מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



בעיות בשאריות הקפה הטחון


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
אוריה (אוריה גלזמן)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2008
הבעות תודה: 24
מספר הודעות: 2139

 #1  נשלח: ו' 10/01/2020 8:53
בעיות בשאריות הקפה הטחון

היי
יש לי שתי בעיות שמציקות
ראשית, לפעמים כאשר המכונה מסיימת את הורדת המים לכוס הקפה ואני מוציא את הידית שאריות הקפה הטחון נשארות דבוקות לפתח של יציאת המים
שנית, לפעמים כאשר אני מוציא את הידית לאחר מזיגה, הקפה הטחון רטוב ולא ניתן לרוקן את הפילטר במכה כי האבקה מתפרקת...

מי יכול לתת עצה ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 19, 2011
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 194

 #2  נשלח: ו' 10/01/2020 18:12

באיזה גודל של סלסלה אתה משתמש וכמה גרם קפה אתה טוחן אליה? לי המליצו לאחרונה להוסיף עוד קפה לסלסלה והעוגיות יוצאות פחות רטובות ויותר אחידות. כמו כן, האם אתה דוחס את הקפה מספיק חזק?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריה (אוריה גלזמן)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2008
הבעות תודה: 24
מספר הודעות: 2139

 #3  נשלח: ו' 10/01/2020 23:11

ככל שאני קורא יותר אני מבין שיש ים משתנים במשוואה...
אפשר לשחק עם 24 רמות שונות של טחינה
אפשר לשחק עם כמות הטחינה
אפשר לשחק עם כמות המים
וזה עוד לפני שאמרנו מילה על סוג הפולים

אני עובד עם פילטר מנה אחת ובדרך כולל טוחן כ 8 שניות שזה בערך 8 גרם.
ואז מזרים מים במשך 23 שניות...

אני מבין שהעוגיה יוצאת רטובה ולכן נדבקת למכונה או מתפרקת

מה דעתך ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 221
מספר הודעות: 1941

 #4  נשלח: שבת 11/01/2020 7:21
Re: בעיות בשאריות הקפה הטחון

אוריה
·
נשמע לי שכדאי שתתחיל מכאן לפני שאתה מתחיל לשנות טחינה וכמות קפה.בהצלחה

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 244
מספר הודעות: 906

 #5  נשלח: שבת 11/01/2020 11:02

שימוש בסלסלה למנה בודדת זו אופרה אחרת לגמרי וממש לא זהה לשימוש בסלסלה כפולה
חפש שרשורים על סלסילה בודדת, סינגל דוז וכד'.
לא ברור ממה שרשמת איזו מכונה יש לך ובאיזו סלסלה מדובר...
השלם פרטים כדי שניתן יהיה להכווין אותך טוב יותר

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריה (אוריה גלזמן)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2008
הבעות תודה: 24
מספר הודעות: 2139

 #6  נשלח: שבת 11/01/2020 11:08

coffeeavi כתב:
שימוש בסלסלה למנה בודדת זו אופרה אחרת לגמרי וממש לא זהה לשימוש בסלסלה כפולה
חפש שרשורים על סלסילה בודדת, סינגל דוז וכד'.
לא ברור ממה שרשמת איזו מכונה יש לך ובאיזו סלסלה מדובר...
השלם פרטים כדי שניתן יהיה להכווין אותך טוב יותר


·מכונה - sega breville barista touch
אני עם סלסלה בודדת של מנה אחת לקפה שנטחן במקום.
טוחן כ 8 גרם קפה ואז כמובן נעזר בידית כדי ללחוץ וליישר.
אני מוזג מים דרך הפילטר בערך 22 שניות ומקבל כ 50 CC אספרסו

האם זה מספיק מידע ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 247
מספר הודעות: 1090

 #7  נשלח: שבת 11/01/2020 19:17

עוגיה בוצית זה או קפה ישן או חליטת מעט קפה טחון דק מדי
בכל מקרה תעבוד עם הדאבל, מ8 גרם קפה אתה אמור לקבל 16 גרם נוזל, אז אתה לא בכיוון לדעתי
בהצלחההההההההההההההההההההההה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריה (אוריה גלזמן)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2008
הבעות תודה: 24
מספר הודעות: 2139

 #8  נשלח: שבת 11/01/2020 20:21

NEGRO כתב:
עוגיה בוצית זה או קפה ישן או חליטת מעט קפה טחון דק מדי
בכל מקרה תעבוד עם הדאבל, מ8 גרם קפה אתה אמור לקבל 16 גרם נוזל, אז אתה לא בכיוון לדעתי
בהצלחההההההההההההההההההההההה


·ראשית תודה רבה לך ! אני נהנה מהקפה שלך אבל שמע זה ממש מבלבל.
אתה הראשון שאומר לעבוד עם סלסלת דאבל. הרי עבור 8 גרם קפה מספיק סלסלת יחיד לא?
ואיך בדיוק מ 8 גרם מקבלים 16 גרם נוזל ?
כמות הנוזל תלויה במשך הזרימה של המים.
אפשר להגדיר גם 30 שניות מזיגת מים ולקבל לפחות 60 גרם אספרסו
בנוסף, למיטב הבנתי טחינה דקה יותר מעבירה נוזל מהר יותר...

מה דעתך ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 247
מספר הודעות: 1090

 #9  נשלח: שבת 11/01/2020 20:27

העליתי על הנושא סרטון לא מזמן, אסור לי להעלות לפה אבל לא יהיה קשה למצוא אותו.
אני לא הראשון שאומר לעבוד עם דאבל תאמין לי.
ובכל מקרה
יותר מדי שאלות מעיד על כך שאתה ממש בהתחלה, אני ממליץ לך לקרוא ולראות דברים שלי שקשורים ליחס חליטת קפה וכו
בברכה גלעד
נ.ב
שמח שאתה נהנה
(1) הבעות תודה: אהה-רון
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
yoni1990
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Dec 19, 2011
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 194

 #10  נשלח: א' 12/01/2020 1:31

אוריה כתב:

ציטוט:
...


·ראשית תודה רבה לך ! אני נהנה מהקפה שלך אבל שמע זה ממש מבלבל.
אתה הראשון שאומר לעבוד עם סלסלת דאבל. הרי עבור 8 גרם קפה מספיק סלסלת יחיד לא?
ואיך בדיוק מ 8 גרם מקבלים 16 גרם נוזל ?
כמות הנוזל תלויה במשך הזרימה של המים.
אפשר להגדיר גם 30 שניות מזיגת מים ולקבל לפחות 60 גרם אספרסו
בנוסף, למיטב הבנתי טחינה דקה יותר מעבירה נוזל מהר יותר...

מה דעתך ?


רוב הפורום ימליץ לך לעבוד עם סלסלה כפולה. קשה להוציא קפה נורמלי מסלסלת היחיד.
הכוונה של 16 גרם נוזל מ8 גרם קפה היא שזה בד"כ יהיה יחס החליטה המומלץ. ככל שתזרים עוד מים מעבר לסדר הגודל הזה דרך הקפה, תתחיל לקבל טעמים לא טובים בכוס. עוד דרך להגיע לכמות הנוזל האידאלית היא להסתכל על צבע החליטה. ברגע שהצבע משתנה מחום לכיוון צהבהב ("בלונד") זה כבר חליטת יתר.
לגבי טחינה דקה, המצב הפוך ממה שאמרת. ככל שטוחנים דק יותר, כך יהיה קשה יותר למים לעבור דרך הקפה ולכן זה ייקח גם יותר זמן.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 210
מספר הודעות: 2356

 #11  נשלח: א' 12/01/2020 1:45

אוריה - אין שום בעיה לקבל תוצאות טובות עם סינגל, ועבורי לפחות זו האופציה המועדפת. אני משתמשת בדאבל רק כשאני צריך להכין קפה לכמות גדולה של אורחים. נסה את הדברים הבאים:

1. תקפיד להשתמש בסלסלה הבודדת עם הקיר הבודד (זו שמיועד למי שיש לו מטחנה ולא זו עם המגביר-קרמה שמיועדת למי שקונה קפה טחון).
2. תוסיף קפה בסלסלה עד למקסימום האפשרי, אבל שים לב שכשאתה סוגר את הידית הקפה לא נוגע ברשת. לדעתי יש לך מקום לעוד גרם או גרם וחצי.
3. כשאתה דוחס שים לב שהקפה מיושר בצורה שווה (שהדוחסן לא נוטה בזווית, אפילו לא מעט). נסה לדחוס באופן עקבי כמה שיותר כדי לא להוסיף משתנה בין שוט לשוט. דחיסה עם לחץ של כ-15 קילו היא נקודת התחלה טובה.
4. שנה את עובי הטחינה עד שאתה מקבל 25 מ"ל בשוטים של 25 שניות. אם אתה מקבל יותר מדי קפה בזמן הזה, טחן דק יותר. אם פחות מדי, טחן גס יותר.

תהנה!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריה (אוריה גלזמן)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2008
הבעות תודה: 24
מספר הודעות: 2139

 #12  נשלח: א' 12/01/2020 21:56

חברים תודה לכולם
אין ספק שכמספר האנשים - מספר הדרכים לשתות קפה
אין איזו אקסיומה מקובלת וברורה על כולם.

אני אתקדם לאט לאט ואלמד.

תודה !
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht