יבוש הפולים בג'ין לפני קליה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 225
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

נושא שלא נקרא #106 

מוטי, אם הבנתי נכון מקריאה של 7 עמודים, זה מה שאתה ממליץ:
5 דק' חימום על 200 מע'
הכנסת פולים
3.5 דק' יבוש על 150 מע'
5 דק' על 250 מע' (הקולה עולה ל-242 בערך, אבל החלק החשוב הוא שגוף החימום עובד כל הזמן)
כאו מתחיל פיצוץ ראשון
הורדה ל-240 מע' עד לכניסה לפיצוץ שני
קירור בחוץ על תבנית קרה
...
צריך עוד קצת פרופורציה כי בג'ין קשה לי לשמוע את הפיצוצים, כמה זמן לוקח עד פיצוץ שני ?
אלדד

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1405
הצטרף: מאי 2010
מיקום: משגב,גליל
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #107 

כנראה ירון צודק בקשר לחד שניים בפרופילי ״יבוש״ .... וגם אני כמו מוטי ממליץ לכל בעלי ג׳ן להתנסות בזה.
eldza זה הפרופיל, ופיצוץ ראשון מגיע ממש לפי הכתוב, ושני כ שתים וחצי דקות אחרי...

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #108 

(Y) יאפ, הוא מגיע ממש בנקודה הנכונה - כשמשתמשים ב-240 גר' ירוק.

אתמול קליתי סיבוב כזה. בטעות שמתי 250 גר' וגם היה מאוד קר.
אני לא יודע איך הקור משפיע כי הקולה הרי חם כשהפולים נכנסים, אבל הפיצוץ הראשון איחר בחצי דקה בערך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 225
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

נושא שלא נקרא #109 

תודה
אלדד

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 797
הצטרף: ינואר 2011
שם מלא: עזי
מיקום: מודיעין
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #110 

הכנתי עכשיו ספל אספרסו לאחר קלייה עפ"י הפרופיל שהציע מוטי. זה היה ללא ספק האספרסו הטוב ביותר שהוציאה המכונה שלי.
אבל, אני לא בטוח שאצליח להתמיד עם השימוש בפרופיל מפני שהוא דורש בייביסיטינג לג'ין לאורך כל הקלייה לעומת השגר ושכח הרגיל. בד"כ אני מפעיל את הג'ין וחוזר לאחר 13 דקות לעקוב ולעצור בתחילת הפיצוץ השני (הזמנים משתנים מקלייה לקלייה מפני שאני קולה בחוץ ותלוי בטמפרטורת הסביבה).

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #111 

יופי!! (Y)
תענוג לשמוע.


לגבי הפרופיל: אני מסכים, גם אני התרגלתי לכיף של ה"שגר ושכח" בג'ין, ועכשיו צריך לעמוד לידו וזה מציק.
אפשר, לא בקלות, לחבר אליו ארדואינו ולייצר פרופיל קליה על הארדואינו שישלוט בג'ין.

אולי איזה אבשי אחד ירים את הכפפה :wink:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 225
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

נושא שלא נקרא #112 

בכל זאת הזמנים לא מסתדרים לי
בשיטת "הפעל ושכח", הקליה אורכת אצלי כ-15.5 דקות.
בפרופיל של מוטי,
3.5 ד' על 150 + 5 על 250 + כ- 2.5 ב- 240 עד פיצוץ שני נותן 11 דקות.
כמובן שב-11 דקות הקפה לא היה מוכן ונאלצתי להמשיך.
מה אני מפספס?
אלדד

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #113 

:oops:
סליחה, טעיתי בתיאור ושכחתי שלב, בפוסט הזה שהבאת בציטוט והסתמכת עליו! 8O
לפני כן בשרשור תיארתי נכון...

סורי!

הנה הרשימה המסודרת:
[left]

Preheat to 200 °C
[00:00] 150 °C
[03:30] 225 °C
[08:30] 250 °C
[11:30] 240 °C (first crack)
[14:00] (second crack, pull out)
[/left]
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #114 

מצאתי אפליקציה נחמדה לאייפון שעוזרת לעקוב אחר תהליך הקליה:
http://itunes.apple.com/us/app/seconds- ... 78811?mt=8

היא מאפשרת להכניס אינטרוואלים של זמן, לתת לכל אחד שם (נתתי לכל אחד שם שהוא הטמפ' של השלב בקליה) והיא סופרת זמן ומתריעה כשעוברים בין השלבים.

באופן כזה, לא צריך להיות לחוצים ולהביט כל הזמן בשעון, אלא אפשר לתת לאייפון לצפצף כשצריך, ואז רק לגשת לקולה ולשנות טמפ'.


