3D ללא משקפיים: טושיבה מציגה גרסא סופית של 55ZL2

באירוע השנתי שלה באירופה, חושפת טושיבה את החזון שלה לשנה הקרובה, לאחר איחוד חטיבות המסכים והמחשוב שעד כה פעלו בנפרד.עפר ...


 גילוי נאות: הכותב אורח של חברת טושיבה בגרמניה

הקדמה

בכל שנה, טושיבה מזמינה מספר כתבים למקומות שונים באירופה (בשנה שעברה האירוע היה ברומא וחשף את מסכי ה-CELL ותלת מימד ללא משקפיים). השנה האירוע התקיים במרכז הקונגרסים של בון בגרמניה. 


צילום מהשטח


מרכז הקונגרס בבון, היה בעבר הפלמנט הגרמני

הצד העסקי


מנכ"ל טושיבה אירופה והמזרח התיכון

עד 2011, חטיבות המחשבים והמסכים היו מופרדות – מבזבזות משאבים. העולם החדש דורש שילוב של טכונולוגיות ויעילות גדולה יותר בייצור מוצרים חדשים וקטגוריות חדשות. האיחוד בין החטיבות צפוי לייעל את התהליכים בתוך טושיבה. טושיבה שינתה גם את המבנה של האיזורים הבינלאומיים. לטענת אלן תומסון, מזרח אירופה והמזה"ת מהווים את מנוע הצמיחה המשמעותי ביותר לשנים הקרובות עבור טושיבה.  השילוב בין הקטגוריות מפרה את שתי החטיבות ולטענת טושיבה מביא את המיטב ויוצא את המוצרים הטובים ביותר והתחרותיים ביותר שטושיבה אי פעם יצרה. טושיבה אירופה רואה בתחרויות היורוליג ביוני גם כמנוע צמיחה חשוב לחברה ב-2012 ותולים במשחקים הרבה תקוות. טושיבה הוקמה ב- 1875 והחלה בייצור נורות ליבון. כיום החברה ממשיכה בחדשנות.

טושיבה מוכרת באירופה כמותג חזק, לטענת החברה – בין היתר בגלל היכולת שלהם לפתח כל כך הרבה קטגוריות. בתחום המחשבים הם הגדילו את הקף המכירות ב-50%, בתחום הטלויזיה הם הכפילו את המכירות (גם מרבעון לרבעון וגם משנה לשנה), כאשר באירופה הם כיום 7% מהשוק.

עתידנות

במהלך האירוע החברה ערכה סקרים בקרב העיתונאים והמפיצים של טושיבה במהלך האירוע. לדעת האנשים באולם, 42% רצו לראות שליטה במסכים דרך קול (VOICE). לטענת המומחים של טושיבה, מקלדות, קול, תנועות וזיהוי פנים ותנועות ידיים כולם יהיו חלק מהממשקים העתידיים של מסכים ואלקטרוניקה צרכנית. בטווח הקצר, טכנולוגיות כמו OLED יאפשרו לחברות ליצור "טפט" שיכסה את הקירות ויהיה אמצעי תצוגה. הולוגרמות בטווח הארוך יכולות להיות יפים יותר.

הטאבלט

השנה, טושיבה תוציא רשמית את הטאבלט אנדרויד הראשון שלה – שיהיה גם הטאבלט הדק ביותר בעולם (נכון לרגע זה). 

הטאבלט יריץ ICS (אנדרויד 4), כולל מצלמה קדמית ואחורית איכותיות וכולל טכנולוגיות לשתף תוכן בין כל המוצרים הדיגיטליים בבית: מחשבים, מסכים וטאבלטים.

השיתוף פעולה עם גוגל על אנדרויד ניכר – אפשר לראות שהלוגו של גוגל נמצא על הטאבלט: מודל 8200.

הטאבלט נוח לאחיזה, כולל מחברי USB, חיבור מיני HDMI, ואפילו חיבור מיקרו SD. הוא לא ריספונסיבי כמו האייפד 2, והוא מתחמם, אך הוא נוח לאחיזה. כמובן שיש מצלמות קדמיות ואחוריות איכותיות.

