יותר בהיר, יותר חזק. ה LG G7 במבחן

הוא בהיר יותר וחזק יותר אבל האם יש בו בשורה? בדקנו והשווינו את ה G7 החדש


הקדמה וביקורת וידאו

ה G7, מכשיר הדגל החדש של LG, הוצג לפני יותר מחודש בניו יורק במועד שלא תואם את ההכרזות הקודמות של החברה כשמכשירי הדגל שלה הוצגו בסביבות חודש מרץ בכל שנה בתקופה האחרונה. בכירי LG כבר הסבירו ואמרו שאין להם כל סיבה להוציא מכשיר דגל בזמן קבוע מראש אם אין לו מה לחדש וזה ייצא כשבאמת נוכל למצוא בו חידוש אמיתי ולא רק כדי "להוציא מכשיר בזמן".

ביקורת הוידאו שלנו:

אז האם ה LG G7 באמת מציג חידוש מעניין כמו שהובטח לנו? כשהקשינו ושאלנו את LG – מה באמת החידוש שניתן למצוא כאן ב G7, נענינו שהחידושים נשענים על שלושה מרכיבים עיקריים – המסך (עם הבהירות המקסימלית), איכות המצלמה ששופרה, במיוחד בתנאי תאורה חשוכה ואיכות הסאונד עם ממברנה בגב האחורי שנותנת לנו BOOST בהשמעת מוסיקה כשנניח אותו על משטח.

הובטח, אז בדקנו את כל ההבטחות.

עיברו לדפי הביקורת הבאים לקריאה או ליחצו על קריאת כל הביקורת ברצף

LG G7

עיצוב ובנייה

הצלחה!

נכון, אין כאן שום דבר יוצא דופן שתצליחו להבחין בו במבט ראשון והוא דומה למעשה כמעט לכל מכשיר אנדרויד אחר שתשימו עליו את עיניכם והוא לא המכשיר הכי חתיך בעיר, אך במבט שני, השילוב של כל הדברים יחדיו מביא לנו מכשיר שפשוט כיף לעבוד איתו.

מבחינת מידות, ה G7 הוא קרוב למושלם, מצד אחד הוא מגיע עם מסך גדול (וסטנדרטי היום) של 6.1 אינצים המגיע קרוב לשוליים שלו, אבל לא ממש ומהצד השני ה G7 הוא עדיין קטן, קל ודק מספיק בשביל לאחוז אותו בצורה נוחה ביד אחת (לא יד קטנה) מה שעושה את השימוש בו לנוח וכיפי.

גב המכשיר לרגיל מדי ופשטני בעיצוב שלו. שם תוכלו למצוא את חיישן טביעות האצבע (לא כפתור הפעלה כמו בעבר) ואת עדשות המצלמה. גם החיישן וגם המצלמות בנויות בקו אחד עם הגוף והמצלמות לא בולטות החוצה כמו במכשירים אחרים (ע"ע Huawei P20).

הצבעים שיימכרו בארץ הם אפור ושחור (בגב) וחבל, כי אני אישית אוהב את הצבעים המיוחדים והמכשיר שאני בדקתי הוא אדום ונראה פשוט יפיפה. הקווים מעוגלים ולא תמצאו פינות חדות ומעצבנות מסביבו וזה בהחלט מוסיף לתחושת הסיפוק באחיזה שלו.

מצד ימין ממוקם כפתור ההפעלה. כפתור ההפעלה הוא היחיד שנמצא בצד ימין כך שלא ניתן לטעות בלחיצה בכפתור אחר. בצד שמאל יש 3 כפתורים – שני כפתורי ווליום ומתחתם כפתור גוגל אסיסטנט. עוד מעט נדבר על כפתור הגוגל אך אציין שהמיקום שלו לפעמים בעייתי ולפעמים תלחצו עליו בטעות במקום בכפתור הווליום. הייתי מעביר אותו לצד של כפתור ההפעלה ומוריד את כפתורי הווליום למטה יותר על מנת שתהיה גישה נוחה יותר.

LG G7

חידוש: כפתור ההפעלה עבר לצד

LG G7

כפתור חדש – גוגל אסיסטנט

כפתור הגוגל אסיסטנט הוא חביב והוא התשובה של LG לכפתור הביקסבי של סמסונג, רק שכאן LG לא יצרה סייען משלה אלא פשוט השתמשה בסייען הקיים כבר של גוגל. חכם יותר? כנראה שכן. בעוד שהסייען של סמסונג לא מהווה חלופה הולמת לסייענים כמו גוגל ואלקסה, במיוחד לנו הישראלים, הרי שמי שעושה שימוש בסייען של גוגל באופן תדיר, ישמח שיש לו כפתור פיזי לעשות זאת.

שינוי של ממש? לא כלכך אבל בהחלט מבורך, למרות שכבר יימצאו כאלה שיחליפו את השימושים של הכפתור הפיזי הזה, בדיוק כמו שעשו בכפתור הביקסבי של סמסונג.

המסך

מבחינת מפרט יבש, אנחנו מקבלים כאן מסך בגודל של 6.1 אינצים ביחס של 19.5:9, ברזולוציה של 1440X3120 וביחס פיקסלים לאינץ של 564.

המסך הוא מסוג LCD, כמו בדגם הקודם, ה G6, אך בשונה מה V30 האחרון שהוצג שהגיע עם מסך OLED. יחס המסך השתנה כמובן – ב G6 קיבלנו יחס מסך של 18:9 וכאן אנחנו מקבלים מסך מוארך יותר כשיחס הפיקסלים לאינץ נשמר בדיוק באותו המספר.

המסך ברור, חד ומרשים והצבעים בו לא רווים מידי ומותאים לצבעים שהיינו מצפים לראות במסך המתאימים למציאות מבלי לייפות אותם יתר על המידה.

המאפיין השונה והבולט במסך כאן הוא הבהירות ש LG מקפידות להדגיש בכל פעם. לדברי LG מדובר במסך הבהיר ביותר המגיע עד ל 1000nits, נתון בהחלט מרשים אך כדאי שנזכיר שמדובר בבהירות חד פעמית ולא מצב קבוע של המסך, מעין BOOST של בהירות המסך מעבר למקסימום האפשרי. את הבהירות הזו ניתן לקבל על ידי החלקה של חלון ההתראות למטה ולחיצה על הכפתור לצד מד הבהירות של המסך. הבהירות אז תוגבר ותישאר כך עד שנכבה את מסך ה G7. כמובן שבהירות שכזו תגמור מהר יותר את הסוללה ככל שהיא תישאר פועלת אך היא בהחלט מסייעת באור השמש הישראלית.

המסך עצמו לא מגיע ממש עד השוליים ויחס גוף-מסך אינו מהנמוכים שראינו אך הוא בהחלט בכיוון, הרבה הודות לאותו מפרצון בראש המכשיר שלא היה אפשרי מבחינה מחשבתית עד שאפל לקחה את הסיכון ועשתה אותו ורבות הולכות אחריה. גם כאן אנחנו מקבלים מפרצון, לא קטן אמנם, בראש המכשיר וכזה המאפשר למסך להגיע רחוק קצת יותר.

LG משווקת את שורת המפרצון כמסך משני בו יוצגו ההתראות כשניתן יהיה לכבות את אותו מפרצון, אבל בואו נודה על האמת – אין פה באמת מסך משני, מדובר באופציה להחשיך את שורת המפרצון ואז נראה שאין מפרצון וההתראות כאילו צפות מעל המסך, אופציה שLG אינה היחידה שהציגה. כיבוי שורת המפרצון פשוט משחירה את השורה הזו ונראה כאילו המסך מתחיל קצת למטה ממנה.

LG G7

בשורה התחתונה המסך נראה טוב, מגיע רחוק כמעט עד השוליים ומציג למשתמש צבעים אמיתיים ויפים.

המצלמה

ה G7 מציג שיפור בתחום המצלמות לעומת ה G6 הקודם. כאן אנחנו מקבלים 2 עדשות אחוריות באיכות של 16 מגה פיקסלים עם מפתח צמצם של 1.6 לאחת ו-1.9 לשנייה כשזו גם בעלת זוית צילום רחבה יותר של 107 מעלות ושתיהן משתמשות בחיישן של סוני – IMX351.

LG G7

LG כבר זמן רב משתמשת בעדשה השנייה שלה לעדשה רחבה וזה משהו שמבדל אותה מחברות אחרות שמשתמשות בעדשה השנייה כעדשת זום או עדשה מונוכרומית. מי שירצה לרכוש את המכשיר יקח זאת בחשבון ויחשוב מה עדיף לו כמצלמה שנייה. אין ספק שהעדשה הרחבה מוציאה צילומים מעניינים יותר והיא תהיה בשימוש יותר משימושי זום או שחור/לבן. נכון שאפשר להשיג את האפקט הזה, או דומה לו גם במצלמות אחרות תוך שימוש באפשרות הפנורמה, אך זה לא אותו דבר ובטח שלא אותה נוחות של הוצאת המכשיר וקליק אחד.

יותר בהיר, יותר חזק. ה LG G7 במבחן

 

יותר בהיר, יותר חזק. ה LG G7 במבחן

דוגמאות צילום באור יום

יותר בהיר, יותר חזק. ה LG G7 במבחן

LG הכניסה ב G7 גם את אפשרות ה AI, הבינה המלאכותית שאותה ראינו לראשונה במכשיר הוואווי. מטרת הבינה המלאכותית היא לזהות את האובייקט שאנחנו רוצים לצלם ולבד כבר לשנות את פרמטרי הצילום בצורה אוטומטית. אם נצלם פרח אדום, ה AI יזהה שאנחנו מצלמים פרח, יציג לנו את אייקון הזיהוי בצד כדי שנדע שזיהה ויעמיק את הצבעים האדומים בפרח ויתן לו חיים. אותו הדבר בצילום אוכל, צילום רקיע וכיוצ"ב. אם כי לי נראה, ולא רק במכשיר ה G7, אלא במכשירים רבים המשתמשים ב AI שרוב השינוי שאנחנו מקבלים הוא העמקת הצבע והרוויתו, מה שאמנם קל לנו יותר בעין ומחמיא לצילום אך הוא גם מקבל פחות צבעים אמיתיים הזהים למקור.

 LG G7

צילום מסך הצילום. תוכלו לראות שבצד ימין למטה, ה AI המצלמה זיהתה שמדובר באובייקט פרח

LG G7

התמונה הרגילה כשה AI כבוי

LG G7 

התמונה בשימוש באופציית ה AI. נראה שהצבעים קיבלו רוויה נוספת 

את אופציית ה AI תוכלו לבטל היישר ממסך הצילום הראשי. לצידו תוכלו למצוא גם את אפשרות הגוגל LENSE. במצב זה תוכלו להתמקד על אובייקט וגוגל Lense יודיע לכם אילו פרטים אתם יכולים לקבל על אותו אובייקט. למשל אם נצלם פרח אז הוא ינסה לזהות את הפרח ולתת לנו תוצאות חיפוש בגוגל עבור אותו פרח ואת התמונות הנלוות אליו. אם תצלמו מוצר כלשהו, תוכלו אפילו לרכוש אותו באמצעות אתר רכישה.

הצילום בחושך

אחד המאפיינים ש LG רוצה מאוד שתנסו כי לדעתה היא עשתה פה שדרוג מדהים, הוא הצילום בתנאי תאורה חשוכים. בכל מבחני הביצועים שעשתה LG, נראה שצילום בתנאי תאורה חשוכים גובר על כל המתחרות ומוציא תמונות בהירות יותר וחדות יותר. אז בדקנו.

LG G7

צילום עם ה G7 בתנאי תאורה חשוכים (לא חושך מוחלט) 

LG G7

צילום עם הוואווי P20 פרו. צבעים אנמיים אך חד יותר

אכן, נראה ש LG עשתה כאן עבודה טובה בכל הקשור לצילום בחושך. התמונות באמת יוצאות בהירות יותר יחסית למכשירים קודמים שלה אך לאו דווקא בהירות יותר ממכשירים מתחרים. כן הצלחנו לקבל תוצאות טובות לעומת הגלקסי S9 של סמסונג אך עם הוואווי P20 פרו כבר לא ניתן היה לראות הבדל ברמת הבהירות כשאף ניתן לומר שלא רק שה P20 פרו הוציא תמונות בהירות יותר אלא גם חדות יותר במצבים חשוכים. בנוסף, גם הטווח הדינאמי ב P20 פרו היה טוב יותר כשבשילוב של אובייקטים מוארים וחשוכים באותו הפריים, ה P20 ידע יותר לבצע את ההבחנה והאיזון בין שתי הסצנות בעוד שב G7 קיבלנו שריפה של החלק הבהיר או החשכה מוחלטת של החלק החשוך.

צילום ב G7 במצב חשוך עם שני סוגי סצינות (בהיר/חשוך). פעם אחת ה G7 שורף את החלק הבהיר ופעם שנייה משחיר את החלק החשוך:

LG G7

 

LG G7

 

צילום בוואווי P20 פרו: טווח דינאמי ובהירות טובים:

LG G7

 

במצבים אחרים, ה G7 נתן לנו צבעים חיים יותר במצב החשוך ובהחלט הבהיר את הסצנה, אך גם כאן בהשוואה למצלמת ה P20 פרו הוא עשה עבודה טובה פחות כשהאובייקט שצילמנו היה אמנם מושך לעין בצבעים אך הרבה פחות חד ומרוח.

מצד שמאל: Huawei P20 Pro
מצד ימין: LG G7 ThinQ

LG G7LG G7

בצילומים באור יום הטווח הדינאמי ב G7 כבר נתן תוצאות טובות יותר, אם כי הייתי צריך במקרים מסויימים לאלץ שימוש ב HDR שכן לא תמיד הוא זיהה את זה לבד. בשתי התמונות הבאות נראה שב G7 אנחנו מצליחים לראות יותר פרטים דרך החלון המואר ובוואווי P20 פרו קצת פחות. גם הבהירות כאן טובה יותר ב G7 על פני ה P20.

LG G7

צילום ב G7. טווח דינאמי טוב יותר בתאורה פחות מאתגרת

LG G7

צילום בוואווי P20 פרו. פחות מואר, פרטים פחות ברורים ברקע

יותר בהיר, יותר חזק. ה LG G7 במבחן

 

צילום ב G7. תנאי תאורה חשוכים (לא חושך מוחלט. יש אור המגיע מן הצד) 

לא רק AI, יש גם AR

LG הטמיעה באפשרויות המצלמה שלה את דמויות ה AR של גוגל. עדיין אין מגוון רחב ומעניין של דמויות אך ניתן להחיות את סרטוני הוידאו שלנו באמצעות השלכת דמויות לסביבת הצילום שיתנהגו כאילו הן שם באמת, גם אם נזיז את המצלמה לכל הכיוונים. האופציה הזו עובדת בצורה פשוט מעולה וכשייכנסו דמויות ואובייקטים מונפשים נוספים היא תהיה גם באמת הרבה יותר שימושית. כרגע השימוש האמיתי והיעיל שלה הוא בטקסטים תלת מימד שאתם יכולים להכניס לתוך הסצנה.

LG G7

 

ויש גם פורטרט

LG הוסיפה במצלמה הפעם את מצב הבוקה, בו הרקע יטושטש והאובייקט יהיה חד. האפקט הזה עובד היטב בתנאי תאורת אור יום ועבור צילומי פרופיל

יותר בהיר, יותר חזק. ה LG G7 במבחן

 

כל שאר האפשרויות שראינו במכשירים הקודמים והאחרונים של LG נותרו גם כאן. מצב ה CINE, הזום האיטי והקולנועי והפילטרים ששינו להם את השם למשהו יותר פשוט ומובן (מצב דרמה, קומדיה וכו').

LG G7

הסאונד

הצלחה!

