הורדת טמפרטורה בHX הכיצד?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Mimi111 (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

הורדת טמפרטורה בHX הכיצד?

נושא שלא נקרא #1 

קולינג פלאש קצר עוזר לי כשהמכונה דלקה עד 20 דקות. לאחר מכן המים מדי רותחים לי. ניסיתי להאריך את הקולינג פלאש אבל עדיין יוצאים מים שוצפים והרבה קיטור. באופן אישי אני גם לא אוהב את האספרסו רותח.

אני מעוניין להוריד את הטמפרטורה באמצעות כיוון אבל אני לא ממש מבין במבנה המכונה. חיפשתי סרטונים, תמונות ולא ממש הצלחתי לגלות איך אני עושה את זה.

ראיתי באחד הפורומים שבבזרה BZ10 אפילו ניתן לעשות זאת מבלי לפתוח את המכונה אלא עם מברג מלמעלה.

אם מישהו יכול לסייע בהדרכה, אודה מאוד.

adi_habrusi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 372
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: אדמית
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

קולינג פלאש ארוך של דקה חייב לעזור, בכל מקרה ע"י הורדה של לחץ הדוד (בעזרת הפרסוסטת) יעשה את העבודה, אבל יכול להיות שההקצפה תהיה קצת ארוכה יותר :)
יום דבש

Mimi111 (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

זהו שאני לא כל כך מזהה את החלק הזה.
אולי אעלה תצלום פנימי של המכונה ואז יוכלו להצביע לי עליו.

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

לחץ הפנימי של 1.2 באר גורם לטמפרטורת רתיחה של מים ב 106 מעלות .
אז מחליף חום ,מה כבר יכול להיות ההבדל הין 100 מעלות ל 106 מעלות?
זה מבנה המכונה ושום דבר לא יעזור.
לדעתי אם קולינג פלאש של יותר מכוס מים לא מספיק,אז יש לך תקלה במכונה .

Mimi111 (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

נראה לי שזה החלק. הבורג מצופה במין דבק לבן ככל הנראה כדי שלא ישחקו איתו - משמש כמין חותם... או שבכלל זה לא זה?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אני מבין שכבר כל כך טרחת אז העלת את התמונות.
מציע לך לא ליגוע בשום דבר .
ואולי אתה לא יודע להבחין בין זרימה של מים נורמלית לבין שצף קצף של מים רותחים .
תן למישהו אחר לחוות דעה.

zvibl
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 648
הצטרף: מאי 2013
מיקום: אזור השרון
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

המאמר אולי ישכנע אותך שזה כלל לא משנה .
תראה את הגראפים
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Mimi111 (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

אני לא מתייחס לזרימה אלא לטמפרטורה על הלשון. אחרי חצי שעה של מכונה פועלת האספרסו פשוט רותח.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

תוריד לחץ בפרסוסטאט, חכה 5 דקות ואז תעשה קולינג פלאש ותטעם את הקפה עד שתגיע לטעם הרצוי.
אם אתה צריך הדרכה יותר מפורטת צור קשר בכיף.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

זוויבי, הגרף לא אומר כלום, הוא משווה בין שלוש מכונות שונות.
אם הייתה כוונה להראות שלחץ הדוד לא משנה, הוא היה משווה את אותה מכונה בלחצים שונים.
היה דיון על זה בעבר והתעקשתם (לא רק אתה) על המאמר ועל כך שזה לא משנה אבל זה מאוד משנה, מניסיון, חבל שאנשים יגיעו למסקנה הלא נכונה שזה לא משנה.
לא אכנס לדיון הזה שוב, נסה לחץ דוד של 2 באר ותעשה קולינג פלאש שעה ותראה שזה לא יעזור אלא אם זמן ההתאוששות של גוף החימום הוא ארוך.
יום מצויןןןןןןןן
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

Mimi111 (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

NEGRO כתב:תוריד לחץ בפרסוסטאט, חכה 5 דקות ואז תעשה קולינג פלאש ותטעם את הקפה עד שתגיע לטעם הרצוי.
אם אתה צריך הדרכה יותר מפורטת צור קשר בכיף.
...
-וזה אכן הבורג עם הציפוי הלבן? (על הרכיב עצמו יש רישום של באר וכנראה שהוא הפרסוסטאט)

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

חיובי.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

תוריד לחץ בפרסוסטט.
הראש משמש ברדיאטור לסביבה ולכן הורדת טמפרטורת הדוד משפיעה. אם מורידים יותר מדי את לחץ הדוד אז התרמוסיפון יכול להיפגע.
יש יצרנים ששמים דיזות במחליף חום ומצמצמים את קוטר המעבר ל 2 מ"מ כדי להגביל את מהירות הזרימה בתרמוסיפון
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Mimi111 (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

תרמוסיפון זה לא המנגנון שמחמם את הראש? אין לי שמץ של מושג בהגדרות טכניות :-( אני חושב שהמכונה שלי יש גופי חימום קטנים (ככה כפיר פעם כתב).
אם הבנתי אותך נכון, עופר, במקרה שאוריד יותר מדי, אני עלול לפגוע במשהו?

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 272
הצטרף: אוקטובר 2011
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

אהלן גלעד, לפי מה שאני יודע E-61 זה E-61, ההבדלים לא מאוד דרסטיים תקן אותי אם אני טועה, אשמח ללמוד

(בגדול כשהעורך הראשי של הום בריסטה כותב משהו אני מאמין לו..)

אני לא טענתי אף פעם (וגם זה לא כתוב במאמר) שאין הבדל רק אמרתי שאפשר לפצות על ההבדל עם קולינג פלאש ארוך יותר..
לגבי מה שאמרת על 2 באר- לא ניסיתי, ואני לא רואה סיבה לנסות. כן שיחקתי עם הלחץ בטווח 1.2-1.5 וחוץ מזה שהייתי צריך לשנות את רוטינת הקולינג לא נתקלתי בשום בעיה.

אבי ב.- תכריז קבל עם ועדה מה דגם המכונה שלך ואנשים יוכלו לעזור לך..

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”