| מחבר |
הודעה |
 |
osherov גורו Android

הצטרף בתאריך: Apr 11, 2007 הודעות: 14780
|
נשלח: ג' 24/05/2011 15:07
|
|
|
|
|
|
scarbon,
לא פיספת, כי עדיין לא קיימת יכולת של גיבוי רום מלא למכשיר (מה שנקרא לפעמים גיבוי nand). בלי לבלבל יותר מידי, אני אומר שזה יקרה בקרוב אחרי שישוחרר ריקוברי חלופי למכשיר (בין היתר הרכיב הזה, הריקוברי, יאפשר לבצע גיבוי אימג' מלא לכל הרום). האופצייה הקיימת היום לגיבוי על ה SGSII, למי שצריך, היא בשימוש תוכנות גיבוי כגון ה Titanium Backup שעלייה כתבנו לא מעט בפורום. ראה לדוגמא שרשור הבא (אני, אגב, לא משתמש בה כמעט):
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 40#1337740
רק לידיעה שאנשי הקשר שלך והאפליקציות שלך (בלי ה data) מגובות על שרתי גוגל (במידה ואפשרת את זה במכשיר)
harari,
אני לא יודע אם 10 אצבעות זה המקסימום או שזה מגבלה של האפליקצייה...אני אחזור אליך עם תשובה לשאלה הזאת
_________________ אריה
טוויטר-עולם האנדרואיד |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
|
|
yari חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך: Dec 23, 2005 הודעות: 154
|
נשלח: ג' 24/05/2011 17:52
|
|
|
|
|
|
שלום לאריה
אני כרגע עובד עם מכשיר WM6.5 (סמסונג אומניה) ובכוונתי לרכוש עכשיו את ה SGS2 ועלו לי כמה שאלות.
1. כל המדריכים שמפורסמים כאן נראה שמיועדים לאנשים שכבר מכירים ועשו שינויים במערכת ההפעלה אנדרואיד. מה עושה מישהו שמכיר מצוין WM ואין לו מושג ירוק באנדרואיד. האם יש מדריכים מפורטים יותר לחסרי נסיון (באנדרואיד).
2. האם כדי לקבל עברית סבירה (ללא תפריטים – רק קריאה כתיבה) צריך לעשות ROOT ולהחליף את ה ROM ? אני מוכן לסבול (לפחות בהתחלה) שלא יהיה יישור לימין אבל חשוב שהעברית לא תהיה הפוכה.
3. האם קיימת סכנה שבזמן ביצוע ROOT או החלפת ה ROM המכשיר יהפוך ללבנה ? (סיכון שלקחתי כל פעם שהחלפתי ROM באומניה).
4. אני אהיה חייב להעביר את החומר שיש לי באומניה (ששם הוא בתוך הקובץ PIM.VOL) למכשיר החדש. אני צריך להעביר רק את אנשי הקשר (באנגלית) ואת הפגישות והארועים ביומן (בעברית). איך עושים את זה ?
5. האם ניתן לגבות בקלות את החומר הנ"ל מהמכשיר (באומניה השתמשתי בגיבוי של SPB שמגבה את כל החומר למעט הרום עצמו. זה הציל אותי כמה פעמים. לא ראיתי ב SPB אפליקציה כזו לאנדרויד).
אודה לך מקרב לב על תשובות.
יערי
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
osherov גורו Android