יש גם גרסא נסיונית של הטאבלט עם הגנה נגד נוזלים וטעינה ללא כבל. הוא לא הודגם, וכאמור עדיין נסיוני.

המחשבים

טושיבה מקדמת גם את תחום המחשבים הניידים הרגילים, כולל מחשב עם יכולות תלת מימד.

כמו כן, מחשב האולטרהבוק הקל ביותר בעולם 1.1 ק"ג. יש טאץ' פד מולטי טאץ', מצלמת HD, חיבורי USB בגודל רגיל ו-BT4. המודל נקרא Z830 והמחשב עשוי תרכובת מגנזיום (לא אלומיניום) שנותן גמישות לחומר ומאפשר, לטענת טושיבה, הגנה נגד נזקים טובה יותר מאלומיניום. המקלדת חסינה לנזילות נוזלים, המחשב כולל 8 שעות בטריה וכולל גם תמיכה ב-WIDI שמאפשרת להתחבר למסכים שתואמים את התקן (של אינטל) ללא צורך בכבל. למרות זאת יש מחברי HDMI ו-VGA תקניים.

לפטופ עם מסך תלת מימדי ללא משקפיים:

התלת מימד עובד בצורה חכמה – המצלמה על הלפטופ מזהה את הפנים של הצופה וממפה את המיקום שלו במרחב. הדבר מאפשר להתאים את התמונה בכדי שהתלת מימד יהיה ללא משקפיים ויעבוד באופן שקוף למשתמש ללא צורך להעמיד את הראש בזוית או נקודה ספציפית. הרזולוציה של המסך הוא FHD, כך שבעצם בתלת מימד אנחנו מוגבלים רק למחצית FULL HD לכל עין.

כולם כמובן תואמים ל-WINDOWS 8, שלדעת טושיבה יהיה קפיצת דרך משמעותית ותקדם את תחום המחשוב בשנים הקרובות.

ב-Windows 8 אין עדיין מגע על המסך עצמו, אך למרות שהמחשב היה רספונסיבי, כידוע הגרסא של Windows 8 עדיין לא מושלמת ויש פה ושם בעיות עדיין. 

המסכים

טושיבה הציגה כמה קונספטים חדשים, כולל עיצובים חדשים, עם בזל מינימליסטי. אבל הבשורה האמיתית היא שלראשונה אנחנו רואים את הגרססא הסופית של ה-ZL2, המסך התלת מימד ללא משקפיים של טושיבה.

את ה-ZL2 ראינו כבר ב-IFA בשנה שעברה, בשנה שלפניה, ב-CES ובאירוע Toshiba world 2011 ברומא. בכל פעם ראינו שטושיבה משכללת את המסך ומוסיפה לו יכולות, אבל לא ראינו את הגרסא הסופית שכוללת את כל היכולות של המסך באופן אינטגרלי. כאן, לראשונה בעולם, מוצגת הגרסא הסופית של ה-ZL2 בגודל 55 והיא מציגה בשורה אמיתית לחובבי תלת המימד.

העיצוב הוא מסגרת בזל מינימליסטי, בחלקו התחתון יש מצלמה והמעמד המובנה לא מדגיש עד כמה מיוחד המסך הזה.

מבחינת רזולוציה, מדובר על מסך 4K אשר כולל 32 איזורי תאורה אחורית PRO LED (כלומר Local dimming). כאשר מופעלת יכולת התלת מימד ללא משקפיים, יש 9 איזורים שבכל אחד מוצג מידע מעט שונה. המסך מזהה את מיקום הצופים תוך שימוש במצלמה המובנית. ניתן לראות בתמונה הבאה בחלון קטן את מה שהמסך רואה. 

ברגע שהמסך מזהה את הצופים, המסך יודע למקם את הצופים במרחב ולהתאים את התמונה לפי מיקום הצופים. כך לא צריך לזוז או להתאים את המסך או ללחוץ על משהו כשאנחנו זזים במקום. כמובן שהמסך יודע להציג תוכן תלת מימדי מקורי, ואפילו לעשות 2D-3D CONVERT ולהתאים תוכן דו מימדי למסך.

