iXtreamer – סטרימר משולב תחנת עגינה לאייפון (iDevice)

חברת Xtreamer פונה לקהל חדש עם הדגם האחרון שלהם, הכולל עריסה מובנית ושליטה יעילה על האייפון והאייפד.האם מדובר בשילוב מנצח ...


הקדמה

מבוא

בדומה לביקורת הראשונה שכתבתי באתר זה, אפתח בגילוי נאות – אני חובב מושבע של מוצרי חברת אפל. לא אגדיר את עצמי Fanboy (למרות שיהיו אלו שיחלקו עליי) מכיוון שאני כן מודע לחסרונות חברת הענק, אבל אני אוהב את עיצוב המוצרים, את הממשק ואת חווית המשתמש ובמיוחד (כן כן, במיוחד) את העובדה שמונעים ממני לעשות שטויות שישביתו את הציוד שלי (נכון בעיקר לגבי האייפון).
לכן כשהוצע לי לבחון את סטרימר החדש מבית Xtreamer המיועד למשתמשים במוצרי אפל – שמחתי מאוד וקפצתי על המציאה.

Xtreamer – ההתחלה

את החברה אין צורך להציג בהרחבה אז אקצר – חברת Xtreamer נכנסה לחיינו לפני כשנה וחצי (ביוני 2009 למקפידים) כאשר החלו לצוץ שמועות ברשת על סטרימר חדש, עשיר בתכונות ובתקציב נמוך עד כדי מגוחך.

שרשור "שמעתם על המזרימדיה החדש???" שהפך למפלצת…

לאחר זמן לא רב הסתבר שלא מדובר במתיחה של ה 1.4 (התאריך, לא תקן ה HDMI), אלא זהו אכן מוצר חדש שהושק זמן לא רב אח"כ בהרבה רעש וצלצולים. לא ארחיב על הצרות שהיו בתחילה, אבל חלק מהחברים המתעניינים בתחום (ואודה – אני ביניהם) חשו כי לחברה אין עתיד בתחום ומהר מאוד אוהדיה ינטשו אותה, פחות בגלל המוצר ויותר בגלל המדיניות.

במבט לאחור – אני שמח להודות שטעיתי. חברת Xtreamer התאוששו מהטעויות הראשונות שעשו, הגדילו את היצע המכשירים מתוצרתם והיום הם אחת החברות המוכרות בתחום, במיוחד בזכות המחירים הנמוכים בהם נמכרים מוצריהם.

ההווה

לאחרונה הודיעה החברה על מספר דגמים חדשים אשר יוצאים לשוק, ביניהם ה XtreamerDVD (מזרימדיה משולב DVD, כולל יכולת גיבוי תכנים, בדומה ל Venice V38 HD אותו סיקרנו בעבר), ה DisplayPod (ממיר מ USB ל HDMI עד 1080p, כולל אודיו – להזרמת תוכן ממחשבים חסרי יציאה מתאימה, אשר עולה בסה"כ 60 אירו, סכום נמוך משמעותית מהתקנים דומים) והמכשיר אותו אסקר היום – ה iXtreamer.

מבנה

 

כשקיבלנו את המוצר ליד, השלב הראשון היה כמובן Unboxing, אשר בוצע ע"י לא אחר מהעורך הראשי של האתר, ziv_r (ותורגם על ידי לאנגלית לטובת צופינו מחו"ל).

 

 לחסרי הסבלנות לצפות בסרט (או לאלו שנמצאים כעת בעבודה ולא רוצים למשוך תשומת לב…), ארחיב מעט. סטרימר זה גדול ביחס לקודמיו מסדרת ה Xtreamer. צבעיו אפור שחור ועיצובו סולידי ולטעמי יפה למדי. בחזית המוצר כפתור הפעלה עיקרי עגול ובמרכזו נורית לד המחליפה צבעים בהתאם למצב ההפעלה (כבויה כשהמכשיר כבוי, ירוקה בחיבור אייפון, מחליפה צבעים בעת נגינה וכו').

