דרגת סינון BESTMAX - עדכון

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

דרגת סינון BESTMAX - עדכון

נושא שלא נקרא #1 

היי,

אז לקראת הנחיתה של היוניקה בעוד שבוע ככה, החלטתי לשנות את שיטת הסינון ממרכך 8 ליטר ופילטר פחם לפתרון IDIOT PROOF, וקניתי היום באקווה ספרינג פילטר של BESTMAX.
הבנתי שבמחבר של הפילטר ניתן לקבוע דרגת סינון (בעצם סוג של מהילה עם מים רגילים), ומה שאמרו לי שם שלפי האזור שאני גר בו זה כניראה 1 או 2.
מכיוון שאני לא יודע בדיוק מה הקשיות אצלי בבית, אין לי באמת מושג לפי מה לקבוע את הדרגה..
הבנתי שאם בוחרים דרגה 0, המים קצת טפלים, אבל מצד שני - דרגה גבוהה מדי לא תסנן מספיק טוב את האבנית.

יש למישהו נסיון עם זה? האם צריך לבדוק עם סטיק לפני או אחרי? אם כן, אז איך להקביל את הערכים של הקשיות לדרגה של הפילטר, ומה דרגת הקשיות שאני מצפה לראות ביציאה ממנו?

למי שמעניין אותו, מבחינה כלכלית, לפני זה היה לי מרכך 8 ליטר, ככה שלרענן אותו לא עולה כסף. 2 פילטרים של PENTAX בשנה יוצא בערך 120-140 ש"ח.
ה BESTMAX + המחבר שלו (רב פעמי) עלו ביחד 430 אחרי הנחה. עלות פילטר שמוחלף כל שנה (מספיק ל 600 ליטר) היא 280 לפני הנחה.
אם הפתרון הזה באמת איכותי, מקבלים עבור עוד 140 שח בשנה, פתרון PLUG N PLAY, קטן ואסטטי, וההחלפה לוקחת דקה ולא יותר. נחיה ונראה אם זה מוכיח את עצמו.
נערך לאחרונה על ידי ozeltzex ב 13/01/2018 14:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

שניר_11
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 209
הצטרף: יולי 2014
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

שים לב שגם עם מכונת סינגל בוילר אתה יכול לבצע הסרה של אבנית ביתר קלות :)
וכמובן תתחדש ותהנה עם היוניקה החדשה שלך

ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

נכון, אבל מעדיף שלא להגיע לזה..

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 566
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

יתכן שהפילטר שלך מגיע עם חוברת הוראות ובה טבלה של קביעת דרגת הסינון ביחס לקשיות המים. את קשיות המים ניתן לכאורה לבדוק עם ערכה מתאימה. תנסה אצל הספק שלך אם אין. לי יש פילטר דומה- בריטה, עם יכולת לשינוי דרגת הסינון החל מ30% ומעלה, ועם הפילטר מגיעה חוברת ובה טבלאות שונות ואת ערכת הבדיקה קניתי מהספק.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

היי,

זה קצת ארוך, אבל אנסה לעשות קצת סדר ממה שאני מבין.
לאחרונה עשיתי דווקא את הדרך בכיוון ההפוך ממך. עברתי מפילטר מקצועי של בריטה חזרה למרכך ופילטר פחם (עבור מכונת הקפה בלבד).
אין לי עדיין מסקנות סופיות, אבל עשיתי בדיקה די מקיפה ויש כמה תובנות ומסקנות ביניים (אני מקווה שהן נכונות), שאני אצרף כאן גם לטובת מי שקורא וגם לטובת הדיון בכללי.

אבל ראשית מבחינת מה ששאלת, אז אכן כדי לכוון את הראש ל-bypass המתאים אתה צריך למדוד את קשיות המים מהברז(!) אצלך.
במקרה שלי, אלון מבריטה, צירף לי ערכת מדידה כשקניתי את הפילטר.
אבל אם אין לך, מה שאתה צריך לקנות זה ערכה למדידת (KH (Carbonate Hardness.
מקום עם מחיר טוב ומשלוח מהיר (תוך יום), שקניתי ממנו ערכות נוספות והייתי מרוצה הוא למשל כאן (באופן כללי ניתן להשיג ערכות מדידה לכל מיני מדדים במים בחנויות שמתעסקות בדגים ואקוואריומים):
https://www.aquarium-king.co.il/product.aspx?id=42138
עדיף לקנות ערכה עם טיפות ולא להשתמש בסטיקים, אם אתה רוצה מדידה יותר מדוייקת.

הערכה הזאת מודדת את כמות הפחמות במים (יונים שליליים של CO3 ו-HCO3), כאשר ההנחה הסמוייה מאחורי הבדיקה היא שבמי ברז היונים האלה קשורים ליונים של סידן ומגנזיום, שהם הגורם לאבנית (אסביר בהמשך למה ההנחה הזאת חשובה).
אחרי שתדע מה דרגת הקשיות של מי הברז שלך תוכל לדעת לכוון את הראש, לפי הטבלה שמצורפת בהוראות.
הרעיון מאחורי זה הוא שהפילטר מתיימר להוריד (ככל הנראה) את כל יוני הסידן והמגנזיום (ובאופן כללי את האלקליניות של המים - יכולתם לנטרל חומצה) אבל אתה כן רוצה כמות מסויימת של קלציום ומגנזיום במים, בגלל הטעם, ולכן ה-bypass מעביר חלק מהמים הקשים של הברז ללא ריכוך.
בערכים שמתחת לערך של 90mg/L, קלציום ומגנזיום לא מצטברים על גופי החימום ולכן אתה רוצה להיות בסביבות ה-50-70mg/l (גם פחות זה בסדר), שזה שקול ל3-4 טיפות בערכה, אבל לא יותר.
כלומר, לסיכום, אתה רוצה למדוד את קשיות המים בברז, לכוון את הראש לפי ההמלצות בהוראות ואז למדוד את מה שיוצא מהפילטר ושהתמיסה תשנה צבע אחרי 3-4 טיפות (בהנחה שכל טיפה שווה ל-1KH).

מקווה שזה עונה על מה ששאלת.

ועכשיו לתובנות אחרות שלי בנושא המים (ומצטער אם אבאס אותך קצת).
קודם כל, חשוב להבין שמים זה 99% מהקפה ועל כן לאיכות המים ולטעמם יש השפעה קריטית על התוצאה.
אז נכון שאבנית היא המדד החשוב ביותר כדי לשמור על המכונה, אבל מעבר לזה יש סט שלם של מדדים למים (שהאמת לא פשוט להגיע לשם), שישפיעו על הקפה. אפשר לראות כאן את ההמלצות של איגוד הקפה האמריקאי:
http://www.scaa.org/PDF/ST%20-%20WATER% ... V2009A.pdf

אני יכול לומר שמדדתי כמה וכמה מדדים לגבי פילטר הבריטה שיש לי (Purity C150) וברובם הוא עומד בכבוד.
הסיבה שחלטתי להשאיר אותו רק למי שתיה ולחפש פיתרון אחר, היתה שהוא נופל במדד ה-pH והמים שהוא מוציא הם חומציים (pH=6) ואלה מים שעלולים לתקוף את המתכת שבדוד.
בנוסף על כך, אני לא בטוח עד כמה הפילטרים האלה לסוגיהם השונים עומדים לאורך זמן בהצהרות לגבי יכולת הריכוך שלהם, כמו מרכך פשוט (אבל זאת רק תחושת בטן - לא בדקתי את זה לאורך מספיק זמן).
אחת האופציות שבחנתי הייתה כמוך את פילטר הBestMax שנמכר בארץ.
לאור השימוש בבריטה, אני יכול רק להסכים איתך שהתוספת השולית במחיר עבור פילטר מקצועי כזה, אם הוא עושה את העבודה, שווה את הנוחות והפשטות.
פסלתי אותו בסוף מכמה סיבות:
- דבר ראשון כמעט כל מי שיצא לי לדבר איתו שהשתמש בפילטר הזה (כולל בחברה עצמה) מציין שהמים שיוצאים ממנו לא טעימים. למרות, שהיו אנשים שטענו כי הקפה יוצא להם טעים (היו גם כאלה שטענו שלא) והם לא חשים בטעם לוואי, אני לא הצלחתי להסביר לעצמי איך ממים לא טעימים ניתן להפיק קפה טעים...אולי יש הסבר, אבל עד שלא אמצא אותו, הפילטר הזה לא בא בחשבון מבחינתי. אשמח לשמוע איך הוא מבחינתך.
הבריטה המקצועי שיש לי, לעומת זאת, מוציא מים עם טעם נפלא.
- דבר שני, בשתי שיחות טלפון שהיו לי עם אקווה ספרינג (מעבר לזה שפעמיים השארתי הודעה ופעם אחת חזרו אליי אחרי 3 ימים ופעם שניה התקשרתי שוב לאחר שלא חזרו אליי אחרי יומיים - וזה עוד לפני קניה) התרשמתי, שחוץ מלמכור, החבר'ה האלה לא ממש מבינים מה הם מוכרים ולא ממש מתמצאים במושגים הדי בסיסיים, שהצלחתי להבין בעצמי ולהסביר למעלה. אפילו אינפורמציה שהבטיחו לשלוח לא שלחו.
לעומת זאת, אני יכול לציין לטובה את אלון גרוסמן מVMA, שהינו מאוד מקצועי, שירותי ויודע להסביר על הסחורה שלו גם ברמה הטכנית.
- מעל לכל, וזאת הנקודה העיקרית, בכמה שיחות שהיו לי עם חבר'ה מאוד רציניים בחו"ל וגם עם כמה בריסטות בברלין, קיבלתי דווקא כן המלצות על הדגם BestMax Premium, ש"באורח פלא" :wink: מוציא מים טעימים לשתיה גם כשהם קרים ומתיימר לשפר את הטעם ע"י החזרת/הוספת יוני מגנזיום למים (מן הסתם בכמות שלא תגרום להצטברות אבנית). מסתבר שאת הפילטר הזה לא מוכרים בארץ וגם כששאלתי אם אפשר להביא אותו עבורי, נעניתי בשלילה (שירות כבר אמרתי?). ניסיתי לבדוק מדגמית בכמה אתרים בחו"ל וראיתי שלהביא אותו לבד (פעם בשנה), יוצא די יקר. אם מישהו מכיר אופציה במחיר סביר, אשמח לשמוע.

כרגע, כמו שאמרתי, חזרתי חזרה למרכך+פילטר פחם פנטק ירוק.
היתרון העיקרי הוא השקט בנושא האבנית. המים שיוצאים הם טעימים לשתיה. לא טעימים כמו בבריטה, אבל בסיסיים ולא חומציים (לא אידאלי אבל עדיף).
כאן רציתי לשתף בתובנה שבלבלה אותי ולקח לי הרבה זמן להבין מה לעזא... לא בסדר אצלי....
כאשר מדדתי את ערכי ה-KH במים אחרי המרכך קיבלתי ערכים מאוד גבוהים (כביכול מים קשים) - אפילו גבוהים יותר ממי הברז.
לעומת זאת, בבדיקה של מדד שנקרא (GH (General Hardness, קיבלתי תוצאה של מים מאוד רכים (קצת לא הגיוני כי בכל מקום מסבירים לך שKH אמור להיות תמיד נמוך מGH).
אחרי שחפרתי ובסוף נזכרתי בקושי רב גם בלימודי כימיה מלפני הרבה שנים, הגעתי למסקנה שעבור מרכך עם מחליף יונים, הבדיקה הנכונה עבור קשיות היא של GH.
מאחר ומרכך זה מחליף את יוני הסידן והמגנזיום ביוני נתרן מהמלח שמכניסים לרענון, הוא למעשה מוריד את ערך הקשיות הכללית (ומונע אבנית), אבל לא מוריד את האלקליניות (KH). למי שזוכר את מה שהסברתי בתחילת ההסבר הארוך, אז ערכת KH מודדת למעשה יוני פחמה ולא יוני סידן/מגנזיום, כך שאם רק החלפנו את היונים ולא שינינו את הרכב המים באופן אחר, עדיין נקבל KH גבוה, כי המים יכילו יוני פחמה מקושרים לנתרן.
לסיכום, למי שהתקשה עם הכימיה, המסקנה שלי היא: כדי למדוד קשיות מים במרכך עם רזין שמחליף יונים, יש למדוד GH ובמרככים מקצועיים כמו בריטה ו-BWT יש למדוד KH.
כמו כן, מומלץ למדוד pH (ערך רצוי 7) ו-TDS שמודד את כמות המומסים במים ומציין את יכולתם לשמש כממיס:
ערך גבוה מידי - המים לא מהווים ממיס טוב ולכן יתקבל קפה שטוח בטעם - underextraction.
ערך נמוך מידי - המים עם יכולת המסה גבוהה מידי ויתקבל קפה עם טעמים מרים - overextraction.

ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

וואו, אז קודם כל תודה רבה רבה על כל האינפורמציה.

אז בגדול, כן הפילטר הזה הוא די הימור, ובאמת שדיברתי עם אקווה ספרינג ושאלתי אם זה הדגם למכונות קפה נעניתי בחיוב.
רק כשהגעתי הביתה (רחוק מאוד משם) הבנתי שזה פילטר כללי, ולא דגם הפרימיום שעושה איזה קסם עם המגנזיום. האמת, לא יודע אם זה גימיק שיווקי, אבל בהסתמך על הפילטר הזה עשיתי את המעבר, אז סתם מבאס.

בדיוק כמוך, לא נתקלתי בפילטר הזה בארץ ואף וגם אני נעניתי בשלילה כשביקשתי להשיג כזה.
בדיוק כמוך, הפכתי את האינטרנט וראיתי שאם אני מזמין רק לעצמי זה יוצא בערך 400 שקל לפילטר שזה פשוט המון והאמת שדי התבאסתי.

לגבי מרכך סטנדרטי ופילטר פחם -
כן, המים שתקבל בסוף טעימים יחסית, אבל הצורך בריכוך כל X זמן או Y ליטרים פשוט לא בא לי על זה יותר. זה לא קשה, אבל לא בראש שלי.. מעדיף פתרון plug n play.

אני שוקל האם להחזיר את הפילטר (ולשמור את הראש) ולבצע הזמנה מחו"ל, או לנסות אותו ולקלל אם המים יהיו מגעילים. אמרתי לעצמי שבמקרה הגרוע ביותר, אם הטעם יהיה לא מי יודע מה, אני אוסיף פילטר קוקוס אחריו ובהחלפה הבאה אקנה מראש מחו"ל את הדגם הטוב יותר.

לגבי הריכוך - כן גם אני תוהה אם זה מחזיק מעמד שנה, ובדיוק בשביל האתגר קניתי את הערכה בלינק שצירפת. אם אני אראה שזה מתחיל לעשות קונצים אחרי חצי שנה, אני אעיף את זה קיבינימט ואקנה מרכך חדש בלי להסס.

לגבי החומציות - זה ממש מעניין, אדאג לבדוק מה ה PH שמקבלים ביציאה. קצת מוזר שהם יעשו פילטר למכונות קפה שיוציא קפה גרוע, אז אני יותר סקפטי בנוגע לזה.

נתחיל ונראה, במקסימום 430 ש"ח הלכו לפח.. נקווה לטוב.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

אז זהו, שזה די מבלבל ולא ממש מובן.
כי הפילטר הזה מופיע גם באתר של BWT כפילטר לקפה.
אבל מצד שני, הפרמיום משווק כמשפר את טעם המים גם כקרים וגם בקפה.
אז איך יכול להיות ששניהם מומלצים לקפה? לא ממש ברור, אבל ככל הנראה יש הבדל והוא כנראה לטובת הפרמיום (גם אם הרגיל יתגלה כמוציא קפה טעים).
באופן כללי, מצד אחד BWT אמורה להיות חברה רצינית, אבל מצד שני אין יותר מידי מידע טכני לא שיווקי אצלם. קצת מפתיע (או שאולי לא...)
400 שקל לפילטר זה לא מעט, אבל האמת שזה יותר זול ממה שאני מצאתי.
זוכר איפה ראית את זה? והאם זה כולל משלוח ומע"מ וכו' (וגם עמלות שחרור, אם זה נשלח אם חברת בלדרות)?
אם זה משפר את טעם הקפה עוד 120 ש"ח (לעומת הפילטר הרגיל בארץ) שמתחלקים על פני שנה, זה לא נורא.

לגבי טעם המים, אז כנראה שישירות מהפילטר הם לא יהיו טעימים, אבל אולי בחליטה תופתע. זה יהיה מאוד מוזר, אבל הרעיון עם הפילטר קוקוס דווקא נשמע רעיון מעניין.

לגבי חומציות, לא שמעתי על בעיה בפילטרים האלה (רק בבריטה), אבל שווה לבדוק כי זה חשוב.
דווקא לגבי הפרימיום ראיתי שאפילו יש לו יכולת איזון מסויימת (ממדידות שמישהו עשה בחו"ל).

בכל מקרה יהיה מעניין לשמוע.
היו פה בעבר חבר'ה שקנו ונשמע שהיו מרוצים, אבל בסוף זה גם תלוי מה מדד ההשוואה.

שיהיה בהצלחה. מחזיק לך אצבעות ומקווה דווקא שאתבדה :D, כי זה באמת נוח יותר ממרכך - אבל בסוף הטעם והתוצאה קובעים.

ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@dubik
·

האתר היחידי שיש לו פוטניאל הוא : https://www.coffeedesk.com/product/2992 ... -Cartridge
הם שולחים לכל מקום, ובתוך האיחוד זה משלוח בחינם. אדבר איתם מחר לראות כמה תוספת יוקר יש למשלוח לארץ הקודש.
בכל שאר האתרים שגוגל מצא לי או שאין משלוח לארץ או שמחיר המשלוח הזוי.

אעדכן..

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 566
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

dubik כתב:היי,

זה קצת ארוך, אבל אנסה לעשות קצת סדר ממה שאני מבין...

אני יכול לומר שמדדתי כמה וכמה מדדים לגבי פילטר הבריטה שיש לי (Purity C150) וברובם הוא עומד בכבוד.
הסיבה שחלטתי להשאיר אותו רק למי שתיה ולחפש פיתרון אחר, היתה שהוא נופל במדד ה-pH והמים שהוא מוציא הם חומציים (pH=6) ואלה מים שעלולים לתקוף את המתכת שבדוד.
...
·בהוראות שמצורפות לפילטר בריטה המקצועי, יש גם טבלה בקשר לצורך ברענון המים מהפילטר כאשר לא נעשה בו שימוש קודם לכן על פני זמן. ככל שלא נעשה בו שימוש, כך נדרש לרענן על ידי הזרמת יותר מים שלא דרך מכונת הקפה. כמו כן מומלץ להחליף את הפילטר מדי זמן בלי קשר לכמות השימוש בו אם אני לא טועה כל שנה...השאלה שלי היא: אם יצא לך לבחון את הדבר הבא- אם מקפידים על רענון המים והחלפת הפילטר במועד, האם יש בזה השפעה על הפחתת חומציות המים שציינת?

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

אני לא מכיר את נושא הרענון שהזכרת בהקשר לפילטר המקצועי.
ממה שאני יודע, כאשר הפילטר חדש יש צורך לשטוף אותו במים כדי לשטוף את הפחם הפעיל.
זה נעשה ע"י לחיצה על הכפתור שבראש ומוציא מים מהצינורית הצמודה.
עד כמה שאני יודע זה לא מבצע רענון - אולי שטיפה.
המטרה היא שהמים השחורים שמתקבלים בהתחלה (כמו בכל פילטר פחם) לא ייכנסו למכונה.

לגבי עניין ה-pH, מדדתי אותו רק פעם אחת לאחרונה במסגרת הערכה מחודשת של כניסת המים שלי, אחרי שדרוג מכונה - אבל אני לא חושב שזה משהו שמשתנה לאורך זמן כמו עניין יכולת הריכוך (אלא אם כן המדידה היא על פילטר חדש לגמרי שדורש שטיפה).
אתה צודק שצריך להחליף פעם בשנה בלי קשר לשימוש וכך אני נוהג.
הפילטר שיש לי בשימוש כבר כחצי שנה והמדידה נעשתה דרך ברז שתיה שמחובר אליו (בלי קשר למכונה), כך שהמים בפילטר זורמים ורעננים כל הזמן.
ידוע שהפילטרים בקנקן של בריטה מוציאים מים חומציים.
לגבי הפילטר המקצועי - לא ידעתי את זה, אבל הבנתי שגם מוטי בדק את זה בזמנו והגיע למסקנות דומות.
מדדתי את ה-pH, בעיקר כי רציתי לדעת מה יוצא לי מהמרכך הרגיל ועל הדרך ביצעתי את כל המדידות גם לבריטה ונוכחתי שאכן ה-pH נמוך.

IGAL4d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 566
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 423 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

dubik, לא התכונתי לשטיפה הראשונית בהחלפת פילטר שאכן היא להבנתי מיועדת לשטיפת הפחם הפעיל..התכוונתי להוראה לרענן את המים לאחר כל הפסקת שימוש משמעותית אפילו של ימים.ישנה טבלה כמה מים להזרים תלוי כמה ימים לא השתמשת בפילטר...עד כמה שאני זוכר זה קשור לאיזה כימיקל שמצטבר באי שימוש..אולי בכל זאת הפחם הפעיל? אולי משהו אחר שיוצר חומציות אם לא שוטפים אותו? אבדוק בהוראות הערב כשאהיה בבית...אני בכל אופן נוהג לרענן את המים (כדאי לעשות ברז בצד של הכיור כמו של תמי4) גם של הפילטר (לא דרך המכונה) וגם של המכונה לפני שימוש של יותר מיום..

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

פספסתי את החלק הזה בהוראות. תודה על העדכון - נקודה חשובה!
אפשר לראות את ההוראות כאן (מה שציינת נמצא בעמוד 18:
http://www.brita.co.uk/medias/sys_brita ... 663920.pdf
אכן מופיע שם עניין של שטיפה לאחר חוסר שימוש.
ממה שאני מבין, זה נובע יותר מעניינים בריאותיים והגייניים. כי מים מפולטרים שאינם מכילים כלור למעשה מתחילים לצבור חיידקים, אז זאת מעין שטיפה של הפילטר (בעיקר אם משתמשים במים לשתיה ולא מרתיחים במכונה).
יחד עם זאת, אין לזה קשר לעניין ה-pH. מים חומציים או בסיסיים תמיד ישאפו להפוך לניטראליים (בגלל זה בעצם העניין של תקיפת המתכת של הדוד), כך שהם לא יהפכו לחומציים רק משכיבה בפילטר (אם כבר אז ההיפך).
אבל בהקשר לשאלה המקורית, אז הפילטר אצלי נמצא בשימוש שוטף יומיומי (כרגע משמש רק לשתיה אז תחלופת המים הרבה יותר גבוהה מאשר אילו היה בשימוש רק למכונה) ככה שהמדידה נעשתה על מים טריים.

ozeltzex (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@dubik
·

טוב, אז ההתקנה (הפשוטה) נעשתה הערב וגם בדיקת קשיות המים עם הערכה.
כשאני מודד 10 מ"ל מים (כפי שמומלץ בערכה ובהוראות של הפילטר), אני מקבל 11 טיפות (בערך 200 mg/l).
אחרי הפילטר עם BYPASS על דרגה 2 אני על 5-6 טיפות (בערך 100 mg/l).
לפי ההוראות, עבור HK פחות מ 10HK או 180 mg/l (שלטענתך זה מלא), הם אומרים להיות על BYPASS 3 שהוא הסינון הקליל ביותר.
קצת מבלבל אותי הסיפור הזה, אבל בכל מקרה העברתי לדרגה 3 כמו שהם רוצים. לא נראה לי שש 100 mg/l או משהו באזור זה קריטי..

בהתחלה חשבתי להחזיר את הפילטר ולקנות את הפילטר שמשאיר מגנזיום (או וואטאבר גימיק שיווקי שזה).
רצה היקום וביום למחרת הגיע לפה בחור של מעיינות העמקים לסדר לי משהו בלחץ מים ועל הדרך שאלתי אותו כמה מהמים מותפלים, והוא אמר שכמעט כל המים אצלנו באזור הם מותפלים לגמרי.
רצה היקום שוב, ואחרי איזה יומיים היה את התחקיר של עושות חשבון, ומה שיצא שם זה שבמים מותפלים אין מגנזיום (או שיש מעט - לא ממש הקשבתי). בכל מקרה, אם כבר נידפקתי בלי מגנזיום בגוף, אז למה להשקיע בפילטר שמשאיר מגנזיום במים, כאשר הוא לא שם מראש.. קיצר חסכו לי את הדילמה.

בנוגע לטעם, הוצאתי כוס ישר מהיציאה של הפילטר והטעם מצויין (די דומה לבריטה בקנקן ממה שאני זוכר). אני לא מרגיש איזה חוסר איזון כלשהו.

שורה תחתונה, התקנה פשוטה, נראה פתרון טוב ואיכותי מבחינת התפעול והורדת האבנית, נקווה שיסנן נורמלי במשך שנה באמת.. :D

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2374
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

בדיוק החלפתי את הפילטר purify c150 של בריטה אצלי אתמול.
לא מתחרה בידע הטכני, אבל כמה תובנות מהניסיון של:

1) המים טובים גם לשתיה וגם לקפה מבחינת הטעם.
2) הילדים שלי שותים מים רק מהפילטר. בגלל שהפילטר מוציא מינרלים שחשובים להבנתי, אני דווקא שותה ומשדל אותם לשתות מי ברז כמו שהם.
3) הטעם של המים משפיע יותר בהרתחה/קפה מאשר כששותים מים קרים.
עוד לפני המכונה והפילטר המקצועי הייתי משתמש בקנקן בריטה ביתי. הקפה היה בלתי "שתי" בחלקים גדולים מהשנה כשזה היו מי ברז לא מפולטרים, (וכנראה לפי המקור למי שהתיה באותה תקופה של השנה).
4) הפילטר עובד לפי כמות מים מסוננים ולא זמן! גודל הפילטר מותאם להערכה שלך לכמות המים שצורכים בשנה. אני תכננתי לשנה ומחליף כל כ- 8 חודשים.
5) משום מה, הפילטר "מדרדר" במהירות. לפני חודש ביצעתי בדיקה, והכל היה תקין. אתמול ראיתי פתאום שמצטבר אבן בקומקום החשמלי שלו, בדקתי שוב את הפילטר, וראיתי שהוא חייב החלפה. קצת מבאס ולא מובן לי, כי בטוח שיש גם עכשיו אבן במכונה.
6) זה לא פיתרון מאד זול...נדמה לי שהפילט בריטה עלה לי כ 450 ש"ח. 8 חודשים כאמור...



שבת שלום,
בעז
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@ozeltzex
·
קודם כל שמח לשמוע שאתה מרוצה.
לגבי הטעם, אתה הראשון שאני שומע ממנו שהטעם של המים ישירות מהפילטר הוא טוב....לא יודע מה זה אומר על בלוטות הטעם שלך...:wink: :lol: :lol:
טוב...זה בצחוק כמובן. זה דווקא מעודד לשמוע.

לגבי הבדיקות שעשית, אז 180mg/l זה מים בהחלט קשים, אבל ערך די אופייני למי הברז בארץ.
מה שכן, 100mg/l זה עדיין הרבה (בהנחה שזה באמת ערך הקשיות של המים).
יש כמה שאלות כאן: האם אתה בטוח שהערכה שלך מודדת KH ולא GH? האם זאת ערכה שקיבלת עם הפילטר או משהו שקנית לבד? אולי הbestmax שונה מהבריטה ושם צריך למדוד GH ולא KH? לא יודע בודאות (הבדיקה שלי היתה עם בריטה והנחתי שהעיקרון דומה בשני הפילטרים).
בהנחה שהערכה בסדר, שהיא של KH ושזה מה שאתה אמור למדוד, אז לגבי הערך היחסית גבוה שקיבלת אחרי הפילטר בbypass 2 זה יכול גם לנבוע ממדידה לא נכונה.
כדי למדוד נכון צריך לדאוג שאתה מערבב טוב את המים בכלי הבדיקה אחרי הוספה של כל טיפה.
אופציה אחרת היא שהבדיקה השניה הושפעה מהמים של הבדיקה הראשונה. כדי למנוע את זה, יש המלצה לשטוף קודם את כלי הבדיקה במים החדשים ואז למלא אותו עד הקו הרצוי.
בכל מקרה, אני מקווה שהמים רכים מספיק ואם לא, אז אני מבין שהמכונה החדשה שלך היא עם דוד רגיל ללא מחליף חום, אז ניקוי אבנית לא אמור להיות סיפור רציני.

לגבי מה שציינת על המגנזיום, במקרה יצא לי לראות את התוכנית. העניין עם המגנזיום הוא לא חדש לגבי מים מותפלים.
מה שאני חושב שאתה מפספס זה לגבי הbestmax premium. לפי מה שאני מבין ממה שהם כותבים, אז הפילטר מוסיף מגנזיום למים באופן פעיל ולא משאיר מגנזיום שקיים ע"י פילטור חלקי.
ככה שאני לא בטוח שהמסקנה שלך נכונה. יכול להיות שהפילטר הזה היה דווקא פותר לך שתי בעיות: גם משפר את טעם הקפה וגם מוסיף מגנזיום למי השתיה....:D
לגבי השיפור בטעם המים כתוצאה מקיום מגנזיום, קראתי בפורומים בחו"ל שדי קיימת לגבי זה תמימות דעים אצל אנשים שבדקו וזה לא רק גימיק פרסומי של BWT (בהנחה שהפילטר באמת מוסיף מגנזיום ;) )

אשמח אם תעדכן בהמשך מה הרושם אחרי כמה חודשים של שימוש או לפני ההחלפה אחרי שנה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”