צפיה בעידן + על video station של Synology ב-DSM4.1

מכשירי ה-NAS של Synology כוללים רכיב פחות מוכר: Video station, מנגנון שמאפשר גישה לטלויזיה חיה ולתכנים שלכם גם מחוץ לבית. 


הקדמה

Synology מוכרים לכולנו כיצרני מכשירי NAS מהמתקדמים מסוגם. אולם לחברה יש מספר פיצ'רים שרבים פשוט לא מכירים – כולל בתחום שלנו (אודיו, וידאו).

היום נכסה פיצ'ר שנקרא video station ואשר מאפשר צפיה בוידאו מה-NAS ללא צורך במחשב. המטרה של התוכנה היא תחילה לאנדקס את קבצי הוידאו שלכם ולאפשר לכם לצפות בהם על גבי האייפון או האייפד (בשביל המחשב תצטרכו להריץ אותם לבד, ובשביל הטלויזיה סטרימר יעבוד מצויין).

התקנת Video station נעשית דרך Package center ועדכונים לתוכנה יתבצעו גם דרך שם.

נושא מאוד חשוב הוא הרשאות לגישה לתוכנה מרחוק. הדבר נעשה דרך control panel, application privilages. עליכם לסמן את המשתמש שלכם ב-NAS ולאפשר לו להכנס לפיצ'רים שאתם מתירים. במקרה הזה – Video station צריך להיות דלוק.

בשלב הבא יש להריץ את ה-Video station ולהגדיר את הספריות. הקריטריונים של הספריות הם: וידאו ביתי, סרטים או תוכניות טלויזיה. למרבית הצער (והפלא), לא ניתן להגדיר ספריות שכוללות יותר מסוג אחד של תוכן, מה שאומר שתצטרכו או לוותר על סימון תכנים שאינם מתאימים או שתצטרכו לעשות טיפה סדר בספריות התוכן שלכם.

אחרי הגדרות הללו ניתן לגשת למכשיר דרך האייפון או האייפד. ניתן להוריד את DS VIDEO מה-App store. על מנת לגשת למכשיר מרחוק עליכם לדעת את כתובת ה-IP שלכם (או להשתמש בשירות Dynamic DNS), וכן לפתוח את פורט 5000 ולהפנות אותו ל-NAS.

תוכנת iOS

אחרי כניסה עם כתובת ה-IP (או הכתובת הדינמית שארגנתם לכם), שם משתמש וסיסמא. אפשר להכנס לתוכנה.

התוכנה יוצאת מתוך הנחה שאם כבר יש לכם NAS כנראה שיש לכם הרבה תוכן. המיון למטה הוא לפי קטגוריות תוכן: סרטים ביתיים (שם הקובץ משמש כשם, ותמונות ראשונות של הוידאו מוצגים כ-thumbnail).

כאשר מדובר בסדרות – ניתן לראות את שם הסדרה (הוא מגלה זאת לבד) ואת התמונה. התאריך הוא תאריך ההפקה של הפרק הראשון. אחרי שבוחרים סדרה, יש מיון לפי פרקים.

כך נראה הממשק עבור סרטים, שם הסרט, התמונה וקטגוריה.

לאחר שבוחרים בסרט כלשהו, ניתן להוסיף אותו לרשימת watch list או לרשימת הסרטים שאהובים עלי. ניתן לצפות בסרט, לראות את התקציר שלו או לראות את עמוד IMDB שמקושר אליו. כמובן שכל המידע מנוהל על ידי ה-NAS ולא צריך להכניס או להתעסק בזה מעבר לכך.

כך נראה צפיה בסרט. באייפון זה נראה מדהים, באייפד מעט פחות, בעיקר בשל קצב הפריימים המעט מגמגם. ככל הנראה פעולת הכיווץ גורמת לצמצום מספר הפריימים וזה מרגיש יותר כמו 15FPS מאשר 24 של המקור. ניתן כמובן לקפוץ לכל מקום בסרט, להעביר אותו ל-apple TV או ל-Boxee, להגדיל את התמונה או לקפוץ חצי דקה אחורה.

המהירות של התוכנה לא רעה, אם כי זה יכול להשתנות דרמטית לפי קצב הנתונים שלכם בין המכשיר לבין הטלפון/אייפד. במקרה שלי, צפיה מתוך מלון עם WIFI עבד מעולה.

לפי סוג התכנים ניתן למיין לפי ז'אנר סרטים, לפי תכנים שרק התווספו, שם, לפי שנה, שחקני, במאי וכו'.

זה אפילו הצליח לזהות סדרות ישראליות. מצד שני, אין תמיכה כרגע בתרגום כלל.

כאשר מדובר על סרטונים שאני צילמתי – זה טיפה יותר קשה למצוא תוכן אבל גם זה עובד מצויין.

טלויזיה

לקחתי טיונר DTT שרכשתי בחנות וחיברתי ל-NAS (לא כל טיונר יעבוד, זה היה יותר מזל משכל במקרה שלי). בשלב הבא ניתן לסרוק את רשימת הערוצים (זה גם כולל רדיו).

כמו כן, יש להגדיר ספריית הקלטות ב-NAS

יש תמיכה מלאה בעברית מה-EPG, זה כבר מיידית מאפשר חיפוש וסימון תכנים להקלטה. ניתן גם לראות וידאו חי בדפדפן, אם כי זה לא עובד כל כך טוב. ניתן להפנות את ה-STREAM ל-VLC.

כמובן שבאייפון ובאייפד ניתן לראות וידאו חי, לתזמן הקלטות (כולל חוזרות) ולראות כאלה. למען האמת, וידאו חי לא עבד "מי יודע מה" גם מהרשת המקומית. היו גמגומים והסאונד היה לעיתים מעוות. עם זאת, צפיה בהקלטות עבד בלי בעיה וגם איפשר להגיע לערוץ הסאונד המשני (במקרה של חדשות למשל). גם כאן, תרגום פשוט לא עבד.

 כך נראה ה-EPG:

כך מסמנים להקלטה

הערוצים שנגישים דרך עידן+:

כך נראית רשימת ההקלטות.

כך נראית ההקלטה:

תקציר התוכנית עבד ללא בעיה:

צפיה בשידור חי לא עבד לי טוב במיוחד.

לדיון בנושא: צפיה בעידן + על video station של Synology ב-DSM4.1


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
20.01.2013
  
מאת: עפר לאור

1