כותרת נערכה: איך התאכזבתי בקניית מקרר מסמליין-סיני בחליפה קוריאנית

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
קומפוזיט (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 865
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

טוב לדעת שזה יציב בסמסונג למרות שזה נמוך. טוב נראה לי שאני אזמין סמסונג...

קומפוזיט (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 865
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

מצטער שאני מעלה את זה שוב, כבר הייתי סגור על הסמסונג ואז אישתי ראתה את המקרר הבא של BEKO ואהבה אותו, הוא מסתדר לה בסידור וגם בגודל (גדול משמעותית מהסמסונג):
http://www.brimag.co.il/?CategoryID=760&ArticleID=3165

לי יש קצת רתיעה מלקנות את המותגים המוזרים האלו, יש למישהו נסיון עם BEKO?

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1335
הצטרף: אפריל 2007
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

BEKO מייצרים בטורקיה, סתם לתשומת ליבך.

קומפוזיט (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 865
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

C0rnFlex כתב:BEKO מייצרים בטורקיה, סתם לתשומת ליבך.
...
:oops: יש בזה משהו. אתה אולי מתכוון לכך שטורקיה לא ממש בעדנו כרגע או אולי אתה מתכוון שטורקיה לא ידועה באיכות מוצריה החשמליים (ישנו הסיפור שאמקור פגעה בשמה שהתחילה לייצר בטורקיה, המקררים היו נוראים)?.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1968
הצטרף: פברואר 2005
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

לנו יש מקרר של beko והוא אחד המקררים המחורבנים יצא לי להתקרב.
המקרר לא מקרר, הפריזר לא מקפיא( במקסימום מקרר מאד אבל גלידה אי אפשר להחזיק בו(
עקב הבעיה הזאת אנחנו לא מעיזים להכניס הביתה בשר לא מוכן לאכילה בגלל הפחד שיתקלקל.
כנראה שזאת מחלה של המקרר כי היה אצלנו כבר טכנאי בעבר, תיקן איזה שקר כלשהו, והבעיה חזרה אחרי זמן לא רב, בכל מקרה שוקלים כבר הרבה זמן להחליף אותו.

קומפוזיט (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 865
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

dondi כתב:לנו יש מקרר של beko והוא אחד המקררים המחורבנים יצא לי להתקרב.
המקרר לא מקרר, הפריזר לא מקפיא( במקסימום מקרר מאד אבל גלידה אי אפשר להחזיק בו(
עקב הבעיה הזאת אנחנו לא מעיזים להכניס הביתה בשר לא מוכן לאכילה בגלל הפחד שיתקלקל.
כנראה שזאת מחלה של המקרר כי היה אצלנו כבר טכנאי בעבר, תיקן איזה שקר כלשהו, והבעיה חזרה אחרי זמן לא רב, בכל מקרה שוקלים כבר הרבה זמן להחליף אותו.
...
תודה על התגובה, עזרת לי לאשש את ההחלטה שלי להתרחק מהמותגים האלה - בייחוד הטורקים אשר ידועים ב"איכותם".
תודה (Y)
מקווה שיסתדר לך להחליף אותו.

קומפוזיט (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 865
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

המקרר הגיע ביום שישי יש כמה אכזבות... עוד לא יצא לי לדבר עם השירות

נושא שלא נקרא #22 

המקרר שנקנה הוא RL67SBTS טיטניום שהוא מחליפו של RL67SBSH
שמתי לב לעובדה המפתיעה שהמקרר מיוצר בסין ולא בקוריאה, אני אישית הופתעתי ואכזבתי את עצמי שלא שאלתי על ארץ ייצור, מיניליין החליפו את דגם הטיטניום מדגם סיומת SH לסיומת TS וכנראה שגם את ארץ הייצור.
- מה ארץ הייצור של החברים שהמליצו על הסמסונג?

עוד דבר מפתיע הוא שהמדבקה של תווית האנרגיה (זאת שמציינת A עד G) מסומן המקרר שהוא בעל 4 כוכבי קור (****) כלומר מסוגל להקפיא בצורה בריאותית גם מזון טרי שקונים בעצמנו ומעוניינים להקפיאו, לעומת זאת בתוך המקרר מודבקת מדבקה שמתארת את המוצר והיא מציינת במפורש שהוא רק בעל 3 כוכבי קור (***) כלומר מסוגל לשמור על ההקפאה של מזון אשר נקנה מראש קפוא - לא ברור לי למה ההבדל בדיווח בין המדבקות, ומי בכלל מוכר היום מקרר שהמקפיא שלו רק בעל שלושה כוכבי קור שלא ניתן להקפיא בו מזון טרי? יכול להיות שפשוט אני לא מבין משהו, אשמח להסבר.

עוד דבר מציק, המקרר עומד על רצפה ישרה פלס אבל בכל זאת נוטה בס"מ וחצי לאחור בחלק העליון לעומת התחתון מה שגורם לדלת שמשחררים אותה מהיד לחזור במהירות גבוהה עד כדי זעזוע המקרר, לא ניתן לתקן את הנטייה בגלל שאת הפילוס ניתן לעשות רק מקדימה. תוכלו לבדוק במקררים שלכם אם יש את הנטייה הזאת?

uriler
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 10116
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: חולון
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

כמה תשובות:
לנו יש את ה SBSH, וארץ הייצור המסומנת היא קוריאה.
אני לא מוצא את מדבקת הצריכה האנרגטית, אבל שלושת הכוכבים בתיאור תא ההקפאה מציינים שהוא יורד אל מתחת ל 18- מעלות (ואכן, סמסונג ממליצים לקבוע על 19- מעלות את הפריזר).

לגבי הפילוס, אני לא יודע כמה הרצפה מפולסת, אבל גם אצלנו הדלת נטרקת אם עוזבים אותה, אבל לא יותר חזק מאשר סגירה רגילה (ומבחינתי, טוב שכך).

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

אפילו הקוריאנים עברו לייצר בסין !!

נושא שלא נקרא #24 

לאן הגענו.
במוצרים הטורקיים אינני נוגע .
מהסינים אני מתרחק כמו מאש.
מקרר האמנה האמריקאי שלי די אכזבה.
מכונת הכביסה AEG מגרמניה כבר מזמן היתה בפח אם לא היתי יצירתי ומתקן בעצמי.
מקפיא ליברהר הגרמני עבד מצויין עד שהתקלקל הטרמוסטט ועלות החלפים כמו קניה של חדש.

אין מה לקנות.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3466
הצטרף: מרץ 2009
נתן תודות: 84 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

kobbi

למה אתה לא מרוצה מהAmana?
לא מזמן הייתי באחת מהחנויות הגדולות ועברתי בין כל המקררים שם והשניים היחידים שהייתי קונה אם הייתי צריך מקרר(לנו בבית יש ג'נרל אלקטריק בן 20, והוא עובד כמו חדש) זה Amana וליברהר.
הם הרגישו לי הכי איכותיים ביד(פתיחת הדלתות, המדפים, הידיות וכד')

קומפוזיט (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 865
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

uriler כתב:כמה תשובות:
לנו יש את ה SBSH, וארץ הייצור המסומנת היא קוריאה.
אני לא מוצא את מדבקת הצריכה האנרגטית, אבל שלושת הכוכבים בתיאור תא ההקפאה מציינים שהוא יורד אל מתחת ל 18- מעלות (ואכן, סמסונג ממליצים לקבוע על 19- מעלות את הפריזר).

לגבי הפילוס, אני לא יודע כמה הרצפה מפולסת, אבל גם אצלנו הדלת נטרקת אם עוזבים אותה, אבל לא יותר חזק מאשר סגירה רגילה (ומבחינתי, טוב שכך).
...
סמליין בחרו בדרך ה"אין דיווח" במקרה של ארץ הייצור. מחיפוש ברשת כל המקררים של סיומת SH רשום בפירוש ייצור קוריאה ואיזה פלא כאשר עברו לסיומת TS אז ארץ הייצור פתאום לא מצויינת. טעות שלי, אני לא חשבתי בכלל לשאול, וזואי כנראה שיטת מצליח הישראלית, פשוט מגעיל לפי דעתי. מה דעתכם?

תסתכל בתוך המקרר על הצד של המקרר בתא הקירור כמה כוכבים המקפיא. ובעניין השלושה כוכבים - הנה ציטוט מוויקיפדה:
שלושה כוכבים (לא ניתן להקפיא מזון טרי רק קפוא מראש)
# [∗∗∗] : min temperature = −18 °C (−0 °F). Maximum storage time for (pre-frozen) food is
between 3 and 12 months depending on type (meat, vegetables, fish, etc)
ארבעה כוכבים (ניתן להקפיא מזון טרי)
# [∗[∗∗∗] : min temperature = −18 °C (−0 °F). Maximum storage time for pre-frozen or frozen-from-fresh food is between 3 and 12 months

לגבי הפילוס, שאני מציב את המקרר בתוך הנישה, המקרר בולט החוצה בחלת התחתון ובחלק העליון הוא כבר שקוע פנימה. ובדקתי גם עם פלס מכוייל שהמקרר באמת עקום.
נערך לאחרונה על ידי קומפוזיט ב 06/11/2011 8:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

אספר לך למה אנני מרוצה :

נושא שלא נקרא #27 

ariel-ro כתב:kobbi

למה אתה לא מרוצה מהAmana?
לא מזמן הייתי באחת מהחנויות הגדולות ועברתי בין כל המקררים שם והשניים היחידים שהייתי קונה אם הייתי צריך מקרר(לנו בבית יש ג'נרל אלקטריק בן 20, והוא עובד כמו חדש) זה Amana וליברהר.
הם הרגישו לי הכי איכותיים ביד(פתיחת הדלתות, המדפים, הידיות וכד')
...
מדובר בדגם יקר שעלה בזמנו כ 12000 ש"ח, כ 800 ליטר נטו מסוג דלת לצד דלת בצורת זיג זג מה שמגדיל את המקרר בחלק העליון ומקטין את המקפיא בחלק העליון היכן שמייצר הקרח נמצא. בעיות :
1. לאחר כ 3 שנים התקלקל - הוחלף מפשיר, לא עזר לקח עוד יומיים ואז הוחלף גם הטרמוסטט. שבוע ללא מקרר בסהכ.
2. חזית המקרר מחלידה בכל החיבורים ובעיקר היכן שנגע מעט מיים - איזור הבר מים. פרקתי שפשפתי צבעתי אבל תחלס ממשיך להחליד וזה מקרר בן 5 בסהכ.
3. גם המדפים בתוך המקרר בעיקר מחזיקי המדף במימד הצר שלהם הצבע מתקלף והם מחלידים.
4. מגירות הירקות הופכות את הירקות תוך יומיים לספוגיים ומגעילים. זה לא המקרר הראשון שלנו אבל כאן זה משמעותית רע.
5. במקרר במדף העליון מקום לפילטר עבור בר המיים - ראשית גובים עליו סכום משולש מכל פילטר (אז פשוט ביטלתי אותו ואני מעביר את המיים למקרר אחרי פילטר מתחת לכיור) ונית אם כן משתמשים בו הוא ממש מפריע במדף העליון.
6. בר המיים מעלה עובש תמידי באיזור יציאת הקרח והמיים וקשה מאד לניקוי.
7. שיטת הקרור כמו לפני 40 שנה - המקרר עצמו מצוי במקפיא ומישם זורמת תעלה קטנטונת לחלק העליון של המקרר. אי אפשר באמת לקבוע טמפרטורה נפרדת למקפיא ולמקרר למרות שכאילו יש וסתים לכל אחד. פשוט בלוף. בדיעבד היתי קונה מקרר עם שתי יחידות קרור נפרדות.
8. המקרר עצמו לא מאד קר אם אתה מבין אותי, רואים זאת בנוגע לשתיה שיוצאת קרה אבל לא קפואה ואי אפשר לקרר אותה יותר. שוב בהשוואה נניח לשארפ של אחותה של אישתי.
9. בר המיים מורכב מידית לחיצה אחת וכפתורי בחירה לקרח, מים או כתוש. אני מוצא זאת פחות נוח מהשיטה בעבר שהיתה עם שתי ידיות לחיצה ימין למיים ושמאל לקרח שכן כאן תמיד תמצא את עצמך מוציא משהו אחר בליחצה ראשונה בהתאם למה שהשאיר קודמך.
10. יחידת המגירות הפנימית למוצרי חלב וירקות רעועה וממש זזה אם אתה מושך את המגירות קצת יותר חזק.
11. מגש איסוף המיים מהבר הוא בדיחה - איננו אוסף כמות מים באמת וסתם מעלה עובש ואבנית שלא ניתנת לניקוי טוב.

בקיצור הוא עובד אבל רחוק ממה שדמיינתי שאני קונה.

דרך אגב למי שבונה בית ההמלצה שלי היא להימנע מקניית מקרר אחד גדול ויקר בטרוף וללכת על :
2 מקררים זהים אחד ליד השני כך שניתן להפעיל רק אחד עם רוצים ובכלל יתנו מרחב אחסון רב יותר בכללי.+
1 מקפיא 5-7 מגירות.

