מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מטחנה בליגה של הגדולים - דעה והמלצה


עמוד 1 מתוך 4
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #1  נשלח: ה' 16/03/2017 20:25
מטחנה בליגה של הגדולים - דעה והמלצה

הי,

בזמן האחרון אני רואה יותר ויותר פוסטים מופרכים בנושא המלצות למטחנות ואני מרגיש שאני מוכרח לעשות קצת סדר.

הטרנד הנוכחי, אצלנו, הוא להגזים ולתאר את ה-HG-1 כמטחנה שהיא לא פחות ממתת האל לאנושות. חוץ מהרבי מילובביץ' - היא הדבר הכי טוב שקרה לנו. סופרלטיבים מוגזמים שנשמעים ממספר הולך וגדל של אנשים - ושלדעתי אין דבר בינם ובין המציאות.

אני כותב את הפוסט הזה למען משתמשים שמחפשים המלצה ומקבלים בליל של תשבוחות מופרכות ומוגזמות. חשוב שמישהו כאן יתן זווית שונה כדי שלפחות תוכלו לפתוח את עצמכם לאלטרנטיבות ולרעיונות שונים מההמלצה הגורפת לגבי ה-HG-1.
אני מתנצל מראש אבל יש כאן, בנוסף לטרנד ההסחפות הבלתי-מגובה-בעובדות, מן סגנון כזה שלפיו מתווכחים הרבה הרבה, קובעים תילי תילים של עובדות - ואז כשנתקלים בעובדה סותרת - בורחים למשפטים כלליים או פשוט נעלמים מהשיחה. זה קרה בפוסט חשוב מאוד על אגירה (שאצרף למטה) ואני מקווה שזה לא מה שיקרה אחרי ההודעה הזו שלי - אבל אם כן - אז יעשה הקורא את אשר יעשה ואולי ישכיל לסנן את המוץ מן התבן.


לגופו של עניין:

1. ראשית, כשאנו דנים במטחנות יש להבדיל בין מטחנה עם סכינים שטוחות למטחנה קונית.
ההבדלים הם מאוד עניין של טעם וריח ואי אפשר להמליץ חד משמעית על סוג מסוים.
בגדול: השטוחות מייצרות קפה עם יותר קצוות, כלומר יותר מר ויותר חמצמץ, על חשבון האמצע שהוא פחות עמוק ומפורט. הקוניות מייצרות קפה עם גוף יותר עמוק, אמצע יותר מעניין ועשיר - אבל פחות "בומבסטי" ופחות מכה בבלוטות הטעם. זה מאוד עניין של טעם וריח, בדיוק כמו ההבדלים בין משאבה למנוף.
הטרנד החזק אצל האמריקאים הוא להעדיף קוניות - וזה נובע מכך שהם קולים את הקפה שלהם מאוד מאוד (מאוד!) בהיר ולכן פשוט לא מסוגלים לשתות אותו במטחנות שטוחות. קפה קלוי כהה יתנהג אחרת לגמרי.
אני טעמתי כל מני ובסופו של דבר בחרתי בקונית - אבל כאמור - זה מאוד עניין של טעם וריח.

2. שנית, עלינו להפנים שכל מטחנה, ולא חשוב איזו, אוגרת קפה טחון. האגירה הזו מביאה לכך שאנחנו שותים, תכופות, קפה ישן. אפילו ה-HG-1, חביבת כת הנוהרים, אוגרת קפה (דוגמא אחת מני רבות כאן - אך יש עוד כאלו). מדידות של חבר'ה בחו"ל הראו משהו בין 0.5 ל-1 גר'. אפשר להפטר מזה, כמובן, אך זה מצריך הברשה וניקיון לאחר כל טחינה.

כל מטחנה אוגרת - השאלה היא מה רמת האגירה.
כשמשתמשים במטחנות דוזרלס - האגירה היא *תמיד* גבוהה. זה נע בין 6 ל-15 גר' ואפילו צפונה מכך.
גם ה-K3 היא כזו, וגם הצ'אדו למיניהן. כולן אוגרות המון קפה. גם המאצר מיני, שבה קל יחסית לנקות את הפתח (בניגוד ל-K3 ולצ'אדו) - אוגרת קפה.

אגירה של 1 גר' היא זניחה ולא מעניינת. אי אפשר להרגיש את טעם הקפה הישן בתוך קפה טרי ולצורך העניין - היא נחשבת לאי-אגירה (וכך ה-HG-1 היא אכן מטחנה שבאופן פרקטי איננה אוגרת קפה).

הפתרון לאגירה הוא אחד משניים: או שאתם הולכים על מטחנת דוזרלס ודואגים לטחון לפחות חצי מנה ולזרוק לפח בכל פעם שאתם מכינים קפה - או שאתם קונים מטחנה עם דוזר. דוזר, במחשבה ראשונה, נראה כמו טרחה בלתי נתפסת. מי צריך את הקלאק קלאק קלאק הזה מקדימה? אבל, לאחר חצי שנה של עבודה עם אחד כזה, יש לו 2 יתרונות עיקריים:
א. מטחנות עם דוזר קל מאוד לנקות לסינגל-דוזינג. הפתח גדול מאוד והוא קצר יחסית. לאחר הטחינה מכניסים מברשת קטנה ומנקים בקלות את הקפה הטחון. אי אפשר להגיע לכך במטחנה בלי דוזר כי בד"כ יש צוואר שמפריע להגיע לקפה. במאצר מיני אין צוואר - יש קונוס - אבל יש רשת על היציאה וצריך להתאמץ קצת יותר כדי לנקות, אך זה עדיין אפשרי במידת מה.

ב. הדוזר מפזר את הקפה. אין צורך ב-WDT ושאר טריקים עם קיסמים וכו'. הקפה יוצא פלאפי לגמרי ומאוד אחיד.

מעבר לכך, כשמארחים אורחים (כבר יצא לי להכין מעל ל-10 כוסות ברצף) הדוזר הוא נהדר. אפשר לטחון 200 גר' קפה בבת אחת ואז ההכנה מהירה ונוחה ואין רעש כמו במטחנה ON-DEMAND. זה עניין קטן - אבל חביב.

מצד שני, כמובן, יש את הטרחה שבעבודה עם דוזר. עוד שלב בדרך אל כוס הקפה.

אז זהו שיקול שלכם: דוזרלס ובזבוז קפה או דוזר עם סינגל-דוזינג ועוד שלב בדרך.

3. מאוד חשוב לבדוק את נושא החשמל הסטטי.
לעיתים קרובות אגירה במטחנות נגרמת יותר בגלל חשמל סטטי ופחות בגלל מבנה המטחנה.
מטחנות כבדות ומוארקות - נוטות לאגור פחות.
מטחנות פלסטיקיות - תאגורנה יותר.

4. נקודה חשובה נוספת שיש לקחת בחשבון: ידני מול אוטומטי.
כאן כבר טחנו מים בדיונים אינסופיים, יותר מים נטחנו כאן מאשר פולי קפה...
יש כאלו שטוענים שזה לא סיפור גדול לטחון ידנית.
לי זה נראה מציק ובלתי אפשרי, לאורך זמן.
לכל הפחות אני אמליץ לכל אחד שחושב לקנות מטחנה ידנית - ללכת ולהתנסות במטחנה כזו. מאוד מאוד חשוב.
ולא רק פעם אחת אלא אם אפשר - לנסות ולהכין 2 כוסות או יותר.

5. המטחנה נראית לנו, על פניו, כמכשיר הרבה יותר פשוט ממכונת הקפה. בסה"כ מה זה? סט סכינים מסתובבות.
אך למרבה ההפתעה מדובר במכשיר רגיש הרבה יותר. ה-alignment של הסכינים חייב להיות מושלם, אחרת הטחינה לא אידיאלית ואפשר להרגיש זאת בטעם הקפה. לאדם מהישוב, כמו כל אחד מאיתנו, אין כל דרך לבדוק ולהעריך alignment של מטחנה, מדובר בסטיות מזעריות שאי אפשר לראות בעין. זה אומר שההמלצה החד משמעית שלי תהיה לבחור במטחנה מבית יצור רציני, גדול, אמין ומוכר.



באופן פרטני לגבי ה-HG-1: כבר אמרתי בעבר ואני אחזור על כך שוב כאן למען הסדר הטוב - היא אינה עומדת באף אחד מהקרטריונים החשובים, לדעתי.

- ה-HG-1 אינה איכותית ואינה עמידה לאורך זמן. משתמשים רבים דיווחו על בעיות יציבות של ציר המטחנה, דבר שגרם ל-alignment בעייתי ולירידה דרסטית באיכות הקפה (דוגמא, למשל - כאן ). עם הזמן החברה שלחה דיסקיות ללקוחות עם הוראות התקנה - פתרון שאמור היה לפתור את הבעיה - אך דיווחים שונים הראו שהבעיה חזרה. בנוסף, אני חוזר ומזכיר - אין דרך אמיתית למדוד alignment בלי ציוד מעבדה יקר. אתה יכול רק להתקין את הדיסקיות האלו ולקוות שהמצב השתפר.
למען האמת, נושא ה-alignment הוא כ"כ רגיש שההמלצה שלי (ולא רק שלי...) היום היא לא לפרק מטחנות אלא אם המצב ממש נחוץ. עדיף לנקות עם גריינדז.

- ה-HG-1 ידנית וזה לא כיף. אני טוחן היום מנה של 16.5 גר' ב-3 שניות ובלחיצת כפתור. אחרים כאן מבלים את זמנם בלסובב ציר. בשעות הקטנות של הבוקר זה נראה לי לא כיף - אבל שכל אחד יחליט לעצמו.

- ה-HG-1 סובלת מבעיה חמורה מאוד של חשמל סטטי. ימליצו לכם להשפריץ מים על הפולים כדי לפתור את זה. מניסיון אישי - זה לא פותר את הבעיה באופן מלא לכל סוגי הפולים.

- ה-HG-1 מתומחרת מאוד גבוה ביחס לתמורה. בסה"כ מדובר בסט סכינים (מהוללות ומוצלחות מאוד, של מאצר) - ותו לא. המחיר הגבוה (יותר מפי 2 ממחיר הסכינים) הוא אך ורק נגזרת של העובדה שהיא אינה מיוצרת סדרתית. חברות גדולות ורציניות, שמוכרות הרבה יותר יחידות, מסוגלות להוריד את העלות ולהגיע למצב שסט סכינים דומה + מנוע וגוף - עולים 30-40 אחוזים פחות מה-HG-1. שוב, חוזר ואומר: אם משלמים מחיר מופרז כי מדובר במטחנה לא סדרתית שמיוצרת ונמכרת בכמויות קטנות מאוד.


אני רוצה להציע לכל המתעניין אלטרנטיבה שעולה על ה-HG-1 בכל פרמטר, לטעמי: Macap M7K (הלינק הוא קובץ PDF, לצערי אי אפשר לתת לינק ישירות למטחנה באתר של מאקאפ, אבל אתם מוזמנים לחפש אותה כאן ).

זו מטחנה קונית, 68 מ"מ. מסתובבת לאט יחסית (אבל טוחנת מהר, כאמור, 3.5 שניות למנה כפולה).
פתח היציאה של הפולים ענק ומאוד קל לנקות אותו.
הדוזר מעולה - הוא גורף את הקפה הטחון מצוין ולא משאיר כלום בתוך התא.

האגירה במטחנה הזו מינמלית. אני מדדתי בזמנו 0.2 גר'.
בשרשור כאן הראיתי תמונות ותיארתי את דרך המדידה.
אני ממליץ מאוד לקרוא בפרוטרוט כדי להבין במה מדובר.

בנוסף לכל זאת - המטחנה הזו עלתה לי 4300 ש"ח, כולל הכל, עד הבית.
80% ממחיר HG-1... אתם קולטים?? וזה עוד עם מנוע!
קניתי אצל קרלו מ-espressocoffeeshop ביחד עם חבר טוב שגם הוא החליף למטחנה הזו.

להבנתי (ולצערי) המחיר קצת עלה בחודשים האחרונים - אבל תמיד שווה לבדוק מול קרלו ולהבין האם אפשר לקבל מחיר טוב יותר ממוכרים אחרים.

לחלופין אפשר לקנות את ה-Compak K10 Pro Barista אצל רוני בקפה רות בישראל. המחיר יהיה גבוה יותר (באיזור ה-6,000 ש"ח אבל אני לא יודע בדיוק ויש לברר מולו) ופתח יציאת הקפה הטחון שלה יותר קטן משל המאקאפ - אבל בגדול מדובר במטחנה זהה ועם שירות ואספקה פה בארץ.

מטחנה נוספת שמאוד סקרנה אותנו: ה-Eureka Olympus KR . נראית נהדרת, זו חברה עם מוניטין מדהים (הם מייצרים את המיתוס של נובה סימונלי ב-white label) - אבל אי אפשר למצוא עליה ביקורות. מחירה היה גבוה יותר באופן משמעותי אבל אם המאקאפ היתה עולה כמו שהיא עולה היום, יתכן והיינו מהמרים על היוריקה.

בכל מקרה אני אמליץ, בפה מלא, לכל מי שמחפש את "המטחנה האחרונה" שלו - לכו על מטחנה חשמלית, סכינים גדולות, דוזר ולא דוזרלס - ועשו סינגל דוזינג. זה המתכון לחזרתיות מושלמת וטעם אידיאלי מהקפה שלכם. ה-HG-1 היא הרפתקאה נחמדה והסחפות פורומים טיפוסית - אבל היא לא בליגה של הגדולים באמת, לדעתי.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -


נערך בפעם אחרונה על-ידי moti_r בתאריך ו' 17/03/2017 7:08, נערך סך הכל פעם אחת
(10) הבעות תודה: אורניקו , BarDar , noamsh , zxaura , itamars2 , Mimi111 , danimili , מוסקו , ZoharKantor , איתמר123
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ym
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 01, 2006
הבעות תודה: 14
מספר הודעות: 130

 #2  נשלח: ה' 16/03/2017 22:10
אין לי את הנ"ל וגם לא התנסיתי בה

על פי האלטרנטיבות, הדיווחים, שביעות הרצון ואי הופעה בלוחות, נראת לי הטענה שהיא המטחנה הידנית הטובה בעולם, כנכונה.
אני חולק עליך בנושא התימחור, לדעתי בחברה גדולה, המחיר היה גבוה מהנוכחי.
כיף לקנות מה שמתחשק, זו מהות תחביב
פרופיל | שלח הודעה | חפש
noamsh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Sep 12, 2005
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 255

 #3  נשלח: ה' 16/03/2017 23:59

מוטי, בוא נראה מה קרה כאן? מצד אחד באת וטענת בצדק שיש נטייה בפורום להמליץ על ה-Hg1 ובצורה גורפת, אח״כ הזכרת את עניין הסכינים קוני מול שטוח ולבסוף את עניין האגירה. כמובן שמי שמתלבט צריך יהיה לקחת בחשבון שהמטחנה היא ידנית וכל אחד יצטרך לעשות את החשבון שלו מתאים/לא מתאים. המלצה גורפת לכיוון אחד לא תועיל ובטח שלא תעזור לבצע את הבחירה הנכונה! יחד עם זאת באת ודי כיוונת למקאפ שהיא מצויינת ו/או מטחנות כמו k(x ) on demand . מכאן אני מסיק שלא בטוח שלא עשית קצת עוול לנושא העיקרי שלשמו פתחת את הפוסט! אגב גילוי נאות לי יש hg1, אני מאוד מרוצה ממנה אבל כן זו עבודה (לפחות בהתחלה) אח״כ לדעתי כל התהליך נעשה די באוטומט... שוב לגבי הפוסט (שכתוב ומנוסח לעילא ולעילא) נראה לי שהמטרה העיקרית קצת פוספסה ומשום מה התגובה מגמתית... אני לא בטוח שמי שמחפש מטחנה רצינית לא יצא קצת מבולבל, פעם אחת מההלל על ה-hg1 כאן בפורום (כפי שטענת) ובפעם השניה מממך שטוען את ההפך!

נערך בפעם אחרונה על-ידי noamsh בתאריך ו' 17/03/2017 11:34, נערך סך הכל פעם אחת
פרופיל | שלח הודעה | חפש
pup26 (רועי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Oct 15, 2007

מיקום: שערי תקוה
הבעות תודה: 86
מספר הודעות: 2792

 #4  נשלח: ו' 17/03/2017 2:19

לא יודע מה יש למוטי נגד hg1 כי היא מטחנה פשוט נהדרת ולא סתם היא פופולרית ביותר בהום באריסטה, ביצעתי השוואה בינה ללא מעט מטחנות אחרות והיא פשוט הוציאה קפה עדיף, גם להגיד שהיא לא נוחה לעבודה עד שהשתמשת בכזאת זה פשוט לא רציני, אננ טוחן 18 גרם ב8 שניות, עיקר הטירחה זה השקילה, מקבלים פה קפה טרי טרי עם כמעט אפס אגירה, אין את זה בכמעט אף מטחנה אחרת.

. כל זאת נזכיר שכותב הפוסט למעלה שותה קפה שנקלה לרמת חריכה עמוקה וכנראה איבד את כל הטעמים שלו 😁

אני עדיין חושב שלמי שמכין כמה כוסות ביום בבית ורוצה ציוד היי אנד אין שום סיבה לחפש מטחנה אחרת.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 240
מספר הודעות: 2028

 #5  נשלח: ו' 17/03/2017 8:35

מוטי תודה על הפוסט המושקע.
אתה כנראה עם בטן מלאה בעניין.
לא מאשים אותך.
גם לדעתי, להפעיל טחנת קמח ידנית על הבוקר זו טרחה.
אבל חייב להתוודות שלא התנסיתי עדיין ב hg-1.
פשוט נראה לי טרחה גדולה מדיי בשביל כוס אספרסו.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 268
מספר הודעות: 1947

 #6  נשלח: ו' 17/03/2017 9:01

מוטי, אם לא היתי מכיר אותך היתי חושד שאתה בעל אינטרס וזה פוסט שיווקי.
אבל בגלל שאני מכיר אותך, אני יודע שזה לא.

כתבת כמה דברים שהם גובלים לשטות אחת גמורה ולא עומדים בקנה אחד עם הממצאים בשטח. מקווה שאצליח לענות על הכל (אחרי הכל, טרחת לכתוב הרבה)

1. חשמל הסטטי קיים בכל מטחנה שאין בה תעלה מהניסיון שיש לי. כן כן, כל מטחנה, גם כזו שמאורקת ומחוברת לחשמל. גם בבצרה 270 יש חשמל סטטי, והמון ! למרות שזו מטחנה עם מנוע.
2. נושא ה WDT בHG1 גם לדעתי הוא לא חד משמעי. יש כאלה שטוענים שיש הבדל בטעם ויש כאלה (כמוני) שטוענים שאין הבדל ולכן אין צורך.
3. בהתחלה חשבתי שהמטחנה הזו באמת יקרה והתאבסתי. ואז הזמנתי כי ראיתי שכל אלטרנטיבה אחרת לא מתקרבת לאיכות ולארגונומיה של ה HG1. וכנראה לא בכדי אין כמעט מטחנות כאלה ביד 2. ואם יש, אתה יודע מה מחירן? בערך 100 דולר פחות ממחיר של חדשה. זה מעיד על טיבן ועל הביקוש הגבוה שלהן. אם אלה היו סתם מטחנות שיש סביבן היפ על לא כלום, ההיפ הזה היה נגמר מהר אחרי שנה, שנתיים, שלוש לכל היותר. או ברגע שהיו צצים מתחרים אחרים. גם כיום, אחרי שהאופרן , והגרמני שניסה לחקות את המטחנה של אופרן ועוד אלטרנטיבות זולות יותר, הHG1 היא מספר אחת במטחנות ידניות. אתה יודע למה? בגלל שהיא באמת הכי טובה. הארגונומיה שלה פשוט מעולה ! איכות החומרים והבנייה, כולל ציפויים וגימורים, באמת מעולה. ולהזכירך, אני עוסק בצילום תכשיטים (הערכה של איכות גימור ואיכות חומר זה דברים שאני נפגש איתם ביום יום).
4. עבורך זו טרחה להפעיל מטחנה ידנית, לאחרים זה בטל בשישים ביחס לתמורה. כבר דיברנו על זה.
5. אגירה - כל מטחנה שיש בה תעלה אוגרת. כל מטחנה. הHG1 לא אוגרת וגם לא 0.1 גרם. אין אגירה בה. תפנים את זה. די לנסות להפוך את היוצרות, לנסות להגדיר הגדרות חדשות להגדרות שמקובלות על כולן, רק כדי להמציא שהמלך הוא עירום - למרות שהוא לא.
6. אני שמח שאתה מרוצה מהמטחנה שלך - זה מעולה. זה עדיין לא עושה אותה יותר טובה מה-HG1.
7. לא היתי מחליף את ה HG1 שלי בעד אף מטחנה. גם לא בעד ה ורסה וגם לא בעד ה EG1. למה? בגלל שה-HG1 היא פשוט מעולה. פשוטה, קטנה יחסית, יפיפיה ! וקלה לתפעול. היא באמת בנויה עם מחשבה מאחורי כל בורג ובורג. גם מבחינה מכנית (ציר הגיר, הדיוקים, הטולרנסים ועוד) וגם מבחינה עיצובית. היא פשוט יפה ! רואים שמי שתכנן אותה עבד באפל.
8. לדעתי ולדעת כל מי שאני מכיר HG1 זו מטחנה לכל החיים. נכון זו לא המטחנה אידיאלית בשביל לארח ולהכין עכשיו 3+ כוסות ברצף. אבל
8.1 אני חי בשביל לארח או בשביל עצמי?
8.2 גם ככה יש לי מכונת מנוף, כך שהזמן מסביב לוקח יותר זמן מלטחון את הקפה עם הHG1
8.3 האירוח זה לא שיקול עבורי - אני רציתי לקבל את הטופ של הטופ במחיר נורמלי (ולא לחצות לכיוון ה 2K+ דולר) בשביל להנפיק את המקסימום מהקפה שלי
8.4 גם כאשר אני מארח זה לא כזה בלתי נסבל לטחון איתה.

