כיף לשמוע.
אגב, חיברת אותה למים? נשארת עם מיכל?
יש השפעה לסוג המשאבה?
מה לגבי יכולות הקצפה?
יש! (לי סטרגה- TOP)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לגבי הסטרגה
לסטרגה אין אופציה למשאבה ווליומטרית וגם לא צריך כי המשאבה בה למעשה מחקה את לחץ המים ברשת שאמור לדחוף את המים לצילינדר בראש.
במכונות מנוף המשאבה לא אמורה לחלוט את הקפה אלא הצילינדר בראש המכונה שמתמלא מים חולט את הקפה כשהקפיץ הדרוך דוחף ...
השוני בסטרגה הוא פרופיל החליטה השונה שאפשר להרכיב כי בהשוואה למכונות מנוף מסחריות שמחוברות ישיר שבהן מבוצע הפרה-אנפיוז'ן ב 3-4 באר לחץ רשת בסטרגה המשאבה מסוגלת לדחוף עד 11 באר ולמעשה אפילו להתחיל בחליטת הקפה לפני שהמנוף מתחיל להכנס לפעולה.
אתה כמובן יכול לעקוף את תחילת החליטה על ידי שחרור המנוף לאחר 6-7 שניות כפי שעופר עשה בסרטון שצולם לביקורת (ואז גם הפרה אנפיוז'ן יתבצע בלחץ נמוך יותר) אבל לטעמי הקפה יוצא יותר מוצלח כאשר מתחילים עם הטפטופים הראשונים דרך המשאבה ואז משחררים את המנוף.
אני בכל מקרה ממליץ מאוד להתנסות ולטעום לפני שאתה מחליט (זהו ויתרת על הבטרפליי ?), לדעתי כשהמכונה הזו מתופעלת נכון מתקבל אספרסו טוב יותר מכל מכונת משאבה ברמות המחירים שלה ואפילו ממכונות הרבה יותר יקרות.
לגבי ההקצפה, המכונה מקציפה מצוין כי היא נשענת על דוד 2 ליטר ובדומה למרבית מכונות E61 תצפה ליכולת דומה.
אם בכל זאת החלטת למכור את הבטרפליי ולשדרג לסטרגה אני ממליץ בחום ללכת על הדגם שנקרא TOP שמחובר ישיר עם הפרסוסטאט של SIRAI, לצערי הוא לא מיובא לארץ אבל ניתן להזמין את המכונה מאיטליה.
מה שיפה בדגם הזה שאתה מקבל אותה גם עם מיכל ומתאם לחיבור ישיר ואתה יכול להסב אותה בקלות מחיבור ישיר למיכל וההיפך ולהפעיל אותה בשני הצורות וזה פיצ'ר שימושי במחשבה קדימה כי זה לא מגביל אותך בשום צורה...
במכונות מנוף המשאבה לא אמורה לחלוט את הקפה אלא הצילינדר בראש המכונה שמתמלא מים חולט את הקפה כשהקפיץ הדרוך דוחף ...
השוני בסטרגה הוא פרופיל החליטה השונה שאפשר להרכיב כי בהשוואה למכונות מנוף מסחריות שמחוברות ישיר שבהן מבוצע הפרה-אנפיוז'ן ב 3-4 באר לחץ רשת בסטרגה המשאבה מסוגלת לדחוף עד 11 באר ולמעשה אפילו להתחיל בחליטת הקפה לפני שהמנוף מתחיל להכנס לפעולה.
אתה כמובן יכול לעקוף את תחילת החליטה על ידי שחרור המנוף לאחר 6-7 שניות כפי שעופר עשה בסרטון שצולם לביקורת (ואז גם הפרה אנפיוז'ן יתבצע בלחץ נמוך יותר) אבל לטעמי הקפה יוצא יותר מוצלח כאשר מתחילים עם הטפטופים הראשונים דרך המשאבה ואז משחררים את המנוף.
אני בכל מקרה ממליץ מאוד להתנסות ולטעום לפני שאתה מחליט (זהו ויתרת על הבטרפליי ?), לדעתי כשהמכונה הזו מתופעלת נכון מתקבל אספרסו טוב יותר מכל מכונת משאבה ברמות המחירים שלה ואפילו ממכונות הרבה יותר יקרות.
לגבי ההקצפה, המכונה מקציפה מצוין כי היא נשענת על דוד 2 ליטר ובדומה למרבית מכונות E61 תצפה ליכולת דומה.
אם בכל זאת החלטת למכור את הבטרפליי ולשדרג לסטרגה אני ממליץ בחום ללכת על הדגם שנקרא TOP שמחובר ישיר עם הפרסוסטאט של SIRAI, לצערי הוא לא מיובא לארץ אבל ניתן להזמין את המכונה מאיטליה.
מה שיפה בדגם הזה שאתה מקבל אותה גם עם מיכל ומתאם לחיבור ישיר ואתה יכול להסב אותה בקלות מחיבור ישיר למיכל וההיפך ולהפעיל אותה בשני הצורות וזה פיצ'ר שימושי במחשבה קדימה כי זה לא מגביל אותך בשום צורה...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
בעקרון אין מכס על מוצרים מהאיחוד האירופי וכל מה שצריך זה אישור מהחנות על ארץ ייצור המכונה כדי לקבל פטור ממכס, יש רק 17% מע"מ ועוד 150-200 שקלים עמילות מכס ואגרות שחרור.
שלח מייל ללה-גונדולה ובקש הצעת מחיר ואם תחליט שמשתלם לך ותרצה לרכוש משם בקש מהם לשלוח עם FedEx, לדעתי הם הכי זריזים והשירות טוב ומקצועי בסניף המקומי בארץ.
