Mastersound Compact 845

סלילים בעבודת יד, שבוע עבודה לכל מגבר, שנאי אשר הורס את עצמו במידה ופותחים לגלות את הסוד המסחרי ואפשרויות בחירה ...


הקדמה

אז הינה עברו כמה חודשים מאז התערוכה הגדולה באירופה Munich Hi End Show 2011 ואני מוכן לכתוב על המפגש הראשון שלי עם חברת Mastersound שהתחיל בחדר ההדגמה שלהם בתערוכה, בו הוצגו המוצרים אבל לא השמיעו אותם כחלק מעקרון של לא מעט יצרנים שעומדים על כך שהמוצרים יוצגו בתערוכות כאלו ולא ישמעו.

אני יכול לומר שזו אסטרטגיה נכונה מאחר ושמעתי לא מעט מערכות שהוצגו שם והסאונד לא היה ממש טוב ואף פגע. אז כמו שכבר יכולתם לנחש, המגברים של Mastersound עשו עליה לארץ הקודש וכאן מתחיל המפגש השני שלי עם החברה.  

מעט על Mastersound

חברת Mastersound הוקמה בשנת 1994 אי שם באיטליה על ידי צ'זארה שלו סנויאו, אביהם של האחים לורנצו ולוצ'יאנו שהם הבעלים של Mastersound כיום. החברה מונה 5 אנשי צוות בסך הכול, כאשר תהליך בנייה של כל מגבר צורך עד שבוע ימים.  

את הסלילים של השנאים, היצרן מכין בעבודת יד על ידי ליפוף מיוחד במינו שדורש מיומנות כזו שרק אדם אחד עוסק במלאכה וזאת גם על מנת ליצור אחידות בין כל הסלילים המיוצרים.  

החברה טוענת כי לכל שנאי ישנו ליפוף של צמת שערות מבודדות דקות במיוחד ולא כמו בניגוד לשנאים סטנדרטיים אחרים, שמלופפים בחוט מונו בודד. תהליך זה נעשה בשלבים כך שבעזרת טכניקה זו, משתנה המגנטיות שלו וזה משפיע בצורה ניכרת על התוצאה הסופית של הסאונד. בגלל שהתהליך כל כך סודי, בתוך המארזים של השנאים מוכנס חצץ מעורב בשרף שאמור לגרום לנזק מוחלט לסלילים אם מישהו חלילה ינסה לפרק את אריזה בכוונה להעתיק את הסוד המיוחד הזה. בנוסף, המסה והצפיפות של השנאים כל כך גבוהה, שהדבר מוסיף רבות למשקל המגברים של Mastersound. 


כאן ניתן לראות את התוצאה הסופית לפני מילוי השרף וסגירתו ההרמטית של השנאי

הפילוסופיה של החברה פי שהם מציגים אותה בצורה פשוטה ונכונה:

  • "אנחנו רוצים לייצר מגברים אשר יגרמו לעורר את רגשות המאזינים, כל פיסת מוזיקה צריכה לעורר בדיוק את רגשות האמן המלחין אותה."
  • "המאזינים צריכים להרגיש שקועים במוסיקה, שקועים בביצוע של היצירה ולחוות את הפרטים של הקולות ושל הכלים המנגנים בצורה הכי טבעית."  

סקירת המגבר – Mastersound Compact 845

איכות הבניה של המגבר מאוד גבוהה, רואים שהושקעה כאן המון סבלנות ומחשבה בעיצוב שלו, מה שמתבטא החל בתחתית הספייק ועד לכיסויי השנאים. ישנה בעיה אחת שאני לא כל כך אהבתי והיא נושא הניקיון של המכשיר, צלעות הקירור ממש צפופות מה שדורש בעת הניקוי של המכשיר לפרק אותם בזהירות ולנקות את המעברים בצורה זהירה על מנת שלא לפגוע במנורות.  

דבר נוסף שמאוד מוסיף למכשיר הוא דיפוני העץ הצבוע בשחור פיאנו (מגיעים בתוספת תשלום), דבר שנותן יוקרתיות נוספת. למעוניינים, ניתן לקבל את המכשיר עם דיפוני עץ טבעי ללא תוספת תשלום נוסף. כמו כן, מגיע שלט RF מעץ שהוא למעשה שולט רק על הווליום וגם הוא מגיע באותו הגוון של בו הדיפון בו הוזמן המגבר.  

ברמת הפיצ'רים של המכשיר ניתן לראות כי גם כאן השקיעו ברמת איכות הטרמינלים וגם כאן כמו במרבית מגברי המנורות, ישנה אופציית חיבור של הרמקולים בעכבות של 4 ו- 8 אום. כפתורי הסיבוב נוחים ונעימים מאוד לשימוש. כפתור ה- on/off קצת פחות מאחר והוא ממוקם במקום לא הכי נוח מתחת לפנל הקדמי של המגבר, אך גם ככה לא נשתמש בו יותר מידי בכל מקרה.

הקווים של המגבר מאוד נקיים וברורים. כפתור לעוצמת שמע מצד ימין ובורר כניסות מצד שמאל. המגבר מגיע בהספק של 35W לכל ערוץ וישנו משהוא נוסף במגבר הזה שמאוד אהבתי, הוא יכול להפוך את עצמו ל- Power בלחיצת כפתור וכל שנותר הוא לחבר אותו לפרה איכותי. אני חייב לציין שהמגבר שנבחן עבר שדרוג של המנורות כאן בארץ על ידי היבואן וניתן להזמין את השדרוג של שתי מנורות 845 דרך המפעל בתוספת תשלום.  

התצורה

המגבר חובר לרמקולים של  AURUM CANTUS – VOLLA וישירות ל DAC של ORB ומשם למזרים אודיו SONOS שעושה עבודה מצוינת בתחום זה ומחובר לרשת ישירות ל NAS.

כבלי רמקולים: HD Labs Silver Sonic T14 B-W.
אינטרקונקט: RCA Interconnects Air Matrix.
חשמל: SUPRA 2.5 Classic. 

האזנה

לאחר שבדקתי את החיבורים טוב טוב הגיע הרגע המרגש, הדלקת המגבר ולא חיכיתי יותר מידי, הרמתי מעט ווליום והמגבר התעורר לחיים ואפילו לא חיכה יותר מידי להתחמם… 

19 ADEL
נתחיל את הנסיקה במעלה הסולם הקצבי עם אלבום הבכורה של ADEL 19 שמבחינתי אינו אלבום רגיל. כשהאזנתי לאלבום לראשונה, די הופתעתי, הכרתי כמובן את Chasing Pavements אותו קשה היה לפספס, רוח האלבום הרבה יותר אינטימית ומלאת נשמה. מרבית האלבום מוקלט טוב יחסית לאלבומים מסוג זה. ADEL בקול גדול וצלול שנשמע נהדר דרך ה- Mastersound.הבאס גדול ושאר אפקטים מאוד טובים ומשרים נחת. אפשר לומר כי לא כל האלבום מוקלט בצורה טובה מאחר ומספר טרקים מוקלטים בצורה מזעזעת. אחד מהם הוא דווקא אותו Chasing Pavements שנשמע כאילו מנוגן מטרנזיסטור או Melt My Heart To Stone בו נשמע שמיקרופון מגיע לרוויה ADEL טיפה לוחצת. ולמרות שזה אולי נראה כך, ה-  Mastersound לא התקשה דווקא בטרקים היותר קצביים, הבעיה הייתה בהקלטה בלבד. כאשר זו הייתה סבירה התוצאה מספקת ביותר. כן, באותם טרקים ניתן לקבל יותר, אך זה יהיה בוודאות על חשבון הרגש בטרקים האינטימיים יותר.

בסך הכול, באלבום הקצבי הזה ה Mastersound עשה עבודה טובה מאוד, נהניתי ואפילו יותר מכך להאזין דרכו לאלבום.

 

Mercedes Sosa – Cantora
אני חושב שכאן כבר מדובר באלבום מאוד מרגש עם המון דואטים מרגשים ומקסימים של ענקית הזמר הספרדי Mercedes Sosa. אלבום זה מדגיש ומביא ליידי ביטוי את יתרונותיו של ה Mastersound בצורה הטובה ביותר וזה לדעתי מה שהקונה הפוטנציאלי מחפש לשמוע ממגבר כזה. העושר, השפע, הגודל והצורה בה קולה של סוסה ושל שותפיה בחדר מהפנטת. זה לא סוד ולא חדש שמיד עשיר עושה טוב לקול האנושי המוקלט וזה מה שמושך אנשים לסוג זה של הגברה.  

הכלים המלווים באלבום אינם מאתגרים בצורה מיוחדת, אך נוכל למצוא בהם לא מעט ריגושים. לדוגמה בכלי המיתר (כינור, ויולה, צ'לו) החלקים, בחליל המלטף שאינו צורם לרגע גם כשעולה בטווח הטונאלי או הגיטרות העשירות והכל נשמע מאוד אוטנטי שיודע להעביר צמרמורת בזמן האזנה.

העובדה שיש כאן 19 דואטים שונים עם מגוון רחב של זמרים עם לא מעט סגנונות וגווני סאונד שונים גבוהים, נמוכים ומחוספסים ובנוסף קול של זמרות, מאפשר לבדוק יותר מקרוב את אופי הסאונד ולחקור יותר לעומק את הנושא. האלבום הזה מציג לי זמרים שעומדים ושרים מולי בקולות מדויקים ואנושיים, דרך ה Mastersound קולותיהם יותר גדולים ומרחפים.

 

Dire Straits – The Best Of Dire Straits &Mark Knopfer
החלטתי להעביר הילוך לפני שאתחיל לסכם את החוויה שעברתי כאן בשעות האחרונות ושיניתי את קצב המוסיקה. החלטתי ללכת על משהוא מעט יותר קצבי עם האלבום הזה של Dire Strait שעומד בלב הקונצנזוס של האודיופיל המצוי ובעיקר לאילו הוותיקים שבניינו. אני חושב שאין אחד שלא מכיר את האלבום הזה, הוא ליווה אותי עוד בתחילת דרכי והאזנתי לו אין ספור פעמים ועוד המשיך להאזין לו גם לאחר שאסיים את הכתבה זו. כשהדיסק החל לנגן התחושה הייתה עצומה מלאה בריגוש בשיר  Love Over Gold. כאן כבר התחלתי להבין שמדובר במגבר אחר לגמרי, ה-  Mastersound הצליח להביא את הזמר אל מחוץ לרמקול בצורה מאוד אמתית והצליח לרגש אותי בצורה מיוחדת. הכול נשמע מאוד נכון הבאס היה מאוד מדויק ולא מרוח הגיטרות ניגנו בטבעיות ובצורה מאוד דינאמית לא יכולתי לבקש יותר.ה- Mastersound הצליח להוכיח לי כי כל מה שחשבתי על מגברי מנורות שייך לנחלת העבר והיום אני לוקח הכול בחזרה ומקווה להיות בעלים של אחד כזה.

ה-  Mastersound הוא כן לטעמי והוא יודע לתת את התמורה בצורה מאוד טובה הוא יודע לשחזר את המוסיקה בצורה איכותית וטובה למדיי, הוא מאוד דינאמי ויודע לתת הופעה רצינית. 

 

סיכום

ה- Compact 845 מייצג עבורי את מגבר המנורות הקלאסי. ברמה המוסיקאלית הוא יודע לתת את כל החבילה: סאונד מפורט, חם, רומנטי, פרזנטציה איכותית וטובה (לא גדולה מידי), תלת ממדי ומעניין.

זה מגבר שונה עם מטרות שונות ובעל יכולות מפתיעות, נותן תוצאה מאוזנת ושקטה עם טווח טונאלי רחב מאוד, האיכויות שלו לא באות על חשבון דברים אחרים, יודע להעביר כל תחום מוסיקה בצורה הטובה ביותר. ישנו חיסרון אחד שמצאתי והוא דיי מאכזב לטעמי. השלט יודע לברור רק את הווליום ולא ניתן לברור כניסות, בנוסף הוא דורש מרחב ומקום שלא לכל אחד יש בבית.

משקלו הרב אשר עומד על  35 ק"ג, דורשים מתקן שולחני מאסיבי ויציב, אני השתמשתי במזנון של הסלון שלי וגיליתי לאחר שקיפלתי את המגבר, מספר חריצים שהשאירו הספייקים במשטח העליון של המזנון. למי שפוזל לתחום השפופרתי ומחפש פרטנר טוב ואיכותי ללא חשבון על רזולוציה, אני חושב שיש כאן מוצר טוב ולמרות הכול לא מצאתי יותר מדי חסרונות במוצר הזה.

שדרוגים למגבר בשירות היבואן:

  • זוג מנורות 6SN7 של RCA בעלות $150
  • זוג מנורות 12AU7T מסדרת Treasure בעלות של $100
  • זוג מנורות 845T מסדרת Treasure בעלות של $400

מחיר: 28,000 ₪.

חברת Mastersound מיוצגת בארץ על ידי Audiofreak.

לדיון בנושא: Mastersound Compact 845


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
21.02.2012
  
מאת: לירן שינדר

1