בחיים לא ראיתי אותך כל כך באמוק אנטי על מוצר. לי זה מרגיש שרצית HG1 , אבל ה"אני רציונל" שלך לא איפשר לך להוציא 5.5K שח על מטחנה ללא מנוע
אני יודע, גם לי זה היה בהתחלה. ואז התבגרתי והפנמתי וגיליתי עולם חדש.

היום אני נהנה מציוד שלא עושה רעש, למעט רעש הטחינה של הפולים ב-HG1. וזה תענוג. השקט הזה של הבוקר.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
(2) הבעות תודה: nimitzg , noamsh
פרופיל | שלח הודעה | חפש
noamsh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Sep 12, 2005
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 255

 #7  נשלח: ו' 17/03/2017 11:43

"גם ככה יש לי מכונת מנוף, כך שהזמן מסביב לוקח יותר זמן מלטחון את הקפה עם הHG1"

צור איזו מכונת מנוף, נפרדת מג'וליה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011

מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
הבעות תודה: 321
מספר הודעות: 2428

 #8  נשלח: ו' 17/03/2017 12:45
Re: מטחנה בליגה של הגדולים - דעה והמלצה

moti_r
·אתה יכול לראות בסקירה שלי של הOBAL שהוספתי אביזר גומי שמיועד להגן על מצלמות והוא למעשה דוחס אוויר אל המטחנה ועוזר קצת לנקות.

במטחנות עם פתח צר זה אמור להיות שוס באובל זה עוזר לי בעיקר להרגשה הטובה כי הפתח מאוד רחב.

https://www.htcafe.co.il/modules.php?name=Forums&a...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 268
מספר הודעות: 1947

 #9  נשלח: ו' 17/03/2017 14:20

noamsh
·
חלילה.
הג'וליה בועטת ומוציאה קפה נהדר ביחד עם הבצרה 270W.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #10  נשלח: ו' 17/03/2017 15:49

מוטי אתה כותב את זה מתוך הנחה שאתה נחשב בליגה של הגדולים ואתה מעיד על עצמך שאתה כזה?
במבחן הטעם HG1 מנצחת כל מטחנה ואין לי כזאת.
אבל אני קטן, אני לא בליגה של הגדולים.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #11  נשלח: ו' 17/03/2017 16:37