מי שיעשה כך ראשית יצא בזול יותר שנית יקבל שטחי איחסון כפולים לפחות שלישית יקבל גמישות בהפעלה ורביעית במידה ואחד מתקלקל יש את השני וכן התיקון לא יהיה יקר כי זה לא ליברהר....

uriler
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
הודעות: 10116
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: חולון
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

קומפוזיט,
ראיתי את המדבקה ואת הערך על שלושת הכוכבים, אבל אני לא לגמרי בטוח מה הסיבה להבדל.
בכל מקרה, לגבי מזון טרי - אין שום בעיה להקפיא מזון טרי בפריזר (המחוון החיצוני שמצביע על שינויי הטמפ' לא זז אפילו במעלה אחת מה 19- שקבעתי גם כשאני מוסיף קילו או יותר של בשר טרי).
בנוסף, יש לפריזר אפשרות של Fast Freeze אם אתה מכניס כמות גדולה של מזון טרי, כך שהמדחס עובד רצוף (מוריד את הטמפ' עד 23- ואפילו יותר נמוך).

קומפוזיט (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 865
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

uriler כתב:קומפוזיט,
ראיתי את המדבקה ואת הערך על שלושת הכוכבים, אבל אני לא לגמרי בטוח מה הסיבה להבדל.
בכל מקרה, לגבי מזון טרי - אין שום בעיה להקפיא מזון טרי בפריזר (המחוון החיצוני שמצביע על שינויי הטמפ' לא זז אפילו במעלה אחת מה 19- שקבעתי גם כשאני מוסיף קילו או יותר של בשר טרי).
בנוסף, יש לפריזר אפשרות של Fast Freeze אם אתה מכניס כמות גדולה של מזון טרי, כך שהמדחס עובד רצוף (מוריד את הטמפ' עד 23- ואפילו יותר נמוך).
...
אולי שלושה כוכבים זה מספק, אבל לפי מה שקראתי באינטרנט (שלא תמיד זה המקור הכי מהימן) במקפיא שלושה כוכבים הטמפרטורה בתא ההקפאה יכולה לרדת לפרקי זמן קצרים (לדוגמא בגלל הפשרת הקרח מהדפנות האוטומטית במקרר NF) באופן כזה שמזון שקפוא כבר לא יופשר שוב אבל מזון טרי בתהליך קפיאה יופשר שוב ויוקפא שוב עד אשר יגיע להקפאה מלאה (כלומר מסוןכן בריאותית) אגב דבר כזה יהיה לך קשה לראות בצג החיצוני אלא אם כן אתה יושב עליו עם העיניים 24 שעות.
בכל אופן זה לא בסדר לחברה שאמורה להיות אמינה ולא מהשוק לדווח בדיווח אחד על מדבקת האנרגיה ארבעה כוכבים (שזה מה שראיתי בחנות) אבל שמגיע המקרר המדבקה הפנימית מציינת שלושה כוכבים.

קומפוזיט (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 865
הצטרף: נובמבר 2007
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

אגב באתר אולסייל שמוכר את המקרר RL67SBTS והוא מוכרז ע"י מיניליין כמשווק מורשה של היבואן רשום את המאפיינים הבאים שמאשרים ארץ ייצור קוריאה וארבעה כוכבים למקפיא:
מאפיינים נוספים:
מערכת בריאות Silver Nano
שיטת קירור No Frost
התראת דלת פתוחה (לאחר 2 דקות)
דירוג מקפיא: 4 כוכבים
גז קירור: 100%CFC free/R-134a אשר ידידותי לסביבה
חומר הבידוד ציקלופנטן לבידוד מושלם
שקט במיוחד
מדפי זכוכית מחוסמת.
דירוג אנרגטי: C
צריכה חשמל ל-24 שעות: 1.90 קוט"ש
ניתן להפוך כיוון פתיחת דלתות בהזמנת טכנאי שרות
תוצרת קוריאה
צבע: טיטניום
http://www.olsale.co.il/olsale/heb/item ... d=22963921
ייתכן והם ישנו את הנוסח עכשיו בשביל להמנע מתביעות, אבל בשבילי זה כבר לא רלוונטי.

לא פלא שבולבלתי כי הסתכלתי גם על האתר הזה בדרך לקנייה.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”