TAKE- מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

חברת Take יצאה השבוע בהצהרה יומרנית לפיה היא החלופה לחברות התוכן הקיימות. האמנם? בדקנו את הקופסא והשירות שנקבל ב-Take והנה ...


הקדמה

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

שוק התכנים הטלוויזיוניים רועש וגועש בתקופה האחרונה ונדמה שכל מי שרוצה יכול להיכנס לנישה הזו ולקרוא לעצמו ספק תוכן טלוויזיוני. ויש הרבה שרוצים. השוק הזה נפתח יותר ויותר בתקופה האחרונה ומזמין לתוכו ספקים שונים.

כזו היא חברת Take שהצהירה במסיבת עתונאים שלה השבוע כי היא הולכת ראש בראש עם ספקיות תוכן כמו YES והוט ותציע חלופה אלטרנטיבית של טלויזיה אינטרנטית בעלות של 0 שקלים לחודש.

אז לפני שנצלול לבדוק את השירות שנותנת החברה וטיב החומרה, האם יש דברים בגו? האם קיבלנו כאן ספק תוכן בעלות של 0 שקלים בחודש?

ההצהרה הזו, נכונה ככל שתהיה (והיא נכונה), היא בעיקר שיווקית. נכון – לא תיאלצו לשלם תשלום חודשי מעבר לאותם 550 שקלים מהם נפרדתם לטובת רכישת הקופסא של Take אך ההצהרה הזו גם נכונה לגבי כל קופסת מיני PC שיודעת להזרים מידע מהאינטרנט. עם זאת, אין מה לדאוג למודל הכלכלי של החברה. החברה בהחלט מתכוונת לגבות סכום חודשי בעתיד (סמלי לטענתה) עבור חבילות שונות שתציע למשתמשים.

אז מה אנחנו מקבלים היום תמורת 550 השקלים שלנו?

אנחנו מקבלים קופסא, שהעיצוב שלה מזכיר לנו במעט מתחרה אחרת של Take, ובתוכה את מכשיר Take, שלט רחוק, כבל חשמל ואנטנת DVB קטנה לקליטת שידורי עידן פלוס.

המכשיר

המכשיר עמוס בחיבורים וזה כבר יתרון. מצידו הקדמי ניתן למצוא את כפתור ההדלקה והכיבוי עם נורית החיווי המתאימה, מצידו הימני את פתח כרטיס הזיכרון ושני חיבורי USB ומצידו האחורי חיבורי כניסה ויציאה לאנטנת DVB, יציאת HDMI, חיבור רשת LAN, חיבור AV ויציאה אופטית לסאונד.

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה
חזית המכשיר עם כפתור הכיבוי/הדלקה. הכפתור מכבה ומדליק את המסך ולא ממש מכבה את המערכת

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה

מדובר במכשיר אנדרויד לכל דבר. גרסת מערכת ההפעלה על גבי המכשיר היא 4.2 (גרסה ישנה למדי) והמעבד שלו הוא מעבד כפול ליבה עם זיכרון RAM של 1 גיגה בייט וזכרון ROM של 8 גיגה בייט (כשבפועל נקבל קצת פחות מ-5GB לשימוש). לא הסכין הכי חד במגירה.

אבל לא רק בחומרה עסקינן וכפי שנראה בהמשך, החומרה לא היוותה מכשול מהותי בשימוש במכשיר של Take. גולת הכותרת מבחינת Take היא מערכת ההפעלה וממשק המשתמש שהושם על גבי האנדרויד וכיצד כל אלה משתלבים ביחד.

הממשק

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

בחיבור כל החיבורים הנדרשים והדלקת המכשיר, נקבל את לוגו חברת Take עד להדלקת המכשיר. בפעם הראשונה יעלה המכשיר עם מחולל ההגדרות בו נתבקש להזין פרמטרים שונים כמו פרטי משתמש (אפשר ומומלץ דרך פייסבוק), סנכרון אנטנת העידן+ עם ערוצי הטלויזיה ועוד.