מוטי העלה טענות כבדות משקל ורצוי להשיב לגופם של דברים ולא לגופם של אנשים (איזו מטחנה הוא רצה ולא קנה והאם הוא באמוק ).
מטרת הפורום היא לקיים דיון ואם צריך לתמצת את הדברים אז מוטי נוקט בגישה הפרקטית. כמעט כל מי שחבר פה בפורום עושה זאת מתוך רצון לקחצת חלק במסע אל ספלון האספרסו המושלם בעולם. יש מי שיסכימו להקריב את חייהם ולפורר את הפולים בידיים ויש מי שמעדיף קפסולות.
הטענות של מוטי מבקשות בסך הכל לאזן, ואני די מתחבר לזה, שהקפה אמור לעבוד אצלנו ולא אנחנו אצלו.
יש פה באחרונה פריחה של חברים חדשים שבלהט ההתלהבות רואים מה כותבים המומוחים (שכבר עברו 2-3 מטחנות בחייהם ויודעים מה הם רוצים בדיוק) ונוהרים אחריהם ועבורם נכתב הפוסט הפותח.
אין לי דבר נגד HG1 אבל היא מעולם לא היתה אצלי אופציה. יכול להיות שהיא תשדרג לי את הספל ב10 רמות, אבל מבחינתי יש גבול לטקס והיא הגבול. אולי מחר אצא לפנסיה ואשנה את דעתי. זכותו של כל אחד להביע את דעתו לכאן או לכאן אבל חשוב שכל מי שעושה את צעדיו הראשון בעולם המופלא הזה יידע שיש צד נוסף למטבע ולכן דבריו של מוטי במקומם וצריכים להאמר גם אם הם לא מוסכמים ומקובלים על כולם.
(1) הבעות תודה: noamsh
פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 268
מספר הודעות: 1947

 #12  נשלח: ו' 17/03/2017 16:47

Mimi111
·
חלק ממה שאתה כותב, אני מסכים איתו.
אבל עם חלק אחר, אינני.
מוטי לא כותב באופן מאוזן וענייני.

יש דברים שאין עליהם מחלוקת, ואני היתי עד אליהם:
1. התרוצצנו עם HG1 ובדקנו אותה ראש בראש מול מגוון מטחנות - כולל קומפק K10, כולל צ'יאדו E37S ועוד. מול כולן, ואני מדגיש, מול כולן (!!!) הHG1 לקחה את הסיבוב במבחן העיוור. ובתמימות דעים. ההבדל בטעמים היה כה חד וברור שהיה מאוד קל לזהות את הHG1 מול כל מטחנה אחרת שנבדקה. זה לא אומר שהמטחנות שבדקנו אינן טובות חלילה. אלא זה רק מעיד על טיבה של ה-HG1 בכל נושא טחינה של הקפה ומיצויו.
2. שוב, אין פה טקס נוראי כפי שמוצג. עד שאתה לא תהיה שם, אתה לא תבין כמה זה בטל בשישים לעומת התמורה.
3. יש פה התעלמות לגמרי מכן שהמטחנה הזו נותנת תמורה פנומנלית באיכות התוצאה (הרי בשביל זה התכנסנו לא?) של הקפה בכוס לעומת ה"טקס" שצריך לעשות. לא, זו לא המטחנה של אופרן שיש טקס דפיקות ושיקשוקים. ולא זו לא מטחנה מצ'וקמקת שצריך לקבע אותה לשולחן כדי שלא תזוז. ולא זו לא מטחנה שסובלת מחוסר אמינות. יש פה מוצר באמת ברמה הגבוהה ביותר.
4. המטחנה הזו מיועדת לשימוש ביתי - ולא לשימוש מסחרי (כגון אירוח שעכשיו צריך להוציא 10+ כוסות קפה). היא נועדה לתת את הקפה הטוב ביותר בסינגל דוזינג. ואת זה היא עושה הכי טוב שיש. אז לבוא לטעון שהיא לא מתאימה לאירוח, זה כמו לטעון שרכב ספורט של 2 מקומות זה רכב גרוע כי אין מקום לכיסא תינוק מאחורה.

ביקורת עניינית כותבים באופן של:
1. יתרונות
2. חיסרונות
3. אלטרנטיבות אחרות
4. השוואה אמיתית מתוך ניסיון
5. השוואה ליעוד של המטחנה

שוב, זו המטחנה הידנית הכי טובה שיש היום לסינגל דויזינג ולא משנה כמה ואיך ינסו להפוך את זה.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
(2) הבעות תודה: noamsh , Mimi111
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #13  נשלח: ו' 17/03/2017 17:21

טוב. קראתי שוב את מה שכתבת ושוב את מה שמוטי כתב והמסקנה שלי פשוטה מאוד ואני מאמין שכולם יסכימו איתי שהדבר הנכון הוא לרכוש לנו 2 מטחנות: מקאפ לאורחים וזמנים לחוצים ו-Hg1 לרגעים שאנחנו לא מוכנים להתפשר על התוצאה בכוס.
קבוצת רכישה מישהו?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 268
מספר הודעות: 1947

