מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?


   פורומים > HT Home > גריל וצליה
מחבר הודעה
omatza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 26, 2014
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 106

 #1  נשלח: שבת 03/09/2016 19:00
איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?

שלום לכולם

היום חנכתי את המנגל שלי - נפולאון 410

רבע שעה של קצת בשר (4 המבורגרים, 6 קבבים, 6 פרגיות במרינדה,8 כנפים) והמנגל שחור משחור ומלא שמן
גם המכסה בפנים מלא אדי שמן.

ניקיתי את הרשתות עם מברשת ברזל וכל ה"פחם" נפל לבפנים והכל התלכלך.

על רבע שעה סריל שעה וחצי ניקיון.
חבל שלא צילמתי את הגריל קודם.
מצרף תמונה של אחרי הניקיון

ככה זה תמיד ?
מה אומרים?

תודה רבה



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
lightning
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Sep 02, 2009
הבעות תודה: 13
מספר הודעות: 145

 #2  נשלח: ב' 05/09/2016 16:03

שלב 1 - מניח נייר כסף על הרשת ומדליק את המנגל, הקרינה מהנייר כסף שורפת את השומן על הרשת ועל הרדיאנטים שמכסים את המבערים.
שלב 2- מגרד את השרוף עם מברשת פלדה ושפכטל.
שלב 3- מוציא מה שאפשר ומרסס מסיר שומנים של סנט- מוריץ, נותן לו לעמוד כמה דקות ומנגב.
אפשר לשפשף עם סקוטברייט.
שלב 4 - ספריי נירוסטה מבחוץ.

תמיד יש פינות שלא נוח להגיע אליהן ומקומות שבחיים לא תצליח לנקות. לא להתבאס...

המלצה - את מגש הניקוז תמלא בשכבה נמוכה של חול, ישמור עליו מהשומן וגם בזמן עבודה יספוג את השומן וימנע ממנו להתלקח.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
sinbad2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2006
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 291

 #3  נשלח: ג' 06/09/2016 10:21

omatza
אתה רוצה להגיד לי שאין איזה מגש מתחת למבערים שמרכז את כל הליכלוך? זאת אומרת שכל מה שעובר את הרשת ומגני המבערים נופל ישר לתוך התא הפנימי של הגריל? (דיי מוציא מכלל שימוש את התא הזה לאיכסון דברים קטנים אם הוא חשוף לשאריות מזון...)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
omatza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 26, 2014
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 106

 #4  נשלח: ד' 07/09/2016 18:38
תשובה

יש מגש.
גם אותו הוצאתי כדי לנקות

השאלה היא אם כל פעם שעושים 15 דקות גריל צריך אח"כ את כל הסאגה הזו של לנקות שעה וחצי הכל.

כי באמת, אחרי העבודה עם המברשת, כל שאריות המזון והשמן נופלים למטה על כיסויי המבערים ועל המגש מתחת.
(ואדי השמן הפכו את המכסה השחור והיפה והחדש, לשומני ומלוכלך)

חשבתי שכשיהיה לי גריל גז אוכל לעשות על האש בלי כל הליכלוך.

[url=http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=profile&mode=viewprofile&uname=SZLTF ]SZLTF [/url]מה אתה עושה ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Elad8 (Elad A)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

הצטרף בתאריך:
  Jan 11, 2006
הבעות תודה: 413
מספר הודעות: 6036

 #5  נשלח: ד' 07/09/2016 18:53

מנגל יכול להיות מלוכלך, לא צריך לבזבז שעה וחצי אחרי כל בישול.
ניקוי הרשתות עם מברשת ברזל לפני כל הפעלה ואיסוף ליכלוך מהתחתית פעם בכמה שבועות. זהו.

_________________
אלעד
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
taoyossi (יוסי ביטון)
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

הצטרף בתאריך:
  Oct 18, 2006
הבעות תודה: 100
מספר הודעות: 5221

 #6  נשלח: ד' 07/09/2016 19:30

בשום פנים ואופן לא סנט מוריץ!

דבר שני, יש ל כרמל דיירקט, את האנשים הכי נחמדים ושרותיים שהכרתי בחיי, תרים טלפון תקבל הסבר והדרכה.

