מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



בניית קולה תוף ביתי?


עמוד 7 מתוך 8
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11720

 #91  נשלח: ב' 25/02/2013 13:03


_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Barak_zo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2006
הבעות תודה: 8
מספר הודעות: 136

 #92  נשלח: ב' 04/03/2013 11:14

בניתי סוג של תושבת למנוע... עדיין לא בדיוק מה שאני רוצה, אבל אני חושב על פתרון טוב יותר... אשמח לרעיונות




| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Barak_zo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2006
הבעות תודה: 8
מספר הודעות: 136

 #93  נשלח: ב' 04/03/2013 11:15

כאשר במנוע מסתובב, הזרועות לא ממש מחזיקות




| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Barak_zo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2006
הבעות תודה: 8
מספר הודעות: 136

 #94  נשלח: ב' 04/03/2013 11:17

בנתיים קליתי גואטמלה קוסטה ריקה ואתיופיה... יצאה קליה אחידה מאד, יש אחלה של אפשרויות וויסות טמפרטורה



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1132
מספר הודעות: 11720

 #95  נשלח: ב' 04/03/2013 12:28

אתה יכול לשים את המנוע בצד (מקובע ויציב) ולהניע עם שרשרת.
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מאור_בר (מאור בר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 19, 2010
הבעות תודה: 110
מספר הודעות: 1174

 #96  נשלח: ב' 04/03/2013 17:10

וואו, תמיד מרגש לראות תוצאות ראשונות מהפרויקטים הארוכים כאן. נראית קלייה מאוד אחידה.
לגבי מיקום המנוע, אהבתי את הרעיון של השרשרת שהוצע, הייתי בודק בכל מקרה איך זה בקולים מסחריים.

_________________
עיצוב אינטראקטיבי | בלוג | ציורי קיר | רישומים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 267
מספר הודעות: 1419

 #97  נשלח: ב' 04/03/2013 17:37

בהיבטים טכניים אני לא ממש מבין ולכן לא אוכל לסייע, אבל הקלייה נראית מצויין, אחידה מאוד ובצבע טוב.

מעניין כמה זמן היא ארכה ומתי הופיעו הפיצויצים?

שים לב שבקליות כאלה לוקח לעיתים לקפה להפתח זמן רב - שבוע ולעיתים כ- 10 ימים... קח את זה בחשבון.

איזה כיף
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Barak_zo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2006
הבעות תודה: 8
מספר הודעות: 136

 #98  נשלח: ד' 06/03/2013 15:25

תודה על המחמאות... רציתי לדעת, כמה זמן אמור לארוך תהליך קלייה של בערך 300-400 גר׳? לקח לי בערך שעה!!!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #99  נשלח: ד' 06/03/2013 15:47

שעה זה המון זמן, לדעתי עד 15 דקות גג ורצוי אפילו פחות ויותר לכיוון 12-13 דקות.

למה לקח כל כך הרבה זמן ? מקור החימום חלש ? אין מספיק איוורור ? חיממת מספיק לפני תחילת הקליה ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shtud (Daniel Schtudiner)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2010
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 1591

 #100  נשלח: ד' 06/03/2013 17:13

בגדול מכונת קלייה שלא מצליחה להגיע ל 250 מעלות בפחות מ20 דקות, לא מכניסים אליה פולים(את זה למדתי מאיש קובני)
_________________
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Barak_zo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2006
הבעות תודה: 8
מספר הודעות: 136

 #101  נשלח: ד' 06/03/2013 19:04

האמת שהכנסתי פולים ב180 מעלות... אני די בדילמה אם להנמיך את התוף לכיוון מקור האש, היו כבר קליות טובות...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #102  נשלח: ד' 06/03/2013 21:38

להכניס פולים ב 180 זה בסדר (אפשר גם ב 200) השאלה כמה זמן הטמפרטורה צונחת לאחר הטעינה ומתי המגמה מתהפכת, אם מקור החום לא מצליח להפוך את המגמה אחרי 1.5-2 דקות אז כנראה שהוא קצת חלש.

אוויר משחק פה תפקיד מאוד חשוב ועוזר בתהליך הקליה כי הוא מוביל אוויר חם ממקור החום דרך הפולים ולמעשה הפולים נקלים גם במגע עם התוף וגם על ידי האוויר.

בזמן טעינת הפולים כדאי לפתוח איוורור חזק לדקה כדי למתן ירידת טמפרטורה ושמירה על et יחסית גבוה ואחר כך עד הפיצוץ הראשון אפשר להפעיל בעוצמה יחסית נמוכה רק כדי להניע אוויר סביב הפולים ולסייע בקליה.

מפיצוץ ראשון אפשר להגביר יותר איוורור לעוצמה בינונית כדי להוציא עשן ומוץ עד סוף הקליה, שחק עם העוצמה וראה מה הכי טוב.

נסה לתחום את הקליה לזמנים שציינתי באופן הבא:

ייבוש עד 4 דקות (150 מעלות פולים)
פיצוץ ראשון 8-9 דקות (195 מעלות פולים)
פיצוץ שני 12-13 דקות (220 מעלות פולים)

הבהרות נוספות:

אם קשה לך לעמוד במסגרות הזמנים שציינתי או להגיע למשהו קרוב בדקה לפה ולשם יש בעיה כנראה של מקור חום חלש ו/או איוורור.

ייתכנו מדידות קצת שונות בכמה מעלות בקולה שלך בעיקר בגלל מיקום הטרמוקפלים והטרמומטר.

לא חייבים להיכנס לפיצוץ שני גם בקליות עבור אספרסו, אפשר לעצור טיפה לפני ולקבל קפה מצוין.

אם אתה רוצה להגביר קצת מתיקות ע״ח חמיצות אפשר לנסות ולמשוך את פרק הזמן לאחר הפיצוץ הראשון בדקה נוספת על ידי משחק של עוצמת החום ועוצמת האיוורור אבל בזהירות ולוודא שטמפרטורת הפולים לא נעצרת וממשיכה לעלות אם כי בקצב איטי יותר.

בהצלחה, צריך המון ניסוי וטעיה כדי ללמוד ...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 267
מספר הודעות: 1419

 #103  נשלח: ה' 07/03/2013 14:53

כפיר_ש כתב:

...
צריך המון ניסוי וטעיה כדי ללמוד ...


מסכים לגמרי!

ברשותי קולי סמי מקצועי מג'יולינו (קולה סאמפל) שאני מודה כי לא התנסתי עימו מספיק.

כרגע אני קולה בזמנים ארוכים ממה שציין כפיר (פיצוץ ראשון אני משתדל לתזמן לדקות 13-16 ואחר כך מנסה להאריך את הזמן עד לפיצוץ שני) ואת הקליות אני מסיים לאחר כ- 20 דקות. אני מרוצה מאוד מהתוצאות, אבל אנסה מתישהו לקצר את זמני הקלייה ולבדוק את ההשפעה על התוצאה.

במידת האפשר, אשמח אם נגרו או שטוד יוכלו להתיייחס לזמני הקלייה...

בהצלחה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #104  נשלח: ה' 07/03/2013 15:13

אני מניח שאתה מרוצה מהתוצאות כי יש הרבה גוף ומתיקות אבל מנסיוני החמיצות ממש נחלשת בקליות ארוכות כאלה והקפה שטוח יותר.
מה שיפה בתוף שגם בקליה יחסית קצרה עדיין יש מלא גוף, מתיקות וחמיצות מתונה.

אני כרגע מנסה לפתח פרופיל שיחזיר יותר חיוניות לקפה ומנסה למצוא את האיזון בין אורך הקליה, עוצמת האוויר בשלבים השונים וכו'...
אחרי שנה עם הקולה שלי אני יכול לומר שלמרות ההתקדמות הרבה שעשיתי אני כל הזמן ממשיך ללמוד ולעשות שינויים (אבל זה גם כיף).
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 267
מספר הודעות: 1419

 #105  נשלח: ה' 07/03/2013 16:57



תודה כפיר.

אני מרוצה, אבל כמובן שאין לי למה להשוות כי את רוב הקליות ערכתי בפורמט הזה (חוץ מהשתיים הראשונות שהסתיימו לאחר 8 דקות... והיו טובות).
באופן כללי, החמיצות פחות מדברת אלי והבלנדים שמוכיחים את עצמם בכוס (אני לא קולה חד זני) הם בעיקר עם נוכחות אפריקאית מאסיבית.

אבל, אכן, צריך להמשיך ולהתנסות...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht