@ציון1
·casa v זה כמו סילביה אולי תהיה בנויה טוב יותר והכל אבל אותה הקבוצה
המלצה לסינגל בויילר
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
+1 על היוניקה, מכונה פגז למחיר ובכלל.
משתמש בה כבר כמה שנים טובות ומרוצה מאד: מחיר אטרקטיבי, קומפקטית, מתחממת מהר מאד, לא מפונקת, מוציאה קפה טוב בקלות, קלה לתחזוקה.
לגבי הכנה של הפוך, הקצפתי מס' פעמים, אני מכין אספרסו ואז מחמם את הדוד להקצפה, לוקח כ 20-30 שניות ואז אפשר להקציף.
אם אתה מכין עד שני הפוכים ברצף אז לא נורא, מעבר לזה זה כבר הופך להיות הרבה פחות נחמד.
לא סוף העולם אבל התעסקות, בכל מקרה כמו שנאמר, מי ששותה הפוך גם ככה לא ממש אכפת לו כמה הקפה טעים אז מה זה משנה.
לגבי מטחנה: ממליץ על K3, לא הייתי מבזבז זמן וכסף על IMINI, סתם עוד תחנה בדרך שתבין שעדיף היה לדלג עליה.
משתמש בה כבר כמה שנים טובות ומרוצה מאד: מחיר אטרקטיבי, קומפקטית, מתחממת מהר מאד, לא מפונקת, מוציאה קפה טוב בקלות, קלה לתחזוקה.
לגבי הכנה של הפוך, הקצפתי מס' פעמים, אני מכין אספרסו ואז מחמם את הדוד להקצפה, לוקח כ 20-30 שניות ואז אפשר להקציף.
אם אתה מכין עד שני הפוכים ברצף אז לא נורא, מעבר לזה זה כבר הופך להיות הרבה פחות נחמד.
לא סוף העולם אבל התעסקות, בכל מקרה כמו שנאמר, מי ששותה הפוך גם ככה לא ממש אכפת לו כמה הקפה טעים אז מה זה משנה.
לגבי מטחנה: ממליץ על K3, לא הייתי מבזבז זמן וכסף על IMINI, סתם עוד תחנה בדרך שתבין שעדיף היה לדלג עליה.
יש לי את הסינגל בוילר של vbm (יש לה שמות שונים במדינות שונות), ללא pid,
אני מאד מרוצה מהקפה, כשאני רוצה משקה עם חלב אני משתמש במקציף חלב נפרד שמתחמם בזמן הכנת הקפה (טוטוקרמה לכיריים, או אחר במשרד למיקרו).
יש מעט גמישות בטחינה אבל אל תצפה לאספרסו-על ממכתש ועלי.... ובמיוחד אם אתה מכין מעט קפה, הייתי שוקל מטחנה כמו ה sette, שלא אוגרת הרבה
אני מאד מרוצה מהקפה, כשאני רוצה משקה עם חלב אני משתמש במקציף חלב נפרד שמתחמם בזמן הכנת הקפה (טוטוקרמה לכיריים, או אחר במשרד למיקרו).
יש מעט גמישות בטחינה אבל אל תצפה לאספרסו-על ממכתש ועלי.... ובמיוחד אם אתה מכין מעט קפה, הייתי שוקל מטחנה כמו ה sette, שלא אוגרת הרבה
·The-Fox כתב:·......
לא, אבל איך שלא תהפוך את זה, החלב ממסך את טעם הקפה בצורה משמעותית.
אם הקפה הוא מצויין או טוב, ההבדל בהפוך הוא לא מורגש....
ואף יותר מזה, סוכר וחלב (על סוכריו ושמניו) יוצרים ריאקציות עם החומרים בקפה (סוכרים, חומצות ושמנים), משנים את המבנה הכימי של הקפה ובכך גם את טעמו (וסגולותיו).
וכדי לחזק את דבריך, במקומות שאני יודע שאספרסו יהיה נוראי (כל מקום וסיבותיו...) אני מזמין מקיאטו או קורטדו...
·The-Fox כתב:באופן קבוע כשאני שותה קפה מחוץ לבית אני מזמין מקיאטו כפול לנסות לעדן את טעם הקפה, לפעמים גם זה לא עוזר...
אני מחוץ לבית לא שותה חוץ מיוצאים מן הכלל (קפליקס\51\נחת\וייקאפ\תרמוס עם קפה שלקחתי מהבית) אחרי אינספור צ'אנסים למקומות לא מקומות שברוב המקרים הכוס קפה מצאה את עצמה בפח(לא ריקה) התייאשתי והפסקתי לנסות.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
לגמרי, מצב האספרסו בארץ גרוע מאד, אי אפשר לשתות כמעט באף מקום בחוץ.
החלק העצוב שבהרבה מקומות אני רואה ציוד מהשורה הראשונה, לדוגמא מכונות מסחריות של LM עם מטחנות של Mazzer אבל עם כמעט אפס ידע של מי שמכין את הקפה (הם רחוקים מלהיות בריסטה) והתוצאה פשוט מאכזבת ומזעזעזת.
אני גם לא מצליח להבין את הכיולים שעושים ברוב הבתי קפה, חליטות דלוחות עם מיצוי נמוך מאד שמסתכמות במים שחורים ודלילים עם קצת שכבה דקה של קרמה צהובה
החלק העצוב שבהרבה מקומות אני רואה ציוד מהשורה הראשונה, לדוגמא מכונות מסחריות של LM עם מטחנות של Mazzer אבל עם כמעט אפס ידע של מי שמכין את הקפה (הם רחוקים מלהיות בריסטה) והתוצאה פשוט מאכזבת ומזעזעזת.
אני גם לא מצליח להבין את הכיולים שעושים ברוב הבתי קפה, חליטות דלוחות עם מיצוי נמוך מאד שמסתכמות במים שחורים ודלילים עם קצת שכבה דקה של קרמה צהובה
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
@The-Fox
·אמנם זה לא קשור לשרשור אבל התשובה לכך פשוטה.
אפס הדרכה לגבי אספרסו וכיול . הדגש הוא על הקצפת חלב.
הרבה מקומות חוכרים את הציוד מספק הקפה שלא עושה הדרכה נורמלית, הציוד באחריות שלו ואם הוא במצב רוח טוב אז הוא מכייל את הציוד כשהוא מגיע לביקור.
ברשתות המצב יותר עצוב כי הרבה פעמים למנהלי סניפים אין מספיק ידע והבנה ונשענים על אחראי קפה רשתי שיעשה את זה.
דבר נוסף מיצוי נמוך זה אחלה לבעלי עסקים , קפה זורם מהר.
אם אני שותה קפה אני תמיד מבקש קפוצ'ינו חזק ופושר. 80 אחוז מהמקרים זה לא מה שאני מקבל.
·אמנם זה לא קשור לשרשור אבל התשובה לכך פשוטה.
אפס הדרכה לגבי אספרסו וכיול . הדגש הוא על הקצפת חלב.
הרבה מקומות חוכרים את הציוד מספק הקפה שלא עושה הדרכה נורמלית, הציוד באחריות שלו ואם הוא במצב רוח טוב אז הוא מכייל את הציוד כשהוא מגיע לביקור.
ברשתות המצב יותר עצוב כי הרבה פעמים למנהלי סניפים אין מספיק ידע והבנה ונשענים על אחראי קפה רשתי שיעשה את זה.
דבר נוסף מיצוי נמוך זה אחלה לבעלי עסקים , קפה זורם מהר.
אם אני שותה קפה אני תמיד מבקש קפוצ'ינו חזק ופושר. 80 אחוז מהמקרים זה לא מה שאני מקבל.
- ציון1 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 125
- הצטרף: יוני 2013
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
שלום , השרשור גלש יפה מאוד למחוזות הריח והטעם של הקפה המבוקש, וזה אחד היתרונות הטובים באתר שמדברים בכיף ומעבירים מסרים וחוויות.אני חוזר למכונות היותר נוחות במחיר מפאת תקציב ומקום על השיש.בבקשה איזה עדיפויות יש בין המכונות האלה :
סילוויה, ללית 41, כאסה V מבחינת מוצר ואיכות הקפה. יצא לי לראות ואף לשתות אספרסו מ מליטה סולו [אוטומטי],והוא די טוב .והאם המכונות הידניות מבחינת הקפה יותר טובות ממנו .תודה
סילוויה, ללית 41, כאסה V מבחינת מוצר ואיכות הקפה. יצא לי לראות ואף לשתות אספרסו מ מליטה סולו [אוטומטי],והוא די טוב .והאם המכונות הידניות מבחינת הקפה יותר טובות ממנו .תודה
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
@ציון1
·מכונה ידנית עם מטחנה תפיק אספרסו יותר טוב.
בקשר למכונות שציינת שלושתן באותה הרמה יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהן ביחס לאחרות.
ECM נחשבת מכונה מאוד אמינה עם איכות בנייה מעולה.
הסילביה מאוד פופולארית בקרב משתמשים ביתיים והיא באמת אחלה.
הליליט קצת פחות פופולרית אבל יצא לי לקרוא עליה דברים טובים.
אל תשכח דאתה צריך לצמד מטחנה ץ
·מכונה ידנית עם מטחנה תפיק אספרסו יותר טוב.
בקשר למכונות שציינת שלושתן באותה הרמה יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהן ביחס לאחרות.
ECM נחשבת מכונה מאוד אמינה עם איכות בנייה מעולה.
הסילביה מאוד פופולארית בקרב משתמשים ביתיים והיא באמת אחלה.
הליליט קצת פחות פופולרית אבל יצא לי לקרוא עליה דברים טובים.
אל תשכח דאתה צריך לצמד מטחנה ץ