שעון אפל דור רביעי: לקחנו לסיבוב את הפיצ'רים החדשים

גרסאת תוכנה 5.1.2 של שעון אפל יצאה לאחרונה ואנחנו לקחנו אותה לסיבוב.


עם שחרור שעון אפל 4, אפל הציגה מספר רב של חידושים, כולל זיהוי בעיות לב:

  • דופק איטי מדי
  • דופק מהיר מדי (במיוחד כזה שלא קשור לפעילות גופנית)
  • דופק לא סדיר (השתתפתי באחד המחקרים שלהם לבדיקה זו)
  • בעיות מורכבות יותר בדופק – כולל תמיכה לראשונה ב-א.ק.ג

את נושא הדופק הלא סדיר והבעייתי קשה מאוד לזהות ללא בעיה פיזיולוגית אמיתית. מכיוון שאני בד"כ בריא, לצערי אין ביכולתי לייצר דופק מדומה ולא ראיתי זיהוי מוטעה בזירה הזו. את קצב הדופק אני לרוב בודק תדיר כחלק מפעילות גופנית (מכון EMS שאני מדי פעם פוקד, ופעילות רכיבת אופני הרים).

אני בעיקר משתמש בדופק בכדי לזהות מתי כדאי לעצור כי באמת הגזמתי בפעילות הגופנית ומתי להמשיך כי הגוף כבר מוכן לעליה הבאה באופניים. מעבר לכך, אני מצליח גם לעקוב אחרי ההתקדמות שלי בלב-ריאה כאשר אני חוזר על עליות שעשיתי בעבר ויכול לראות שאני מתעייף פחות ושהלב חוזר מהר יותר לקצב הפעילות הנורמלי.

את הפיצ'ר הכי מורכב – א.ק.ג – אפל שחררה רק בשבוע שעבר וזאת רק לטריטוריה אמריקאית – ורק למי שרכש את השעון בארה"ב. מי שרכש את המכשיר מחוץ לארה"ב ככל הנראה עדיין לא יכול להפעיל את הפיצ'ר למרות שמבחינת חומרה הוא טכנית זהה. 

שעון אפל דור רביעי: לקחנו לסיבוב את הפיצ'רים החדשים

בכדי להתחיל אותה יש להשתמש באפליקציית הבריאות בטלפון. האפליקציה שואלת מעט פרטים, בעיקר על הבריאות הכללית שלכם ותאריך הלידה (בכדי לברר את הגיל) והיא מוכנה. כל מה שנדרש זה לשים את היד במקום יציב ולהניח את האצבע המורה על ה-crown למשך 30 שניות.

האפליקציה עובדת יפה ואי הסדרים שאתם רואים היא תוצר של נסיון לעשות צילום מסך תוך כדי מדידה…

שעון אפל דור רביעי: לקחנו לסיבוב את הפיצ'רים החדשיםבסיום הבדיקה יש התראה ברורה שלא צריך להתייחס לזה כאל בדיקה רפואית אבל אם אתם חושדים שמשהו לא תקין אתם יכולים פשוט לשלוח את ה-PDF לרופא שלכם (במקרה שלי אפשר לשלוח דרך מכבי מסרים ולצרף מסמכים דרך האתר שלהם, אז זה נחמד). באפליקצית הבריאות אפשר סתם לגלול ימינה ושמאלה ולהציץ בתוצאת ה א.ק.ג שלכם. השעון אינו תחליף לרופא, אבל הוא בבירור מנתח את הגרף ומנסה להבין אם יש כאן אי סדירות כלשהי, ככל הנראה בסיועו היעיל של כישורי ה-AI החדשים של האייפון.

נפילה

אז באותה הזדמנות אפשר להגיד שהצלחתי לבחון את יכולות זיהוי הנפילה החדשות של השעון… התרסקות קלה באופניים (אל חשש, הכל בסדר) ומצאתי את עצמי על האדמה ואת השעון מצפצף לי שהוא זיהה נפילה. אז דבר ראשון שצריך לעשות זה להגיד לשעון שאתה בסדר, אחרת הוא יתקשר ל-100 או 101 (אין לי מושג לאן זה מתקשר בארץ, לא היה לי חשק להסביר את עצמי למוקדנים) וישלח סמס ל-emergency contact שלי. לצערי אין דרך לבחור רק לשלוח סמס או למי בדיוק מתקשרים. במקרה שלי, די ברור לאן צריך להתקשר ולסמס וזה בוודאות לא לשירותי ההצלה , לפחות לא אוטומטית. 

אז כמובן שעשיתי זאת בזריזות (יש לכם 30 שניות או שהשעון מחליט עבורכם שאתם לא בסדר) ומתוך ההלם שלאחר הנפילה, אבל לפני שהספקתי לקחת צילומסך. מה שכן צילמתי היה המסך שאחריו שמאפשר לאפל להבין מה בדיוק קרה ואם מדובר בטעות בזיהוי של השעון או נפילה אמיתית. 

שעון אפל דור רביעי: לקחנו לסיבוב את הפיצ'רים החדשים

אז אפשר להגיד שזה רשמית עובד ועובד היטב.

דבר נוסף מעניין הוא שהשעון מתברר כבעל זמן בטריה ארוך מהצפוי. לא ציפית להגיע לסוף יום עבודה עם 75% בטריה ומעלה. כבר קרה לא פעם שאני שוכח להניח אותו על המטען ליד המיטה וצולח גם כמעט יומיים שלמים על טעינת בטריה אחת. מרשים!

לדיון בנושא: שעון אפל דור רביעי: לקחנו לסיבוב את הפיצ'רים החדשים


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

17:00
  /  
08.12.2018
  
מאת: עפר לאור

1