ביום שבת קליתי קולומביה חדזן בפרופיל שכלל ייבוש על אש נמוכה, העלאה משמעותית אחרי כ 6 דקות, הוצאה בסוף פיצוץ ראשון (!)
יצא כמעט אחיד לגמרי, זה כל פעם מפתיע אותי מחדש איך הייבוש עובד. היום נטעם.
חוץ מזה קליתי באטש של קפה שנידבו לי סיקפה, וכשהגיע הרגע להוציא מהאש - הפקק של החביתוש נתקע! בינתיים אני שומע את הפיצוץ השני רץ ולא עוצר, עד שהצלחתי לפתוח קיבלתי משהו קרוב לפחם אבל לא ממש מפוחם (כבר קיבלתי פעם גחלים...), יהיה מעניין לטעום.
יבוש הפולים בג'ין לפני קליה
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 957
- הצטרף: יוני 2010
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אפשר לחזור לקליה האוטומאטית על 240 - עם יבוש מקדים לשלוש וחצי דקות על 150
אחרי כמה נסיונות מוצלחים עם הפרופיל המדובר שמתי לב לדבר מעניין:
Preheat to 200 °C
[00:00] 150 °C
[03:30] 225 °C
[08:30] 250 °C
[11:30] 240 °C (first crack)
[14:00] (second crack, pull out)
שווה בדיוק ל:
Preheat to 200 °C
[00:00] 150 °C
[03:30] 240 °C
[14:00] (second crack, pull out)
אלא אם כן הג'ין שלי מתנהג שונה מהמכשירים שלכם:
- אחרי יבוש הפולים על 150 מעלות, והעלאת הטמפרטורה ל-240, הטמפרטורה לא מגיעה לעולם ל-225 מעלות לפני 8:30 דק' , ולא מגיעה לעולם ל-240 מעלות לפני 11:30 דק'. מכאן המסקנה שכל שינויי הטמפרטורה מלבד היבוש על 150 מעלות בהתחלה - עבודה מיותרת.
- הג'ין כנראה מכשיר מתוחכם יותר ממה שאנחנו חושבים, ומעלה את הטמפרטורה בצורה מבוקרת והדרגתית בהתאם להתקדמות הקליה.
Preheat to 200 °C
[00:00] 150 °C
[03:30] 225 °C
[08:30] 250 °C
[11:30] 240 °C (first crack)
[14:00] (second crack, pull out)
שווה בדיוק ל:
Preheat to 200 °C
[00:00] 150 °C
[03:30] 240 °C
[14:00] (second crack, pull out)
אלא אם כן הג'ין שלי מתנהג שונה מהמכשירים שלכם:
- אחרי יבוש הפולים על 150 מעלות, והעלאת הטמפרטורה ל-240, הטמפרטורה לא מגיעה לעולם ל-225 מעלות לפני 8:30 דק' , ולא מגיעה לעולם ל-240 מעלות לפני 11:30 דק'. מכאן המסקנה שכל שינויי הטמפרטורה מלבד היבוש על 150 מעלות בהתחלה - עבודה מיותרת.
- הג'ין כנראה מכשיר מתוחכם יותר ממה שאנחנו חושבים, ומעלה את הטמפרטורה בצורה מבוקרת והדרגתית בהתאם להתקדמות הקליה.
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
צודק ואכן בשלב כלשהו כתבתי שעברתי לפרופיל השני. זה הרבה יותר פשוט וגם קל לזכור.
יש לי בסלולרי שני טיימרים מוכנים מראש. 3:30 ו-11:00 דק'. הראשון זה ליבוש, ואז אני שם 11:00 וחוזר כדי לבדוק מה מצב הפולים, עוצר ידנית בתחילת פיצוץ שני ומוציא לקירור על תבנית.
לגבי הסיפא שלך: לדעתי הג'ין מתקדם ומעלה את הטמפ' בהתאם ליכולת גוף החימום. זה פשוט לוקח זמן.
יש לי בסלולרי שני טיימרים מוכנים מראש. 3:30 ו-11:00 דק'. הראשון זה ליבוש, ואז אני שם 11:00 וחוזר כדי לבדוק מה מצב הפולים, עוצר ידנית בתחילת פיצוץ שני ומוציא לקירור על תבנית.
לגבי הסיפא שלך: לדעתי הג'ין מתקדם ומעלה את הטמפ' בהתאם ליכולת גוף החימום. זה פשוט לוקח זמן.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 902
- הצטרף: דצמבר 2009
- מיקום: רמת השרון
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
לפי דעתי וניסיוני האישי מגין
כל נושא ההתחכמות מיותר לגמרי, היות ולגין יש פרופיל קלייה מתוכנת מראש,
אם היה אפשר לכוון את הגין על ידני אז אולי היה רלבנטי לבנות פרופיל אחר אבל אי אפשר ולכן כל התערבות בקלייה רק מחבל ומבלבל את התכנית המקורית
כמו כן גם החימום המקדים , מה התועלת בכך אפשר פשוט להכניס את הפולים ולהתחיל לקלות רגיל, אז החימום המקדים יהיה שהפולים כבר בפנים
מה יקרה ?
לחמם מראש ל200 מעלות לוקח כדקה א פשוט תוסיף דקה לזמן הכללי ,
כמובן זו רק דעתי האישית.
כל נושא ההתחכמות מיותר לגמרי, היות ולגין יש פרופיל קלייה מתוכנת מראש,
אם היה אפשר לכוון את הגין על ידני אז אולי היה רלבנטי לבנות פרופיל אחר אבל אי אפשר ולכן כל התערבות בקלייה רק מחבל ומבלבל את התכנית המקורית
כמו כן גם החימום המקדים , מה התועלת בכך אפשר פשוט להכניס את הפולים ולהתחיל לקלות רגיל, אז החימום המקדים יהיה שהפולים כבר בפנים
מה יקרה ?
לחמם מראש ל200 מעלות לוקח כדקה א פשוט תוסיף דקה לזמן הכללי ,
כמובן זו רק דעתי האישית.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 957
- הצטרף: יוני 2010
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
·moti_r כתב: לגבי הסיפא שלך: לדעתי הג'ין מתקדם ומעלה את הטמפ' בהתאם ליכולת גוף החימום. זה פשוט לוקח זמן....
יכול להיות שבאמת זה יותר גבולות גוף החימום מאשר הנדסה משוכללת
אני שמח לראות שהגענו למסקנות זהות בעניין הפרופיל.
Kerenfood
מנסיוני האישי, אחרי שעשיתי 'ראש בראש' לקליות עם החימום המקדים והיבוש על 150, ובלעדיו, יש בהחלט שוני בטעמים ועומק לטובת השימוש בפרופיל. כמו שרשמתי אתמול, הג'ין יוצר פחות או יותר את הפרופיל המדובר בשרשור זה באופן טבעי, אבל לא להגיע לטמפרטורה גבוהה מדי בדקות הראשונות של הקליה זה קריטי.
לגבי החימום המקדים - כשחיממתי מעל ל-140 מעלות ללא פולים, המתכת קיבלה עם הזמן צבע של חלודה (האם זה באמת חלודה?) והייתי צריך לעבוד קשה לנקות את המיכל עם חומרים חזקים וסקוטש. עדיין מחמם חימום מקדים, אבל רק עד 140 מעלות, הקליה מתחילה על 115 מעלות לאחר הכנסת הפולים, ותוך דקה מתייצבת על 150.