ברזיל

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
omrir (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 38
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

ברזיל

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם,אני קורא בפורום כבר תקופה די ארוכה, אבל לא כתבתי כאן עדיין.

אני קולה בג'ין כחודשיים-שלושה, ונהנה מאוד מכל מה שקשור בתהליך הקלייה והרכבת התערובות.

עד כה, בחיפושים אחר עוד ועוד סוגים של קפה ירוק, נתקלתי בשלושה זנים של קפה מברזיל: "סרדו", שאפשר להשיג אצל רוני בפ"ת ובאמיגו, "סנטוס" שמוכרים ב"קופי טיים", ו"סן סילבסטר" ב"אווא קפה" בחיפה.

"סרדו" נחמד כבסיס, אבל יש לו טעם די מריר ב40-50 אחוז שאני משאיר לברזיל במרבית התערובות. "סן סילבסטר" אפילו יותר מר ו"סנטוס" - דווקא מאוד טעים, שוקולדי ומאוזן.

אלא מאי? אותו סנטוס נמכר ב85 ש"ח לק"ג, בעוד ש"סרדו", הנפוץ, ניתן להשגה ב40 ש"ח לק"ג.

מישהו נתקל בדרך זולה יותר להגיע ל"סנטוס" ? או אולי בזני קפה ברזילאים מוצלחים באותה מידה ובמחיר לא כל כך גבוה?

עמרי

itzik_vip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1014
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

נושא שלא נקרא #2 


omrir (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 38
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

...
וואו! זה בהחלט נראה שווה את הנסיעה לצפון. תודה!

יש למישהו תשובה לשאלה השנייה שלי? אילו עוד זנים מברזיל זמינים בישראל? מישהו משתמש בבסיס פחות קונבנצינלי בתערובות ולא קיבל קפה חמוץ/דליל?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

omrir כתב:מישהו משתמש בבסיס פחות קונבנצינלי בתערובות ולא קיבל קפה חמוץ/דליל?
...
אני מאוד לא אוהב ברזיל. אלא אם אני קולה אותו מאוד כהה, אני תמיד מקבל חמיצות שמאוד לא נעימה לי.
ממליץ לך לנסות גוואטמלה/תימן בתור בסיס. הרבה יותר סמיך ומעניין, לטעמי.

היום קליתי בורונדי חד-זני. מקווה לתת חוו"ד מחר/תיים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

omrir (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 38
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

moti_r כתב:
omrir כתב:מישהו משתמש בבסיס פחות קונבנצינלי בתערובות ולא קיבל קפה חמוץ/דליל?
...
אני מאוד לא אוהב ברזיל. אלא אם אני קולה אותו מאוד כהה, אני תמיד מקבל חמיצות שמאוד לא נעימה לי.
ממליץ לך לנסות גוואטמלה/תימן בתור בסיס. הרבה יותר סמיך ומעניין, לטעמי.

היום קליתי בורונדי חד-זני. מקווה לתת חוו"ד מחר/תיים.
...
מעניין, אצלי זה די הפוך: אני אוהב ברזיל כי הוא בסיסי ושוקולדי וגואטמלה יוצא אצלי די חמוץ, גם בקלייה כהה. ברובריקה של "מרכז אמריקה" בתערובות אני בד"כ שם קוסטה ריקה.

אני מאוד אוהב תימן, אבל קשה לשתות אותו באופן קבוע כחד-זני. הוא מאוד עז-טעם.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

ברונדי.

נושא שלא נקרא #6 

אוקי,היום כבר לא התאפקתי ועשיתי סיבתח על הקפה מברונדי,ביום שבת קליתי את הפולים הללו,קליה כהה כמובן,כ-15 שניות בתוך פיצוץ שני,להלן התרשמות.

בעל גוף מאוד סמיך,ארומטי למדי,מתוק מאוד וסיום עז,מרגיש אותו דקות רבות מאוד מסוף הלגימה,נטול חמיצות לחלוטין (כנראה בגלל הקליה הכהה יחסית)מומלץ ביותר.
מזכיר מאוד את הבוגיסו מאוגנדה.

גם אני לא מחבב במיוחד את הקפה מברזיל,הקפה מקוסטריקה חמוץ מידי לטעמי.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

יוסי - איך משהו יוצא לך חמוץ? אם תקלה כהה יותר אתה עלול לקבל פחם טהור...
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

hosq כתב:יוסי - איך משהו יוצא לך חמוץ? אם תקלה כהה יותר אתה עלול לקבל פחם טהור...
...
לא יצא חמוץ בכלל אני שונא חמוץ,פחם?,הקליה שלי מחווירה לעומת הקליה האיטלקית לאספרסו,או הווינאית והצרפתית.

ברצינות,אני חושב שקליה כהה מוציאה מהקפה יותר טעמים מאשר קליה בהירה,רק צריך להתרגל אליה.

אגב,פחם טהור מביא מזל,תשאל את ברט ומרי פופינס :) .

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אני לא יודע אם קליה כהה מוציאה יותר טעמים, אבל נראה שהטעמים שיוצאים חזקים יותר
מה שכן, גיליתי שזה לא פשוט לקלות כהה מאוד
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

אני גם מעדיף לקלות יחסית כהה והאמת שבג'ין זה יחסית קל.

לגבי הברזיל מה רע בסראדו ? אני חושב שהוא מעולה וממש מעשיר את התערובת.

לקחתי מאמיגו קילו מהאורגני שהיה (כבר נגמר) ה BURBON ARABICA והוא פשוט מצויין כבסיס.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

כפיר_ש כתב:אני גם מעדיף לקלות יחסית כהה והאמת שבג'ין זה יחסית קל.
...
לאחרונה התחלתי לקלות כמות קטנה יחסית של פולים חד זניים בקלייה כהה מאוד (אמצע פיצוץ שני). אני משתמש בהם כתוספת טעם לקליות יותר שגרתיות, והתוצאה מצויינת בעיני.

תועלת נוספת שאני מקבל מהקליות האלה היא בכך שאני יכול לתעד את הפיצוצים ולהעזר ב"ממצאים" בקליות הבאות. בצורה כזו אני יכול לשלב בתערובת זנים שונים שגראף הקלייה שלהם דומה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

האמת שאני מעדיף להרכיב את התערובת ואז לקלות הכול יחד, משום מה יוצא יותר הומוגני כאילו הכול מתחבר יחד ...

כנראה שלא סתם האיטלקים אוהבים כהה, יש משהו נחמד במרירות שמתלווה לקפה קלוי כהה.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

מה שכן, גיליתי שזה לא פשוט לקלות כהה מאוד[/quote]

הכי קל בעולם לשרוף את הקפה כשקולים אותו בקליה כהה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

דווקא עם הג'ין זה לא נורא ... שורפים קצת בהתחלה אבל דיי מהר לומדים מתי לעצור (שוב כל אחד וטעמו האישי כמובן).

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”