יש! (לי סטרגה- TOP)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
lior_a (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 556
הצטרף: מרץ 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

נושא שלא נקרא #31 

כיף לשמוע.
אגב, חיברת אותה למים? נשארת עם מיכל?
יש השפעה לסוג המשאבה?
מה לגבי יכולות הקצפה?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

לגבי הסטרגה

נושא שלא נקרא #32 

לסטרגה אין אופציה למשאבה ווליומטרית וגם לא צריך כי המשאבה בה למעשה מחקה את לחץ המים ברשת שאמור לדחוף את המים לצילינדר בראש.
במכונות מנוף המשאבה לא אמורה לחלוט את הקפה אלא הצילינדר בראש המכונה שמתמלא מים חולט את הקפה כשהקפיץ הדרוך דוחף ...

השוני בסטרגה הוא פרופיל החליטה השונה שאפשר להרכיב כי בהשוואה למכונות מנוף מסחריות שמחוברות ישיר שבהן מבוצע הפרה-אנפיוז'ן ב 3-4 באר לחץ רשת בסטרגה המשאבה מסוגלת לדחוף עד 11 באר ולמעשה אפילו להתחיל בחליטת הקפה לפני שהמנוף מתחיל להכנס לפעולה.

אתה כמובן יכול לעקוף את תחילת החליטה על ידי שחרור המנוף לאחר 6-7 שניות כפי שעופר עשה בסרטון שצולם לביקורת (ואז גם הפרה אנפיוז'ן יתבצע בלחץ נמוך יותר) אבל לטעמי הקפה יוצא יותר מוצלח כאשר מתחילים עם הטפטופים הראשונים דרך המשאבה ואז משחררים את המנוף.

אני בכל מקרה ממליץ מאוד להתנסות ולטעום לפני שאתה מחליט (זהו ויתרת על הבטרפליי ?), לדעתי כשהמכונה הזו מתופעלת נכון מתקבל אספרסו טוב יותר מכל מכונת משאבה ברמות המחירים שלה ואפילו ממכונות הרבה יותר יקרות.
לגבי ההקצפה, המכונה מקציפה מצוין כי היא נשענת על דוד 2 ליטר ובדומה למרבית מכונות E61 תצפה ליכולת דומה.

אם בכל זאת החלטת למכור את הבטרפליי ולשדרג לסטרגה אני ממליץ בחום ללכת על הדגם שנקרא TOP שמחובר ישיר עם הפרסוסטאט של SIRAI, לצערי הוא לא מיובא לארץ אבל ניתן להזמין את המכונה מאיטליה.
מה שיפה בדגם הזה שאתה מקבל אותה גם עם מיכל ומתאם לחיבור ישיר ואתה יכול להסב אותה בקלות מחיבור ישיר למיכל וההיפך ולהפעיל אותה בשני הצורות וזה פיצ'ר שימושי במחשבה קדימה כי זה לא מגביל אותך בשום צורה...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #33 

מכונת מנוף ללא מחליף חום עושה פרה אינפיוז'ן בלחץ הדוד ~1.5 בר.
אם יש מחליף חום (כמו בלהסןמרקו) אז לחץ הרשת יהיה הפרה אינפיוז'ן.
רב המכונות כמה שאני רואה הן ללא מחליף חום (בזרה, רנצ'ליו, קונטי, אסטוריה, ווגה).
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

lior_a (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 556
הצטרף: מרץ 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

נושא שלא נקרא #34 

מה התוספת שצריך להביא בחשבון כשמייבאים מכונה כזו מאיטליה? משלוח, מכס...

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #35 

בעקרון אין מכס על מוצרים מהאיחוד האירופי וכל מה שצריך זה אישור מהחנות על ארץ ייצור המכונה כדי לקבל פטור ממכס, יש רק 17% מע"מ ועוד 150-200 שקלים עמילות מכס ואגרות שחרור.

שלח מייל ללה-גונדולה ובקש הצעת מחיר ואם תחליט שמשתלם לך ותרצה לרכוש משם בקש מהם לשלוח עם FedEx, לדעתי הם הכי זריזים והשירות טוב ומקצועי בסניף המקומי בארץ.

אני ממליץ בחום לבדוק ולטעום את המכונה לפני שאתה מחליט, בהצלחה.

