האסקסו בייסיק המקרטעת עברה לאח שלי והחלטתי לדלג על שלב בשדרגת ולקפוץ ישר לECM SLIM (שותים הרבה לאטה וקפוצ׳ינו + הקצפת חלב לשוקו לילדים).
המטחנה שממשיכה איתי היא הברוויל פרו בגרסה החדשה היותר (שבה פתרו את בעיית הטחינה הדקה) ולא תשודרג לפחות בשנתיים הקרובות. פולים אני בעיקר מזמין מנגרו.
השוטים הראשונים יצאו על הפנים אבל כבר יש מגמת שיפור משמעותית, האסקסו כבר נותרה הרחק מאחור אבל לדעתי יש עוד המון מקום לשיפור. אני אשמח מאוד לקבל הפניה לסרטוני הדרכה מומלצים. האם קריטי להשקיע בפורטהפילטר פתוח?
המכונה כוללת מד לחץ חליטה (לאפשרות לכייל את הלחץ) - נכון לעכשיו הלחץ כמעט תמיד סביב 9.75-10 ובנוסף יש לעיתים נפילת לחץ במהלך חליטה ארוכה (אספרסו כפול) - האם מדובר התקלה ואם כן איך אפשר לגשת לטיפול בה?
חומרי ניקוי ותחזוקה מומלצים (שניתן להשיג בארץ ו/או להזמין בקלות מחו"ל)?
תודה מראש על ההתייחסות
כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)
Re: כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)
@fungiman
·
ירידה מהירה של לחץ חליטה = צ'אנלינג
·
ירידה מהירה של לחץ חליטה = צ'אנלינג
Re: כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)
·יכול להיות שצ׳אלנלינג יגרום לירידת לחץ??? נשמע מוזרozeltzex כתב:@fungiman
·
ירידה מהירה של לחץ חליטה = צ'אנלינג...
Re: כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)
@odpr
·
אני ידבר על השעון שמורכב על הראש ומראה לך את הלחץ האמיתי.
אתה רואה את הלחץ עולה ואז:
אם הכל טוב, ננעל על 9 באר ויורד לאט לאט ככל שההתנגדות יורדת
אם יש צ'אנלינג, יכול להיות שיתחיל ב 9 באר וי נח מהר ברגע שמים חדרו את העוגיה לגמרי.
אם יש צ' אנלינג רע ממש (רווח בצדדים וכו') הוא לא יעלה אפילו ל 9 באר אלא גג 7-8 ואז אתה יודע שאתה הולך לקבל שוט חמוץ.
השעון על הראש ממש עזר לי להבין את החליטה ואיך דחיסה משפיעה על יציבות.
·
אני ידבר על השעון שמורכב על הראש ומראה לך את הלחץ האמיתי.
אתה רואה את הלחץ עולה ואז:
אם הכל טוב, ננעל על 9 באר ויורד לאט לאט ככל שההתנגדות יורדת
אם יש צ'אנלינג, יכול להיות שיתחיל ב 9 באר וי נח מהר ברגע שמים חדרו את העוגיה לגמרי.
אם יש צ' אנלינג רע ממש (רווח בצדדים וכו') הוא לא יעלה אפילו ל 9 באר אלא גג 7-8 ואז אתה יודע שאתה הולך לקבל שוט חמוץ.
השעון על הראש ממש עזר לי להבין את החליטה ואיך דחיסה משפיעה על יציבות.
Re: כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)
השעון לא בראש אלא בצד ועוקב אחרי לחץ החליטה. קשה להאמין שאיזה צ׳אנל מיקרוני יפיל ככה את הלחץ. יותר סביר שזה איזה תקלה או באג רגעי במכונה שהיא לא מצליחה להתגבר על עומס של חליטה והקצפה בו זמנית. ( זה קרה לי פעם אחת עד כה)ozeltzex כתב:@odpr
·
אני ידבר על השעון שמורכב על הראש ומראה לך את הלחץ האמיתי.
אתה רואה את הלחץ עולה ואז:
אם הכל טוב, ננעל על 9 באר ויורד לאט לאט ככל שההתנגדות יורדת
אם יש צ'אנלינג, יכול להיות שיתחיל ב 9 באר וי נח מהר ברגע שמים חדרו את העוגיה לגמרי.
אם יש צ' אנלינג רע ממש (רווח בצדדים וכו') הוא לא יעלה אפילו ל 9 באר אלא גג 7-8 ואז אתה יודע שאתה הולך לקבל שוט חמוץ.
השעון על הראש ממש עזר לי להבין את החליטה ואיך דחיסה משפיעה על יציבות....
Re: כיוון התחלתי לקריאה והתמקצעות לאחר שדרוג רציני (ECM SLIM)
@odpr
·
אם השעון בצד אז הבנתי לא נכון. הוא לא צריך לזוז לשום מקום.
·
אם השעון בצד אז הבנתי לא נכון. הוא לא צריך לזוז לשום מקום.
- fungiman (פותח השרשור)
-
- חבר שרק התחיל
- הודעות: 37
- הצטרף: ספטמבר 2005
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
יש על המכונה שני שעוני לחץ - השמאלי מראה את הלחץ בדוד ומשמש בעיקר לבדוק מתי המכונה מוכנה לפעולה. הוא אמור להראות לחץ של 1.1-1.25 בר. בשימוש אינטנסיבי הלחץ הזה יורד ואז כדאי להוריד הילוך בקצב הכנת המשקאות עד שיבנה הלחץ מחדש.
השעון הימני הוא מד לחץ החליטה ומראה את הלחץ בראש. הלחץ מתחיל לטפס ברגע שהמשאבה מתחילה לעבוד ומגיע ללחץ עבודה של 8.5-9 בר ברגע שהעוגיה רוויה מים ומהווה מחסום אחיד. אני חושב שהגיוני שאם העוגיה נפרצת באופן משמעותי (צ׳נלינג) הלחץ הזה יפול (ואז באמת השוט פחות מוצלח).
השעון הימני הוא מד לחץ החליטה ומראה את הלחץ בראש. הלחץ מתחיל לטפס ברגע שהמשאבה מתחילה לעבוד ומגיע ללחץ עבודה של 8.5-9 בר ברגע שהעוגיה רוויה מים ומהווה מחסום אחיד. אני חושב שהגיוני שאם העוגיה נפרצת באופן משמעותי (צ׳נלינג) הלחץ הזה יפול (ואז באמת השוט פחות מוצלח).
אם אכן זה הדגם https://www.ecm.de/en/products/details/ ... ka-v-slim/ אז יש לו משאבה וויברציונית. הן בד"כ מייצרות לחץ נבנה של 12 באר והוא נשלט ע"י ה-OPV. כלומר הלחץ שאתה רואה בשעון הלחץ של המכונה הוא הלחץ שהמשאבה מייצרת "אחרי" ה-OPV. מכיוון שמדובר במשאבה וויברציונית ייקח לה כמה שניות לבנות את הלחץ ולכן העליה ה"לא מידית" בשעון.
אבל אחרי זה הלחץ אמור להתייצב על מה שה-OPV מכוון עליו, אם זה יציב על איזשהו מספר שהוא לא 9 באר, יכול להיות ששווה לך לשנות את מה שה-OPV מכוון עליו (אם הבנתי נכון יש לך בורג בחלק העליון של מגש הכוסות בצד ימין).
אם הלחץ עולה ואז נופל זה לא קשור לדעתי לעוגיה - גם אם היא נפרצת וגם אם לא. אין לזה קשר ללחץ שהמשאבה מפעילה בכלל המשאבה מפעילה לחץ קבוע שניתן לשינוי ע"י ה-OPV.
אם הלחץ עולה ואז נופל זה או OPV שלא מכוון כמו שצריך, או OPV תקול (או מד לחץ תקול).
אבל אחרי זה הלחץ אמור להתייצב על מה שה-OPV מכוון עליו, אם זה יציב על איזשהו מספר שהוא לא 9 באר, יכול להיות ששווה לך לשנות את מה שה-OPV מכוון עליו (אם הבנתי נכון יש לך בורג בחלק העליון של מגש הכוסות בצד ימין).
אם הלחץ עולה ואז נופל זה לא קשור לדעתי לעוגיה - גם אם היא נפרצת וגם אם לא. אין לזה קשר ללחץ שהמשאבה מפעילה בכלל המשאבה מפעילה לחץ קבוע שניתן לשינוי ע"י ה-OPV.
אם הלחץ עולה ואז נופל זה או OPV שלא מכוון כמו שצריך, או OPV תקול (או מד לחץ תקול).
·לא מדויק.thedoctor כתב:אם אכן זה הדגם https://www.ecm.de/en/products/details/ ... ka-v-slim/ אז יש לו משאבה וויברציונית. הן בד"כ מייצרות לחץ נבנה של 12 באר והוא נשלט ע"י ה-OPV. כלומר הלחץ שאתה רואה בשעון הלחץ של המכונה הוא הלחץ שהמשאבה מייצרת "אחרי" ה-OPV. מכיוון שמדובר במשאבה וויברציונית ייקח לה כמה שניות לבנות את הלחץ ולכן העליה ה"לא מידית" בשעון.
אבל אחרי זה הלחץ אמור להתייצב על מה שה-OPV מכוון עליו, אם זה יציב על איזשהו מספר שהוא לא 9 באר, יכול להיות ששווה לך לשנות את מה שה-OPV מכוון עליו (אם הבנתי נכון יש לך בורג בחלק העליון של מגש הכוסות בצד ימין).
אם הלחץ עולה ואז נופל זה לא קשור לדעתי לעוגיה - גם אם היא נפרצת וגם אם לא. אין לזה קשר ללחץ שהמשאבה מפעילה בכלל המשאבה מפעילה לחץ קבוע שניתן לשינוי ע"י ה-OPV.
אם הלחץ עולה ואז נופל זה או OPV שלא מכוון כמו שצריך, או OPV תקול (או מד לחץ תקול)....
אם מפעילים את המכונה ללא ״עוגיה״ הלחץ לא נבנה ל9 אלא להרבה פחות כי אין התנגדות.
בהחלט יכול להיות, במצב היפותטי, שהעוגיה ״תשבר״ ואז נוצר לרגע אחד מצב של ירידה בלחץ, הגיוני, כן. סביר, לא .
לדעתי זה באג.
בכל מקרה יש למכונה אחריות לשנתיים, והיות ולא ראיתי את התופעה הזו חוזרת. אז כל עוד זה עלול לקרות מידי פעם, אני מעדיף לחכות עם זה מאשר לסחוב את זה למעבדה שרוב הסיכויים יעשו יותר נזק מתועלת.
·odpr כתב:·לא מדויק.......
אם מפעילים את המכונה ללא ״עוגיה״ הלחץ לא נבנה ל9 אלא להרבה פחות כי אין התנגדות....
חחח נו, אבל אנחנו לא מדברים על הפעלה של המכונה ללא עוגיה/ידית. ולזה התייחסתי.
לגבי השאר - זה ניסוי מעניין באמת לבדוק , לטחון עוגיה די גס ולטמפר ממש חלש. אישית אני חושב שגם אז (ואפילו אם עושים אנד-דוזינג קיצוני) תהיה מספיק התנגדות כדי לייצר 8-9 באר (למשאבה וויברציונית כמובן). אבל בהחלט ייתכן שזה לא המצב. מישהו עשה פעם?
בהתחשב במה שכתבתי גם לדעתי זה באג או כיול לא טוב של ה-OPV (או שה פשוט דגם של OPV שלוקח לו זמן להיכנס לפעולה ומכוייל קצת נמוך), ניסוי פשוט שאתם יכולים לעשות זה בקפלאש, שם ההתנגדות היא 100% - האם הלחץ יציב בבקפלאש? לא ראיתי שכתבתם.
להלן תשובת ECM, בקיצור זה דבר שעלול לקרות במכונת דוד בודד וזה תקין לחלוטין.
The Mechanika V Slim is a Heat-Exchanger Machine with one big Boiler. Hot Water on the bottom and Steam on top. If you extract an Espresso and froth Milk at the same time it can happen that the pressure drops as the Volume inside the Boiler reduces.
Therefore, there should be no problem with your Machine. This is normal with Heat-Exchanger Models.
The Mechanika V Slim is a Heat-Exchanger Machine with one big Boiler. Hot Water on the bottom and Steam on top. If you extract an Espresso and froth Milk at the same time it can happen that the pressure drops as the Volume inside the Boiler reduces.
Therefore, there should be no problem with your Machine. This is normal with Heat-Exchanger Models.