Mate 20 הוכרז: סקירה ראשונה ליהלום שבכתר של וואווי

וואווי הציגה את ה Mate 20 וה- Mate 20 Pro ואלי חבוש קיבל הצצה מיוחדת ומעמיקה כמה ימים לפני. כל מה ...


ברגעים אלה ממש הסתיים אירוע ההכרזה של מכשירי ה Mate 20 וה- Mate 20 Pro שנערך בלונדון. אלא שאנחנו קיבלנו הצצה ראשונית ומיוחדת, בבודפשט, הונגריה, כמה ימים לפני ההכרזה הרשמית והזדמנות לשחק במכשירים החדשים. ויש לנו הרבה מה לספר לכם בסקירה הראשונית שלנו, אז צפו בסרטון ההצצה הראשונה שלנו ובהשוואה בין שני הדגמים:

באחת ממסיבות העתונאים המרשימות והגדולות ביותר שנערכו בתחום הסלולר, בלונדון, הציגה היום Huawei שני מכשירים חדשים – ה Mate 20 הרגיל וגרסת ה Pro שהיא בעלת תכונות טובות יותר וכמובן יקרה יותר. מה המכשירים מביאים לנו ומה הם מחדשים? בדקנו

בנייה ומסך

שני המכשירים אינם דומים זה לזה. לא בגודל ולא בעיצוב במכשיר. מבחינת גדלים אנחנו מקבלים בגרסת ה Mate 20 הרגילה מידות של 158.2X77.2X8.3 מ"מ בעוד שמידות הפרו עומדות על 157.8X72.3X8.6 מ"מ.

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

אם שמתם לב, אז באופן מוזר גרסת הפרו קטנה יותר מגרסת המייט 20 הרגיל שהרי אותנו לימדו שהפרו (או הפלוס, או המקס) יהיה תמיד גדול יותר, אבל הנה אנחנו רואים שלא בהכרח.

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

זה לצד זה – המייט 20 מצד שמאל והמייט 20 פרו מצד ימין

ההבדל בגדלים מתבטא גם בגודל המסך. בגרסת ה PRO נקבל מסך OLED HDR בגודל של 6.39 אינץ וברזולוציה 3120X1440  עם יחס מסך של 19.5:9 בעוד שהמסך של המייט 20 הרגיל הוא מסך LCD בגודל של 6.53 אינץ, ברזולוציה של 2244X1080 וביחס תמונה 18.7:9.

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

הנה, המסך של ה Mate 20 Pro לא רק קטן יותר (במעט) אלא הוא בנוי בצורה מאורכת וצרה יותר מהמייט הרגיל.

הבדל נוסף במסך נעוץ במגרעת בראש המכשיר. בעוד שהמגרעת של המייט 20 פרו היא מגרעת רחבה וגדולה יחסית, הרי שבמייט 20 הרגיל זה בדיוק ההיפך. שם אנחנו מקבלים מגרעונת בצורת טיפה. למה זה כך? Huawei שילבה במייט 20 פרו בלבד חיישן תלת מימד בראש המכשיר לביצוע זיהוי פנים טוב יותר לצורך פתיחת נעילת המכשיר.

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

מגרעת לצד מגרעת. של המייט 20 קטנה יותר

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

בגב המכשיר נמצא בשניהם את מערך המצלמות המשולש של וואווי שממסוגרים ביחד עם נורת הפלאש במעין מסגרת ריבועית

הקווים בגרסת הפרו מעוגלים ומקומרים על פני הקווים במייט 20 הרגיל שהם יותר חדים וישרים והבנייה של המייט 20 פרו מזכירה לנו יותר את העיצוב של הגלקסי S9 של סמסונג.

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

עדיין אין שקע אזניות

המכשיר שיטעין מכשירים 

את שני המכשירים יפעיל מעבד ה Kirin 980 החדש של וואווי ששילבה גם שני מעבדי NPU (מעבד עצבי) המחלקים ביניהם את העבודה – האחד אחראי על המשימות היומיומיות והפשוטות והשני אחראי על משימות מורכבות יותר כמו למשל עיבוד וידאו בזמן אמת.

בשני המכשירים נקבל זיכרון אחסון של 128GB כשב Pro הזיכרון הפנימי יעמוד על 6GB ובמייט 20 הרגיל הוא עומד על 4GB.

גם כאן אנחנו מקבלים עמידות מפני מים ואבק כשהיא טובה הרבה יותר בגרסת הפרו שם התקן המתקבל הוא IP68, מה שאומר שניתן להטביל את המכשיר במים עד לעומק של מטר וחצי לכחצי שעה ובגרסת המייט 20 הרגיל נקבל תקן של IP53 בלבד שאומר בעצם שהמכשיר מוגן מפני התזות מים. 

בכל הקשור לסוללה, בגרסת ה Pro שופרה הסוללה ב 200 מילי אמפר נוספים ועומדת היום על 4200 מילי אמפר בעוד שהמייט 20 הרגיל מחזיק בסוללת 4000 מילי אמפר עם טעינה סופר מהירה של 40W.

וואווי משלבת כאן בפעם הראשונה, תקן כרטיס זיכרון חדש בגודל נאנו ורמקול מובנה מוסתר כשהאודיו מגיע מתוך חריץ ה USB C במכשיר.

המכשיר שיטעין לכם את המכשיר

את הסוללה ניתן להטעין במצב Super Charge (טעינה מהירה) עד ל 70% בתוך 30 דקות בלבד, אבל החלק המעניין ביותר כאן זו האפשרות להשתמש ב Mate 20 Pro כמשטח טעינה אלחוטי בפני עצמו. הפרו יוכל להטעין, בצורה אלחוטית, מכשירים אחרים של 15W. כל מה שצריך לעשות הוא לאפשר את המצב הזה בהגדרות ולהניח כל מכשיר אחר (גם אייפונים) על הגב של הפרו והם פשוט ייטענו.

צילום – מערך ריבועי של שלוש מצלמות

וואווי ממשיכה את מה שהתחילה איתו ב P20 Pro ומשלבת בשני מכשירי ה Mate החדשים, שלישיית עדשות אחוריות תוך שהיא מוותרת על העדשה המונוכרומית ושמה במקומה עדשה בעלת זווית רחבה במיוחד.

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

בגרסת ה Mate 20 Pro אנחנו מקבלים 3 מצלמות מאחור, אחת עם זוית רחבה ברזולוציה 40 מגה פיקסל עם מפתח צמצם 1.8, השנייה עדשת טלפוטו ברזולוציה של 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם 2.4 ובנוסף מייצב תמונה אופטי, והשלישית היא עדשה בעלת זוית רחבה במיוחד ברזולוציה של 20 מגה פיקסל עם מפתח צמצם 2.2.

במייט 20 הרגיל רזולוציות הצילום מעט שונות ושם נקבל עדשה ראשית בעלת רזולוציה של 12 מגה פיקסל, 16 מגה פיקסל עבור העדשה הרחבה, ועדשת הטלפוטו שנשארה ברזולוציה של 8 מגה פיקסלים.

בשני המכשירים רזולוציית הצילום בעדשה הקדמית זהה ועומדת על 24 מגה פיקסלים.

גם צילום מאקרו (תקריב) שופר וכעת ניתן לצלם ממרחק קרוב יותר של עד 2.5 ס"מ מהאובייקט המצולם.

מלבד המפרט הטכני והשיפורים הפיזיים בעדשות, תומכת Huawei את מערך הצילום שלה גם בתוכנה. כך למשל, צילום ה AI שופר ומלבד סצנות אותן הוא מנתח טוב יותר, נוספה האפשרות ל 4D פוקוס המסוגל לזהות את האובייקט החשוב בתמונה ולהתפקס עליו בלבד.

וואווי הוסיפה מצבי צילום קולנועיים – AI CINEMA MODE המאפשר צילום בפורמט של 21:9 או 16:9 ואפשרות להוסיף לוידאו אפקטים מסרטים. המעבד של וואווי מצליח להחיל אפקטים בזמן אמת, למשל לצבוע את האובייקט בצבעים הרגילים ואת הרקע יהפוך לשחור/לבן או לבצע צילום וידאו במצב בוקה בו הרקע מטושטש והאובייקט שלנו חד. תוכנת הצילום מזהה לבד את האובייקטים המרכזייים ומחילה עליהם אוטומטית את האפקט שבחרנו ומלווה אותם לכל אורך הצילום גם כשהאובייקט זז. בבדיקה שלנו זה לא תמיד עבד בצורה מושלמת ולעתים, במיוחד אם התזוזות מהירות מידי, האפקט זולג גם לאובייקט המרכזי.

מצבי ה AI יאפשרו למכשיר הקלטת וידאו של 10 שניות מתוך כמה קטעים באופן שבו התבונה של המכשיר תבחר את הקטעים הרלוונטיים ומתוכם תייצר סרטון קצר.

דוגמאות צילום סטילס:

 

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

 

מצב צילום בזום X0.6

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

 

מצב צילום ללא זום (X1)

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

 

מצב צילום בזום X3

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

 

מצב צילום בזום X5

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

 

צילום סלפי

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

 

צילום רגיל (מצב אוטומט)

אבטחה

זוכרים את המגרעת הרחבה בגרסת הפרו שדיברנו עליה בתחילת המאמר? אז הנה הסיבה לגודל שלה – במייט 20 פרו משלבת וואווי בפעם הראשונה, חיישן עומק תלת מימד עם פתיחת נעילה משופרת במהירות גבוהה ב 30% מבעבר. החיישן ילמד את המשתמש באופן קבוע ומתמשך כך שגם אם הפנים משתנים, הוא ימשיך לזהות אותך. החיישן הזה ממוקם בראש המכשיר, במגרעת.

בבנוסף, וגם כאן רק בMate 20 Pro, משולב חיישן טביעות אצבע מתחת למסך (בדומה למייזו 16). החיישן תפקד טוב למדי בבדיקה הקצרה שלנו למרות שאינדיקציית מיקום הנחת האצבע לא היתה ברורה מידי. וואווי טוענת כי מהירות פתיחת הנעילה שופרה ב 20%.

EMUI 9.0 ואנדרויד 9

בוואווי מסבירים מדוע הם ממשיכים להשתמש בממשק ההפעלה שלהם. הממשק במייט מבוסס אנדרויד 9 (פאי). ממשק ההפעלה של וואווי יסרבל פחות את השימוש ויציג אפשרויות נוחות יותר למשתמש ולא מורכבות כבעבר עם שימוש מהיר בהגדרות ולא במספר לחיצות רב כמו בגרסה 8.0 כשדברים קטנים וזניחים כמו למשל שינוי ממשק השעון מאנלוגי לדיגיטלי ייעשו בלחיצת כפתור אחת ולא בכמה כבעבר כשאפילו נוספה מוסיקת שעון מעורר נעימה יותר ואפשרות נוחה יותר לשימוש ביד אחת.

וואווי - אמברגו - לא לפרסם

בנוסף, מעתה ניתן יהיה להשתמש במכשיר ולשלוט בו באמצעות מחוות אצבע בלבד. וואווי מאפשרת הסרת שורת לחצני השליטה וכמו שאפל הציגו עם האייפון X שלהם וכמו שאחרות הלכו בעקבותיה, גם וואווי מאפשרת שליטה כזו. החלקת האצבע מלמטה למעלה תעביר אותנו למסך הבית, החלקה דומה והשארת האצבע במרכז המסך תפעיל את מנהל המשימות והחלקה מהמסגרת פנימה תחזיר אותנו דף אחד אחורה.

כמו במכשירים הקודמים שלה, גם את שני מכשירי ה Mate תוכלו לחבר למסך ולהשתמש בהם כמחשב לכל דבר באמצעות ממשק חלונאי מיוחד. אלא שהפעם מאפשרת וואווי חיבור אלחוטי למסך תוך שימוש ב MiraCast. 

המייט 20 יגיע ב 5 צבעים – שחור, כחול עמוק, תכלת, מידנייט בלו, פינק גולד כשלישראל יגיעו רק שלושה צבעים, השחור הכחול עמוק והמידנייט בלו.

מתי אצלנו? עד סוף אוקטובר

מחירים מומלצים בישראל:

4,000 ש"ח לגרסת הפרו

3,000 ש"ח לגרסת המייט 20 הרגיל

1,750 ש"ח לגרסת הלייט

1,000 ש"ח לשעון ה watch GT

500 ש"ח לרצועת הספורט

 

לדיון בנושא: Mate 20 הוכרז: סקירה ראשונה ליהלום שבכתר של וואווי


16:30
  /  
16.10.2018
  
מאת: אלי חבוש, בודפשט-לונדון

1