אשכול לכול חובבי עישון הבשר

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #31 

יפה שמוליק (Y)
אני רואה שאתה בעל עניין ועם ראש על הכתפיים כל הכבוד
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2159
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

נושא שלא נקרא #32 

:)
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2159
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

נושא שלא נקרא #33 

נועם ,איזה עץ אתה מכניס למעשנת?
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #34 

קישורים שימושיים למי שמתכנן לבנות מעשנה:

מחשבון לחישוב היחסים במעשנה (גודל תא בעירה פתחים, ארובה וכ"ו).
פורום לבניית מעשנות

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6718
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1245 פעמים
קיבל תודות: 1309 פעמים

נושא שלא נקרא #35 

שמוליק

אתה מכיר פורומים עם הדרכות ומתכונים לעישון נכון של סוגי בשר עוף ודגים שונים?

משמע פורום המשך לבניית המעשנת :)

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #36 

יש באותו פורום שצירפתי אליו לינק גם חלק שעוסק בהכנת הבשר עצמו.
אני בדרך כלל מחפש מתכונים ביוטיוב, ככה גם רואים את דרך ההכנה.
עד היום ניסיתי ספייר ריבס שתמיד יוצאות מעולה, נקנקיות מעושנות, עוף שלם מעושן ו beef jerky מסינטה שיצא מדהים.
השלב הבא מבחינתי הוא להכין נקנקיות לבד. כבר קניתי משפכים מיוחדים שמתחברים למיקסר למילוי הנקנקיות.

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #37 

שמוליק_טל כתב:יש באותו פורום שצירפתי אליו לינק גם חלק שעוסק בהכנת הבשר עצמ ו.
אני בדרך כלל מחפש מתכונים ביוטיוב, ככה גם רואים את דרך ההכנה.
עד היום ניסיתי ספייר ריבס שתמיד יוצאות מעולה, נקנקיות מעושנות, עוף שלם מעושן ו beef jerky מסינטה שיצא מדהים.
השלב הבא מבחינתי הוא להכין נקנקיות לבד. כבר קניתי משפכים מיוחדים שמתחברים למיקסר למילוי הנקנקיות.
...
·היי שמולק ,
אשמח מאוד אם תוכל לצרף קצת תמונות מהבשר שאתה מעשן
ואני גם רוצה להגיד לך תודה על כל העצות שלך (Y)

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #38 

אין לי כרגע תמונות של הבשר, זה לא מחזיק יותר מכמה דקות ככה שאני לא מספיק לצלם :D
במקום זה אני מעלה תמונות של המתקן עישון שלי : גריל גז פשוט עם מתקן שמיצר עשן.

מתקן העשן עשוי במקבוק מים מאלומיניום שחתכתי לו את הראש וקדחתי למטה חור לכניסת אוויר, למעלה הוספתי פקק עץ שאוטם אותו.
בחלק העליון של הבקבוק מחובר צינור וונטורי שמכניס את העשן לתוך הגריל. לתוך הבקבוק מכניסים שבבי עץ ומציתים אותם מהחור למטה.
העשן עולה למעלה ונשאב החוצה על ידי הוונטורי. את אפקט הוונטורי יוצרת משאבה של אוויר לאקווריום. מילוי אחד בשבבים מספיק לשעה של עישון חזק מאוד.

את הגריל אני מפעיל רק על מבער אחד ושם מעליו תבנית עם מים. הטמפרטורה סביב 100 מעלות ודיי יציבה. סה"כ יוצא בשר מעולה באמצעים דיי פשוטים ובלי השקעה גדולה במעשנה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #39 

הגריל עם מתקן יצור העשן:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6718
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1245 פעמים
קיבל תודות: 1309 פעמים

נושא שלא נקרא #40 

שמוליק

יופי של רעיון

אתה צריך להוציא על זה פטנט ולמכור את זה לחברות שמוכרות גרילים

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #41 

כל הכבוד שמולק ,
אתה פשוט אדם יצירתי מאוד (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #42 

תודה לכולם, הרעיון הוא לא שלי, אפשר לראות מתקנים דומים באוניברסיטה הטובה בעולם - youtube.
לקחתי רעיון קיים וביצעתי אותו בצורה יותר פשוטה ,מחומרים זמינים, בלי ריתוכי נירוסטה וכ"ו.
מה שטוב במתקן הזה שיש הפרדה בין מקור החום לעשן, ככה שאפשר לעשות עישון קר לגבינות ופפריקה , להחליט מתי להפסיק עם העשן, או לווסת טמפרטורה בלי קשר לעשן.
יש לי כבר רעיונות איך לשפר את המתקן, כך שהעשן יחזיק יותר זמן והתחזוקה תהיה קלה יותר.

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #43 

חברים אתם מוזמנים גם לשאול ולפרסם :D
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2090
הצטרף: אוקטובר 2008
שם מלא: hipoo
מיקום: ניגריה
נתן תודות: 570 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

נושא שלא נקרא #44 

שתי שאלות בבקשה
1. קראתי איפהשהוא שרצוי שהשמן מהבשרים לא ירד על הגחלים, איך נמנעים מזה?
2. הבנתי שיותר מדי עשן עושה את הבשר מר, איך יודעים מהיא כמות העשן הנכונה?
תודה...
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

noam3039 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #45 

היי
לגבי 1. קראתי איפה שהוא שרצוי שהשמן מהבשרים לא ירד על הגחלים, איך נמנעים מזה?
בדרך כלל שמים תבנית מתכת כל שהיא וגם אפשר תבנית של אלמיניום מרובעת או עגולה

לגבי 2. הבנתי שיותר מדי עשן עושה את הבשר מר, איך יודעים מהיא כמות העשן הנכונה?
האמת שאי אפשר לדעת את כמות העשן הנכונה אלא אם לא מנסים כל הזמן עד שמגיעים
לתוצאה הנכונה כלומר הכל ניסיון
ד.א אם תצתרך לשאול עוד משהו אז שאל פה ואני אנסה לעזור לך בשמחה :)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”