלקסי S4
תמונת תקריב של צלחת חומוס
 

מאפיינים חכמים

 
כדי שלא נרגיש שקיבלנו מכשיר דומה מידי לגלקסי S3, הכניסה סמסונג תכונות חכמות ואפליקציות שאמורות לעשות לנו את החיים קלים יותר כשרובן בעצם סובבות סביב הרצון שלנו לשלוט במכשיר מבלי לגעת בו.
כך ניתן למשל להצביע על תמונה מבלי לגעת בה ולראות אותה מוגדלת, לגלול דפי אינטרנט עם מבט עיניים או הטיית הראש, לענות לשיחות בנפנוף יד, לעצור סרטון וידאו בהסטת העיניים ממנו ועוד…ההיגיון מובן כאן – שליטה במכשיר ללא מגע כמעט מסיבות רבות ושונות (ידיים מלוכלכות, עפפות על הידיים, שתי ידיים תפוסות במשהו אחר וכו').
בפועל, התכונות החכמות עובדות לעתים קרובות אבל לא כל הזמן.  התכונות החכמות שמשתמשות ברכיב המצלמה זקוקות לתאורת חדר נאותה בכדי שיעבדו. אין בכלל על מה לדבר כשאתם משתמשים במכשיר בחושך ובתאורה רכה זה לעתים קרובות לא מספיק. כשהן עובדות אז הן עובדות אבל קשה מאוד לסמוך על תכונה חכמה שתעבוד כשאתה באמת צריך אותה ולרוב אתה משלים את הפעולה עם האצבע like god intended to…
התכונה שעובדת בצורה הטובה ביותר היא התכונה שלא משתמשת ברכיב המצלמה והיא ה air view, אולם לא ממש מצאתי לה שימוש מלבד להראות לסובבים איזה מכשיר מגניב יש לי שמקבל פקודות מהאצבע שאינה נוגעת בו.
השימוש ב air view מוגבל מאוד ומיועד למקומות מסויימים ואחדים כמו גלריית התמונות והדפדפן המובנה בלבד. תכונות נוספות שמיועדות רק לדפדפן המובנה הן תכונות  הגלילה החכמה כך שאם אתם משתמשים בדפדפן אחר כמו אופרה או אפילו כרום של גוגל, לא תוכלו לגלול את הדפים עם העיניים.
 
 ביקורת גלקסי S4
להזמין אלבום דרך Photo Story 

 ADAPT SOUND

מרטין סבג בדק את המאפיין הזה במכשיר:

מדובר על סוג של EAR CORRECTION (על משקל ROOM CORRECTION) הנעשה ע"י בדיקת שמיעה (ממש כמו אצל אודיולוג) המובנה בתוך המכשיר.
כשמפעילים את האופציה בפעם הראשונה (דרך אוזניות כמובן), המכשיר עושה לנו בדיקת שמיעה לכל אוזן. מפעיל צלילים שונים לכל אוזן, בעוצמות ותדרים שונים ובהתאם לתגובה שלנו (שומע/לא שומע) הטלפון יוצר פרופיל שמיעה המותאם לאוזניות ולשמיעה שלנו האישית.
השיפור בסאונד, הן תוך כדי שיחה והן בשמיעת מוסיקה תלוי כמובן באיך השמיעה שלכם ואילו אוזניות אתם משתמשים, אולם, גם לי, שהשמיעה שלי תקינה (אחותי אודיולוגית ואני מנצל את הקשרים לבדיקות תקופתיות), השיפור הוא משמעותי.

 

שלט רחוק

 
פעם, בתקופת הווינדוס מובייל, המכשירים הגיעו עם עינית IR (אינפרא אדום) שהמטרה שלה לשלוט ולהעביר מידע למכשירים תומכים. מאז שהגיעו אלינו המכשירים החכמים, נעלמה חלונית ה IR וכמעט לא חזרה עוד. סמסונג, במכשיריה האחרונים מחזירה עטרה ליושנה ומטמיעה במכשירים שלה רכיב אינפרא אדום לצורך שליטה.
כך גם ב S4 אנו מקבלים חלונית אינפרא ואפליקציה התומכת והופכת את המכשיר שלנו לשלט רחוק. ההגדרה של המכשירים שלנו היתה קלה במיוחד, פשוט בוחרים מתוך הרשימה את המסך שלנו ואת ספקית התוכן (LG ו-YES במקרה שלנו). טווח הפעולה היה מרשים מאוד וכך גם התגובה והפעולה.
השלט של YES לא היה מושלם בכלל והיה מבלבל קצת וחסר. למשל ללא כפתור הקלטה וניווט ונראה שהוא לא באמת תוכנן ל YES. דבר נוסף שחסר ויש במדינות תומכות אחרות הוא ה EPG לחברות התוכן.
אם אלו היו נוספים, השלט היה פשוט מושלם ויעיל.
 
ביקורת גלקסי S4

סיכום

 
הגלקסי S4 הוא מכשיר עמוס בגימיקים ותכונות חכמות שלא בטוח שיתאימו לכולם. לצד המצלמה המעולה, המסך המדהים והמבנה הנוח והיעיל של הגלקסי תמצאו גם מחסור בזכרון וסוללה שלא חזקה יותר ממכשירים בינוניים בשוק.
המכשיר משופע בתכונות חכמות שאמורות לסייע לנו בחיי היום יום אבל בפועל ריבוי התכונות וחוסר עקביות בפעולתן גרם לי פשוט לנתק את כולן ולא לנסות שוב.
ה S4 בסופו של יום הוא מכשיר מעולה וסמסונג נשארת בראש המכשירים החכמים עם ה S4 ולמרות חוסר שביעות רצון מקצב המכירות העולמי שלו, סמסונג צפויה למכור ממנו המון ולא בכדי.
אם יש לך גלקסי S3, הייתי חושב פעמיים לפני שמשדרג. ה S3 הוא עדיין מכשיר טוב וה S4 נותן שיפורים מסויימים בתוכנה שלא מתאימים לכולם ובחומרה נותן שיפורים רבים שלא בטוח שיורגשו אצל כולם. ממכשירים נחותים יותר בהחלט שווה לשדרג.
הגלקסי S4 הוא יותר יורש טבעי וברירת מחדל של ה S3 מאשר המלכה מפתיעה. היורש הוא פשוט צעיר יותר, חזק יותר וחדש יותר ומדרך הטבע שהוא יחליף את המלך הקיים. אין הפתעות וה S4 עדיין מוביל בקטיגוריית מכשירי הדגל בין מתחרותיה ובצדק.
 
בעד
 
  • מסך FHD מדהים
  • מבנה נוח ביד
  • מצלמה מעולה 13 מגה פיקסל
  • תכונות מצלמה משודרגות
  • תכונות חכמות (למי שמחפש)
נגד
 
  • מבנה דומה מידי ל S3
  • סוללה סבירה ולא מעבר
  • זיכרון פנימי קטן מידי 
הצצה ראשונה של ה S4 במועד השקתו בניו יורק:
 

 
 

לדיון בנושא: ביקורת גלקסי S4


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:35
  /  
24.06.2013
  
מאת: אלי חבוש

1