עוד בשורה היא העובדה שהמסך בעצם יודע לראשונה לכבות את שכבת ההמרה של תלת המימד – כך שבעצם כאשר היא כבויה, המסך הופך למסך 4K לכל דבר!

במבט מקרוב, ניתן לראות שיש מרווח בין הפיקסלים, ככל הנראה מדובר במערך פיזי של עדשות שזז בתוך המסך! הפיקסלים במצב הזה הם עגולים!


הפיקסלים מקרוב במצב 2D, שהופך את ה-ZL2 למסך ה-4K הרשמי הראשון

כאן ניתן לראות 3 צופים שונים שהמסך זיהה והתאים את הצפיה אליהם (אני בפינה הימינת של המסך).

במבחן התוצאה, מדובר על תלת מימד 720P לכל עין. זה לא חד כמו צפיה במסך 3D עם משקפיים, אך אי אפשר להתעלם מהיתרון של צפיה בתלת מימד ללא צורך במשקפיים או התאמה כלשהי.

טושיבה עדיין לא מכריזה על מחיר רשמי או זמינות, אך ידוע שהחברה מתחילה לייצר בקרוב סדרות יצור קטנות (מאות) של מסכים ושטכנולוגית הם לראשונה מרגישים שהמכשיר מוכן כבר לההשקעה. גם המחיר הרשמי עדיין לא הוכרז, אך ההערכות בשוק (והשמועות מהאירוע) מדברות על 8000 דולר בארה"ב או 8000 יורו באירופה.

וידאו 

 

ולקינוח… 

טושיבה חושבת ש-DLNA עדיין מסובך מדי לשימוש ומקווה שתקן חדש בשם WIFI SCREENS יאפשר סוף סוף להפוך את הטכנולוגיה לנגישה יותר. זה צפוי לשלב WIDI עם Wi-Fi – טלפון שכולל את היכולות הללו וגם במסך, כך שאפשר להזרים בעצם תוכן באופן אלחוטי בין כל מסך לכל מסך, מה שחוסך את האלמנט ה"חכם" מהמסך. תקן זה (שמגיע מאינטל) צפוי להכנס ב-2013.

טושיבה ממשיכה לקדם את Toshiba places שזו סביבת ה-SMART שלה, שכוללת אפליקציות, הזרמת תוכן, תמיכה ב- Wi-Fi וב-DLNA וגם פיענוח של קבצי וידאו, אודיו ותמונות מחיבור USB. עוד תכונה מעניינת היא שבמסכים החדשים יש גם יכולת הקלטה שלשידורי טלויזיה.

עוד התפתחות מעניינת היא שטושיבה מוסיפה גם תלת מימד פסיבי בסדרות נמוכות של המסך ובכך מצטרפת למגמה שחברות כמו LG ופיליפס התחילו בשנה שעברה.

עוד משהו מעניין הוא שטושיבה נותנת ברחבי העולם (עדיין לא בישראל) אחריות מלאה למוצר. זה אומר שגם נזק שנוצר בגלל נפילה (באחריות הלקוח) גם במחשבים אבל גם בתחום המסכים, טושיבה תתקן אותו בשבילך למשך שנה. זה אומר, שריטות, שברים, נפילות, נזק מים וכו'. הם גם מגינים במצב של גניבה (עם אישור של המשטרה) ואפילו שחזור של הדיסקים במצב של נזק!

בישראל הניסוי שנעשה בנושא הזה לא צלח וכרגע טושיבה לא מפעילה אחריות מורחבת כזו (גם בתחום המחשבים הניידים) יותר. ישראלים כנראה מנצלים את האחריות הזו לרעה…

גילוי נאות: הכותב אורח של חברת טושיבה בגרמניה

 

לדיון בנושא: 3D ללא משקפיים: טושיבה מציגה את הגרסא הסופית של 55ZL2


16:00
  /  
22.03.2012
  
מאת: עפר לאור

1