בחלקו העליון מכסה (עליו מוטבע שם המוצר) אשר מכסה כמחצית משטחו. מכסה זה ניתן להזזה לכיוון גב המכשיר וכך הוא חושף את המעמד והחיבור להתקנים הניידים מבית אפל – אייפד, אייפוד ואייפוד (בהמשך המאמר, לשם הנוחות, אתייחס למוצרים באחד השמות בלבד או בשם הכולל iDevice). החיבור הוא חיבור עריסה סטנדרטי, מתאם 30-פינים (Ipod Dock Connector), אשר טוען את ההתקן הנייד גם במידה ולא מנגנים ממנו. ניתן לראות כי מרכז המתאם רחב יחסית ומאפשר להתקין אייפון גם כאשר הוא בנרתיק.

עם המכשיר מסופק מתאם פלסטי קשיח אשר מיועד לחיבור אייפון 3Gs ללא נרתיק – המתאם מייצב את האייפון המונח במקום כך שלא יהיה "תלוי" על המחבר העדין. מאחורי החריץ בו יושב ה iDevice קיים חריץ אליו נכנסת "משענת" פלסטיק המעניקה תמיכה במידה ומחברים אל הסטרימר אייפד (אשר מפאת גובהו והזוית האלכסונית של המתאם, מפעיל יחס יחסית רב על המחבר).


המשענת הפלסטית (ניתן לראות בחלקה העליון את פס הגומי) והמתאם לאייפון 3Gs מורכבים יחדיו

ניתן לראות כי הושקעה מחשבה בתכנון המוצר – ה"משענת" הפלסטית מאוחסת במגירה נסתרת בתחתית המזרימדיה (כך שהיא לא הולכת לאיבוד כשמפרקים אותה) ובנוסף היא מכילה פס גומי בחזיתה אשר מרפד את נקודת המגע עם האייפד / אייפון.


משענת הפלסטיק במגירת המסתור, ליד גוף הקירור של המכשיר

מכסה ההזזה, מלבד השמירה על הקוים הנקיים של המוצר, מעניק הגנה נוספת מפני אבק ומפני פגיעה פיזית במחבר האייפוד כאשר אין התקן נייד מחובר.

מבחינת חיבורים, אין כאן חידושים מיוחדים מלבד התאימות הגבוהה למוצרי אפל.

ניתן לראות זוג חיבורי USB לחיבור כונן נייד, חיבור USB נוסף לצורך העתקת תכנים מהמחשב אל המזרימדיה, חיבור רשת חוטי
(10/100) ואלחוטי (באמצעות אנטנת ה-USB מבית Xtreamer), יציאות קומפוזיט, קומפוננט ו HDMI + שתי יציאות אודיו דיגיטליות (אופטית וקואקסיאלית). ספק הכח חיצוני והתקע מתאים לשקע ישראלי.


מבט מהצד

המכשיר כולל מגירה צדדית לדיסק קשיח 2.5 אינץ', כאשר ההתקנה קלה ומהירה ודורשת כלי אחד בלבד – מברג פיליפס קטן.
עם המכשיר מגיעים שני מתאמי פלסטיק המתברגים לצידי הדיסק הקשיח (3 ברגים לכל מתאם), ולאחר מכן הדיסק מוכנס למגירה עד נעילה ("קליק" ברור וקל).


בחלק העליון – הדיסק הקשיח ועליו מוברג המתאם

זהו. אמנם לא מדובר בהתקנה Tool-free, אבל מאוד קרוב לזה ובהחלט מדובר בתהליך פשוט יותר מאשר בחלק מהסטרימרים אשר דורשים פירוק חלק מהמכשיר.