לאחר שלב ההגדרות נקבל את המסך הראשי של Take.חשוב לציין כי ממשק המערכת הוא ממשק של Comigo עליו עבדו כשלוש שנים ומידי פעם נוכל לראות איזה זכר ל Comigo בממשק ששכחו להסתיר. אל המסך הראשי תוכלו להגיע גם דרך לחיצה על כפתור Take הסגול הנמצא במרכז השלט.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

המסך הראשי קצת מבלבל ובפעם הראשונה לא ניתן להבין בקלות מה רוצים מאיתנו שם בבליל של אפשרויות עם סידור שאמור להיות נוח אבל בפועל מקשה על ההבנה הראשונית. כך למשל נקבל ערוץ סרטוני אינטרנט בנוסף לערוץ VOD (שגם הוא נלקח מהאינטרנט). בכל זאת, מדובר בעניין של התרגלות וניתן לשער שלאחר זמן מה הסידור יהיה הגיוני עבור המשתמש.

הממשק עובד חלק ומהיר למדי אבל זאת רק עד שלב מסויים. לאחר משחק אורך באפשרויות, הפעלת אפליקציית אנדרויד, חזרה לטלויזיה וכו', זיהינו איטיות מסויימת בדפדוף בממשק.

המסך הראשי

כאמור אל המסך הראשי ניתן להגיע על ידי לחיצה על כפתור Take שתפתח לנו תפריט צד עם אפשרויות שונות.

טלוויזיה – כאן נמצאים ערוצי הטלויזיה השונים שמתקבלים מעידן פלוס (ערוץ 2,10,1, כנסת, חינוכית). ניתן להגיע לטלויזיה גם על ידי הקשה על מקש TV בשלט או הקשה על מספר הערוץ הרצוי. אין ספק שהשליטה והגישה לטלויזיה נוחה דרך אמצעים שונים ופשוטים.

כפתור TV בשלט התגלה ככפתור משמעותי שעוקף כמעט כל דבר. לא משנה היכן תהיו במכשיר, אם זה באחד התפריטים או באחת אפליקציות האנדרויד, לחיצה על TV תעביר אתכם ותציג את מסך הטלויזיה.

לוח השידורים של הטלויזיה עובד כאן לא רע, אם כי לא ניתן להקליט את השידורים של עידן+ (בחברה מדברים על חבילת nPVR – שתאפשר לכם בעתיד להקליט את התוכניות בענן). בעיה שנתקלנו בה היא שלוח השידורים היה מוסט בשעתיים – אנחנו מעריכים שבאגים מהסוג הזה יעלמו ככל שהמוצר יהפוך יותר בשל.

מדיה סנטר – כאן נמצא את המדיה הלוקאלית שלנו (לא תכני אינטרנט) כשהתכנים הלוקאליים יהיו מסודרים אך ללא FANART

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו
יש גם אפשרות לשנות את גודל התרגום

אינטרנט – תכני אינטרנט שונים. לחיצה על אחת מהאפשרויות פשוט תריץ את הדף המתאים בדפדפן האינטרנט הרגיל – דפדפן, פייסבוק, גוגל, יאהו, MSN. אין דרך לשנות את קיצורי הדרך האלה.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

אפליקציות – אפליקציות האנדרויד בהן ניתן להשתמש יהיו מסודרים תחת קטיגוריה זאת. מדובר בשילוב נוח ולא רגיל במכשירי אנדרויד. כך ניתן להגיע לאפליקציות שונות מבלי לעזוב את הממשק של המכשיר. למסך כל האפליקציות המותקנות במכשיר ניתן להגיע גם דרך כפתור ייעודי בשלט – APPS.

בנוסף ינתן למצוא כאן מעין "ווידג'טים" של מזג אוויר וווידג'ט של פייסבוק בו נראה את ההודעות האחרונות של החברים שלנו במידה ואנחנו מחוברים במשתמש לפייסבוק כמובן.

ווידג'ט הפייסבוק לא ממש הובן. מצד אחד אנחנו רואים סטטוס אחרון של החברים שלנו אבל נקישה עליו תתן את אותו החלון בצד ימין למטה בלי יכולת לעשות לייק למשל או לבצע כל אינטראקציה שהיא.

מתחם ה"אחרונים" גם הוא לא הובן. סברתי שאמורות להיות שם אפליקציות אחרונות בהן השתמשתי אבל לא היה קשר מסויים בין האפליקציות שהוצגו לבין האפליקציות שבהן הרצתי לאחרונה.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

וידאו מהרשת – לא הבנתי בדיוק מהיכן מגיע הוידאו שמוצג בקטיגוריה הזאת (האם שילוב של סרטונים שמופיעים גם כך ב VOD?) והרי גם כך יש לנו את ה VOD. שיהיה.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

VOD – תכני VOD מרחבי הרשת. מהמסך הזה ניתן לקבל מעין קטלוג תכנים לפי קטיגוריות (ילדים, קטנטנים, לוהט ברשת, מצחיק, סדרות רשת, מתבשל ועוד…). בכל קטיגוריה כזו ניתן לצפות בתכנים לפי סינון – חדשים, מומלצים והכל. לא מדובר ב VOD רגיל שהכרנו עד היום אלא בתכני רשת חינמיים (יוטיוב למשל). במקומות רבים בקטיגוריה הזו לא ניתן לראות FANART של מה שרוצים לצפות בו אלא מעין סמל גנרי.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו
VOD. לא כל התכנים מקבלים ART
 

הגדרות – הגדרות המכשיר שמרוכזות בצורה קטנה יותר מאשר הגדרות אנדרויד רגילות ומרכזות רק את מה שכביכול נצטרך להשתמש בו. לא מצאנו כל דרך להגיע להגדרות אנדרויד הרגילות ואין ספק שנעשתה כאן הגבלה מכוונת לגישה.

בכל מקרה ההגדרות שכן נוכל לבצע כאן הן הגדרות יחס תמונה (שמשום מה לא ממש קיבל ביטוי בטלויזיה חיה שם עדיין קיבלנו פסים שחורים בצדדים לעיתים), שליטה בהסרת אפליקציות אנדרויד, סריקת ערוצי טלויזיה חיה, הגדרת חיבור סאונד (HDMI), הגדרת קטיגוריות לבצע מהן חיפוש, הגדרת שם המכשיר, הגדרת פרטיות ומשתמשים, הגדרת שעון, הגדרת חיבורי רשת (LAN או WIFI) ולבסוף אודות המכשיר.

בהגדרת המשתמשים ניתן להגדיר מספר משתמשים לכל קופסא וכך ניתן לעבור בין משתמשים ולהגדיר לכל אחד מהמשתמשים את ההגדרות והרשת החברתית המתאימה לו (פייסבוק).

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

חיפוש – חיפוש ברחבי המכשיר. ניתן להגדיר קטיגוריות אליהן יתייחס החיפוש כמו חיפוש בשמות אפליקציה, חיפוש באינטרנט וחיפוש תכני מדיה על גבי המכשיר.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו
חיפוש תכנים במקורות שונים

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה
באג בחיפוש – אם המקלדת נמצאת במצב עברית ותרצו להמשיך בתפריט למעלה על ידי לחיצה על חץ למעלה, תקבלו "ת"

אז אילו תכנים נראה בקופסא של Take?

כל התכנים כרגע הם תכני אינטרנט חינמיים שנראה שמגיעים רובם מערוצי יוטיוב השונים עם סידור קטיגורי. לא נמצא כאן תכנים שניקנו על ידי החברה ונרכשו זכויות היוצרים שלהם ולמען האמת לא בטוח אם נראה תכנים וסרטים הוליוודיים בשל העובדה שכפי הנראה המכשיר אינו תומך ב DRM.

התכנים הקיימים היום (ויכן וישתנו בעתיד הקרוב) הם:

  • תכני עידן פלוס – 10,1,2, הכנסת, וישראל 33, חינוכית 23.
  • ערוץ גלובס TV לסרטוני וידאו מאתר גלובס
  • ערוץ Fast&FUN
  • ערוץ FIGHT BOX
  • ערוץ DOCU BOX
  • ערוץ FASHION BOX

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו
תכני טלויזיה עידן פלוס

עידן פלוס

ערוצי עידן פלוס עבדו בצורה טובה מאוד. הקליטה, אצלי לפחות היתה מעולה והאנטנה הקטנה שסופקה עם המכשיר היתה מספקת מאוד ולא חוויתי כל שיהוק בצפיה בערוצי הטלויזיה.

במצב טלויזיה ניתן לזהות פסים שחורים בצידי התמונה. לא מדובר בתמונת 4:3 עם פסים רחבים אלא פסים דקים וכמעט לא מורגשים אבל לא הצלחתי להיפטר מהם.

חיסרון נוסף הוא שלא ניתן לבצע הקלטות בכלל וזה די מצער. נכון שתכני VOD הם העתיד וכל תוכן שאנחנו רוצים לצרוך נוכל לעשות זאת On Demand אבל התכנים המשודרים בערוצי העידן לא נמצאים בערוצי ה VOD במכשיר ולכן ייאבדו אם לא נצפה בהם בלייב.

