מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מחפש קרם ולא קפה נוזלי


עמוד 4 מתוך 7
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
tur (אור_ד)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד


הצטרף בתאריך:
  Mar 22, 2007

מיקום: ברור חיל
הבעות תודה: 30
מספר הודעות: 486

 #46  נשלח: ג' 30/01/2018 18:41

nati5
·
עם איזו מכונה חלטת?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ym
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 01, 2006
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 119

 #47  נשלח: ג' 30/01/2018 19:29
אולי הפרמטר החשוב ביותר שלקחתי כמובן מאליו

לחץ המשאבה
אם במכונה שלך יש משאבת רטט היא צריכה להיות לפחות 9 Bar
[url=
]לוקה בזארה ממליץ על 11 בר במכונות עם משאבת רטט[/url]
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kasm
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 05, 2017
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 98

 #48  נשלח: ג' 30/01/2018 19:41
Re: אולי הפרמטר החשוב ביותר שלקחתי כמובן מאליו

ym
·
אם התכוונת אלי, אז במכונה שלי אין שעון לחץ.
אבל אני יודע שהיא מכויילת נכון.
המכונה הביתית בסרט זו המכונה שלי והיא צריכה לתת 11 באר במשאבה.
אני אבדוק את זה..


נערך בפעם אחרונה על-ידי kasm בתאריך ג' 30/01/2018 20:55, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Amir4968
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 20, 2017
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 61

 #49  נשלח: ג' 30/01/2018 20:18

עדיין בלי מכונה - היום דיברתי עם קדמה על La Marzocco Linea mini
המחיר שלה אסטרונומי - השאלה האם היא שווה את הכסף , זו באמת המרצדס של מכונות ?
מחירה 20,000 שח



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 320
מספר הודעות: 1341

 #50  נשלח: ג' 30/01/2018 21:24

Amir4968
·

אני יכול להגיד לך מנסיון עם אחותה הגדולה, שגם ממכונת על אפשר להוציא קפה גרוע. אם אתה עדיין חדש בעסק, ממליץ לך ללכת על משהו זול יותר וברמה גבוהה, כמו היוניקה או הקלאסיקה. עם הקפה הנכון, תקבל מהן אספרסו סמיך כמו סירופ.
יוניקה חדשה עולה 5500 והקלאסיקה בטח באזור ה 6500-7000. לא ממש מבין מה ההבדל בינהן שככה יש הפרש במחיר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nati5
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 01, 2010
הבעות תודה: 16
מספר הודעות: 70

 #51  נשלח: ג' 30/01/2018 22:56

tur
·
ROCKET PREMIUM PLUS בת 8.5 שנים
זה דגם יחסית ישן שהוספתי לו מד לחץ חליטה ומד טמ' לראש
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nati5
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 01, 2010
הבעות תודה: 16
מספר הודעות: 70

 #52  נשלח: ג' 30/01/2018 23:25

סליחה,טעות בשרשור

נערך בפעם אחרונה על-ידי nati5 בתאריך ד' 31/01/2018 0:27, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
RuslanAbramov (Ruslan Abramov)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2015
הבעות תודה: 133
מספר הודעות: 745

 #53  נשלח: ג' 30/01/2018 23:30

Amir4968
·זאת מכונה מעולה אבל לא חושב שצריך כזה overkill בשביל להפיק אספרסו טוב.
דרך אגב בשנים האחרונות lm הולכת חזק מאוד לשוק הגל השלישי מה שבא לידי ביטוי בפדל שקובע את לחץ החליטה, זאת בכלל לא מכונה איטלקית קלאסית כמו שאפשר למצוא בנאפולי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 150
מספר הודעות: 1928

 #54  נשלח: ד' 31/01/2018 10:48

kasm כתב:
@ym
·
אחרי שחזרתי מנאפולי, זה מה שעשיתי, טחנתי דק יותר והחליטה היתה ארוכה יותר.
כי שם ראיתי שהקפה שלהם מטפטף, לא יורד בזרימה.
כמובן שזה השפיע קצת על הטעם, כמו שכתבת, הקפה נשרף מהשהייה למעלה.

אני מתכוון לקחת טמפר אחד שלי לחרט שיכרסם אותו לגודל המתאים, נראה לי שזו משימה פשוטה יחסית..

אתה התכוונת ל 25 מל חשבתי שאתה מדבר על משקל (גר)
25 מל זו מידת אספרסו סטנדרט, יחס 1:2 משקל פולים למשקה?
לדעתי ביחס של 1:1 המשקה צריך להיות יותר מרוכז וצמיגי, לא?


·
אתה צודק, החלק הראשון הוא הסמיך והצמיגי, רואים את זה בעין.
הנוזל נהיה דליל יותר בהדרגה לאורך השוט עד שמגיע הבלונד (ואז כבר צריך לעצור).
יש את ניסוי השלישים (אולי פחות רלוונטי לגביך עד שתגיע למצב שאתה מרוצה מהשוט) שבו לאורך השוט מחלקים את הנוזל לשלוש כוסות נפרדות כדי לקבל כוס עם השליש הראשון של השוט, עוד כוס עם השליש השני ועוד כוס עם השליש השלישי.
אתה טועם כל אחת מהכוסות לפי הסדר ומבין מה אתה יותר אוהב ולפי זה מחליט מה אורך השוט.

כמו שנכתב לפני, מה שאתה מנסה להכין זה ריסטרסו (יחס של 1:1), זה חצי מהכמות של אספרסו (יחס של 1:2).
אפשר לקבל קפה צמיגי וסמיך גם מאספרסו, מנסיון.

אני ד"א לא רואה סיבה לבצע חליטה במשך 40 שניות לסינגל, גם לא לכפול אלה אם כן יש לך יכולת לבצע פרה אינפיוזן ארוך (ואין לך).
20-25 שניות זה זמן אופטימלי לקבל קפה טוב עם גוף מלא וטעמים מאוזנים (לא שרוף).
(1) הבעות תודה: kasm
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kasm
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 05, 2017
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 98

 #55  נשלח: ד' 31/01/2018 12:26

The-Fox
·
כל הדברים והיחסים והזמנים ידועים לי.
אני הוצאתי קפה טעים עד כה, כזה ששתיתי גם ברומא וצפון איטליה... פחות או יותר, בכל זאת יש כבוד לאיטלקים!

נאפולי גילתה לי משהו חדש. סירופ קפה. ואני שמח שרוב התגובות כאן היו בטכניקה והאביזרים ולא במכונה. אני במסע לקפה הזה.

היום גיליתי שמוכרים בארץ טמפר 41 ממ
בתבור סחר. עולה 190 קיבלתי הנחה ל 150 כי רכשתי עוד דברים.



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Amir4968
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 20, 2017
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 61

 #56  נשלח: ד' 31/01/2018 12:26

ozeltzex כתב:
@Amir4968
·

אני יכול להגיד לך מנסיון עם אחותה הגדולה, שגם ממכונת על אפשר להוציא קפה גרוע. אם אתה עדיין חדש בעסק, ממליץ לך ללכת על משהו זול יותר וברמה גבוהה, כמו היוניקה או הקלאסיקה. עם הקפה הנכון, תקבל מהן אספרסו סמיך כמו סירופ.
יוניקה חדשה עולה 5500 והקלאסיקה בטח באזור ה 6500-7000. לא ממש מבין מה ההבדל בינהן שככה יש הפרש במחיר.

היי
ממש לא חדש , עברתי כמה מכונות לאורך העשור האחרון כשהאחרונה היתה מכונה ECM עם תג מחיר של 11,900 שח שנמכרה פה בלוח לפני ימים ספורים .
מאחר וניסיתי לאורך השנים לא מעט תערובות קפה , ואני מאלה שפעם בכמה שנים אוהב להחליף , ובדיוק חזרתי מאיטליה , ניכנס לי הגוק בראש להחליף את המכונה ,ואמרתי לעצמי אולי צריך איזו מכונה תעשיייתית להוציא חליטה ברמה ששתיתי באיטליה .

·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 320
מספר הודעות: 1341

 #57  נשלח: ד' 31/01/2018 13:02

Amir4968
·

אם ככה, אני בחום ממליץ על סינגל/דאבל בוילר עם PID.
היתרון העיקרי של התעשייתיות הוא בעיקר ביציבות טמפ' (ראש בעל מסה גדולה שמייצב את הטמפ' ממחליף החום), ומה שמקביל לזה בסביבה ביתית זה מכונה עם PID.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Amir4968
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 20, 2017
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 61

 #58  נשלח: ד' 31/01/2018 18:46

היום כמעט רכשתי La Spaziale - Vivaldi II , אחרי שהיתי אצל חבר ויחסית הוקסמתי מהתוצאה , ברגע של להט התקשרתי לגסטרוליין היבואנים
והתברר שיש להם מכונה אחת במלאי .
אחרי משא ומתן סגרתי אותה ב 8,000 שח , נסעתי שעה בפקקים , הגעתי , ואמרו לי כבר מוציאים לך אותה מהמחסן . שילמתי קבלתי חשבונית , וחיכיתי בחוץ , ואז מגיע בחור עם עגלה וקרטון פתוח.....
אני אומר לו מה זה הקרטון הזה , פתח לי נראה אותה . ואז הוא פותח את הקרטון ומה אני רואה ? מכונה מאובקת עומדת בקרטון באלכסון , ללא קלקרים נילונים או ארוזה כפי שצריכה להיות מכונה חדשה , וכשהוצאתי אותה החוצה אני רואה עם האבק גם סימנים על הניקל שצריך לשפשף בשביל להוריד אותם , ולמרות שהיא נראת שלא השתמשו בה , היה ברור לי שמדובר במכונה מתצוגה , שהכניסו לקרטון שלא שייך לה באופן שרלטני .
ומתברר שאין להם כלל במלאי מכונות .
כמובן שביטלתי את העסקה על המקום , וברחתי משם . אגב , משאלות ששאלתי , הם לא מבינים כלום במכונות קפה זולת מכירתם כאשר העיסוק העיקרי שלהם למעשה הוא מטבחים לתעשייה .
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ym
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 01, 2006
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 119

 #59  נשלח: ד' 31/01/2018 19:54

ozeltzex כתב:
@Amir4968
·

אם ככה, אני בחום ממליץ על סינגל/דאבל בוילר עם PID.
היתרון העיקרי של התעשייתיות הוא בעיקר ביציבות טמפ' (ראש בעל מסה גדולה שמייצב את הטמפ' ממחליף החום), ומה שמקביל לזה בסביבה ביתית זה מכונה עם PID.


לעניות דעתי, להגיע לתוצאה של מכונה מסחרית צריך דוד לפחות כ - 5 ליטר או שני דוודים( כאן אין לי ניסיון בנפח מינימום), צנרת נחושת\פליז בקוטר מסחרי סטנדרטי.
אפשר גם בכל האחרות אבל במאמץ יותר מאשר במסחרית ולא באותה חזרתיות.
·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
zxaura
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Oct 26, 2013

מיקום: כרכור
הבעות תודה: 31
מספר הודעות: 123

 #60  נשלח: ד' 31/01/2018 19:57
קשה למצוא בעלי מקצוע טובים

קראתי והזדהתי

משהו מוזר קורה כאן. כמעט ואין בעלי מקצוע טובים או מוכרים שמבינים בסחורה שהם מוכרים.
מעין זלזול תהומי במי שמשלם להם - החל מבנאים שיפוצניקים ואינסטלטורים וכלה בסוחרים שאין להם כבוד מינימלי למוצר שהם עצמם משווקים.

לאחר ניסוי (וטעיה) אני ממליץ לך לקנות מיבואן רציני. כזה שבקשר רציף עם המפעל בחו"ל.

בנוסף, למרות שאין לי ברירה אלא להסכים עם מי שאמר שאפשר להוציא קפה גרוע גם מLM MINI, אז...
הסיכוי לקפה גרוע מצטמצם מאד אם קונים פולים איכותיים (רמז: מנגרו-גלעד) ומשתמשים במכונה טובה.

בשנה האחרונה, מאז שיש לי את האחות הגדולה של המיני- אני משחק כל הזמן ברמת הטחינה, אבל בשום מקרה, לא יצא קפה גרוע.

מוסיף תמונה של המטחנה ש"פינקתי" במכסים מעץ אגוז



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht