יומן פרוייקט - מגבר סטריאו מבוסס B22

(Do It Yourself) עשה זאת בעצמך: טיפים, טריקים ועזרה ב-DIY.
anatoli15 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2296
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

יומן פרוייקט - מגבר סטריאו מבוסס B22

נושא שלא נקרא #1 

שלום לחברי הפורום,

בדומה לכמה פרוייקטים שעשיתי בעבר (כמו הסטנדים לרמקולים , מכונת ה-CNC , מדפסת ה-3D שזנחתי לאחר שהתחילה לתפקד, ועוד כמה), החלטתי גם הפעם לפתוח דיון בפורום ולשתף מתהליך הבנייה של הפרוייקט הנוכחי. כרגיל, זה משהו שיקח עוד כמה חודשים לסיים עקב אילוצי זמן, אך אני אעשה מאמץ להמשיך ולעדכן כשיהיה במה לעדכן.
* לצערי התמונות בלינקים למעלה כבר לא עובדות מאחר ו-dropbox ביטלו את ספריית public מאז הפרסום.
** אני מתנצל בפני מי שאינו חובב מושגים טכניים, אני כן נכנס לדברים האלה למען אילו שזה מעניין אותם. אני מבטיח לפרסם גם תמונות למען קריאה קלילה :)

הפרוייקט הנוכחי שנמצא בתכנון כבר המון זמן, ואת הרכיבים הראשוניים עבורו רכשתי כבר לפני כשנה וחצי, הוא מגבר סטריאו בלבד. קצת רקע לפרוייקט, המטרה של המגבר היא לשמש כשני דברים. הראשון הוא מגבר מהמעלה הראשונה לאוזניות, מאחר ואני משתמש בעיקר באוזניות בחדר העבודה. השני הוא לשמש כמגבר עבור הרמקולים שנמצאים בחדר העבודה. מאחר ולא מדובר בחדר גדול במיוחד, אני כיוונתי למגבר בעל הספק צנוע יחסית, אך באיכות גבוהה. בסופו של דבר המגבר הזה יחליף את ה-M3 שבניתי לאוזניות לפני זמן מה, ואת ה-KA71000 ששיפצתי לפני כמה שנים ומגביר היום את הרמקולים (בעל הספק צנוע של כ-65W לערוץ).
לצורך הבנה של כמה הספק באמת צריך מהמגבר ביצעתי מדידה של ההספק שאני מנצל כיום במערכת בחדר העבודה ובמערכת בסלון. בשתי המערכות, המקסימום שמדדתי היה כ-4-5W לערוץ, בעת האזנה בעוצמה גבוהה. לכן החלטתי ללכת על פי 10 מזה, ולבנות מגבר שמסוגל לתת כ-50W לערוץ או מעט יותר.

אז עכשיו כשהמוטיבציה מאחורינו, נעבור למגבר עצמו.
1. המגבר מבוסס על ה-B22 של AMB ויכלול 4 לוחות הגברה, 2 לכל ערוץ למבנה שהוא Balanced. סך הכל מדובר על כ-50W לערוץ בתצורה הזו, כאשר מה שמגביל אותו הוא פיזור החום, ולפרקי זמן קצרים אפשר להגיע ליותר מזה. המגברים עברו מודיפיקציה קטנה שהחלטתי להוסיף לאחר שבעבר תיקנתי למישהו מגבר מבוסס על אותם לוחות וראיתי מה קרה לו כשהוא קיצר בטעות את היציאה עם תקע האוזניות (נשרפו המגבר, הספק, והשנאי).
2. כל זוג לוחות הגברה, יפעלו על ספק משלהם מסוג Sigma22 של AMB . הלוחות האלה עברו מודיפיקציה דומה למה שעברו גם הלוחות של המגברים. כמו כן, מדובר על לוחות מגרסא 2.0 אשר תומכים בזרמים גבוהים יותר מהגרסאות הקודמות ושומרים על סינון מוצלח יותר תחת עומס על ידי השדרוג שהצעתי בפורום של AMB כאן .
3. להפעלת הספקים המיוצבים ישנו שנאי 500VA טורואידי אשר בנוי מזוג משניים עם סנף אמצעי בכל אחד. כך שלמעשה למעט הצימוד המגנטי בין הליפופים, המגבר יהיה בטופולוגיה של dual mono. השנאי שבחרתי הפעם מעט מגביל אותי בבחירת הקייס בו הוא יושב, לכן נאלצתי להסתפק בכלוב ברזל יחסית דק עבורו.
עד פה הכל טוב ויפה, וגם דיי פשוט. אך אני מתכוון לעשות גם כמה דברים נוספים בכדי להתאים את המגבר לצרכים שלי:
4. למען תמיכה גם בסיגנלים שהם single ended וקבלת הספק מקסימלי, המגבר כולל גם מעגל מבוסס AMB alpha24 שמבצע את ההמרה הזו בצורה טובה ועם הגבר של 2. כמו שאר המגבר, יהיו פה 2 לוחות, אחד לכל צד.
5. עבור ה-alpha24 אני משתמש במייצבים מבוסס LT3042 שהם המייצבים השקטים ביותר שאני נתקלתי בהם עד היום, ויש להם גם line regulation מצוין. כל מייצב כזה פועל משנאי קטן משלו.
6. עבור לחצן הפעלה רכה (soft start) אני משתמש בשנאי קטן נוסף ומעגל e24 שנאלצתי לשנות מעט מאחר ולא היו לי הרכיבים המתאימים במלאי.
7. עבור המיתוג של הכניסות אני מוסיף מעגל קטן נוסף שאכין על גבי ה-CNC ויכלול זוג ממסרים אטומים בכדי להבטיח שהם יעבדו שנים רבות בלי בעיות.
8. למיתוג היציאות בין הרמקולים לאוזניות, ולכמה פונקציות נוספות כמו הגנה מפני תקלה במגבר ועוד, אני משתמש במעגלים שתכננתי והרכבתי בפוסט הזה .
9. המארז הוא מארז גנרי יחסית שהזמנתי מסין אך לא כולל את החורים והטקסטים שהם מוסיפים בדר"כ בכדי שאוכל לבצע את ההתאמות על פי צרכי. הקייס בנוי כך שהפאות הצדייות שלו הם גופי קירור גדולים. אני מתכוון לחבר את לוחות ההגברה ואת הספקים שלהם כך שהם יוליכו את החום מהטרנ' אל הפאות הצדדיות של המארז. כמו כן, במרכז המגבר אני אמקם לוח אלומיניום שישמש לסיכוך בין השנאים והמייצבים לבין המגברים.

מרבית הלוחות כבר הורכבו, ולמעט המגברים והספקים שבהם חסרים רכיבי היציאה, שאר הלוחות גם נבדקו בכדי לוודא שהם מתפקדים כראוי. אתמול מיקמתי את הדברים למדידה ראשונית לפני שאני מתחיל לייצר את שאר הלוחות על גבי ה-CNC:
[img2=1191x907]http://i66.tinypic.com/xlib6d.png[/img2]

בתמונה הבאה יש גם הסבר של כל חלק שרואים בתמונה (לינק לרזולוציה גבוהה יותר):
https://drive.google.com/file/d/0B7MaQ2 ... sp=sharing
[img2=1599x900]http://i66.tinypic.com/11uxgdk.jpg[/img2]
1. יציאות TRS ו-XLR לאוזניות
2. כפתור הדלקה רכה וחוגת ווליום
3. חוגות לבחירת כניסה ויציאה פעילות
4. ספקים מיוצבים sigma22
5. שנאים נפרדים עבור ה-alpha24
6. מייצבים מבוססי LT3042 עבור ה-alpha24
7. מגברים B22 - שני לוחות בכל צד (4 בסך הכל)
8. לוחות DC protection, וחוגת ווליום (מוגבהת פיסית)
9. יציאות לרמקולים וכניסות RCA/XLR
10. לוחות alpha24
11. חיבור חשמל + פיוז + מתג הפעלה + פילטר רשת
12. לוח epsilon24 ושנאי נוסף עבורו
13. קייס ברזל לשנאי טורואידי + מוט הארכה לחוגת הווליום (ייחתך למידה לקרת ההרכבה)

כאמור, מבטיח לעדכן כשתהייה התקדמות, אך להערכתי מדובר על כ-3-4 חודשים עד שהפרוייקט יסתיים לחלוטין.

עריכה:
אני רואה שעם הזמן התמונות המקוריות בפוסט כבר לא מוצגות. למי שמעוניין לראות גם את התמונות, ניתן לגשת לעמוד של הפרוייקט בבלוג שלי:
https://tolisdiy.com/2019/05/27/%CE%B22 ... ier-build/
נערך לאחרונה על ידי anatoli15 ב 18/10/2020 9:58, נערך 3 פעמים בסך הכל.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4144
הצטרף: מאי 2006
נתן תודות: 158 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

בהצלחה (Y) תוכל אנטולי קצת להסביר יותר על מעגלי ההגברה ?
יש גם קדם מגבר ? או שלמעשה זה רק פוואר ?

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
הודעות: 8415
הצטרף: אוגוסט 2011
נתן תודות: 1376 פעמים
קיבל תודות: 1230 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

בהצלחה, עוקב.
Main 7.1.2: LG 77C9, Yamaha RX-A2050, Emotiva BasX A-150, Yamaha BD-A1020, Tronsmart Vega S95 Telos, Wii.
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000.

Bedroom: LG 55EG910Y | Media Room: in progress

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6718
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1245 פעמים
קיבל תודות: 1309 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

שאפו!

עוקב בשקיקה...... לא כמו avihuli שרק עוקב :D

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

פשוט כייף לראות עבודות כאלו בהצלחה אנטולי ואני עוקב (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

anatoli15 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2296
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@yehudaa
לגבי המעגל הזה, תוכל למצוא המון מידע בלינק שאליו קישרתי באתר המתכנן. יש שם כמובן כם סכימאות מלאות והסברים. מדובר במעגל שתוכנן בקפידה, וללא ספק מגבר מהמעלה הראשונה. על ידי שימוש בשני לוחות לערוץ אפשר גם להביא אותו להספקים שהם סבירים לגמרי, ומספיקים לחלוטין למגבר סטריאו ממוצע.

במקרה שלי ישנו גם מעגל alpha24 כפי שהסברתי, אשר יושב בכניסה למגבר כולו ונותן הגבר נוסף של X2, והמרה ל-balanced במקרה של כניסות RCA. בכניסות XLR הוא רק מגביר כי הסיגנל מראש balanced. חוגת הווליום תשב לא בכניסה לכל הדבר הזה, אלא בין שני הלוחות. זה נותן רעש נמוך יותר בכמעט 6dB (בהנחה שהרעש נשלט על ידי לוחות הכניסה, ובזכות ההגבר שלהם זה דיי נכון), והתנגדות כניסה גבוהה יותר כיוון שהיא לא נשלטת על ידי מחלק המתח של החוגה. אגב, חוגת הווליום היא stepped של 4 ערוצים (כיוון שזה balanced). אומנם לא ה-stepped הכי איכותי, אבל בסופו של דבר מדובר סך הכל על מיתוג נגדים - זה אומר שיש התאמה טובה בין הערוצים גם בווליום נמוך.

anatoli15 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2296
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

היום הכנתי את שאר המעגלים המודפסים (לפחות אלה שאני חושב עליהם עד כה). מעגל אחד לחוגת הווליום, שני מעגלים לממסרים לכניסות, ו3 מעגלים לחיבור השנאים.
המעגלים האלה מאוד מוגבלים בפונקציונליות שלהם, המטרה היא בעיקר לאפשר לי חיבור פיסי עמיד עם ברגים אל המארז, ולמנוע את הצורך בהמון הלחמות של חוטים באויר על ידי שמירת כל ההלחמות על גבי הלוחות האלה.
מאחר וה-CNC לא עבדה כבר הרבה מאוד זמן, זה גם דרש להשמיש אותה שוב, וטוב שכך, בקרוב צריך להכין עליה את הפאנלים למגבר הזה :)


[img2=1599x900]http://i67.tinypic.com/33mtvsh.jpg[/img2]
כפי שניתן לראות כרגע למרות שלא הרכבתי כלום (אך ביצעתי מדידה לוודא שלא פישלתי במידות), כיסיתי את כל הלוחות בבדיל בכדי למנוע מהנחושת החשופה מלהתחמצן.
נערך לאחרונה על ידי anatoli15 ב 28/04/2017 9:59, נערך 2 פעמים בסך הכל.

anatoli15 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2296
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

מעט התקדמות גם השבוע, ביצעתי הרכבה של המייצבים על גופי הקירור (דפנות המארז). השתמשתי בלוח מייצב ריק שנשאר לי בצד לסימון, עם מעט שינויים. מאחר ובכדי להכניס את הבורג אני צריך לבצע את הקידוח במרווח שבין הסנפירים של גוף הקירור. החורים יצאו לא בדיוק מול החורים של המעגלים (זה מה יש, אם הייתי קודח בדיוק במקום הנדרש זה היה נופל על הסנפירים). לשמחתי זה דיי קל לפתור את זה, פשוט ארחיב מעט את החורים ב-PCB לפני ההרכבה הסופית :)

אז נייר דבק, סימון, והכנה עם center punch:[img2=1599x900]http://i68.tinypic.com/8xtz82.jpg[/img2]
http://i68.tinypic.com/8xtz82.jpg

לאחר שהכל נקדח, כמובן שגם ניקיתי את הצד השני של הקדח עם מקדח גדול יותר. הלוחות הורכבו באופן "חופשי" בכדי לקפל את הרגליים של הטרנ' ולהלחים אותם ללוח. על הדרך גם חיזקתי עם אזיקונים כל זוג של קבלים במייצבים, זה הרבה יותר קשיח ויציב באופן הזה. זה אחד הדברים שתמיד מעצבנים אותי בקבלים גדולים שיש להם רק 2 רגלים (בממש גדולים יש בדר"כ הברגות עבות או רגל שלישית לחיזוק שלהם). מאחר ואני לא רוצה להשתמש בדבק כפי שעושים בספקים מסחריים, האזיקונים הם פיתרון יעיל וקל ל"ביטול" במידת הצורך מבלי להשאיר שאריות כמו דבק.
לאחר ההרכבה הזו ניתקתי את הלוחות הגמורים מגוף הקירור, ביצעתי בדיקה של כל אחר מהלוחות וכיול של מחלקי המתח לקבלת המתח הרצוי בדיוק (לא באמת נדרש, אבל תמיד נחמד לדעת שכל הספקים עם אותו המתח). בדקתי גם שהמייצבים יציבים עם עומס אפס, שזה המצב החמור ביותר מבחינת יציבות. בדר"כ אני לא טורח לעשות את זה, במקרה הזה החלטתי שעדיף לעשות זאת ליתר ביטחון מאחר והכנסתי מעט שינויים במעגל.
הדבר היחיד שלא בדקתי עדיין הוא הגבלת הזרם שהוספתי לו, אני צריך לשם כך את גופי הקירור, ואני ארכיב אותם כראוי (עם חתיכות MICA ומשחה תרמית) רק לקרת הסיום של המגבר כשהכל יהיה ממוקם.

[img2=1599x900]http://i65.tinypic.com/wi3si0.jpg[/img2]
http://i65.tinypic.com/wi3si0.jpg

בכל מייצב (כאמור מייצב אחד לשמאל ואחד לימין) יש 4 קבלים של 3600uF (ויש עוד כ-1000uF בכניסות ללוחות ההגברה). זה יותר מאשר מספיק עבור מגבר של 50W לערוץ. עם זאת, חשוב להבין שפה הם לא כל כך קריטיים כמו במרבית המגברים. במרבית המגברים, הקבלים הם מקור הסינון היחיד של המתח לפני דרגת המוצא של המגבר. משם בדר"כ גם לוקחים את המתח ומייצבים אותו למתח נמוך יותר עבור שאר הדרגות של המגבר. במקרה של המגבר הזה, כל המגבר עובד מספק מיוצב, כולל דרגת המוצא. לכן הקבלים האלה צריכים אך ורק לדאוג שהמתח ישאר מספיק גבוה בכדי שהמייצב ימשיך לתפקד כנדרש. כל עוד הוא מתפקד כנדרש (ועם כל כך הרבה קיבול, הוא יתפקד כנדרש גם תחת עומס), התנגדות המוצא שלו תהייה נמוכה ביותר, ותהייה שקולה לקבלים גדולים בכמה סדרי גודל.

אני מניח שזה הכל לסופ"ש הזה, ההתקדמות תהייה איטית, אך אני מקווה שלא תיפסק :)

עריכה:
ביצעתי הרכבה של גופי קירור זמניים על המעגלים לצורך מדידה של הגבלת הזרם. גופי הקירור לא מספיק גדולים לעבודה ממושכת בכאלה הספקים (גם הטרנ' לא), אך למשך זמן קצר זה בסדר גמור וזה מספק לשם הבדיקה. הגבלה הזרם תוכננה כך שהיא תידלק בכ-10A, זה מבטיח מבחינתי שזה לא יפריע לעולם לעבודה התקינה של המגבר (זה שקול לכ-200W על פני עומס של 4אוהם). המטרה היחידה היא לתת הגנה לרכיבים במגבר במידה והיציאה מקוצרת לפרק זמן קצר (כמו לדוגמא הכנסת תקע אוזניות TRS בזמן שהמגבר עובד, או כל פשלה אחרת). למקרה של קצר שנמשך זמן רב, הפיוז אמור לבצע הגנה מפני שריפה של רכיבים עקב התחממות יתר, ולכן חשוב מאוד לבצע בחירה מתאימה של ערך הפיוז. כמו כן, אני כנראה ארכיב זוג (או אולי אפילו 4) טרמוסטטים על גופי הקירור. כך שאם הטמפ' שם תעבור את ה-70-80C המעגל יכנס למצב הגנה על ידי ניתוק השנאי ממתח הרשת והדלקה של לד מתאים.
לשמחתי מדידה של ההתנהגות הראת שהמעגל נדלק בזרם המתוכנן בשני המעגלים, ולשני הכיוונים (source/sink). אם כך הספקים גמורים סופית, ובהמשך נעבור להרכבת לוחות ההגברה.

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1042
הצטרף: ספטמבר 2007
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

בהצלחה בפרוייקט (Y)

מדוע לא השתמשת בTOLIREG לפרוייקט הזה?

anatoli15 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2296
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

הוא מוגבל בזרם שהוא מסוגל לספק עקב פיזור החום על רכיב בודד.

אגב, ה-S22 בגרסא שאצלי כולל את ה-capacitance multiplier המשופר שהצעתי ל-Ti להוסיף למעגל שלו, וכולל הגבלת זרם שאני הלחמתי מתחת ללוח. לכן אני לא מוטרד מהמגבלות של ה-S22 כיוון שהן לא קיימות כאן.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3432
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

כל הכבוד על הפרויקט ובהצלחה (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

GuyHoresh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 342
הצטרף: ינואר 2017
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

כל הכבוד ובהצלחה לך

anatoli15 (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2296
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 256 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

אחרי כמה שבועות שלא היה לי רגע להתעסק עם זה, נמצאו כמה שעות היום לעבוד על המגבר. כפי שהסברתי בפוסט הראשון, את הטרנ' של המייצבים אני מבריג ישירות לגופי הקירור (צלעות המארז). אך את הטרנ' של המגברים עצמם אני לא יכול לחבר בצורה הזו כיוון שזה ידרוש להשכיב את הלוחות על צידי המארז, ואז לא יהיה מספיק מקום לחיבור כל הלוחות. במקום זה אני בחרתי לעשות זאת על ידי חתיכות אלומיניום שימצאו בין הטרנ' לבין צלעות המארז.

בעת הזמנת הרכיבים רכשתי מוט אלומיניום בעל מידות של 16mmX16mm ואורך של מטר. הטרנ' עם גוף בגובה של 15ממ כך שזה מספיק בכדי להבטיח מגע מלא עם כל גוף הטרנ'. היום התפנתי להכין ממוט האלומיניום את החתיכות הדרושות. זה אומר:
1 - חיתוך של 8 חתיכות באורך 85ממ.
2 - קידוח של 3 חורים בקוטר 4.5ממ לצורך חיבור חתיכות האלומיניום לצלעו המארז.
3 - קידוח של 2 חורים בקוטר 2.5ממ והברזה עם מברז 4-40 לצורך הכנה לחיבור הטרנ' אל החתיכות האלה.

בנוסף, הכנתי את הקדחים על צלעות המארז אשר אליהם יתחברו חתיכות האלומיניום. פה קדחתי בקוטר 5ממ בכדי לאפשר מעט חופש בחיבור, למקרה שלא קדחתי בצורה מדויקת מספיק.

[img2=640x360]https://preview.ibb.co/iPkAdF/IMG_20170527_145533.jpg[/img2]

שלב הבא הוא הרכבה ראשונית של החתיכות במארז, הברגה של הטרנ' אליהן, והלחמה של הטרנ' אל לוחות ההגברה. ההלחמה תתבצע בשלב האחרון בכדי לאפשר לתקן טעויות קטנות במידה וישנן במיקום החורים אל מול מיקום הטרנ' בלוחות. ברגע שזה יקרה, אני אוכל לבצע בדיקה של כל לוחות ההגברה + כיול bias ו-offset ראשוני. את הכיוון הסופי של ה-bias אבצע רק לאחר הרכבה סופית של הכל במארז לאחר שהמגבר חם והגיע לטמפ' עבודה.
נערך לאחרונה על ידי anatoli15 ב 28/05/2017 10:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 6718
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1245 פעמים
קיבל תודות: 1309 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

תענוג לקרוא ולראות את התמונות

מקצועי ומדויק, העבודה נראית יפה ונקייה

כל הכבוד

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1229
הצטרף: ספטמבר 2006
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

כל הכבוד! מחכה לפרקים הבאים ;)

שלח תגובה

חזור אל “DIY”