|
נשלח: ג' 24/05/2011 19:20
|
|
|
|
|
|
יערי,
1. המדריכים לרוט על ה SGSII הם פשוטים יחסית ולא דורשים איזה הבנה גדולה באנדרואיד עצמו. אתה מתקין כמה תוכנות במחשב->מתקין את הדרייברים על המחשב->מחבר את המכשיר ב USB למחשב->מפעיל תוכנה אחת במחשב (Odin)->מכניס את המכשיר למצב מיוחד שנקרא Download Mode (לחיצה על מספר מקשים בזמן ההדלקה)->בוחר קובץ אותו הורדת מהרשת בתוכנה->לוחץ על צריבה->מחכה, מחכה, מחכה->כאשר המערכת שלך עולה אוטו' שוב->אתה מריץ אפליקצייה נוספת אותה הורדת מהרשת->לוחץ שם על כפתור הרוט->מחכה, מחכה, מחכה וזהו יש לך רוט למכשיר
שים לב שאין פה שום צורך בהבנה לגבי מה זה אנדרואיד, אלא סתאם אוסף של הוראות לא מסובוכת על מנת לבצע את הרוט. מי שירצה בעתיד, יוכל להיכנס לעולם הזה ולהבין לעומק מה תפקידה של כל פעולה במדריך הזה
2. העברית שאתה תקבל בלי לגעת או לשנות שום דבר במכשיר עצמו היא סבירה מאוד. מה שלא עובד טוב, אלה יישורי העברית (חלק מהטקסט ייושר לצד שמאל ולא לצד ימין) והמיקום של סימנים שאין להם כיווניות (כגון סימן שאלה? נקודה . פסיק , וכו) יוצגו בצד הלא נכון של המשפט. לדוגמה, אם תרשום "אני מגיע...." יירשם "...אני מגיע". אין בעייה לחיות במוד הזה, גם תקופה ארוכה ולראיה, נכון להיום, על ה SGSII שלי העדפתי לוותר על העברית המיושרת, בשביל להתקין גירסה רשמית מעודכת של סמסונג שמשפרת מאוד את זמן הסוללה, בעתיד הקרוב ניתן יהיה להתקין את יישורי העברית גם על הגירסה הזאת
3. סיכוי לזה הוא נמוך מאוד והסיבה היא אותו מוד שאני לא מפסיק לקשקש עליו ונקרא Download Mode. בלי קשר לכל מה שעושים, מה שלא מתקינים, מה שלא הורסים, תמיד אפשר לחזור למוד הזה ולצרוב גירסה תיקנית מחדש על המכשיר. השאלה היא האם יש מצב בו "נצליח" להרוס את המכשיר עד כדי נקודה בה לא ניתן יהיה להיכנס למוד ה Download. אני עדיין לא שמעתי על מישהו "שהצליח" לעשות את זה ולכן הסיכוי לכך הוא באמת לא גבוה (אני מדבר על מאות אנשים שכל אחד מהם כבר התקין אין ספור פעמים, גירסה על המכשיר שלו, אני לבדי כבר צרבתי באזור ה 8-9 פעמים גירסה על ה SGSII שלי וכל זה בשבוע ימים). למרות הכתוב כאן, מומלץ להבין מה עושים לפני שעושים פעולות של צריבת גירסה, מומלץ שהמכשיר יהיה טעון מספיק ומומלץ לא לנתק כבל USB במידה והוא מחובר
4. לא יודע, צריך לראות את ניתן להוציא את הנתונים האלה ממכשיר האומניה. לדוגמה אישתי דרך Bluetooth העבירה את כל אנשי הקשר שלה שם (רובם בעברית) ב 5 דקות, ממכשיר ה N97 למכשיר אנדרואיד שלה (נקסוס 1)
5. בקרוב מאוד, לכל מי שיעשה רוט על המכשיר שלו, יוכל לעשות גיבוי מלא 1 ל 1 לכל הרום שלו בלחיצת כפתור, גיבוי שכולל ה-כ-ל (משהו דומה לגיבוי Ghost על מחיצה במחשב). בנוסף לזה, יש תוכנות אחרות שמאפשרות לבצע גיבוי של נתונים מסויימים במכשיר ולכל זה כמובן צריך להזכיר שגוגל "מגבה" את כל אנשי הקשר שלך ואת האפליקציות שלך לענן. אגב, קח בחשבון שאת אנשי הקשר שלך אתה תוכל לערוך (להוסיף, להוריד, לשנות) מאפליקציית ג'ימייל במחשב שלך. כל שינוי שם יסתנכרן אוטו' למכשיר שלך
_________________ אריה
טוויטר-עולם האנדרואיד |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
yari חבר פעיל מאוד