_________________
ההודעה הראשונה שלי באתר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
idanpptp
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 28, 2009
מספר הודעות: 13

 #7  נשלח: ו' 09/09/2016 18:52
Re: איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?

omatza
גם לי יש נפוליאון, ואני מפריד בין ניקוי גדול וניקוי קטן.
בניקוי הקטן, אותו אני עושה כל פעם אחרי שימוש, ובדרך כלל לפני שימוש, אני בסך הכל מנקה עם המברשת פלדה את הרשת.
אחרי השימוש, כדאי לעבור עם המברשת כשהרשת עוד חמה, ואז אמור להיות יותר טוב.
בכל מקרה, בודאי שלא מנקים בסבון ומים אחרי כל שימוש (למעשה אתה צריך לשמן את המנגל (באנגלית SEASONING)).

הניקוי הגדול, קורה כאשר מצטברת שכבה גדולה מדי של שומן על המגש (אצלי אחת לרבעון, כאשר הגריל עובד פעם בשבוע בערך). החשש כאן הוא לא מהלכלוך, אלא מהתלקחות חזקה מדי של השומן (אצלי מיכל הגז נמצא בתוך הארונית של הנפוליאון, וזה יחסית קרוב).
כמובן שהתלקחות כזאת לא אמורה לקרות כאשר בקושי יש שומן, וכשהגריל לא רותח לייק דר איז נו טומרו.

בניקוי גדול, אני מוציא את המגש, לוקח לכיור, ושופך עליו מלא נוזל כלים יחד עם מים רותחים, ומשרה במשך כמה דקות. נוזל כלים זה חומר מצוין לניקוי שומנים. אגב, גם את המברשת פלדה, אני מנקה עם נוזל כלים.

תהנה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
sam22
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K


הצטרף בתאריך:
  Nov 30, 2006

מיקום: תל אביב
הבעות תודה: 823
מספר הודעות: 20216

 #8  נשלח: א' 11/09/2016 12:26

דווקא לא מומלץ לנקות גריל כשהוא חם.
צריך לתת לשומן להתקרר ואז הוא יורד בקלות.
כאשר הוא חם אתה ממש מגרז את הגריל ומורח אותו בשומן

_________________
העם דורש..... כל מיני דברים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
omatza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 26, 2014
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 106

 #9  נשלח: א' 11/09/2016 21:18

עכשיו התבלבלתי

idan פה למעלה אמר "(למעשה אתה צריך לשמן את המנגל (באנגלית SEASONING))."

אפילו אמר שיש לזה מונח באנגלית.

למה דוקא אסור "לשמן" את המנגל ?
למה דוקא על קר ?

תודה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
YoniFridman (Yoni Fridman)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 20, 2014

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 137

 #10  נשלח: ב' 10/10/2016 13:18

מה שאני עושה זה מנקה אותו אך ורק לפני שימוש. אני מחמם אותו 10-15 דקות ואז מנקה עם מברשת ברזל ולאחר מכן משמן (רצוי לא שמן זית אלא שמן קנולה רגיל) אותו באמצעות בצל.

לאחר השימוש אין כל צורך לנקות את הרשתות. משום שהשומן שנשאר על הרשתות למעשה שומר עליהן מפני חלודה.

לא מומלץ לנקות את הגריל לאחר השימוש, על מנת להשאיר את הרשתות משומנות עד לשימוש הבא. אם כל כך חשוב לך לנקות אחרי השימוש אז אחרי הניקיון דאג לשמן היטב את הרשתות.

כמובן שלאחר השימוש מומלץ לרוקן את מגירת השומנים כדי שלא תופתע בשימוש הבא.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Debian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 11, 2016
מספר הודעות: 2

 #11  נשלח: ג' 11/10/2016 12:49
Re: איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?

omatza
·לא ממליץ להשתמש בשום דבר כימי. כי הרי תמיד יש סיכוי שהדבים האלהבצורה זאת או אחרת יגיעו לכיבה שלכם.

ממליץ לנקות עם סקוץ' ומלח לימון , או אופציה שנייה זה עם סודה לשתייה .

שתי המרכיבים טבעים ב 99% וגם עם הם יגיעו לפה של מישהו אין שום נזק.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ra (אבי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Feb 17, 2007
הבעות תודה: 110
מספר הודעות: 2191

 #12  נשלח: ג' 11/10/2016 13:30

גם אורניום זה טבעי...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Debian
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 11, 2016
מספר הודעות: 2

 #13  נשלח: ד' 12/10/2016 16:28

ra
·נכון אבל עלותו גבוהה מדי.
אני מביא דוגמא לחומרים זולים ברי השגה שלא דורים אפילו כפפות לשימיוש. ושעובדים נהדר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > גריל וצליה


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht