מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 19, 2011
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 194

 #1  נשלח: א' 05/01/2020 19:56
עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

קניתי את המכונה לפני שבועיים (מכונה ראשונה שלי ). אשמח אם תוכלו לראות מה אני עושה לא טוב. עדיין לא מרוצה מהקפה שיוצא לי. יוצא לי טעם מעט חומצי/בוסרי כזה, ולא טעם חזק של קפה שמשאיר אפטרטייסט טוב. העוגיה כמעט תמיד יוצאת רטובה יחסית, וקרה לי גם שנדבקה לראש.
כמה הערות: מדובר בקפה טרי של גלעד שעברו 12 יום מאז קלייתו והטמפר הוא 57 מ"מ.
טמפר חדש וידית נייקד כבר בדרך, אבל עד אז, מה אני יכול לשפר?
https://drive.google.com/file/d/1-MItnNrSOKg_sR3_m...



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 336
מספר הודעות: 1401

 #2  נשלח: א' 05/01/2020 20:38
Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

yoni1990
·

שים עוד קפה, תטחן גס יותר ודחוס כמו בנאדם גם בקצוות
טמפר 57 נראה לי קטן..
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 19, 2011
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 194

 #3  נשלח: א' 05/01/2020 20:42
Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

ozeltzex
טמפר 57 בוודאי לא מתאים, הזמנתי כבר אחד של 58.3.
נראה לי שאם אשים עוד קפה, הוא ייגע בטח בבורג הנאחס של הסילביה (גם בורג שטוח כבר הוזמן).
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 336
מספר הודעות: 1401

 #4  נשלח: א' 05/01/2020 20:51
Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

yoni1990
·

אם אתה לא נוגע בכמות אז תעבוד על הדחיסה שלך.
שיטה טובה שאני משתמש (בעיקר אם יש לך טמפר קטן) היא לדחוס חלש ואז תנועה מעגלית עם הטמפר. לא משנה כמה חזק תדחוס, השיטה הזאת תביא את הקפה לגובה נמוך יותר דחוס טוב טוב בלי הרבה כל.

https://www.home-barista.com/tips/nutation-how-to-...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
idoleff
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 21, 2006
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 268

 #5  נשלח: א' 05/01/2020 20:53

איזה סלסלה זאת? המקורית של V2?
כמה קפה יש שם אחרי הטחינה? הייתי בלי קשר מוריד איזה גרם-שניים מהמטחנה לפני כדי להעיף קפה ישן
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 19, 2011
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 194

 #6  נשלח: א' 05/01/2020 22:19

ozeltzex תודה רבה, אנסה את זה.

idoleff כן המקורית של v2. שקלתי 14.3 גרם לפני טחינה, אבל כפי שאפשר לראות בסרטון, אני מוציא עם מברשת את השאריות שנאגרות, כך שהאגירה היא די אפסית. לפני השוט שצולם טחנתי כמות לשני שוטים, כך שלא היה שם קפה ישן.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
idoleff
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 21, 2006
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 268

 #7  נשלח: א' 05/01/2020 22:49

מתוך עניין, הייתי מנסה לשקול את הקפה אחרי טחינה, לך תדע מה תגלה...
בכל אופן, כמו שאופיר אמר, נראה לי שאפשר להוסיף עוד קצת קפה (הייתי מתחיל מלנסות 15 גרם קפה טחון)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
amirnew
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 28, 2014
הבעות תודה: 16
מספר הודעות: 104

 #8  נשלח: ב' 06/01/2020 6:37

אתה חולט 30 מל עם כמות של אספרסו כפול? למה? אתה רוצה אספרסו רגיל ולא מצליח לך עם הסלסילה של הבודד?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 19, 2011
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 194

 #9  נשלח: ב' 06/01/2020 11:21

amirnew
להבנתי היחס בין משקל הקפה הטחון לכמות החליטה אמור להיות 1:2. חוץ מזה שאחרי 30 מ"ל בכמות הזאת מתחיל להגיע כבר הבלונד.
האמת שאני די מבולבל בעניין של יחס קפה/חליטה. לא מבין איך אנשים מוציאים 60 מ"ל בלי להגיע לבלונד.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
amirnew
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 28, 2014
הבעות תודה: 16
מספר הודעות: 104

 #10  נשלח: ב' 06/01/2020 12:25

לא יודע, אולי אתה יודע מה שאני לא יודע.
לבלונד עם גוונים תגיע, אבל זה גם מאזן את השוט של הקפה.
45 50 מל תנסה למשוך עם 15/16 אולי גרם.
אני חושב שהסלסילה הרגילה גם מחזיקה 18 גרם.
הvst מחזיקה 18 בקלות.
זה שוט יחסית ארוך אצלי. לפני שהכל היה מדוייק יותר... נראה לי שבקלות יוצא שם יותר מ30 מל "לא בלונד"
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
amirnew
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 28, 2014
הבעות תודה: 16
מספר הודעות: 104

 #11  נשלח: ב' 06/01/2020 12:53

תמונה של השוט בסוף


| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 210
מספר הודעות: 2356

 #12  נשלח: ב' 06/01/2020 13:51
Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

ozeltzex כתב:

אם אתה לא נוגע בכמות אז תעבוד על הדחיסה שלך.
שיטה טובה שאני משתמש (בעיקר אם יש לך טמפר קטן) היא לדחוס חלש ואז תנועה מעגלית עם הטמפר. לא משנה כמה חזק תדחוס, השיטה הזאת תביא את הקפה לגובה נמוך יותר דחוס טוב טוב בלי הרבה כל.

https://www.home-barista.com/tips/nutation-how-to-...


דחיסה בשיטה הזו (nutation) שימושית עם מטחנות שלא טוחנות מספיק דק, אבל אם יש לך ציוד טוב (מטחנה איכותית וטמפר בגודל הנכון) אני לא רואה סיבה להשתמש בה. אתה רואה בשיטה הזו תועלת במקרה שלך?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 336
מספר הודעות: 1401

 #13  נשלח: ב' 06/01/2020 14:17
Re: עזרה בניתוח חליטה מסילביה v2 pid

boren
·

אני עם ניש וטמפר 58.4 ומשתמש בזה כי זה עוזר לי לחזרתיות ואיזון.
חלילה לא אומר שדחיסה רגילה לא מספקת, אבל הדחיסה הזאת מאפשרת לי לדחוס נמוך יותר, כך ש 16 גרם בסלסילה של VST18 ישאירו מספיק מקום מהסקרין בשביל חליטה מאוזנת יותר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 210
מספר הודעות: 2356

 #14  נשלח: ב' 06/01/2020 14:40

ozeltzex - אני בהחלט מסכים שאפשר לדחוס יותר קפה בשיטה הזו. אבל לגבי חזרתיות, בעיני השיטה הזו דווקא יותר מאתגרת כי היא מוסיפה עוד משתנים לדחיסה, בהשוואה למשל לשימוש בדוחסן עם קפיץ (או מנוף) שמוריד ממנה משתנים.

אגב, אתה משתמש ב-16 גרם בשביל כפול או בודד? כמה מל' בכוס אתה מקבל?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 336
מספר הודעות: 1401

 #15  נשלח: ב' 06/01/2020 15:50

boren
·

דוחסן עם קפיץ זה קצת גימיקי לדעתי. כל המטרה היא להוציא אוויר ולשטח את הקפה. אני מסכים שדחיסה קלה מדי או חזקה מדי עלולה לפגוע (צ'אנלינג פנימי מסדקים או כיסי אוויר) ושזה פתרון שמייצב משתנה אחד.
בשימוש בטכניקה שהזכרתי עם טמפר גבולי (שלא משאיר כמעט מקום לזוז), ממש אין משחק לטעויות. עצם העובדה שהקפה נדחס יותר נמוך אומר שבאמת אין כסי אוויר ועצם התנועה המעגלית ממש עוזרת לפיזור הקפה (ובניגוד לדוחסני הכנפיים לא רק בחלק העליון). בקיצור, עבורי זה עובד גם דחיסה רגילה עם טמפר רגיל או הטמפרים השטוחים זה סבבה אבל הם מבחינת חזרתיות פחות (לדעתי) .

לגבי כמות, אני משתמש ב 16 גרם עבור VST18. זה השוט שאני בדרך כלל מוציא לכוס אספרסו מלאה עד הסוף.
עבור סינגל אני משתמש בסלסילה המקורית ו 9 גרם (נדיר יותר אצלי).
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht