התאמת ראש לזרוע - ופרמטרים רלוונטיים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים

האם ההסבר היה ברור?

כן! עכשיו אני מסוגל לבצע את החישוב בעצמי ולהגיע להתאמה.
11
79%
בערך... לא ממש הבנתי הכל אבל קלטתי את רוח הדברים
2
14%
לא! אכלת לי את הראש ולא הבנתי כלום!
1
7%
 
סך הכול הצבעות: 14

tnsilver (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4166
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1299 פעמים

התאמת ראש לזרוע - ופרמטרים רלוונטיים

נושא שלא נקרא #1 

נתחיל עם מספר מונחים הקשורים בהתאמת ראש לזרוע:
  • היענות קפיצית - (compliance) - היא היכולת של המנוף (cantilever) שעליו מורכבת המחט להתנגד למשקל המונח עליו. המנוף הוא מבנה קפיצי ואם לא יונח עליו משקל, הוא יישאר קשיח. אם יונח עליו יותר מידי משקל הוא יקרוס. המרחק שהמנוף עובר כאשר מופעל עליו כוח נקרא 'היענות'. ראשים שמוגדרים כ-high compliance יכולים לספוג פחות משקל - כלומר הם יותר רכים והמנוף שלהם עלול לקרוס כשמשקל גבוה יונח עליו. המשמעות היא ש-high compliance = קפיצי ו-low compliance = קשיח.

    באיור ניתן לראות מנוף המחובר למחט ואת קשת ההיענות המסומנת בבועה


    תמונה

    היענות סטטית והיענות דינמית

    היענות סטטית (static compliance) היא מקדם הקפיציות של מנוף המחט (cantilever) תחת משקל ידוע וקבוע. זה מופיע לפעמים בנתוני ראשים אך הנתון חסר משמעות אמתית משום שהיענות של מנוף המחט היא לעולם פונקציה של תדר ויברציות מסוים והיא עולה ביחד עם התדר. הנטייה של המנוף היא להתגמש יותר ויותר ככל שהתדר עולה.

    היענות דינמית היא הנתון המעניין והיא מצוינת בפרמטרים של הראש, בדרך כלל בתדר של 10Hz. יצרנים רבים (בעיקר יפנים) מתחכמים לעתים ומשמיטים את הנתון הזה. לעתים מציינים אותו בתדר בדיקה של 100 הרץ שהוא גבולי מאוד ופחות רלוונטי (משום שהיענות נוטה לגדול עם העלייה בתדר) וגם משום שנתון זה לא מאפשר חישוב של ההיענות בתדר המקובל של 10Hz. אין נוסחת המרה מדויקת.

    כיצד מציינים היענות? הענות מצוינת בדרך כלל ביחידות מיקרו-מטר למילי-ניוטון (µm/mN) ששוות ליחידות cu (שמשמעותן compliance units). יחידת cu אחת שווה ל-1 כפול 10 בחזקת מינוס 6 (מיליונית) של ס"מ\דין (cm/dyne). זוהי דרך מקובלת בפיזיקה וכימיה, לייצג למשל, מתח פני נוזל וזו רק דרך נוספת לייצג בדיוק אותו דבר. Ortofon לדוגמה, מציינים היענות קפיצית של ראש ה-2M Black שלהם כ-22 µm/mN, בעוד ש-Denon מציינים 8x10-6 cm/dyne עבור ה-DL-110. במקרה הראשון מדובר ב-22 cu ובמקרה השני ב-8 cu.

    למה מוצגת רק היענות סטטית? יצרנים שמציינים היענות סטטית ומשמיטים את פרמטר ההיענות הדינמית מסתירים, בדרך כלל, נתונים מאכזבים של היענות דינמית ולמעשה, סומכים על כך שהמתעניינים יתבלבלו. היענות סטטית היא לעולם גבוהה יותר מהיענות דינמית ואין נוסחה מדויקת להמרה. כאשר מציגים היענות סטטית מול היענות דינמית בתדר של 10 הרץ, היחס הוא בדרך כלל בין 1.5 ל-2 (למשל, 18cu של היענות דינמית - יניבו משהו כמו 40cu של היענות סטטית). כאמור - היענות סטטית היא אחד הפרמטרים הכי לא רלוונטיים ומדובר בעצם, בסוג של הטעייה.

    טווחי היענות דינמית ב-cu
    • 8 עד 15 - נחשב ל-low compliance
    • בין ל-16 ל-25 - נחשב ל-medium compliance
    • מעל 25 (יכול להגיע אפילו עד ל-50) נחשב ל-high compliance
  • הנתון הנפוץ והמוכר ביותר הוא משקל העקיבה האנכי (Vertical Tracking Force) - זהו נתון קבוע שמשמעותו היא המשקל המונח על המנוף. כיוון משקל נעשה בד"כ באמצעות איזון המשקולות בחלקה האחורי של הזרוע, למצב שבו בחלקה הקדמי מופעל משקל נתון על גבי הראש. לכל ראש יש טווח VTF שנקבע על ידי היצרן. ראשים מגנטיים מודרניים הם בד"כ בעלי טווח של 0.75 - 1.5 גרם של VTF אופטימלי.
  • ל-VTF אין משמעות בחישוב תדר הרעד, או בתהליך התאמת הראש לזרוע, אלא אם כן מדובר ב-VTF גבוה בצורה שחורגת מיכולת הזרוע לאזן למשקל הדרוש.
  • המסה האפקטיבית של הזרוע - (Effective Mass) בניגוד ל-VTF זהו נתון דינמי שמשמעותו היא עד כמה 'מתנגדת' הזרוע לשינויים בכיווני התנועה של הראש כתוצאה מתזוזות המחט לאורך מסלול החריץ בתקליט. מסה אפקטיבית של זרוע מושפעת, בין השאר, גם ממשקל הארכות שונות במבנה הזרוע ביחס למרחקן מציר הזרוע. מסה אפקטיבית אינה 'משקל'. היא אמנם נמדדת בגרמים, אך זהו פישוט שנועד להקל על הבנת משמעות הנתון. מדובר למעשה באינרציה ('תנע') או ב'מומנט' ויחידות המדידה האמתיות הן בקילוגרם\מטר בריבוע. כאשר מחלקים ב-1000 כיאה לקנה המידה הזעיר של הכוחות הפועלים בזרוע, מדובר ביחידות של גרם\מילימטר בריבוע.

    הדרך הכי פשוטה להבין את המשמעות של מסה אפקטיבית היא להניף פטיש כבד בעל ידית ארוכה ומיד לאחר מכן פטיש במשקל זהה בעל ידית קצרה. ההבדל שבאנרגיה הקינטית בראש הפטיש מורגש בהנפה - ובפגיעת הפטיש. בדומה לכך - בזרועות בפטפונים, ככל שהמשקל מונח רחוק יותר מציר הזרוע - הוא מייצר מסה אפקטיבית גבוהה יותר. לכן, בזרועות, כל החלקים הכבדים (משקולות ומאזנות למיניהן), ימצאו בד"כ בקרבת ציר הזרוע - שאם לא כן הם מייצרים מסה אפקטיבית גבוהה.

    היות ומדובר באינרציה, הדרך הנכונה לייצג את הפרמטר של מסה אפקטיבית היא בקג"מ בריבוע. עם זאת, יצרני זרועות מדרגים את תוצרתם בגרמים, שזו צורה מופשטת לייצג את המסה האפקטיבית או כוח ההתמדה של הזרוע. ל-SME 3009, למשל, יש מסה אפקטיבית של 6.5 גרם ול-TP-16 הקלסית של Thorens, יש מסה אפקטיבית של 16.5 גרם.
  • תדר הרעד (תהודה או 'הדהוד') - Resonant Frequency של המנוף - זהו הפרמטר הכי לא מוכר אך הכי חשוב כאן. מדובר בתדר האקוסטי שבו המנוף יואץ (או 'יולהב') לרעד בלתי ניתן לשליטה. המנוף רועד בתדר מסוים ואי אפשר למנוע זאת. זהו נתון! הדבר היחידי שניתן לעשות הוא לגרום לכך שהתדר שמאיץ את המנוף לרעד לא מבוקר - לא יהיה בטווח השמיעה. זאת ניתן להשיג מעבר לטווח התדרים של 20 עד 20 אלף הרץ (הרץ = תנודה אחת בשנייה אחת).

    אבל... לגרום למנוף לרעוד מעל 20 אלף רעידות בשנייה - זהו רעיון ממש לא טוב. בתדר כזה, המנוף יהפוך לרמקול קטן ויזמזם בתדר גבוה. זה גם בלתי אפשרי במגבלות חוזק החומרים. לכן, ההעדפה היא, כמובן, שהמנוף ירעד בתדרים הנמוכים מ-20 הרץ, אך לא יותר נמוכים מהתדרים שמייצרת דריכת כף רגל אדם (footfall = 6Hz), או תדרים שנוצרים ע"י תקליט עקום. למעשה התדר האידאלי הוא בין 6 ל-12 הרץ כאשר רעד דריכת כף רגל אדם נמדד ב-6 הרץ והתו הכי נמוך שיכול אורגן לייצר - נמדד ב-20 הרץ. בטווח הזה - התדרים של 8 עד 10 הרץ הם האידאלים.
למה זה חשוב?

המסה האפקטיבית של הזרוע בצירוף ההיענות של המנוף קובעים מה יהיה תדר הרעד של המנוף, ולפיכך את התאמת הראש לזרוע. יש לזכור שעל תדר הרעד ליפול בין טווח התדרים של 6 עד 12 הרץ ורצוי באזור האמצע של 8 עד 10 הרץ.

באופן כללי זרועות בעלות מסה אפקטיבית גבוהה שמותקנים עליהן ראשים בעלי הענות גבוהה (ראשים קפיציים) גורמות לתדרי רעד שנופלים מתחת לטווח האידאלי. האנלוגיה (הלא לגמרי הולמת) לתחום מוכר יותר היא משאית כבדה שיושבת על מערכת מתלים של רכב קליל. מצד שני, זרועות בעלות מסה אפקטיבית נמוכה עם ראשים בעלי הענות נמוכה (ראשים קשיחים) גורמות לתדרי רעד מעל הטווח האידאלי. גם רכב קל בעל מערכת מתלים של משאית אינו מפגין התנהגות כביש נאותה.

שתי האופציות הקיצוניות הללו לא יועילו לנו ולכן אנו מעוניינים למצוא שילוב שיניב טווח תדר רעד אידאלי בין 6 ל-12 הרץ. היה נחמד אם יכולנו לחשב את התדר הזה בהתאם לנתונים שכבר יש בידינו שמפורסמים על ידי היצרנים. זה אפשרי.

ישנה נוסחה לחישוב ההתאמה, שכל מה שצריך לעשות בה, זה להציב את הנתונים הידועים ולקבל תוצאת תדר הרעד. אם התדר נופל בין 6 ל-12 הרץ (רצוי לא בקצוות), יש לנו התאמה.

חישוב תדר הרעד

הנוסחה לחישוב תדר הרעד היא כזו:

תדר הרעד = 159 חלקי השורש הריבועי של ((מסה אפקט' + משקל הראש + משקל הברגים) כפול (הענות המנוף ב-cu))
  • תדר הרעד - בהרץ
  • המסה האפקטיבית - כפי שציין היצרן בגרמים
  • משקל הראש - כפי שציין היצרן, (אך עדיף למדוד אם הראש בידיכם).
  • משקל הברגים והשייבות - בד"כ בתחום של 0.5 גרם.
  • הענות (compliance) כפי שציין היצרן. לפעמים צריך 'לדוג' את הנתון הזה אך בד"כ אין בעיה למצוא אותו ב-cu או µm/mN
דוגמאות

בדוגמה הזו נחשב התאמה של ראש של Shure מדגם V15VxMR לזרוע של טורנס TP-16 Mk-I לפי הנתונים הבאים:

תמונה
  • מסה אפקטיבית - 16 גרם
  • משקל הראש - 6.6 גרם
  • משקל הברגים - 0.5 גרם
  • הענות - cu 25
(16 + 6.6 + 0.5) * 25 = 590

שורש ריבועי של 590 = 24.2899

ועכשיו ניקח 159 (שהם 1000 חלקי שני פאי) ונחלק ב-24.2899

24.2899 \ 159 = 6.5459 הרץ

מכאן אנו יכולים להסיק שה-V15VxMR יכול להתאים, באופן עקרוני, ל-TP-16 אך אנחנו באיזור המאוד גבולי. 6 הרץ הם תחום התדרים של רעידות דריכת כף רגל אנושית ואנחנו כאן ממש 'הולכים על הקצה'.

בואו נעשה עוד אחת...

בדוגמה הזו נחשב התאמה של ראש של Sumiko מדגם Blue Point לזרוע של טורנס TP-16 Mk-I לפי הנתונים הבאים:

תמונה
  • מסה אפקטיבית - 16 גרם
  • משקל הראש - 9 גרם
  • משקל הברגים - 0.5 גרם
  • הענות -cu 16
(16 + 9 + 0.5) * 12 = 312

שורש ריבועי של 312 = 17.6635

ועכשיו ניקח 159 (שהם 1000 חלקי שני פאי) ונחלק ב-17.6635

17.6635 \ 159 = 9.0016 הרץ

הנה, אנחנו מתקדמים עם התאמה כמעט מושלמת. מה הפלא שהראש הזה כל כך פופולרי אצל בעלי הטורנסים?!

נעבור על עוד דוגמה - אחרונה...

תמונה

בדוגמה הזו נחשב התאמה של אותו ראש של Shure מדגם V15VxMR אך הפעם לזרוע של SME מדגם 3009 II משופר - לפי הנתונים הבאים
  • מסה אפקטיבית - 6.5 גרם
  • משקל הראש - 6.6 גרם
  • משקל הברגים - 0.5 גרם
  • הענות - cu 25
(6.5 + 6.6 + 0.5) * 25 = 340

שורש ריבועי של 340 = 18.4391

ועכשיו ניקח 159 (שהם 1000 חלקי שני פאי) ונחלק ב-18.4391

18.4391 \ 159 = 8.6230 הרץ

ואנחנו רואים שהראש של Shure הולך מצוין עם ה-SME.

לסיכום

משמעות האמור באה לידי ביטוי ביכולת של הפטפון לבודד את עצמו מהסביבה. כאשר אין התאמה בין הזרוע לראש, הפטפון מתקשה להשמיע את המידע בחריץ התקליט ללא הפרעות חיצוניות הנובעות מוויברציות נישאות אוויר (רמקולים לדוגמה) או רעידות מולכות כמו אלה שנוצרות בקלות ברצפות עץ 'צפות'.

חוסר התאמה בין ראש לזרוע מתבטא ברוב המקרים בתנודות בולטות ובלתי נשמעות של הוופרים ברמקולים. אלה הם תדרים סאב-סוניים (מתחת לטווח השמע) שנובעים למעשה מתדר רעד בטווח בלתי הולם. תדרים סאב סוניים הם בעיה אמתית משום שעל אף שאינם נשמעים, הם דורשים מהמגבר אנרגיה רבה, וזו אנרגיה שבאה על חשבון התדרים האחרים שנופלים בטווח השמע.

אפשר לצמצם את השפעת הסביבה על הפטפון גם בדרכים אחרות (בידוד ושיכוך לדוגמה, או הרחקת הרמקולים מהפטפון) ולהגיע לתוצאות הולמות - אך מבחינה מכנית הכל מתחיל מהתאמת הראש לזרוע. לא תמיד שומעים חוסר התאמה בין זרוע לראש, ובאופן מטעה, חוסר התאמה כזו עשוי גם להישמע טוב.

תקליט טסט בעל רצועות מתאימות - הוא אחד האמצעים היעילים ביותר כדי לוודא התאמת ראש לזרוע (לאחר החישובים התאורטיים). רצועות כאלו כוללות תדר הולך ויורד בטווח התדרים הסאב סוניים, בתוספת תדר pilot שמיע וקול קריין שמכריז על התדר הנוכחי. כאשר התדר הבלתי-שמיע שברצועה מאיץ את מנוף המחט, ניתן לחזות בתופעה באופן ויזואלית ולדעת מהו התדר שגרם לכך.

כל עוד תדר הרעד של המנוף (cantilever) שלכם, בשילוב הזרוע שבחרתם (או יש לכם) נופל בין 6 ל-12 הרץ (ורצוי לא בקצוות הקיצוניים) אתם בסדר - ויש לכם התאמה. את רוב הנתונים אפשר לשאוב מהיצרנים ואת מה שחסר אפשר לבדוק ב-google או במסד הנתונים של vinyl engine. יש מעט מאוד סודות בעסק הזה היום.

בהצלחה!
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 25/05/2015 1:28, נערך 12 פעמים בסך הכל.

Huvenster
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1031
הצטרף: ספטמבר 2006
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

כל הכבוד ותודה רבה! (b)

PiniShpater
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 1
הצטרף: מאי 2015
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #3 

קראתי את ההסבר המלמד, המון תודה.
בעצם הבנתי כלל די פשוט:

ככל שהמסה גדולה יותר (של הזרוע יחד עם הראש) תדר התהודה יורד נמוך יותר.
כנ"ל גם לגבי הקומפליינס, ככל שהוא גבוה יותר תדר התהודה יורד.

אם יש לנו זרוע בעלת מסה נמוכה צריך ראש אם קומפליינס גבוה כדי להתאים לה, אחרת תדר התהודה עלול להיות גבוה מידי. אבל, אם יש לי קומבינציה כזו עם ראש שאני מאוד אוהב, לא צריך להחליף את הראש, אפשר להגדיל את המסה (הוספת אום או הארכת בורג התפיסה של הראש) יעשו את העבודה.

במקרה הפוך של זרוע בעלת מסה גבוהה אין ברירה אלא לחפש ראש עם קומפליינס נמוך.

זרוע(+ראש) בעלי מסה נמוכה יתמודדו טוב יותר עם נגינה של תקליט עקום. מהירות התגובה של הזרוע למיקום החדש של התקליט עולה ככל שלזרוע מסה נמוכה.

tnsilver (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4166
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1299 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

ככל שהמסה גדולה יותר (של הזרוע יחד עם הראש) תדר התהודה יורד נמוך יותר.
כנ"ל גם לגבי הקומפליינס, ככל שהוא גבוה יותר תדר התהודה יורד.
...
בדיוק! אפשר לראות זאת כאן. עם זאת, זוהי שגיאה לקרוא לזה 'מסה'. לא מדובר במשקל - אלא באינרציה.
אבל, אם יש לי קומבינציה כזו עם ראש שאני מאוד אוהב, לא צריך להחליף את הראש, אפשר להגדיל את המסה (הוספת אום או הארכת בורג התפיסה של הראש) יעשו את העבודה.
...
כמו שהוספת ארגזי תחמושת מלאים בחול על הכנפיים משפרים עבירות של ג'יפ סיור. זה עובד - אבל משנה את התנהגות הכביש של כלי הרכב. על אותו משקל, אם יש לך זרוע בעלת מסה אפקט' נמוכה, היא תוכננה לביצועים מיטביים בשילוב ראש בעל היענות קפיצית גבוהה.

בד"כ משקולות קצה הן מעקף (אפילו לא פתרון הולם) לבעיה בזרועות בעלות מרכז מסה אחורי שיש שקשה לאתר עבורן ראשים מתאימים, משום שרובם קלים מידי. זהו אחד האלתורים הגרועים ביותר שאפשר ליישם בזרוע במקום להתאים לה ראש הולם.
במקרה הפוך של זרוע בעלת מסה גבוהה אין ברירה אלא לחפש ראש עם קומפליינס נמוך.
...
אלא אם כן אתה נכון לבצע שינויים מרחיקי לכת במבנה הזרוע - כמו לדוגמה כאן.
זרוע(+ראש) בעלי מסה נמוכה יתמודדו טוב יותר עם נגינה של תקליט עקום. מהירות התגובה של הזרוע למיקום החדש של התקליט עולה ככל שלזרוע מסה נמוכה.
...
לאו דווקא. הזרוע אמורה להיות שקופה ולתת למחט לעשות את העבודה במינימום התערבות אנרטית. השילוב הזה תלוי בהתאמה של הראש לזרוע ולא רק בזרוע.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 25/05/2015 4:38, נערך 2 פעמים בסך הכל.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1434
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

עזרה בשעורי בית :)
האם מסה אפק' של זרוע לנקו L75 78 היא אכן 23 גרם ?
תודה
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

tnsilver (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4166
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1299 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

לא ידוע לי. אין נתונים רשמיים. ברשת מסתובבות שמועות שמדברות על 21 עד 24 גרם. המקור היחיד למדידה מגיע מהמשתמש Francois בפורום הצרפתי הישן 'Lenco Lovers' שנסגר, והוא מציין 23 גרם. הדרך שבה הגיע אל הנתון - אינה מצויה עוד ברשת, אבל זה נשמע לי סביר מאוד. כאן יש מידע חביב לגבי טיפול דומה לזה שביצעתי ל-TP-16 המשופרת. אם בא לך לחדש משהו בנושא הזה - תמדוד. יהיו אסירי תודה רבים. בשרשור שלי מוסבר איך.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1093
הצטרף: ינואר 2014
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

ראיתי בזמנו שרשור ב- Lenco Heaven שבו אמתו את הנתון (בערך) על-ידי בדיקת רזוננס עם תקליט בדיקה.

העקרון עובד כך: תקליט בדיקה מאפשר לזהות את התדר (טווח למעשה) שבו הזרוע מצוייה ברזוננס. בהנחה שיודעים את מסת הראש (מדיד) ואת הקפיציות (Compliance) הדינאמית שלו (נתון מהיצרן) - אפשר לחשב את המסה האפקטיבית של הזרוע בדיוק סביר.
אלא, שנתוני ה- Compliance שמספקים יצרני הראשים והמחטים מדוייקים בדיוק כמו נתוני המשקל שמספקים יצרני אופנועים וכיו"ב.

קריא - בסופו של התהליך, עליו חוזרים עם כמה ראשים, שאותם מצליבים עם כמה זרועות, בסופו של דבר מקבלים טווח שבו מצוי המשקל האפקטיבי של הזרוע.

לגבי ה- L75 - הטווח של 21-24 גר' הוא המקובל כנכון, ומספיק מדוייק כדי לחשב את מה שמשתמש באמת צריך (f)

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1434
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

תודה
אם כך נראה שה Supex SDX-1000 עם הענות של 9 x 10-6cm/Dyne
ומשקל של 4.7 גרם יניב רזוננס של 10Hz על זרוע של לנקו
עכשיו כל שנותר זה למצוא הגברת MC ...
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1093
הצטרף: ינואר 2014
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

יעבוד מצויין ללא ספק (f)

החלפת לה את ה- V-blocks? אחרת, די אין טעם לשחוק עליה מחט יקרה.
גם במצב מושלם זו לא הזרוע הטובה בעולם, אבל כשלא מצפים לכלום, היא ממש מפתיעה לטובה :D
כתבתי פעם שבמצב מושלם, אני חושב שהיא אפילו עדיפה על ה- SME המוקדמות, ועל ה- Linn basic LV V
היא גם מאוד גמישה לשימוש - השתמשתי איתה בראשים החל מה- Denon DL103 הנוקשה (5Cu) ועד ה- Grado Prestige Gold שלכאורה רכה מדי (20Cu) והכל נשמע מצויין ולא היו לי כל בעיות.

תהנה!
(f)

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1434
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

בוודאי שהחלפתי לכאלה איך אפשר בלי...זה בעצם הדבר היחיד שקניתי ל GL הזה
הזרוע הזו היא בהחלט ציפור מוזרה, אבל נדמה שהפלטה המאסיבית מצליחה להתמודד עם הכל ומחפה על מוזריות שונות בפטפונים האלו
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”