אחד המאפיינים המבדלים את המכשיר הזה ממכשירים אחרים ושהחברה מקפידה, ובצדק, להדגיש את יתרונו, הוא איכות הסאונד. גם כאן, כמו ב V30, אנחנו מקבלים חיבור QUAD DAC עם תמיכה ב DTS.X 3D, המקבילה של דולבי אטמוס. בחיבור אוזניות איכותיות, דבר ש LG לא ויתרה עליו עדיין (בניגוד לאחרות שכן), ניתן להרגיש באיכות הסאונד הטובה יותר על פני מכשירים אחרים ומי שחובב מוסיקה, חייב לאהוב את מה שעשתה LG במכשירים האחרונים שלה מבחינה זו.

מי שהאזנה באמצעות אוזניות לא ממש מדברת אליו, יקבל את המאפיין החדש שהוצג ב G7 – ה BOOMBOX המאפשר לשמוע מוסיקה ברמה איכותית גם ללא אוזניות. 

LG G7

השאירה את יציאת האוזניות

מה זה ה BOOMBOX?

LG השתמשה בחלל הריק שנמצא בתוך המכשיר כמעין מגבר למוסיקה ובגב כממברנה, שני דברים שיעצימו את חווית המוסיקה ואיכותה. הסאונד שיפיק המכשיר טוב למדי והוא יהיה עוד טוב יותר אם תניחו את ה G7 על גבי משטח, עדיף כזה בעל תיבת תהודה טובה (משטח עץ למשל). הצלילים המופקים כך מורגשים באיכותם הטובה יותר.

השווינו את הסאונד במכשיר למכשירים אחרים. לקחנו גלקסי S9, וואווי P20 פרו ואת ה G7. השמענו בכולם את אותו השיר באמצעות שני מקורות שונים – פעם אחת באמצעות שרות המוסיקה DEEZER ובפעם השנייה באמצעות יוטיוב.

בכל המבחנים שביצענו, איכות השמע ב G7 היתה טובה יותר, הן מבחינת הצליל העשיר, במיוחד כשהונח על משטח (פחות על משטח זכוכית שהשמיע צליל לוואי מתכתי) והן מבחינת עצמת הקול שהיתה משמעותית גבוהה יותר וזאת מבלי באמת להרוס את איכות הצליל עצמו.

ביצועים, סוללה וסיכום

המעבד ב G7 הוא הסנאפדרגון 845 של קואלקום וכרגיל הוא עושה עבודה טובה למדי. את ה G7 מתחזקת סוללת 3000 מילי אמפר שבאמת היינו שמחים שהיתה גדולה יותר למרות שמשתמשים ממוצעים יצליחו לסחוט איתה עבודה של יום שלם.

כשתשאלו את LG, יגידו לכם שהסיבה שהמכשיר לא יצא במועד הקבוע בו היה אמור לצאת, היא משום ש LG לא רוצה להוציא סתם מכשיר אם אין לה באמת בשורה והיא תוציא כשבאמת חושבת שיש לה מה להוציא. אז ה G7 הוא כזה, לטעמה. אנחנו חושבים קצת אחרת.

בשורה התחתונה, LG הולכת על בטוח – היא מציגה מכשיר שאינו מהפכני ומשלב את המאפיינים שראינו כבר במכשירים מתחרים שלה. אממה? LG עושה את זה טוב. ה G7 הוא מכשיר שכיף לעבוד איתו, כיף להחזיק אותו ביד וכיף להביט במסך היפה והחד שלו. המצלמות טובות אך לא מעולות וגם צילומי החושך שהובטח לנו שהם הטובים ביותר, נתגלו כטובים ולא יותר מזה.
מאפייני הסאונד מעולים וה BOOMBOX מורגש כאן.

אנחנו מאוד מקווים שימי היצירתיות של LG, שבפעם האחרונה שראינו אותם, היו בתקופת ה G5, יחזרו שוב. ל LG יש המון יצירתיות ורצון לפרוץ קדימה מתוך המרובע והיא רק צריכה להעז. ה G7 אינו ממש מעז אך הוא מאגד בתוכו תכונות רבות שהייתם רוצים לראות במכשיר כיפי אחד.

מחיר מומלץ: 3,000 ש"ח 

 

לדיון בנושא: יותר בהיר, יותר חזק. ה LG G7 במבחן

 

 

 


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

6:50
  /  
17.06.2018
  
מאת: אלי חבוש

1