הדיסק הקשיח במהלך ההכנסה למגירה – אין איפה לטעות

קירור

סטרימר זה מגיע עם מאוורר שקט למדי, אשר ניתן לשלוט על מהירותו מהגדרות המכשיר (איטי / רגיל / מהיר / כיוון ידני). עבור אלו המחפשים את השקט המוחלט, ניתן לרכוש ערכה הנקראת IceCube המחליפה את כלל יחידת הקירור ליחידה פסיבית.
ניתן לראות בסרטון ה-Unboxing את תהליך החלפת היחידה, שהינו יחסית פשוט. לאחר ההחלפה, מעבירים בהגדרות המכשיר את מצב המאוורר ל Off. לא ביצעתי מדידה מדויקת של התחממות המכשיר בעת ניגון תוך שימוש בקירור הפסיבי לעומת מאוורר אקטיבי, אולם המכשיר אינו מרגיש חם באופן חריג ומתפקד ללא כל קרטועים מורגשים בשתי התצורות.

שלט

המכשיר כולל שלט חדש במשפחת ה Xtreamer, בזכות ההתמשקות לנגנים מבית אפל, עליה ארחיב בהמשך.

 

השלט ארוך יותר ונוח מהקודמים, חלוקת הכפתורים הגיונית ולמרות שאינם מוארים – לרוב לא נתקלתי בטעויות בשימוש. אהבתי את העובדה כי הכפתור המרכזי ביותר בשלט (מלבד כפתור ה OK) הוא ה Home, כך שקל מאוד לחזור לתפריט הראשי לאחר צפייה או אם עושים טעות כלשהי ורוצים להתחיל מהתחלה, גם אם החדר חשוך. חיסרון שייתכן וימצאו בעלי חלק מהשלטים האוניברסליים הוא שכפתור הכיבוי וההדלקה הינו כפתור יחיד.

 

יכולות ושימוש שוטף

סקירת יכולות כללית 

דגם זה דומה מאוד בתכונותיו לדגמים האחרונים של החברה ובראשם ה Xtreamer Pro, עליו בוצעה ביקורת יסודית באתר

מכיוון שאין הבדלים גדולים בין הגרסאות (הגרסה הנוכחית היא 2.6), לא ארחיב שוב על היכולות שתוארו בביקורות קודמות אלא אתמקד בחידושים.

ביקורת נרחבת –  Xtreamer Pro

ממשק רשת – Xtreamering

בגרסה 2.5 בוצע שינוי גדול יחסית בממשק המוכר ל"יכולות מיוחדות" וכמה תכונות נפרדות הוכנסו תחת גג אחד – ה Xtreamering.

תכונה זו אותה ניתן לראות בתפריט הראשי של המכשיר (ליד ה File Manager) כוללת הזרמה של מידע מהרשת (ממשק מצוין לקבלת תכנים מיוטיוב, עדכוני מזג אויר וכולי) ובנוסף מאפשרת התקנה של יכולות נוספות, המפותחות ע"י משתמשים מקהילת ה Xtreamer.

כפי שניתן לראות בתמונה, כשנכנסים לאופציה זו, מוצגת רשימת אפליקציות בצד שמאל של המסך (בדפדוף בין האפליקציות, בצד ימין מוצג תיאור האפליקציה יחד עם שמות היוצרים). כשבוחרים להתקין את אחת היכולות המיוחדות, מופיע מסך Disclaimer והסכמה לתקנון (תוך ציון העובדה כי היישום פותח ע"י משתמשים בקהילה), ולאחר מכן המשתמש מאשר הורדה והתקנה של היישום החדש. הכל נעשה דרך חיבור הרשת, מוצג זמן משוער לסיום התהליך ונפח הקובץ המורד. כל הקבצים והיישומים המותקנים נשמרים על גבי הדיסק הקשיח הפנימי ותופסים מקום מועט (עשרות מגה לכל היותר).

בין היכולות המיוחדות ניתן למצוא את ה xJukebox אשר תואר בהרחבה בביקורת הקודמת, את ה Xtreamer Live על שלל תכונותיו ומספר יישומים נחמדים נוספים –

  • xVOD – שירות "וידאו לפי דרישה" מתוך אתר Megavideo Premium (גם ללא פרטי חשבון) ומאתרים נוספים. ניתן להוסיף אתרים אישיים אולם המכשיר מגיע עם רשימה קיימת, המציגה את התכונות לפי אתרים או לפי שפות (כרגע, באנגלית, התוכן היחיד שמצאתי הוא סרטי אנימה). מהירות ההזרמה גבוהה יחסית והאיכות טובה, ביחס לתכני רשת כמובן.


ממשק הבחירה ב xVOD (ניתן לראות את סמל ה Megavideo משמאל)

  • IPTV – מספר שירותי רשת המעניקים טלויזיה על גבי רשת – לא התקנתי את השירותים מכיוון שאיני דובר את השפות המוצעות שם, אך השירות בבסיסו קיים.

  • עדכון גרסאות קושחה – דרך ממשק ה Xtreamering ניתן לבדוק האם קיימים עדכוני קושחה למכשיר על שלל חלקיו – קושחה כללית, קושחת Dock (לממשק השליטה על מוצרי אפל), ממשק Jukebox חדש ואף ניתן לעדכן את יישום ה Xtreamering עצמו (רקורסיבי משהו…).


כל עדכוני הקושחה בחלון אחד קטן…

בסה"כ, מדובר על גישה נוחה ומהירה לעולם עשיר בתוכן, בנוסף לזה השמור מקומית או על הרשת.
בשימוש החלקי שערכתי בשירותים אלו (צפייה ביוטיוב, xVOD ומעט "משחקים") רוב האפליקציות פעלו בצורה טובה, אם כי הזרמת התכנים לא תמיד הייתה חלקה. שירות היוטיוב בוחר כברירת מחדל רזולוציית תצוגה גבוהה יחסית (באופן טבעי, בהתאמה לגודל המסך) ולכן, אם החיבור לרשת אינו מספיק מהיר, קיימות מעט קפיצות (שוב, תלוי בשעה ביום ובעומס על הרשת).

 

Apple (iDevice) Docking

הקדמה

תכונה זו היא למעשה "לב" החידוש ב iXtreamer, "לפיכך נתכנסנו". מוצר זה נוצר מתוך מחשבה להעניק לחובבי המדיה את האפשרות לשלב את העולם הנייד עם מרכז המדיה הסלוני שלהם ומכאן – בסיס הרעיון הוא שניתן לבצע כמה שיותר פעולות מבלי לקום מהכסא.

כשמחברים את האייפון (במקרה שלי) למזרימדיה, הוא עובר אוטומטית לתפריט ה Dock. ניתן לעבור בין תפריט זה למסך הרגיל של המכשיר באמצעות כפתור ה Dock הנמצא בראש השלט, ליד כפתור ההפעלה (מיקום הכפתור מצביע לדעתי על חשיבות הנושא בעיצוב השלט והמוצר ככלל).

תפריט זה מציע שלוש אפשרויות – ניגון וידאו, ניגון תמונות וניגון מוזיקה.

ניגון וידאו וניגון תמונות

ממשקים אלו נשלטים בשלב זה רק מהמכשיר הנייד ולא דרך שלט המזרימדיה, אולם חברת Xtreamer שואפים לשנות זאת בעתיד (במידה ותהיה אפשרות דרך ה SDK של אפל).

כשבוחרים באפשרות תמונות (לדוגמה, כפי שמופיע בתמונה למטה), מוצגת הודעה כי ניתן להתחיל ניגון דרך האייפון. עם תחילת הניגון במכשיר, התוכן יוצג על מסך הטלויזיה, באיכות מצוינת ובזמן תגובה מהיר מאוד. שמחתי לראות זאת מכיוון שבעריסות אחרות שבדקתי היה מעט דיליי בין ההצגה על האייפון לבין ההצגה על המסך. ייתכן שהסיבה היא שמדובר בהעברה דיגיטלית לחלוטין, ללא שינוי ל S-video למשל, בשונה מהעריסה האוניברסלית של אפל (דוגמה מייצגת).


ההודעה המוצגת במרכז המסך לפני כניסה לתמונות מהאייפון

בניגון תמונות ניתן ללחוץ Play באייפון, מתחילה מצגת תמונות בליווי מוזיקה המושמעת (כמובן) דרך הרסיבר המחובר למזרימדיה.
בדרך זו, קל ופשוט להציג למשפחה אלבום תמונות שלם (שצולם באייפון או סונכרן אליו) או להראות סרט שצולם במכשיר (התהליך זהה, רק דרך קטגוריית הוידאו) על המסך הגדול.


חלק ממצגת (ניתן לעצור בכל שלב, התצוגה נשמרת בשני המכשירים)

 

ניגון אודיו

שימוש זה דרך ממשק המכשיר הוא מרכיב מרשים בהרבה. כשלוחצים על Music בתפריט הדוק מתקבל המסך הבא:

זהו למעשה מסך הניגון הראשי של המכשיר, ובדיוק כמו בשליטה דרך ממשק האייפוד – ניתן לבחור ניגון לפי אומן, סגנון, אלבום, רשימת השמעה שמורה או אף שימוש ב Genius Playlists של אפל (לאלו שלא מכירים, מדובר ברשימות אוטומטיות הנוצרות ע"י אייטונס בעת סנכרון המכשיר למחשב וכוללות שירים הממוינים לפי סגנון / תקופה וכו'. עבורי – בד"כ מדובר ברשימות איכותיות מאוד).

בכניסה לרשימת Genius ניתן להבחין שמוצגת גרפיקה זהה לזו המוצגת במכשיר – כולל עטיפות אלבומים ושמות הרשימות.

כשמתחילים לנגן דרך אחת האפשרויות, מוצג לנו מסך אינפורמטיבי ונוח מאוד, הכולל את שם השיר, המבצע והאלבום, זמן ההשמעה ותמונת האלבום (במידה והיא שמורה על המכשיר). כאשר מנוגנת רשימת השמעה, מוצג גם מספר השירים ברשימה ומה מספר השיר המנוגן כרגע. בנוסף, ניתן לקבוע (דרך השלט) אם אנו רוצים שהשירים יושמעו בסדר רציף או מעורבב (Shuffle) והאם לבצע חזרה (על שיר יחיד, כל האלבום וכו'). מעשית – מדובר על ממשק שליטה זהה לזה של האייפוד, נגיש לחלוטין וכל זאת ללא קימה למכשיר.

תשומת הלב לפרטים ניכרת גם כאן, אם זה בהתאמת הרזולוציה כך שהכל יהיה קריא ולא "עמוס", הנוחות בשליטה (למי שרגיל לשליטה מהמכשיר) ואפילו המחשבה על כך שאחוז ניכר מהמכשירים שיחוברו הם מכשירי טלפון – כאשר יש שיחה נכנסת, המוזיקה נפסקת ותמונת המתקשר מוצגת על מסך הטלויזיה (הצלצול מושמע דרך רמקולי המערכת), כך שניתן להוציא את המכשיר ולענות לשיחה.

בשלב זה, אלו אפשרויות הממשק שמציע ה iXtreamer מול מכשירי אפל. אולם, על סמך השלט ניתן להבין כי קיים תכנון להמשך. ניתן לראות באזור השליטה על האייפוד (בחלק העליון של השלט) כפתורים הממוספרים F1-F4 וכפתורי Podcast ו iMusic, אשר צפויים להיות קשורים גם הם ליישומים עתידיים הקשורים לאפל.

 

סיכום

 סיכום

כחובב של מוצרי אפל, אני חייב לציין כי זהו אחד ממזרימי המדיה אשר קסמו לי ביותר עד כה. בתקופה האחרונה יצא לי לבחון ולהשתמש במזרימי מדיה רבים, והמכשירים מסדרת ה Xtreamer הוכיחו את עצמם כאמינים ויעילים למרבית המשתמשים. נכון, גם להם יש חסרונות, אולם פשטות השימוש והנוחות (למשל אפשרות השליטה דרך דפדפן, במחשב או נייד, או ההגדרות הנוחות לביצוע דרך הרשת) הופכים את המכשיר למומלץ.

