נקודה למחשבה – הסוף לשירות ההודעות של פייסבוק?

שירות ההודעות של פייסבוק יתבצע באפליקציה נפרדת בשם Facebook Messenger. האם יש יתרון בשתי אפליקציות ניפרדות ?


בקרוב כל מי שלא הוריד למכשיר הנייד שלו את אפליקציית Facebook Messenger יאלץ לעשות כן, כי פייסבוק סוגרת את האופציה של ביצוע שיחות צ'אט ישירות מאפליקציית הרשת החברתית פייסבוק.
יש לזכור כי פייסבוק רכשה לפני מספר חודשים את חברת WhatsApp בסכום שיא של 19 מיליארד דולר, חברה שהתחרתה בה בתחום הצ'אט.

בחודש אפריל יצאה פייסבוק בהודעה למשתמשיה האירופאיים כי עליהם להוריד ולהתקין את אפליקציית Facebook Messenger, בכדי שיוכלו להמשיך ולהנות משירות זה ולאחרונה יצאה הודעה דומה לשאר העולם. יתרון מהלך זה הוא לחזק את אפליקציית Facebook Messenger. בין הממצאים של נתוני המשתמשים עליהם דיווחה החברה נמצא כי בקרב 20% ממשתמשי ישום Facebook Messenger מגיבים מהר יותר למסרים שהם מקבלים, מאשר המשתמשים באפליקציה הראשית.

נקודה למחשבה – מתאים לכם פייסבוק לחוד ו- Facebook Messenger לחוד

ידוע כי ישנם יותר משתמשים באפליקציית וואטסאפ מאשר ביישום המסרים Facebook Messenger ולכן אם אכן בסופו של דבר שירות המסרים המיידים שלה- Facebook Messenger ושל ה- WhatsApp יאוחדו לאפליקציה אחת, מעניין אם מרק צוקרברג יקיים את הבטחת מייסדי וואטסאפ, שלא יעלו פרסומות ביישום. כידוע פייסבוק אינה גובה תשלום עבור השימוש ביישום שלה, כפי שעשתה וואטסאפ למשתמשים חדשים, שנוספו לאחר הבטא.

מעבר לכך, האם שמתם לב כי לאחרונה עדכנה פייסבוק מספר פעמים את אפליקציית Facebook Messenger ואת WhatsApp לא עדכנה כלל מאז רכישתה (פעם אחרונה במרץ שנה זו) ובמיוחד לא נוספה האופציה, שכולם ממתינים לה, של שיחות VOIP, כפי שניתן לבצע היום באמצעות אפליקציית Facebook Messenger שעובדת מצוין, דרך אגב ובעלת איכות שמע טובה מאד.

כמה עובדות מעניינות מתוך מחקר של חברת GlobalWebIndex, שנערך לאחרונה בנושא שימוש במסרים מיידים:

  • מבדיקה שנערכה ברבעון השני של שנה זו ב- 32 שווקים ראשיים, נמצא כי 600 מיליון משתמשים, בגילאי 16-64, עושים שימוש במכשיר הנייד שלהם באפליקציית מסרים מיידים.
  • 54% ממשתמשי WhatsApp מדווחים כי לעיתים רחוקות הם שולחים מסרון (SMS) .
  • האפליקצייה מובילה ברוב חלקי העולם, פרט לסין, שבה האפליקציה המובילה היא WeChat עם 84% מהמשתמשים.
  • במחצית השנייה של שנה זו, השתמשו 40% מהמשתמשים באפליקציות מובייל בעולם, באפליקציית WhatsApp.
  • בסיכום המחקר, מצאה החברה כי יש גידול של 30% בשימוש ביישומים למסרים מיידים. על אף הגידול בשימוש ב- WhatsApp, גדל, בחלקים מסוימים בעולם, השימוש ב- – Facebook Messenger לדוגמה: אנגליה, שבה עומד הגידול על 40% (לעומת 27% ברבעון האחרון של 2013).

 

נקודה למחשבה – מתאים לכם פייסבוק לחוד ו- Facebook Messenger לחוד

אני מקווה מאוד בשביל מעל 500 מיליון המשתמשים של WhatsApp, כי פייסבוק אינה מבצעת צעד ראשון לקראת הורדתה של WhatsApp מחנויות האפליקציות. מהלך כזה עלול להביא לנטישה של מספר לא קטן של משתמשים לפתרונות אחרים, כגון Telegram, Line, BlackBerry Messenger,Hangout. מצד שני, אם לא תהיה תישאר ברירה למשתתפים, אזי חלק מנאמני WhatsApp יעברו ל- Facebook Messenger.
בעבר איחדה מיקרוסופט את MSN MESSENGER עם Skype ולא נראה שהייתה זו הצלחה מסחררת – אצל כמה מאנשי הקשר שלכם יש סקייפ ?

האם עתידה פייסבוק להרוויח מכל המהלך ? כנראה שכן, שהרי היא קיבלה מאגר של משתמשים חדשים, שאותם תוכל להוסיף לתפוצת השיווק והפרסום שלה. איך ? מבדיקה מדגמית ברשימת הקשר של משתמשים שונים, נמצא כי יש מספר לא מבוטל של משתמשים ב- WhatsApp שאין להם פייסבוק ולהפך.
לכן על ידי מעבר ל- Facebook Messenger תרוויח החברה משתמשים חדשים נוספים ואת נתוני מספר הטלפון הנייד שלהם. מצד שני לא כל אחד ירצה לפתוח חשבון בפייסבוק רק בכדי לקבל מסרים מיידים.

אפליקציית Facebook Messenger זמינה עבור משתמשי אנדרואיד, iOS ו- Windows Phone

 

לדיון בנושא: נקודה למחשבה – הסוף לשירות ההודעות של פייסבוק?


12:00
  /  
10.08.2014
  
מאת: צבי וורובל

1