הערוצים הייחודיים (גלובס, ערוצי BOX)

לקח זמן מה עד שהערוצים הללו "נפתחו" לי והיה צורך בשיחה עם התמיכה של החברה (שהתגלו כנחמדים למדי) אך בסוף זה הצליח. מדובר בערוצים אינטרנטיים, ברובם קצרים, שרוכזו לפי נושא (דוקומנטרי, אופנה, איגרוף, סרטוני כיף). הסרטונים הקצרים חוזרים על עצמם בלופ ולפעמים כמו ששמנו לב בערוץ של גלובס למשל, סרטון של 2 דקות מסתים וחוזר על עצמו מיד. ככה במשך מספר פעמים ברציפות.

התכנים חביבים אך מגיעים ללא תרגום למי שזה מעניין אותו.

לערוצים האלה מצטרפים תכני אינטרנט נוספים בערוץ VOD שם ניתן למצוא תכנים עבור ילדים, קטנטנים, לוהט בנט, מצחיק, סדרות רשת, מעניין, מטורף ותכני בישול.

נראה כי כל התכנים נלקחו מערוצי YOUTUBE שונים וסודרו בתוך קטיגוריות.

בתכני ילדים, למי שמתעניין, ניתן למצוא מספר ערוצים ובהם סופרסטרייקה, קופיקו, הלב, המומינים, סרטוני מיקי מאוס ועוד. לא כל התכנים עבדו – כך למשל הסרט "גשם של פלאפל" לא עבד ולמעשה לא ברור מה מעשיו שם שהרי מדובר בתכנים חינמיים מהאינטרנט.

בערוץ קטנטנים ניתן למצוא את רחוב סומסום (באנגלית! אז איך קטנטנים?), בייבי איינשטיין, בוב הבנאי, יובל המבולבל, 100 שירים ראשונים, תותית ועוד…ובסך הכל 18 תכנים (שבחלקם יש מספר פרקים נוספים).

קטיגוריה לוהט ברשת נותנת לנו 11 סרטוני יוטיוב פופולאריים ברשת (לא השתנה במספר הימים שבדקנו)

בסדרות רשת נמצא את ג'ייק ואמיר מערוץ college humor, משיח, נייס גאי ועוד…

בערוץ בישול נמצא…טוב נו…סדרות בישול.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

לכל אלה תוסיפו את ערוצי היוטיוב האישיים שלכם אליהם אתם מנויים וקיבלתם שילוב ערוצי לייב עידן פלוס ותכני אינטרנט חינמיים שאמנם ניתן למצוא בעצמכם ברחבי האינטרנט אך כאן הכל מסודר וארוז בקטיגוריות תחת גג אחד.

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה

התכנים אינם רבים, לא איכותיים (תכני רשת נו) וקצרים. אין סרטים ואין סדרות – מזכיר את ההיצע בזמנו של אנונהTV, בטח שלא תכנים הוליוודיים והחברה תצטרך להראות חידוש התכנים מעת לעת כדי לשמור על לקוחותיה מעוניינים.

בתכנים לא ניתן לעשות שינויים חזותיים וכך תוכן שמשודר במצב 4:3 למשל, לא ניתן למתוח למצב 16:9 או שום שינוי אחר והקפיצות בסרטונים מבוצעים כאמור באמצעות עכבר האוויר בלבד, דבר שלא נוח בעליל.

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונההיסט של לוח השידורים בשל איזור זמן לא נכון

סטרימינג מהרשת

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

ניתן לבצע הזרמת תכנים דרך הרשת הביתית שלנו באמצעות SMB (בעגה הטכנית "Samba"). בשלט יש לחצן ייעודי הנקרא PC שיביא אותנו לדפדפן קבצים שם נוכל לבחור את הסרט הרצוי שלנו.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

לא תמצאו כאן FANART שהמכשיר לוקח מרחבי הרשת בצורה אוטומטית אלא הפעלת קבצים בלבד.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

בעיה נוספת שהשליכה על נוחות השימוש היא חוסר האפשרות לבצע קפיצה בזמן בניגון סרט על ידי השלט בצורה נוחה. על השלט יש אמנם כפתורי "קדימה" ו"אחורה" אך הם לא עשו דבר ועל מנת להקפיץ את הסרט קדימה ואחורה היה צורך לשלוף את עכבר האוויר במכשיר וללחוץ באמצעותו על הכפתור הרצוי. לא נוח.

אנדרויד ואפליקציית Kodi

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

כאמור מדובר במערכת הפעלה 4.2 (כשנכון לכתיבת ביקורת זו הגרסה האחרונה היא גרסת לוליפופ 5 במכשירי סלולר שונים וברוב מכשירי האנדרויד החדשים גרסת 4.4) אבל זה לא מה שמפריע להנות מהחוויה. אין צורך בגרסת האנדרויד החדשה ביותר למכשירי מיני PC ואין משהו מיוחד שהגביל אותנו בגרסת האנדרויד.

Take לא הגבילה בצורה כלשהי את מכשיר האנדרויד שלה והשאירה אותו פתוח עם אפליקציית הגוגל פליי כמו כל סטרימר אנדרויד אחר כך שניתן להתקין כל אפליקציה שנבחר דרך הגוגל פליי.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

אין גם הגבלה על התקנת APK חיצוניים בברירת מחדל. כך למשל התקנו גרסת Kodi שהורדנו דרך הדפדפן במכשיר.

הדבר שיפה בממשק של Take הוא השילוב בין אנדרויד לבין הממשק. האנדרויד די מוטמע בממשק ואין כמעט זכר לממשקי אנדרויד רגילים. גם מגירת הנוטיפיקציות לא נמצאת כאן. למגירת ההתראות ניתן להגיע על ידי הקשה על כפתור ייעודי בשלט והמגירה תיפתח כוילון מימין לשמאל.

אין כאן את כפתורי הקיצור של האנדרויד (בית, לוח משימות וכו') ואלו לא ממש הורגש חסרונם. ההטמעה טובה למדי ונותנת תחושה של אריזה יפה במקום אחד. נכון שיש פה ושם קפיצות עיצוביות שהפריעו אבל בשורה התחתונה כיף לקבל מכשיר שאני לא צריך להרגיש שעובר בין מערכת למערכת.

משתמשים כבדים שווקא מחפשים את המשחק באנדרויד לא יאהבו את ההטמעה הזאת.

Kodi 

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

לצורך הבדיקה התקנתי את קודי בגרסת 14.2 שלו. קודי הותקנה דרך דפדפן האינטרנט על ידי הורדת APK מתאים לגרסת ARM. לאחר ההתקנה ניתן לגשת לאפליקציה דרך הקישור שלה במסך האפליקציות. הייתי שמח אם ניתן היה להגדיר בשלט קיצור דרך ישיר לאפליקציה כלשהי.

קודי עבד אצלנו טוב למדי ברוב המקרים עד שקרס מידי פעם. הממשק עבד חלק, גם לאחר התקנת הרחבות, קיר סדרות וסרטים וסקין שונה מברירת המחדל (Eminence). לצורך הבדיקה צפינו במספר סדרות דרך ג'נסיס ואלו עבדו חלק, ללא כל שיהוק שהוא. מבחינת רזולוציה, Kodi היה מוגבל ל-720P בלבד, והאמת שגם ממשק המשתמש עצמו הוא 720P שמתוח על גבי רזולוציית 1080P שהממיר מוציא. במקרים מסויימים חוויתי איטיות מה שלא ניתן היה להצביע על מקור האשמה בדיוק.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

מהירות השימוש בממשק קודי היתה טובה למדי אבל משום שבמקביל עברתי מקופסת אנדרויד עם מפרט רציני יותר, אפשר היה להבחין באיטיות קלה בתפעול. לא משהו קריטי ובטח שלא משהו בלתי שמיש, אך מי שרגיל למכשירי אנדרויד חזקים יותר, אולי ישים לב להבדל. בשלב מסויים קודי אף קרס ולא ברור למה (סתם השמעת תחנת רדיו למשל).

בעיית השליטה בנגן התגלתה כאן בצורה קצת שונה – אין בשלט לחצן השהה סרט או עצירה וניגון ועל כן יש צורך להקיש על הלחצן האמצעי ולבחור את המצב שאנחנו רוצים (הפסק, השייה, נגן). דווקא זפזופ בסרט עבד כאן טוב יותר (ימינה/שמאלה בשלט).

כפתור נוסף שחסר הוא כפתור ייעודי למקש C (הגדרות נוספות בקודי). אבל את זה ניתן לפתור על ידי הקשה על C במקלדת בצידו האחורי של השלט.

השלט אמנם בעל מקלדת עברית/אנגלית אבל באפליקציית קודי לא ניתן לכתוב בעברית בכלל עם המקלדת. זוהי בעיה מוכרת שמלווה גם שלטים וקופסאות אחרות ולאו דווקא קשורות לשלט הספציפי הזה אלא למערכת קודי עצמה. גם אם נעביר שפה במקלדת הוירטואלית של קודי וגם אם נעביר שפה במקלדת של השלט, זה לא יעזור וההקלדה בעברית תוכל להתבצע באמצעות עכבר האוויר או מקשי החצים בלבד.

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה

השלט

Take נותנים באריזה שלט מתאים. לא מדובר בשלט בסיסי שמגיע בדרך כלל בקופסאות אנדרויד אלא בשלט ייעודי לקופסת Take שגם ממותג בהתאם והכפתורים בו מתאימים ספציפית לאופציות השונות בקופסא.

אחד היתרונות בשלט (שלפעמים התגלה גם כחיסרון) הוא כמות הכפתורים והאפשרויות השונות.

בראש השלט יש את ההשתקה וכפתור הכיבוי וההדלקה שמשמש ככיבוי מסך ולא באמת כיבוי המכשיר. יש לציין שגם הכפתור הפיזי בקופסא אינו מכבה את המכשיר לחלוטין אלא מכבה מסך ולא מצאתי שום דרך לכבות את המערכת מלבד הוצאת המכשיר מכבל המתח שלו.

בהמשך יש שלושה כפתורים צבעוניים שמכניסים אותנו לקטיגוריות התכנים והחברתיים – כפתור Youtube לכניסה לערוץ היוטיוב, כפתור VOD לצפייה בתכני אינטרנט וכפתור פייסבוק שמכניס אותנו לקטיגורית סרטוני פייסבוק (או משהו כזה. משום שהדף תמיד היה ריק משום מה, לא הבנתי עדיין מה צריך להיות שם בדיוק).

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה

למטה ניתן למצוא את הכפתורים הכיווניים (ימינה שמאלה למעלה למטה) ובאמצע כפתור OK שמשמש גם ככפתור ניגון או השהייה שלא ממש נתמכו בכל המקומות. כפתורי ימינה ושמאלה אמורים, על פי הסימונים לפחות, לבצע קפיצות בסרט אבל גם הם לא נתמכו משום מה.

מסביב, במעגל החיצוני של כפתורי הכיוון תמצאו את כפתורי השליטה. בכיוון השעון:

  • Login – כפתור להחלפה בין משתמשים.
  • Info – כפתור לצפייה במידע על ערוץ הלייב המתנגן.
  • Search – מצב חיפוש תכנים
  • Bar – כפתור שיסיט את וילון ההתראות מימין לשמאל. הביצוע כאן טוב למדי ומסיר אחד הסממנים הבולטים והמציקים של מערכת אנדרויד.
  • Last – ערוץ צפייה אחרון
  • Back – חזרה אחורה בתפריטים

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו
מסך ההתראות של האנדרויד. ביצוע יפה

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה

התראות מתקבלות בתחתית המסך.

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה
מסך מידע נוסף על תוכנית. המידע לא מסונכרן

המעגל החיצוני התגלה כבעייתי לפעמים. פעמים רבות מידי כפתורים נלחצו בטעות כשניסיתי ללחוץ על כפתורי הכיוון דבר שאילץ אותי להביט מידי פעם בשלט. 

מסביב לכל המעגל הזה ישנם ארבעה כפתורים:

  • Apps – יעביר אותנו למסך האפליקציות המותקנות במכשיר (אפליקציות אנדרויד)
  • PC – יעביר אותנו למסך דפדפן קבצים לשליטה וניגון תכנים מהכונן המחובר למכשיר או דרך הרשת הפנימית.
  • EPG – מסך לוח זמני שידורים
  • TV – יעביר אותנו למסך הטלויזיה החיה.

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

כפתור ה TV הוא כפתור "אלים, לטובה. מכל מסך במכשיר, לחיצה עליו תעביר אותנו למצב טלויזיה חיה. זהו מאפיין נוח מאוד שתמיד מחזיר אותנו לצפייה בערוצי עידן פלוס לא משנה היכן היינו. הכפתורים האחרים לעומת זאת לא יעבדו מכל מסך (ממסכי Take עובדים בלי בעיה. מתוך אפליקצית אנדרויד לא).

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו
מסך ה EPG

כפתור Take סגול הוא הכפתור הראשי שלחיצה עליו תביא אותנו למסך הראשי של תפריטי Take. גם כאן הכפתור לא פועל מתוך אפליקציית אנדרויד וכדי להגיע למסך Take מתוך אפליקציה צריך לסגור אותה או ללחוץ על לחצן TV ואז להמשיך לעבוד עם המכשיר.

כפתורי ווליום מצד שמאל. מעניין שמבחינת שליטה בעוצמת הקול נותרה בעיצוב הסליידר של אנדרויד. היינו מצפים גם לעיצוב ספציפי לשליטה בווליום אבל בואו לא נהיה קטנוניים.

מצד ימין כפתורי שליטה על ערוצים למעלה ולמטה שפועל מתוך מצב טלויזיה בלבד.

באמצע לחצן המעוצב כ"מתנה". לא ברור העיצוב הזה שכן הלחצן יציג למטה, במצב של צפייה בערוצי Take, אפשרות לשתף את הצפייה שלנו בפייסבוק או לצפות מי מחברינו צופה כרגע. בדקתי את השיתוף שעבד אך לא ראיתי אף אחד מחברי צופים (אולי כי מוקדם מידי).

מתחת ללחצני הווליום יש את לחצן העכבר. לחיצה עליו תציג לנו את סמן העכבר אוויר עליו ניתן לשלוט באמצעות הנפת השלט באוויר. הכפתור הזה משמש גם כלחצן שמאלי למרות שנוח יותר אם הלחצן השמאלי היה כפתור ה OK למעלה (הגיוני יותר) אבל ניחא.

עכבר האוויר עבד בצורה טובה למדי ומדוייקת ולא חוויתי כל בעיה בשימוש איתו. בעיה (או אולי פיצ'ר) שכן חוויתי זה עניין ניתוק והפסקת פעולת ה Air Mouse. לאחר לחיצה על כפתור העכבר, לא ניתן לנתק את פעילות ה Air Mouse שימשיך לפעול והדרך היחידה היא להניח לשלט לכמה שניות כדי שהאופציה תופסק. לא נוח.

כפתור "לייק" מצד ימין שאיני יודע מה תפקידו. ניסיתי ללחוץ עליו במקומות שונים אך למעט במצב טלויזיה שהוא שימש משום מה כלחצן מידע על התכנית, הוא לא עשה דבר. אולי משאירים את האופציה הזו לפיתוח עתידי.

כפתורי מספור ערוצים מתפקדים כמו שאתם מצפים מהם – ניתן לעבור בין ערוצים גם דרך כפתורי המספור. כך למשל לערוץ 1 נלחץ על 1, ערוץ 2 נלחץ 2 וערוץ 10 קיבל את הספרה 3.

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה

המעבר בין ערוצים מתבצע במצב TV בלבד ולא ניתן ללחוץ על מספר ערוץ ממקום אחר.

ואם לא נמאס לכם עוד לשמוע על כפתורים, אז זה היה בינתיים צד אחד של השלט. בצד השני תמצאו מקלדת QWERTY מלאה בשילוב של אנגלית ועברית.

המעבר בין עברית לאנגלית מתבצע באמצעות לחצן מעבר שפה מיוחד.

יש כפתורי SHIFT, ALT, CTRL ומקש סימנים מיוחדים שמתבצעים על ידי שילוב מקשים.

גם במצב הזה ניתן להשתמש בשלט כעכבר אוויר ויש שני כפתורי עכבר (שמאל וימין).

ההקלדה על המקלדת הפיזית היתה נוחה באופן מפתיע ויותא ממקלדות שלט אחרות שניסיתי בעבר. המקשים מגיבים ונותנים פידבק לחיצה טוב וחזק והארגונומיה טובה.

בתחילת הביקורת הזכרנו שלא ניתן לעשות איתחול מחדש למערכת מבלי להוציא את כבל החשמל של המכשיר אך ישנה דרך נוספת עבור חובבי מערכות ווינדוס – הקשה על CTRL-AL-DEL במקלדת תעשה את העבודה.

עניין לא הגיוני שמצאנו בסידור המקלדת הוא שהמקלדת היתה הפוכה לשלט הקדמי. ומה הכוונה? אם נשתמש במצב שלט ונרצה להפוך את השלט למקלדת, היפוך השלט בצורה הגיונית יביא אותנו למקלדת הפוכה ואז נצטרך לסובב סיבוב נוסף את השלט. הסידור לא טבעי ולא הגיוני לסיבוב היד שלנו וכפי הנראה נותר רק להתרגל לסובב בצורה הפוכה להיגיון שלנו. בינתיים עוד לא התרגלתי.

Take - מיזם טלויזיה חדש? סקירה ראשונה

השלט אינו שלט לומד ואין לו אופציית IR ולכן לא ניתן להפעיל דרכו מכשירים אחרים בבית כדוגמת הטלויזיה שלנו וחבל. בצד השלט יש כניסת אוזניות שאמורה היתה לתת לנו אפשרות לחבר אוזניות כדי להאזין לסאונד מהטלויזיה אבל זה לא עובד וכנראה גם לא יעבוד בזמן הקרוב.

סיכום

Take - מיזם טלויזיה חדש? בדקנו

בקצרה:

בסופו של יום קופסת Take היא סטרימר אנדרויד בעל ממשק יפה ונוח לשימוש ושלט שעושה את כל החוויה לנוחה הרבה יותר, למרות הבעיות שיש בו. הכיוון ש Take הלכה בו אמנם כיוון נכון וזה בדיוק הכיוון אליו יילכו רבות אחרות אך כרגע עדיין חסרים תכנים והקופסא בינתיים לא מחליפה את שירותי התכנים האחרים שקיימים בארץ.

בהרחבה:

לא מדובר במהפיכת התכנים ש Take טוענת לה, עדיין. את כל התכנים המופיעים בקופסא של החברה ניתן למצוא גם בקופסאות אנדרויד אחרות, חלקן אף זולות יותר. הבשורה שכן מביאה Take היא האריזה של כל אלה בקופסא התומכת בשידורי עידן באמצעות אנטנה (לא כל הקופסאות כאלה) ושילוב של ממשק ואריזה נוחה וידידותית. 

עם זאת, האריזה והממשק לא תמיד ידידותיים וזקוקים למתיחת פנים קלה ושינוי עיצובי נעים יותר לעין אבל עדיין מדובר בממשק נוח למדי שלא תמצאו בקופסאות אנדרויד אחרות ושיודע גם להטמיע את האנדרויד באופן שלא תמיד תדעו שמאחוריו יש אנדרויד ובכל זאת משאיר את חופש הפעולה במערכת ההפעלה של גוגל. הממשק והחוויה נראו קצת לא אפויים לאורך כל השימוש, החל מעיצוב שדורש שיפור ושאינו עקבי לאורך הממשק, תכנים שלא עבדו, באגים ובכלל תחושה של מוצר שעוד זקוק לעבודה עליו מה שנראה לנו קצת מוזר שכן קומיגו עובדת על הממשק כבר 3 שנים.

השלט נוח למדי וטוב יותר משלטי אנדרויד אחרים ייעודיים שהשתמשתי בהם. גם כאן ניתן למצוא בעיות ומקומות טעוני שיפור, אך בסך הכל הוא עושה את העבודה טוב.

מעבר לכל אלה, על מנת ש Take תוכל באמת לקרוא לעצמה ספק תוכן ולשים את עצמה במשפט אחד עם ספקי תוכן אחרים, היא תצטרך לבצע עבודת תוכן גדולה ולספק ערוצים נוספים למשתמשיה. לדברי החברה כל אלה בפיתוח ואמורים לצאת ממש ממש בקרוב. Take תצטרך להוכיח ללקוחותיה שהיא מחדשת את התכנים ומוסיפה חדשים מידי פעם.

בשורה התחתונה, אם אתם מתכוונים לרכוש סטרימר אנדרויד שיתן לכם אפשרות של ערוצי עידן פלוס ללא תלות באינטרנט, אפשר בהחלט לקחת בחשבון את הסטרימר של Take ותוך תקווה שהחברה תצרף ערוצים נוספים בהקדם. כל השאר שמחפשים להחליף את ספק תוכן הטלויזיה שלהם, לעת עתה Take לא תספק את הצורך הזה ועדיף להמתין עד שזו תציג חבילות נוספות ומחיריהן. 

ביקורת וידאו

 

לדיון בנושא: Take – מיזם טלויזיה חדש? בדקנו


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

20:00
  /  
22.04.2015
  
מאת: אלי חבוש

1