תמיר_מ
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 69
הצטרף: מאי 2009
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

הוא גובה על משלוח בעת הקניה

נושא שלא נקרא #36 

הסכום שהוא מבקש על משלוח לארץ זה 120 יורו.
מכס אין כפי שנאמר כי זה תוצרת האיחוד האירופי. רק מע"מ + אגרות.
מהמחיר שרשום באתר צריך להוריד 21% מע"מ איטלקי.
צריך לבקש ממנו הצעת מחיר ולראות איך זה יוצא.
אני מיד הולך לבקש ממנו הצעת מחיר על מכונה ואחזור לספר על כך.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #37 

המחיר המפורסם באתר לה גונדולה הוא לפני קיזוז המע"מ האיטלקי?

giladg1111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 139
הצטרף: מרץ 2012
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

נושא שלא נקרא #38 

המחיר בלה גונדולה הוא לפני קיזוז ה 21% (ברוטו)

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 625
הצטרף: אוגוסט 2007
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

נושא שלא נקרא #39 

בחישוב פשוט יוצא שביבוא אישי המחיר הוא 8K בערך, והאחריות באיטליה. נראה לי שזה לא רחוק מהמחיר של קדמה והאחריות בארץ (אפילו לשנתיים אם אינני טועה).

lior_a (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 556
הצטרף: מרץ 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

נושא שלא נקרא #40 

אכן, האחריות בקדמה היא לשנתיים והמחיר עומד לעלות בימים אלו (על פי אלון מקדמה)

lior_a (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 556
הצטרף: מרץ 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

Re: לגבי הסטרגה

נושא שלא נקרא #41 

כפיר_ש כתב:
השוני בסטרגה הוא פרופיל החליטה השונה שאפשר להרכיב כי בהשוואה למכונות מנוף מסחריות שמחוברות ישיר שבהן מבוצע הפרה-אנפיוז'ן ב 3-4 באר לחץ רשת בסטרגה המשאבה מסוגלת לדחוף עד 11 באר ולמעשה אפילו להתחיל בחליטת הקפה לפני שהמנוף מתחיל להכנס לפעולה.

ו
...
אני מפספס משהו. אם הבנתי נכון אז כאשר המנוף למטה, המשאבה מכניסה מים לבוכנה ו"על הדרך" מרטיבה את הקפה, להלן פרה-אינפיוז'ן. אם כך, הלחץ בשלב המילוי יהיה נמוך וכאשר הבוכנה תתמלא הלחץ יעלה.
אם כך, מדוע להמתין ל11 באר? זה לא יפגע בעוגיה? או שזה בדיוק הרעיון עם הרמת המנוף בטפטוף ראשון שמצביע על כך שהבוכנה מלאה ולכן נכון להכניס לפעולה את הקפיץ.
כמה באר יוצר הקפיץ?
ניתן לשלוט/ לכוון אותו?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #42 

אפשר להמתין עוד ועוד - אולי יש סוגי קפה שזה יתאים להם.
אני לא עשיתי את זה אבל הסטרגה מאפשרת את זה - מה שאף מנוף אחרת לא נותנת.
הקפיץ מגיע ל 9 בר - לשלוט עליו זה אומר לשנות אותו מכנית (= לא אפשרי)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #43 

ההמתנה לא פוגעת בעוגיה, פרופיל החליטה משתנה ואתה מקבל טעמים אחרים לכן עופר ציין שזה לא תמיד יתאים לכל סוגי הקפה.

מה שבאמת מיוחד במכונה הזו שאתה יכול להרכיב פרופיל חליטה לפי רצונך ...

אני ממליץ לצפות בסקירה של הום בריסטה, ג'ים שולמן מסביר שם מאוד יפה על הפרה אנפיוז'ן ומדגים כיצד ניתן לשחק איתו:


lior_a (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 556
הצטרף: מרץ 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

נושא שלא נקרא #44 

אם זה שולמן האגדי אז הנה הוכחה מצולמת לכך שקפה לחלוטין אינו ממריץ...

האמת היא שלא הבנתי כיצד מתאימים שיטת חליטה לקפה או לתוצאה ישירה. מעניין אם גם אני ארגיש
הבדלים בכוס בין חליטה קלאסית ב9 באר וחליטת חצי בשלוש באר משוערים.
אגב, קפיץ יודע לתת אותו לחץ לכל אורך הפעולה שלו? בתחושה שלי בהתחלה הוא יוצר יותר כוח. אם זה נכון
הרי שהחליטה לא תהיה לכל אורכה ב9 באר ואולי זה בסדר לכמות של מנת אספרסו קצר.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #45 

השולמן הזה כנראה נולד ככה :)

הלחץ בקפיץ כמובן לא קבוע, בהתחלה הוא 9-10 באר ולאט לאט יורד וזה בדיוק מה שנותן את הייחוד בכוס.

הסטרגה פשוט מאפשרת לך לשנות עוד את הפרופיל על ידי משחק עם לחץ הפרה אנפיוזן ועל זה הוא מדבר באחד הסרטונים...

יש המון מכונות יקרות מאוד שמחקות את פרופיל החליטה של המנוף, מה שמצחיק שאחרי כל פלאי הטכנולוגיה מנסים לחקות תכנון ישן ובעלויות מטורפות.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”