החסרון היחיד: בגלל מגבלות האייפון, היא לא עובדת אם מכבים את המסך. יש להשאיר את המסך דולק לאורך הקליה.
לא נורא, עדיין שימושי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 225
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

נושא שלא נקרא #115 

שוב תודה
אלדד

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #116 

moti_r כתב:מצאתי אפליקציה נחמדה לאייפון שעוזרת לעקוב אחר תהליך הקליה:
http://itunes.apple.com/us/app/seconds- ... 78811?mt=8

היא מאפשרת להכניס אינטרוואלים של זמן, לתת לכל אחד שם (נתתי לכל אחד שם שהוא הטמפ' של השלב בקליה) והיא סופרת זמן ומתריעה כשעוברים בין השלבים.

באופן כזה, לא צריך להיות לחוצים ולהביט כל הזמן בשעון, אלא אפשר לתת לאייפון לצפצף כשצריך, ואז רק לגשת לקולה ולשנות טמפ'.


החסרון היחיד: בגלל מגבלות האייפון, היא לא עובדת אם מכבים את המסך. יש להשאיר את המסך דולק לאורך הקליה.
לא נורא, עדיין שימושי.
...
תודה, נראה טוב.
דרך אגב, זה לא בגלל מגבלות האייפון, אלה מגבלות של המפתח...

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #117 

אתה בטוח?

לדעתי iOS לא מאפשר לאפליקציות לרוץ ברקע, אלא אם הן GPS, VOIP ועוד קטגוריה אחת ששכחתי.

עד כמה שאני יודע הדרך היחידה לבצע את זה היא להרים שרת שישלח נוטיפיקציות כשאינטרוואל נגמר, ואז תקבל פופאפ מהאפליקציה, כשקליק עליו יפתח אותה (כמו ש-whatsapp מתנהגת).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #118 

moti_r כתב:אתה בטוח?

לדעתי iOS לא מאפשר לאפליקציות לרוץ ברקע, אלא אם הן GPS, VOIP ועוד קטגוריה אחת ששכחתי.

עד כמה שאני יודע הדרך היחידה לבצע את זה היא להרים שרת שישלח נוטיפיקציות כשאינטרוואל נגמר, ואז תקבל פופאפ מהאפליקציה, כשקליק עליו יפתח אותה (כמו ש-whatsapp מתנהגת).
...
גם קול אפשר להעביר ברקע.
כמובן שהאופצייה החסכונית יותר, היא להשתמש בנוטיפיקציות.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #119 

קליתי לפי הפרופיל הזה. (Y)
הקלייה יצאה מעולה והטעם שמיימי - עגול, מלא ועשיר. טוב לאין שיעור מקליות ה"שגר ושכח" על טמפרטורה אחידה בהן השתמשתי עד כה בג'ין. בתחילת הפיצוץ השני הפולים היו בהירים יותר מאשר בדרך כלל וזה מצויין בעיניי.
הקפה הירוק שלי הוא כרגע טרי יחסית (התנפלתי לפני כשבועיים על האחים סלמאן בירכא ויצאתי משם עם יותר מ- 20 קילו - תענוג!) כך שייבשתי למשך 4 דקות בהתחלה.

התערובת בה אני משתמש כעת היא תערובת הבית עליה כתבתי בעבר (עם הורדה קלה באחוז הרובוסטה):
40% ברזיל סרדו
40% אינדיאן פלנטשיין
15% אתיופיה דג'ימה
5% רובוסטה ג'אווה

תערובת זו משמשת כמעט באופן בלעדי לאספרסו אך מתאימה לדעתי גם לקפוצ'ינו.

תודה למוטי ולחברים על הנסיונות והדיווח המעמיק על הפרופיל הז\ה.

(Y)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #120 

מיץ_פטל כתב:קליתי לפי הפרופיל הזה. (Y)
הקלייה יצאה מעולה והטעם שמיימי - עגול, מלא ועשיר. טוב לאין שיעור מקליות ה"שגר ושכח" על טמפרטורה אחידה בהן השתמשתי עד כה בג'ין. בתחילת הפיצוץ השני הפולים היו בהירים יותר מאשר בדרך כלל וזה מצויין בעיניי.
הקפה הירוק שלי הוא כרגע טרי יחסית (התנפלתי לפני כשבועיים על האחים סלמאן בירכא ויצאתי משם עם יותר מ- 20 קילו - תענוג!) כך שייבשתי למשך 4 דקות בהתחלה.

(Y)
...
הפרמטרים של הקליה נשמעים נכון ומזכירים לי מאוד את הקליה שביצעתי אתמול.
גם לי הייבוש ארך בין 3 ל 4 דקות (תלוי בזן)
הקליות אצלי הסתיימו באזור ה 14:40 עד 16:30...שוב , תלוי בזן.

התערובת שבניתי אתמול כללה:
35 אחוז קולומביה סופרימו
40 אחוז בורונדי
10 אחוז אתיופיה סידאמו
15 אחוז תערובת של סומטרה+דג'ימה
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 14/02/2012 17:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”