זהו מוצר ייחודי בשוק המשלב מזרימדיה עם עמדת עגינה ייחודית לאייפון ולמרות שעדיין לא מדובר במוצר מושלם, הוא בהחלט מציב רף גבוה. בעבר, אם רציתי את היכולת להנות בסלון ממוזיקה מהאייפוד תוך שליטה עליו מרחוק, הייתי צריך עריסה ייעודית, בעלת חיבור משלה לחשמל ולרסיבר (כאשר לא תמיד היא הוציאה גם וידאו נוח למסך). הייתי צריך שלט נוסף, לזכור להעביר Input ברסיבר וכולי – וכל זאת רק כדי לשמוע מוזיקה. היום, עם ה iXtreamer, הכל קל יותר – ובסופו של דבר, אנחנו דור מפונק שמחפש איך יהיה נוח ויעיל יותר.

אם להתייחס לפונקציית תחנת העגינה בלבד, תחנה זו בולטת לטובה במספר תכונות:

 

  • ניצול מוצלח של ממשק ה Dock Connector לטובת הוצאת סיגנל אודיו ווידאו ישירות מהמכשיר, דיגיטלית. הסיגנל מועבר בצורה זו לרסיבר (או למסך) באמצעות חיבור ה HDMI, כך שנחסכות המרות מיותרות בדרך ונשמרת איכות גבוהה מאוד.
  • מבנה פיזי חכם, המאפשר חיבור אייפודים, אייפון (נוסו דגמי 2G,3Gs ו 4 וכולם התאימו בצורה טובה) ואף אייפד בצורה יציבה מאוד, בזכות שילוב המשענת.  תכונה יעילה נוספת היא המכסה המוזח, אשר שומר על המחבר נקי מאבק ושאר מרעין בישין.
  • טעינה של האייפון – הטעינה מהירה למדי (בזכות התאימות לאייפד), תכונה יעילה למשתמשי הסמארטפון שידוע בתור זללן לא קטן.
  • "איחוד רשויות" – כפי שציינתי, אחד היתרונות בשילוב העריסה כחלק ממוצר מרכזי אחר (המזרימדיה) הוא הפשטות – השימוש בשלט אחד, חיסכון בשקע חשמלי, חיסכון בכניסת HDMI (או כניסה אחרת) ברסיבר או במסך וגם – חיסכון במקום. השילוב הזה לדעתי הוא גם בעל ערך WAF גבוה יחסית לעריסה נפרדת וכבלים נוספים המשתרכים מאחורי הציוד.
תחנת העגינה לא מושלמת – לא כל הכיסויים יאפשרו הכנסת המכשיר לטעינה ומדי פעם האייפון לא זוהה בחיבור ראשון והיה צורך לחבר ולנתק – אבל אלו תכונות המאפיינות את רוב העריסות אותן בדקתי.

 

מחיר ה iXtreamer גבוה יחסית למוצרים אחרים בסדרה אולם יש לקחת בחשבון שמדובר במוצר הכולל גם את ההתמשקות לעולם הנייד מבית אפל וכך הוא חוסך הוצאה על רכיב נוסף במערכת.

לדעתי, כמשתמש מקצועי, חובב קולנוע ביתי וחובב אפל – מזרימדיה זה מהווה תחילתה של מגמה ונראה בעתיד הקרוב יצרנים נוספים אשר ישכילו לשלב את ה iDevice כחלק מהמערכת הביתית, ולא בעריסה נפרדת כי אם כרכיב אורגני "טהור".

מחירים:
(ברכישה מאתר היצרן):

iXtreamer (ללא אנטנה או קירור פסיבי) – 180 יורו.
Ice Cube (ערכת קירור פסיבי) – 35 יורו.
אנטנת Wi Fi (תואמת לכל דגמי החברה) – 20 יורו.

ברכישה מוקדמת מרשת "באג": 

iXtreamer (ללא אנטנה או קירור פסיבי) – 999 ש"ח.

להמשך דיון במאמר – iXtreamer – סטרימר משולב iDevice תחנת עגינה לאייפון

תודה לחברת Xtreamer על אספקת המוצר לטובת הביקורת 

חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
20.02.2011
  
מאת: אורי לרנר

1