בניית קולה תוף ביתי?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #91 

(Y)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Barak_zo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 142
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #92 

בניתי סוג של תושבת למנוע... עדיין לא בדיוק מה שאני רוצה, אבל אני חושב על פתרון טוב יותר... אשמח לרעיונות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Barak_zo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 142
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #93 

כאשר במנוע מסתובב, הזרועות לא ממש מחזיקות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Barak_zo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 142
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #94 

בנתיים קליתי גואטמלה קוסטה ריקה ואתיופיה... יצאה קליה אחידה מאד, יש אחלה של אפשרויות וויסות טמפרטורה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #95 

אתה יכול לשים את המנוע בצד (מקובע ויציב) ולהניע עם שרשרת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מאור_בר (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1222
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

נושא שלא נקרא #96 

וואו, תמיד מרגש לראות תוצאות ראשונות מהפרויקטים הארוכים כאן. נראית קלייה מאוד אחידה. (Y)
לגבי מיקום המנוע, אהבתי את הרעיון של השרשרת שהוצע, הייתי בודק בכל מקרה איך זה בקולים מסחריים.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #97 

בהיבטים טכניים אני לא ממש מבין ולכן לא אוכל לסייע, אבל הקלייה נראית מצויין, אחידה מאוד ובצבע טוב.

מעניין כמה זמן היא ארכה ומתי הופיעו הפיצויצים?

שים לב שבקליות כאלה לוקח לעיתים לקפה להפתח זמן רב - שבוע ולעיתים כ- 10 ימים... קח את זה בחשבון.

איזה כיף (Y)

Barak_zo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 142
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #98 

תודה על המחמאות... רציתי לדעת, כמה זמן אמור לארוך תהליך קלייה של בערך 300-400 גר׳? לקח לי בערך שעה!!!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #99 

שעה זה המון זמן, לדעתי עד 15 דקות גג ורצוי אפילו פחות ויותר לכיוון 12-13 דקות.

למה לקח כל כך הרבה זמן ? מקור החימום חלש ? אין מספיק איוורור ? חיממת מספיק לפני תחילת הקליה ?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1591
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #100 

בגדול מכונת קלייה שלא מצליחה להגיע ל 250 מעלות בפחות מ20 דקות, לא מכניסים אליה פולים(את זה למדתי מאיש קובני)
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

Barak_zo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 142
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #101 

האמת שהכנסתי פולים ב180 מעלות... אני די בדילמה אם להנמיך את התוף לכיוון מקור האש, היו כבר קליות טובות...

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #102 

להכניס פולים ב 180 זה בסדר (אפשר גם ב 200) השאלה כמה זמן הטמפרטורה צונחת לאחר הטעינה ומתי המגמה מתהפכת, אם מקור החום לא מצליח להפוך את המגמה אחרי 1.5-2 דקות אז כנראה שהוא קצת חלש.

אוויר משחק פה תפקיד מאוד חשוב ועוזר בתהליך הקליה כי הוא מוביל אוויר חם ממקור החום דרך הפולים ולמעשה הפולים נקלים גם במגע עם התוף וגם על ידי האוויר.

בזמן טעינת הפולים כדאי לפתוח איוורור חזק לדקה כדי למתן ירידת טמפרטורה ושמירה על et יחסית גבוה ואחר כך עד הפיצוץ הראשון אפשר להפעיל בעוצמה יחסית נמוכה רק כדי להניע אוויר סביב הפולים ולסייע בקליה.

מפיצוץ ראשון אפשר להגביר יותר איוורור לעוצמה בינונית כדי להוציא עשן ומוץ עד סוף הקליה, שחק עם העוצמה וראה מה הכי טוב.

נסה לתחום את הקליה לזמנים שציינתי באופן הבא:

ייבוש עד 4 דקות (150 מעלות פולים)
פיצוץ ראשון 8-9 דקות (195 מעלות פולים)
פיצוץ שני 12-13 דקות (220 מעלות פולים)

הבהרות נוספות:

אם קשה לך לעמוד במסגרות הזמנים שציינתי או להגיע למשהו קרוב בדקה לפה ולשם יש בעיה כנראה של מקור חום חלש ו/או איוורור.

ייתכנו מדידות קצת שונות בכמה מעלות בקולה שלך בעיקר בגלל מיקום הטרמוקפלים והטרמומטר.

לא חייבים להיכנס לפיצוץ שני גם בקליות עבור אספרסו, אפשר לעצור טיפה לפני ולקבל קפה מצוין.

אם אתה רוצה להגביר קצת מתיקות ע״ח חמיצות אפשר לנסות ולמשוך את פרק הזמן לאחר הפיצוץ הראשון בדקה נוספת על ידי משחק של עוצמת החום ועוצמת האיוורור אבל בזהירות ולוודא שטמפרטורת הפולים לא נעצרת וממשיכה לעלות אם כי בקצב איטי יותר.

בהצלחה, צריך המון ניסוי וטעיה כדי ללמוד ...

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #103 

כפיר_ש כתב: ...
צריך המון ניסוי וטעיה כדי ללמוד ...
...
מסכים לגמרי!

ברשותי קולי סמי מקצועי מג'יולינו (קולה סאמפל) שאני מודה כי לא התנסתי עימו מספיק.

כרגע אני קולה בזמנים ארוכים ממה שציין כפיר (פיצוץ ראשון אני משתדל לתזמן לדקות 13-16 ואחר כך מנסה להאריך את הזמן עד לפיצוץ שני) ואת הקליות אני מסיים לאחר כ- 20 דקות. אני מרוצה מאוד מהתוצאות, אבל אנסה מתישהו לקצר את זמני הקלייה ולבדוק את ההשפעה על התוצאה.

במידת האפשר, אשמח אם נגרו או שטוד יוכלו להתיייחס לזמני הקלייה...

בהצלחה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #104 

אני מניח שאתה מרוצה מהתוצאות כי יש הרבה גוף ומתיקות אבל מנסיוני החמיצות ממש נחלשת בקליות ארוכות כאלה והקפה שטוח יותר.
מה שיפה בתוף שגם בקליה יחסית קצרה עדיין יש מלא גוף, מתיקות וחמיצות מתונה.

אני כרגע מנסה לפתח פרופיל שיחזיר יותר חיוניות לקפה ומנסה למצוא את האיזון בין אורך הקליה, עוצמת האוויר בשלבים השונים וכו'...
אחרי שנה עם הקולה שלי אני יכול לומר שלמרות ההתקדמות הרבה שעשיתי אני כל הזמן ממשיך ללמוד ולעשות שינויים (אבל זה גם כיף).

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #105 

(Y)

תודה כפיר.

אני מרוצה, אבל כמובן שאין לי למה להשוות כי את רוב הקליות ערכתי בפורמט הזה (חוץ מהשתיים הראשונות שהסתיימו לאחר 8 דקות... והיו טובות).
באופן כללי, החמיצות פחות מדברת אלי והבלנדים שמוכיחים את עצמם בכוס (אני לא קולה חד זני) הם בעיקר עם נוכחות אפריקאית מאסיבית.

אבל, אכן, צריך להמשיך ולהתנסות...

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”