אני ממליץ בחום לבדוק ולטעום את המכונה לפני שאתה מחליט, בהצלחה.
שלח מייל ללה-גונדולה ובקש הצעת מחיר ואם תחליט שמשתלם לך ותרצה לרכוש משם בקש מהם לשלוח עם FedEx, לדעתי הם הכי זריזים והשירות טוב ומקצועי בסניף המקומי בארץ.
אני ממליץ בחום לבדוק ולטעום את המכונה לפני שאתה מחליט, בהצלחה.
הוא גובה על משלוח בעת הקניה
הסכום שהוא מבקש על משלוח לארץ זה 120 יורו.
מכס אין כפי שנאמר כי זה תוצרת האיחוד האירופי. רק מע"מ + אגרות.
מהמחיר שרשום באתר צריך להוריד 21% מע"מ איטלקי.
צריך לבקש ממנו הצעת מחיר ולראות איך זה יוצא.
אני מיד הולך לבקש ממנו הצעת מחיר על מכונה ואחזור לספר על כך.
מכס אין כפי שנאמר כי זה תוצרת האיחוד האירופי. רק מע"מ + אגרות.
מהמחיר שרשום באתר צריך להוריד 21% מע"מ איטלקי.
צריך לבקש ממנו הצעת מחיר ולראות איך זה יוצא.
אני מיד הולך לבקש ממנו הצעת מחיר על מכונה ואחזור לספר על כך.
- giladg1111
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 139
- הצטרף: מרץ 2012
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
- lior_a (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 556
- הצטרף: מרץ 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
Re: לגבי הסטרגה
אני מפספס משהו. אם הבנתי נכון אז כאשר המנוף למטה, המשאבה מכניסה מים לבוכנה ו"על הדרך" מרטיבה את הקפה, להלן פרה-אינפיוז'ן. אם כך, הלחץ בשלב המילוי יהיה נמוך וכאשר הבוכנה תתמלא הלחץ יעלה.כפיר_ש כתב:
השוני בסטרגה הוא פרופיל החליטה השונה שאפשר להרכיב כי בהשוואה למכונות מנוף מסחריות שמחוברות ישיר שבהן מבוצע הפרה-אנפיוז'ן ב 3-4 באר לחץ רשת בסטרגה המשאבה מסוגלת לדחוף עד 11 באר ולמעשה אפילו להתחיל בחליטת הקפה לפני שהמנוף מתחיל להכנס לפעולה.
ו...
אם כך, מדוע להמתין ל11 באר? זה לא יפגע בעוגיה? או שזה בדיוק הרעיון עם הרמת המנוף בטפטוף ראשון שמצביע על כך שהבוכנה מלאה ולכן נכון להכניס לפעולה את הקפיץ.
כמה באר יוצר הקפיץ?
ניתן לשלוט/ לכוון אותו?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- lior_a (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 556
- הצטרף: מרץ 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
אם זה שולמן האגדי אז הנה הוכחה מצולמת לכך שקפה לחלוטין אינו ממריץ...
האמת היא שלא הבנתי כיצד מתאימים שיטת חליטה לקפה או לתוצאה ישירה. מעניין אם גם אני ארגיש
הבדלים בכוס בין חליטה קלאסית ב9 באר וחליטת חצי בשלוש באר משוערים.
אגב, קפיץ יודע לתת אותו לחץ לכל אורך הפעולה שלו? בתחושה שלי בהתחלה הוא יוצר יותר כוח. אם זה נכון
הרי שהחליטה לא תהיה לכל אורכה ב9 באר ואולי זה בסדר לכמות של מנת אספרסו קצר.
האמת היא שלא הבנתי כיצד מתאימים שיטת חליטה לקפה או לתוצאה ישירה. מעניין אם גם אני ארגיש
הבדלים בכוס בין חליטה קלאסית ב9 באר וחליטת חצי בשלוש באר משוערים.
אגב, קפיץ יודע לתת אותו לחץ לכל אורך הפעולה שלו? בתחושה שלי בהתחלה הוא יוצר יותר כוח. אם זה נכון
הרי שהחליטה לא תהיה לכל אורכה ב9 באר ואולי זה בסדר לכמות של מנת אספרסו קצר.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
השולמן הזה כנראה נולד ככה
הלחץ בקפיץ כמובן לא קבוע, בהתחלה הוא 9-10 באר ולאט לאט יורד וזה בדיוק מה שנותן את הייחוד בכוס.
הסטרגה פשוט מאפשרת לך לשנות עוד את הפרופיל על ידי משחק עם לחץ הפרה אנפיוזן ועל זה הוא מדבר באחד הסרטונים...
יש המון מכונות יקרות מאוד שמחקות את פרופיל החליטה של המנוף, מה שמצחיק שאחרי כל פלאי הטכנולוגיה מנסים לחקות תכנון ישן ובעלויות מטורפות.
הלחץ בקפיץ כמובן לא קבוע, בהתחלה הוא 9-10 באר ולאט לאט יורד וזה בדיוק מה שנותן את הייחוד בכוס.
הסטרגה פשוט מאפשרת לך לשנות עוד את הפרופיל על ידי משחק עם לחץ הפרה אנפיוזן ועל זה הוא מדבר באחד הסרטונים...
יש המון מכונות יקרות מאוד שמחקות את פרופיל החליטה של המנוף, מה שמצחיק שאחרי כל פלאי הטכנולוגיה מנסים לחקות תכנון ישן ובעלויות מטורפות.