|
נשלח: ג' 24/05/2011 22:42
|
|
|
|
|
|
אריה
קודם כל, תודה רבה על התשובה המאד מפורטת שלך.
באם בעיית העברית פתורה, פחות או יותר, אז הכי חשוב לי זה להעביר את היומן מהאומניה ל SGS2. היומן חשוב לי יותר מאנשי הקשר. אני מקווה שאוכל להשתמש ביכולת של ה Unpack של ה SPB Backup להעביר את היומן לקבצי ICS ואת אנשי הקשר לקבצי Vcard וליבא אותם לSGS2.
(עשיתי עכשיו בדיקה - זה נראה סביר אבל בגלל שיש לי הרבה ארועים זהים זה יוצר קבצי ICS עם אותם שמות בעברית + מספר בסוגריים. לא יודע אין זה ייובא).
אני אצטרך גם להעביר את ה Notes . אלו קבלי Pwi בעברית. נראה לי שזה צריך להיות פשוט ?
האם יש לך או למישהו אחר עוד הערות או רעיונות על האפשרויות להעברת הדאטא ?
תודה.
יערי
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
harari (דניאל הררי)חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך: May 16, 2007 הודעות: 3311 מיקום: רמת גן
|
נשלח: ד' 25/05/2011 2:49
|
|
|
|
|
|
למה שלא תסנכרן את היומן ואנשי הקשר לתוכנה צד שלישי כמו OUTLOOK או google calander ואח"כ תסנכרן עם הSGS2.
_________________ Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HomeTheater Over-Dose |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
yari חבר פעיל מאוד

|
נשלח: ד' 25/05/2011 16:00
|
|
|
|
|
|
| harari כתב: | | למה שלא תסנכרן את היומן ואנשי הקשר לתוכנה צד שלישי כמו OUTLOOK או google calander ואח"כ תסנכרן עם הSGS2. |
רק המחשבה לחבר את האומניה שלי ל Active Sync מעוררת בי חלחלה. לקח לי הרבה שעות עבודה להיפטר מהנזקים שזה עשה בשעתו ליומן האלקטרוני שלי במכשיר.
האם אפשר לסנכרן מכשיר עם Windows Mobile מול ה Google calander ? או יותר נכון - לא אכפת לי לסנכרן אותו גם מול האאוטלוק אבל לא עם האקטיב סינכ.
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |

|
נשלח: ד' 25/05/2011 16:03
|
|
|
|
|
|
לפי מה שקראתי אפשר לסנכרן אותו עם הכל - אבל רק בעזרת active sync.
אולי יש איזו תוכנה צד שלישי שאני לא מכיר...
HomeTheater Over-Dose |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
|
|
osherov גורו Android

|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |

|
נשלח: ד' 25/05/2011 21:02
|
|
|
|
|
|
הרבה מדווחים על בעיות בדפדפן ובלאנצ'ר.
אולי אני אנסה לעשות פלאש רק כדי לראות מה קורה שם ואחזיר חזרה.
ניסית אותו? ראית במה מדובר?
עריכה : יש תיקון. רץ לנסות.
HomeTheater Over-Dose |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
osherov גורו Android

|
נשלח: ד' 25/05/2011 21:13
|
|
|
|
|
|
harari,
אני לא נתקלתי בשום בעייה עם ה-XWKE7. איזה רום יש לך? האם יש לך עליו את התיקון בעברית?
עידכון:
עכשיו הבנתי שאתה דיברת על ה Lite'ning Rom
לא עדיין לא ניסיתי אותו....בסופ"ש אני אתקין איזה גירסה של אחד הרומים החדשים
_________________ אריה
טוויטר-עולם האנדרואיד |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |

|
נשלח: ד' 25/05/2011 23:10
|
|
|
|
|
|
הייתי עד עכשיו עם villanROM (KE2), עכשיו עברתי לlitening. (קצת כחול מידי נראה לי)
היו בהחלט בעיות בדפדפן - נתקע ולא זז חלק בכלל.
החלפת קובץ APK אחד סידרה הכל.
HomeTheater Over-Dose |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |

|
נשלח: ד' 25/05/2011 23:29
|
|
|
|
|
|
כמה תמונות מהרום החדש:
הכל כחול!
HomeTheater Over-Dose |
|
|
(1) הבעות תודה:
|
osherov
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
osherov גורו Android

|
נשלח: ד' 25/05/2011 23:32
|
|
|
|
|
|
יצא היום רום חדש של madmack's שמבוסס על גירסה KE7 ומכיל כבר את תיקוני העברית בתוכו (ורוט ו Deodexed). לכל מי שמעונין, הנה ההתקנה:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1083187 והנה קובץ ה libwebcore המקורי של גירסת KE7 אותו אפשר להחליף עם האחד המעודכן שקיים ברום החדש: http://www.2shared.com/file/mLO8c-BG/libwebcore.html
בגירסה הקודמת חזרה לקובץ המקורי פתרה את בעיית התקיעות...ייתכן שגם עכשיו זה יהיה כך
עידכון:
התקנתי את הרום ועושה רושם שאין תקיעות גם בדפדפן וגם ה TGSpot (שנתקע הרבה בעבר) רצים טוב. אז כרגע אני עדיין לא חוזר ל libwebcore הישן. ניתן לזה עוד יום של משחקים
_________________ אריה
טוויטר-עולם האנדרואיד |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
|
|
osherov גורו Android

|
נשלח: ו' 27/05/2011 8:56
|
|
|
|
|
|
הנה משהו שתאהבו מאוד. אם תקישו את הרצף הבא במכשיר שלכם:
*#0*#
אתם תקבלו חלון חדש שנקרא LCD TEST ששם תקבלו מגוון אופציות לבדיקת המכשיר שלכם. דברים כגון הצגה של הצבעים על כל המסך שלכם (כאן אתם יכולים לזהות פיקסלים שלא עובדים כשורה). בדיקת מצלמה, בדיקת הספיקר, בדיקת הסנסורים, בדיקת הטאצ' וכו. הנה כמה לכידות מסך:
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
osherov גורו Android

|
נשלח: ג' 31/05/2011 8:14
|
|
|
זאת חדשה שאלייה אני מחכה כבר שבועיים!
|
|
|
זהו זה הגיע!
הלילה Chainfire, שיחרר קרנל עם תמיכה ב ClockWorkMod (מחליף את הסטוק ריקוברי).
מה שזה אומר שמעכשיו הוא שניתן על SGSII לעשות:
1. להתחיל לעשות גיבוי רום כמעט מלאים (למעט הקרנל, שאותו אגב אין בעייה להתקין בנפרד)
2. מאפשר לקבל ADB במוד הריקוברי
3. העידכון מכיל כבר אפליקצייה חדשה שנקראת CWM Manager (דומה ל ROM Manager שעדיין לא תומכת בריקוברי הזה) ומאפשרת לעשות מגוון פעולות מתוך האנדרואיד.
הנה היכולות שלה:
-לאתחל את המכשיר לתוך מצב הריקוברי
-לבצע גיבוי Firmware
-לשחזר גיבוי שנעשה בסעיף הקודם
-לבטל קבצי גביוי
-התקנה של קבצי APK
-לצרוב עידכוני CWM3
-צריבה של קרנלים (zImage, zImage in TAR, zImage in ZIP, zImage in TAR in ZIP)
התקנה:
ההתקנה של הקרנל הזה היא פשוטה מאוד ודורשת סה"כ צריבת קובץ הקרנל דרך Odin (קובץ ה tar) לגירסה המתאימה, לזאת שהתקנתם\קיימת במכשיר שלכם (KE2 או KE7). כל המידע המפורט נמצא בקישור הבא: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1103399
הערות:
-למרות שהתהליך הוא באמת פשוט, והיסכון להרוס משהו הוא נמוך מאוד-מאוד, עדיין, אני ממליץ למי שלא מבין עדיין מה, מי ואיך בעולם האנדרואיד וב SGSII שלו, שיוותר כרגע על הצריבה הזאת עד שהוא יכיר טיפה יותר את כל המושגים כאן
-אין צורך ב Wipe והפעולה לא פוגעת בתיקון העברית (במידה ועשיתם אותה)
לסיכום:
*אני כרגע סיימתי צריבה של הקרנל וגם כבר סיימתי גיבוי רום על המכשיר שלי
*אל תשכחו לתת איזה תרומה (בירה) למפתח Chainfire ששיחרר את הגירסה הזאת, וזה הוא עשה כ 8 שעות אחרי שמכשיר ה SGSII שלו נחת לו בבית
_________________ אריה
טוויטר-עולם האנדרואיד |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
|
|