 #14  נשלח: ו' 17/03/2017 19:01

למרות שנכתב בציניות, אני משער, אין טעם להחזיק ציוד כפול. זה ממש מיותר לדעתי.
מי שמארח הרבה או לא רוצה להתעסק עם טחינה ידנית, אין מה לעשות - אף מטחנה ידנית לא עבורו. וזה לא משנה שהתמורה שלהן לטעם היא משמעותית ביחס למחיר.
מי מחפש איך לשפר ואיך להוציא את המקסימום מהקפה שלו בסינגל זודינג, ה-HG1 היא מטחנה כזו שיודעת לתת את התמורה הזו לצד איכות בנייה וארגונומיה שאין אצל אף מתחרה.

בסופו של דבר, כל ציוד שאנחנו קונים זה מכלול של שיקולים. וכפי שניתן לראות, לאחד מתאים יותר ה-HG1 כי השיקולים שלו זה XYZ, ולאחר מתאים מטחנה ממונעת כי השיקולים שלו זה ABC.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
(1) הבעות תודה: Mimi111
פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 360
מספר הודעות: 1508

 #15  נשלח: ו' 17/03/2017 19:51
Re: מטחנה בליגה של הגדולים - דעה והמלצה

חשוב לזכור משהו חשוב.

כדי להוציא קפה 90% מצויין צריך ציוד טוב ואין צורך להכנס לעולם הניואנסים של המשוגעים בתחום.
כדי להוציא קפה 100% טוב (אם בכלל קיים כזה) צריך להשקיע הרבה יותר, בין אם בציוד יקר ובין אם בעבודה ידנית.
אלו שתי קבוצות שונות של אנשים!

לכאורה, מוטי יצא להגנתם של האנשים הרגילים (קבוצת ה 90%) וטען שאין צורך להשקיע במטחנה ידנית ויקרה להחריד, אלא עדיף להשקיע במטחנה עם דוזר שיקרה להחריד. אם היה רוצה לשרת את אותה קבוצה, היה ממליץ על K3, מאצר מיני יד שניה, או בעתיד הלא רחוק - צ'אדו יד שניה. המטחנות הללו בשילוב עם מכונה ראויה (כדוגמת E61 מיד שניה) יפיקו בקלות את ה 90%.

כשעוברים לקבוצה השניה, מתחיל כל אחד עם האני מאמין שלו, וכאן אף אחד לא יכול לנצח.
אחד ידבר על זה שהוא טוחן ידנית ואין לו אגירה, השני יגיד שה SETTE החדשה שלו יותר טובה מהידנית וגם בה אין אגירה, השלישי יגיד שדוזר + סינגל דוזינג + קונית זה ה(!!)שילוב לשוט מנצח, והאמת, שכל אחד צודק, שהרי הווא בחר מכשיר שמתאים לצרכיו ולדעתו הסובייקטיבית.

אני אישית עוד לא מצאתי שיש פתרון אידיאלי. אני עם מאצר מיני - "ללא צוואר" או מה שזה לא יהיה, וקפה נתקע יופי יופי ברשת היציאה. להגיד שהיא מצדיקה כחדשה 4000 שח - HELL NO. כיד שניה - מטחנה פצצה. האם היא פחות טובה משאר המטחנות בליגה היקרה יותר? אולי.. האם אני חושב שארגיש בהבדל אם היתה לי מטחנה יקרה יותר? אני ממש לא בטוח..

כל הדיון פה סובב כאילו כל אחד מקבל פה גוד שוט אחד אחרי השני, כאשר למעשה, הוא מגיע אחד ל... בשאר המקרים כניראה שהקפה יצא 80-90% סבבה. אז אם זה המצב, כנראה שיש גורמים נוספים ולא עקביים מלבד המטחנה שהרבה יותר חשובים לחזרתיות ולהפקה מירבית מהקפה, ומכאן שכל הדיון עקר ואי אפשר להגיע לפואנטה.

התעסקות בציוד-על זה תחביב, ובדומה לתחביבים אחרים, לא צריכה באמת הצדקה לרכוש ציוד כזה או אחר. לפעמים הסיבה שזה מגניב מספיקה..
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht