יפה שמוליק
אני רואה שאתה בעל עניין ועם ראש על הכתפיים כל הכבוד
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
קישורים שימושיים למי שמתכנן לבנות מעשנה:
מחשבון לחישוב היחסים במעשנה (גודל תא בעירה פתחים, ארובה וכ"ו).
פורום לבניית מעשנות
מחשבון לחישוב היחסים במעשנה (גודל תא בעירה פתחים, ארובה וכ"ו).
פורום לבניית מעשנות
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
יש באותו פורום שצירפתי אליו לינק גם חלק שעוסק בהכנת הבשר עצמו.
אני בדרך כלל מחפש מתכונים ביוטיוב, ככה גם רואים את דרך ההכנה.
עד היום ניסיתי ספייר ריבס שתמיד יוצאות מעולה, נקנקיות מעושנות, עוף שלם מעושן ו beef jerky מסינטה שיצא מדהים.
השלב הבא מבחינתי הוא להכין נקנקיות לבד. כבר קניתי משפכים מיוחדים שמתחברים למיקסר למילוי הנקנקיות.
אני בדרך כלל מחפש מתכונים ביוטיוב, ככה גם רואים את דרך ההכנה.
עד היום ניסיתי ספייר ריבס שתמיד יוצאות מעולה, נקנקיות מעושנות, עוף שלם מעושן ו beef jerky מסינטה שיצא מדהים.
השלב הבא מבחינתי הוא להכין נקנקיות לבד. כבר קניתי משפכים מיוחדים שמתחברים למיקסר למילוי הנקנקיות.
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
·היי שמולק ,שמוליק_טל כתב:יש באותו פורום שצירפתי אליו לינק גם חלק שעוסק בהכנת הבשר עצמ ו.
אני בדרך כלל מחפש מתכונים ביוטיוב, ככה גם רואים את דרך ההכנה.
עד היום ניסיתי ספייר ריבס שתמיד יוצאות מעולה, נקנקיות מעושנות, עוף שלם מעושן ו beef jerky מסינטה שיצא מדהים.
השלב הבא מבחינתי הוא להכין נקנקיות לבד. כבר קניתי משפכים מיוחדים שמתחברים למיקסר למילוי הנקנקיות....
אשמח מאוד אם תוכל לצרף קצת תמונות מהבשר שאתה מעשן
ואני גם רוצה להגיד לך תודה על כל העצות שלך
אין לי כרגע תמונות של הבשר, זה לא מחזיק יותר מכמה דקות ככה שאני לא מספיק לצלם
במקום זה אני מעלה תמונות של המתקן עישון שלי : גריל גז פשוט עם מתקן שמיצר עשן.
מתקן העשן עשוי במקבוק מים מאלומיניום שחתכתי לו את הראש וקדחתי למטה חור לכניסת אוויר, למעלה הוספתי פקק עץ שאוטם אותו.
בחלק העליון של הבקבוק מחובר צינור וונטורי שמכניס את העשן לתוך הגריל. לתוך הבקבוק מכניסים שבבי עץ ומציתים אותם מהחור למטה.
העשן עולה למעלה ונשאב החוצה על ידי הוונטורי. את אפקט הוונטורי יוצרת משאבה של אוויר לאקווריום. מילוי אחד בשבבים מספיק לשעה של עישון חזק מאוד.
את הגריל אני מפעיל רק על מבער אחד ושם מעליו תבנית עם מים. הטמפרטורה סביב 100 מעלות ודיי יציבה. סה"כ יוצא בשר מעולה באמצעים דיי פשוטים ובלי השקעה גדולה במעשנה.
במקום זה אני מעלה תמונות של המתקן עישון שלי : גריל גז פשוט עם מתקן שמיצר עשן.
מתקן העשן עשוי במקבוק מים מאלומיניום שחתכתי לו את הראש וקדחתי למטה חור לכניסת אוויר, למעלה הוספתי פקק עץ שאוטם אותו.
בחלק העליון של הבקבוק מחובר צינור וונטורי שמכניס את העשן לתוך הגריל. לתוך הבקבוק מכניסים שבבי עץ ומציתים אותם מהחור למטה.
העשן עולה למעלה ונשאב החוצה על ידי הוונטורי. את אפקט הוונטורי יוצרת משאבה של אוויר לאקווריום. מילוי אחד בשבבים מספיק לשעה של עישון חזק מאוד.
את הגריל אני מפעיל רק על מבער אחד ושם מעליו תבנית עם מים. הטמפרטורה סביב 100 מעלות ודיי יציבה. סה"כ יוצא בשר מעולה באמצעים דיי פשוטים ובלי השקעה גדולה במעשנה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
כל הכבוד שמולק ,
אתה פשוט אדם יצירתי מאוד
אתה פשוט אדם יצירתי מאוד
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
תודה לכולם, הרעיון הוא לא שלי, אפשר לראות מתקנים דומים באוניברסיטה הטובה בעולם - youtube.
לקחתי רעיון קיים וביצעתי אותו בצורה יותר פשוטה ,מחומרים זמינים, בלי ריתוכי נירוסטה וכ"ו.
מה שטוב במתקן הזה שיש הפרדה בין מקור החום לעשן, ככה שאפשר לעשות עישון קר לגבינות ופפריקה , להחליט מתי להפסיק עם העשן, או לווסת טמפרטורה בלי קשר לעשן.
יש לי כבר רעיונות איך לשפר את המתקן, כך שהעשן יחזיק יותר זמן והתחזוקה תהיה קלה יותר.
לקחתי רעיון קיים וביצעתי אותו בצורה יותר פשוטה ,מחומרים זמינים, בלי ריתוכי נירוסטה וכ"ו.
מה שטוב במתקן הזה שיש הפרדה בין מקור החום לעשן, ככה שאפשר לעשות עישון קר לגבינות ופפריקה , להחליט מתי להפסיק עם העשן, או לווסת טמפרטורה בלי קשר לעשן.
יש לי כבר רעיונות איך לשפר את המתקן, כך שהעשן יחזיק יותר זמן והתחזוקה תהיה קלה יותר.
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
חברים אתם מוזמנים גם לשאול ולפרסם
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- hipoo
- חבר ותיק
- הודעות: 2090
- הצטרף: אוקטובר 2008
- שם מלא: hipoo
- מיקום: ניגריה
- נתן תודות: 570 פעמים
- קיבל תודות: 104 פעמים
שתי שאלות בבקשה
1. קראתי איפהשהוא שרצוי שהשמן מהבשרים לא ירד על הגחלים, איך נמנעים מזה?
2. הבנתי שיותר מדי עשן עושה את הבשר מר, איך יודעים מהיא כמות העשן הנכונה?
תודה...
1. קראתי איפהשהוא שרצוי שהשמן מהבשרים לא ירד על הגחלים, איך נמנעים מזה?
2. הבנתי שיותר מדי עשן עושה את הבשר מר, איך יודעים מהיא כמות העשן הנכונה?
תודה...
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
היי
לגבי 1. קראתי איפה שהוא שרצוי שהשמן מהבשרים לא ירד על הגחלים, איך נמנעים מזה?
בדרך כלל שמים תבנית מתכת כל שהיא וגם אפשר תבנית של אלמיניום מרובעת או עגולה
לגבי 2. הבנתי שיותר מדי עשן עושה את הבשר מר, איך יודעים מהיא כמות העשן הנכונה?
האמת שאי אפשר לדעת את כמות העשן הנכונה אלא אם לא מנסים כל הזמן עד שמגיעים
לתוצאה הנכונה כלומר הכל ניסיון
ד.א אם תצתרך לשאול עוד משהו אז שאל פה ואני אנסה לעזור לך בשמחה
לגבי 1. קראתי איפה שהוא שרצוי שהשמן מהבשרים לא ירד על הגחלים, איך נמנעים מזה?
בדרך כלל שמים תבנית מתכת כל שהיא וגם אפשר תבנית של אלמיניום מרובעת או עגולה
לגבי 2. הבנתי שיותר מדי עשן עושה את הבשר מר, איך יודעים מהיא כמות העשן הנכונה?
האמת שאי אפשר לדעת את כמות העשן הנכונה אלא אם לא מנסים כל הזמן עד שמגיעים
לתוצאה הנכונה כלומר הכל ניסיון
ד.א אם תצתרך לשאול עוד משהו אז שאל פה ואני אנסה לעזור לך בשמחה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html