בעיות בשאריות הקפה הטחון

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
אוריה (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2654
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

בעיות בשאריות הקפה הטחון

נושא שלא נקרא #1 

היי
יש לי שתי בעיות שמציקות
ראשית, לפעמים כאשר המכונה מסיימת את הורדת המים לכוס הקפה ואני מוציא את הידית שאריות הקפה הטחון נשארות דבוקות לפתח של יציאת המים
שנית, לפעמים כאשר אני מוציא את הידית לאחר מזיגה, הקפה הטחון רטוב ולא ניתן לרוקן את הפילטר במכה כי האבקה מתפרקת...

מי יכול לתת עצה ?

yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 236
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

באיזה גודל של סלסלה אתה משתמש וכמה גרם קפה אתה טוחן אליה? לי המליצו לאחרונה להוסיף עוד קפה לסלסלה והעוגיות יוצאות פחות רטובות ויותר אחידות. כמו כן, האם אתה דוחס את הקפה מספיק חזק?

אוריה (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2654
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

ככל שאני קורא יותר אני מבין שיש ים משתנים במשוואה...
אפשר לשחק עם 24 רמות שונות של טחינה
אפשר לשחק עם כמות הטחינה
אפשר לשחק עם כמות המים
וזה עוד לפני שאמרנו מילה על סוג הפולים

אני עובד עם פילטר מנה אחת ובדרך כולל טוחן כ 8 שניות שזה בערך 8 גרם.
ואז מזרים מים במשך 23 שניות...

אני מבין שהעוגיה יוצאת רטובה ולכן נדבקת למכונה או מתפרקת

מה דעתך ?

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

Re: בעיות בשאריות הקפה הטחון

נושא שלא נקרא #4 

@אוריה
·
נשמע לי שכדאי שתתחיל מכאן לפני שאתה מתחיל לשנות טחינה וכמות קפה.בהצלחה
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #5 

שימוש בסלסלה למנה בודדת זו אופרה אחרת לגמרי וממש לא זהה לשימוש בסלסלה כפולה
חפש שרשורים על סלסילה בודדת, סינגל דוז וכד'.
לא ברור ממה שרשמת איזו מכונה יש לך ובאיזו סלסלה מדובר...
השלם פרטים כדי שניתן יהיה להכווין אותך טוב יותר

אוריה (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2654
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

coffeeavi כתב:שימוש בסלסלה למנה בודדת זו אופרה אחרת לגמרי וממש לא זהה לשימוש בסלסלה כפולה
חפש שרשורים על סלסילה בודדת, סינגל דוז וכד'.
לא ברור ממה שרשמת איזו מכונה יש לך ובאיזו סלסלה מדובר...
השלם פרטים כדי שניתן יהיה להכווין אותך טוב יותר
...
·מכונה - sega breville barista touch
אני עם סלסלה בודדת של מנה אחת לקפה שנטחן במקום.
טוחן כ 8 גרם קפה ואז כמובן נעזר בידית כדי ללחוץ וליישר.
אני מוזג מים דרך הפילטר בערך 22 שניות ומקבל כ 50 CC אספרסו

האם זה מספיק מידע ?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

עוגיה בוצית זה או קפה ישן או חליטת מעט קפה טחון דק מדי
בכל מקרה תעבוד עם הדאבל, מ8 גרם קפה אתה אמור לקבל 16 גרם נוזל, אז אתה לא בכיוון לדעתי
בהצלחההההההההההההההההההההההה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

אוריה (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2654
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

NEGRO כתב:עוגיה בוצית זה או קפה ישן או חליטת מעט קפה טחון דק מדי
בכל מקרה תעבוד עם הדאבל, מ8 גרם קפה אתה אמור לקבל 16 גרם נוזל, אז אתה לא בכיוון לדעתי
בהצלחההההההההההההההההההההההה
...
·ראשית תודה רבה לך ! אני נהנה מהקפה שלך אבל שמע זה ממש מבלבל.
אתה הראשון שאומר לעבוד עם סלסלת דאבל. הרי עבור 8 גרם קפה מספיק סלסלת יחיד לא?
ואיך בדיוק מ 8 גרם מקבלים 16 גרם נוזל ?
כמות הנוזל תלויה במשך הזרימה של המים.
אפשר להגדיר גם 30 שניות מזיגת מים ולקבל לפחות 60 גרם אספרסו
בנוסף, למיטב הבנתי טחינה דקה יותר מעבירה נוזל מהר יותר...

מה דעתך ?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

העליתי על הנושא סרטון לא מזמן, אסור לי להעלות לפה אבל לא יהיה קשה למצוא אותו.
אני לא הראשון שאומר לעבוד עם דאבל תאמין לי.
ובכל מקרה
יותר מדי שאלות מעיד על כך שאתה ממש בהתחלה, אני ממליץ לך לקרוא ולראות דברים שלי שקשורים ליחס חליטת קפה וכו
בברכה גלעד
נ.ב
שמח שאתה נהנה
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 236
הצטרף: דצמבר 2011
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

אוריה כתב:
...
...
·ראשית תודה רבה לך ! אני נהנה מהקפה שלך אבל שמע זה ממש מבלבל.
אתה הראשון שאומר לעבוד עם סלסלת דאבל. הרי עבור 8 גרם קפה מספיק סלסלת יחיד לא?
ואיך בדיוק מ 8 גרם מקבלים 16 גרם נוזל ?
כמות הנוזל תלויה במשך הזרימה של המים.
אפשר להגדיר גם 30 שניות מזיגת מים ולקבל לפחות 60 גרם אספרסו
בנוסף, למיטב הבנתי טחינה דקה יותר מעבירה נוזל מהר יותר...

מה דעתך ?
...
רוב הפורום ימליץ לך לעבוד עם סלסלה כפולה. קשה להוציא קפה נורמלי מסלסלת היחיד.
הכוונה של 16 גרם נוזל מ8 גרם קפה היא שזה בד"כ יהיה יחס החליטה המומלץ. ככל שתזרים עוד מים מעבר לסדר הגודל הזה דרך הקפה, תתחיל לקבל טעמים לא טובים בכוס. עוד דרך להגיע לכמות הנוזל האידאלית היא להסתכל על צבע החליטה. ברגע שהצבע משתנה מחום לכיוון צהבהב ("בלונד") זה כבר חליטת יתר.
לגבי טחינה דקה, המצב הפוך ממה שאמרת. ככל שטוחנים דק יותר, כך יהיה קשה יותר למים לעבור דרך הקפה ולכן זה ייקח גם יותר זמן.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@אוריה - אין שום בעיה לקבל תוצאות טובות עם סינגל, ועבורי לפחות זו האופציה המועדפת. אני משתמשת בדאבל רק כשאני צריך להכין קפה לכמות גדולה של אורחים. נסה את הדברים הבאים:

1. תקפיד להשתמש בסלסלה הבודדת עם הקיר הבודד (זו שמיועד למי שיש לו מטחנה ולא זו עם המגביר-קרמה שמיועדת למי שקונה קפה טחון).
2. תוסיף קפה בסלסלה עד למקסימום האפשרי, אבל שים לב שכשאתה סוגר את הידית הקפה לא נוגע ברשת. לדעתי יש לך מקום לעוד גרם או גרם וחצי.
3. כשאתה דוחס שים לב שהקפה מיושר בצורה שווה (שהדוחסן לא נוטה בזווית, אפילו לא מעט). נסה לדחוס באופן עקבי כמה שיותר כדי לא להוסיף משתנה בין שוט לשוט. דחיסה עם לחץ של כ-15 קילו היא נקודת התחלה טובה.
4. שנה את עובי הטחינה עד שאתה מקבל 25 מ"ל בשוטים של 25 שניות. אם אתה מקבל יותר מדי קפה בזמן הזה, טחן דק יותר. אם פחות מדי, טחן גס יותר.

תהנה!

אוריה (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2654
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 89 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

חברים תודה לכולם
אין ספק שכמספר האנשים - מספר הדרכים לשתות קפה
אין איזו אקסיומה מקובלת וברורה על כולם.

אני אתקדם לאט לאט ואלמד.

תודה !

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”