התחדשתי בקולה חדש BK-600, יש לי כמה שאלות...

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

התחדשתי בקולה חדש BK-600, יש לי כמה שאלות...

נושא שלא נקרא #1 

היי
אז קודם כל אני מצרף תמונה של הקולה למטה, התמונה הראשונה (סורי לא מצאתי דרך לשים מתחת לכל טקסט רלוונטי)
אני לא יבזבז יותר מדי זמן על הקדמות אבל פנוי לכל שאלה שתרצו

עם זאת יש לי כמה שאלות למנוסים בקליות תוף אמיתי כאן, אקדים ואומר שאני קולה ומאמין בתורה של סקוט מראו, ולכן מנסה להגיע ל ROR שתמיד במגמת ירידה מתונה

הבעיה שלי זה לישם בשליטה על הקולה האחרון במשפט, "ירידה מתונה", כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת מה ARTISAN שמודגש בה בצהוב החלק שאני רוצה לתקןאני לתקן.

אני רוצה ליצור ROR שיותר דומה ל ROR שבתמונת המסך השלישית, כלומר שלאחר העליה המהירה של הROR בהתחלה (מה שיקרה בכל קלייה), תהיה ירידה מתונה יותר של ה ROR ללא שבירה בזוית חדה כמו בתמונת מסך השניה.

השאלה היא איך ליישם את זה בתפעול של הקולה?
אני יציין ויגיד שמדובר בקולה 600 גרם מן הסתם עם 3 מבערים עם HOT AIR ADJ ו DUMPER וכמובן שליטה על הגז ומהירות התוף שפחות רלוונטית כאן

כמו כן אשמח לדעת אם מישהו מוכן או מכיר מישהו שמומחה בקלייה שמאמין בעקרונות של סקוט מאורו ומנוסה בקולה עם שליטה שדומה לקולה שלי ומוכן לעשות לי הדרכה , בתשלום כמובן.

אשמח לתשובות ...תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

einin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: אוקטובר 2018
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

התכוונת לסקוט ראו כן? להימנע מה Flick and crash? שהן לפי דעתו הסיבות לקפה אפוי?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

האם המכשיר באמת חם כאשר אתה טוען את הקפה? איך נראה הגרף כאשר אתה קולה פעם נוספת מיד?

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@einin
·
כן
הנקודת שיש קריסה של ה ROR מסומנת בתמונת מסך...

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@Nemesis
·

כן אני מחמם את המכשיר 20 דקות מהרגע שמגיע לטמפר שלו

einin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: אוקטובר 2018
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

ymg כתב:@Nemesis
·

כן אני מחמם את המכשיר 20 דקות מהרגע שמגיע לטמפר שלו
...
זה לא הפליק או הקראש. זאת הקריסה הרגילה מהכנסת הפולים. באותה התמונה בדקה ה12 אתה רואה את העלייה ב ROR ואז את הנפילה שאחריה- זה הפליק והקראש, ככל שהסטייה שלהם גדולה יותר אחד מהשני כך ההשפעה על הקפה גדולה יותר. כלומר, יכול להיות אפילו קפה בקלייה בהירה עם טעם שרוף ושטוח.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

ymg כתב:@Nemesis
·

כן אני מחמם את המכשיר 20 דקות מהרגע שמגיע לטמפר שלו
...
·

יכול להיות שלא מספיק. מה קורה בקליה הרצופה השניה?
ניסית לרדת ל 500 גרם?
אתה קולה במקום פתוח עם רוח קרה?

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

תתחדש, אתה יכול לספר מאיפה קנית וכמה עלה? גם אני משתעשע ברעיון לקנות קולה תוף דומה.

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@Nemesis

אני קולה בטמפר החדר ודי חם אצלי בבית זאת לא הנקודה...
ניסיתי גם עם 500.

הביאו לי הסבר מלומד בהום בריסטה להמניך גז ב CHARGE למשך כדקה כי יש קשר ישר בין הקריסה של ה ROR ובין ההפרש של ב ET ו בBT , ככול שיהיה נמוך יותר קריסת הROR תהיה מתונה יותר, ניסיתי ואכן זה עבד.

לגבי נתונים על הקולה, קניתי מסין מ : "Zhengzhou Blueking Mechanical Equipment Co., Ltd"

השירות שלהם מדהים, ממליץ בחום

העלות הסופית של הקולה כולל הכל (אפילו הובלה) היא קצת יותר מ 12 אלף ככל הזכור לי.

·

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

טוב, אז כנראה שהקולה שלך מתנהג שונה מאוד משלי (Quest), אז לא יכול לייעץ.

89peleg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: פברואר 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@ymg
·מה שאתה מדבר עליו הוא soak, שלפעמים הוא עוזר ולפעמים לא, כיף להתנסות עם זה.
הבעיה שלך היא גודל הבאץ'. קולה של 600 ג', מומלץ להכניס אליו 300-400 ג' גג. תנסה לקלות בכמות קטנה יותר ולבדוק אם אתה עדיין נתקל בקראש.

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

@89peleg
·

זה דווקא עובד כל הזמן השיטה רק לא ברמה שאני רוצה עדיין.
הקולה הזה מסוגל להכיל עד 800 גרם בפועל, זה לא כמו רוב הקולים שצריך לקחת כ80 אחוז מהכמות שמפרסמים

89peleg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: פברואר 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@ymg
·על בסיס מה קבעת שsoak עובד תמיד? זה תלוי בסוג הקפה שאתה קולה ובתוצאה שאתה רוצה. יש קפה שsoak לא מתאים לו בכלל (קפה שצריך קלייה יותר אגרסיבית למשל).
ובתור מאמין "גדול" של סקוט ראו לא יצא לך לקרוא את הספר שלו וללמוד שהוא ממליץ על קלייה רק של 50-60% מהיכולת המוצהרת אצל היצרן?
שמע, סך הכל ניסיתי לתרום מהידע והניסיון שלי, אז במקום להתנגח ולצאת בהצהרות חסרות ביסוס, היית יכול לקחת רגע ולחשוב ולבדוק אם אולי הטיפים שנותנים לך פה בפורום יעזרו לך או לא. בכל זאת באת לבקש עזרה ולא פשוט להילחם בדעות שלא 100% תואמות לשלך.

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@89peleg
·

1. אמרתי ש soak תמיד עוזר לי ביצירת ה ROR שאני שואף אליו, דיברתי על עצמי ועל העובדות שאני חוויתי
2. אולי זה מה שכתוב בספר אבל זה לא אומר שאתה הולך על עיוור בכל דבר שאתה קורא, תעשה גוגל ותבין שיש המלצות של 700-800 גרם בקולה הזה. יש לו 3 מבערים והוא זורק חום עצום.
אם תעשה שיעורי בית במקום לתפרץ תראי שה BK-600 הוא בעצם BC-2 כאשר 2 זה עבור 2lb שזה 907 גרם בכלל

אני לא קובע עובדות ולא זורק דברים לאוויר, רק דברים על סמך הניסיון שלי עד כה, ואני פה כדי ללמוד מה עלי לשפר הלאה, אבל אם אתה בא ואומר דברים לא מבוססים ועוד בא אלי בטענות..תהנה לך

89peleg
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 13
הצטרף: פברואר 2020
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@ymg
·1. סבבה, אם עובד לך אז מצוין! בכל מקרה תמיד כדאי לבדוק עם ובלי.

2. הסיבה שקולים פחות ממה שמוצהר על ידי היצרן זה לא בגלל הספק חום אלא בגלל גודל תוף. כאשר אתה מעמיס יותר מדי קפה בקולה תוף, הזרימת אוויר משתבשת והפולים לא נקלים באופן אחיד.

3. לא בדקתי שום מידע על הקולה, אמרת שהוא קולה של 600 גר' אז מיד הנחתי שאתה מעמיס עליו יותר מדי. עדיין הייתי מייעץ לך לנסות 300 ג'.

4. אם יש דברים שאמרתי שאתה חושב שאין להם ביסוס, אשמח שתצביע עליהם. ככה אני אוכל ללמוד שיש לי מידע לא נכון.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”