מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



יבוש הפולים בג'ין לפני קליה


עמוד 3 מתוך 9
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #31  נשלח: ו' 30/12/2011 6:35

תודה

מעניין מאוד לקרוא.

1. אתה כותב שהיבוש נעשה בפיצוץ ראשון. אז מה קורה ב-5 הדק' של ה"יבוש" שעשיתי שם? הפולים נקלים בטמפ' הזו?

2. מעניין מאוד לקרוא את מה שאתה כותב על הטמפ' והטריות. אני אשמח לנסות ולהוריד טמפ' ולקבל קפה שנפתח רק אחרי 3 ימים אבל מחזיק יותר.
לאיזו טמפ' כדאי לי לכוון?

3. לגבי סימני חריכה: אין אצלי כאלו. הפולים דווקא נראים ממש 'בריאים', עגלגלים ובצבע מט. כמעט ואין שמן.

אגב - חלטתי עכשיו אספרסו. הטעם אמנם קצת יותר תפל, כמו שהיה אתמול, אבל טעים מאוד והיה טייגר סקין מופלא ש*בחיים* לא קיבלתי מהג'ין 3 ימים אחרי קליה. זה אומר, לדעתי, שמשהו ביבוש הזה היה יותר טוב לפולים.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #32  נשלח: ו' 30/12/2011 8:08

הנסיון השני שלי עם ייבוש 3 דקות טיפה יותר מוצלח אבל עדיין הקפה הרבה יותר עגול ומשעמם.

אני כבר דיי בטוח שפרופילים עם הג'ין כשאין לך באמת שליטה על עוצמת האוויר וגם אין תרמוקפל בפולים שאומר לך מה הטמפרטורה שלהם לא יצאו טוב וזה יותר ניחוש כי גם אם יצא משהו טוב סביר להניח שעם זנים אחרים לא תתקבל אותה תוצאה.

ייתכן שקליה בנפרד של זנים ועירבוב אחרי תתן משהו אחר שגם יהיה יותר מאוזן ולא תגרע מטעם הקפה כמו עם הייבוש.

בינתיים חזרתי ל 235 מעלות הסטנדרטי והטוב ...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 252
מספר הודעות: 1098

 #33  נשלח: ו' 30/12/2011 10:42

אתם תמיד עושים לי את זה
תעמיק בקריאההההההההההההה
רשמתי בעיקר בפיצוץ הראשון, לא רק בפיצוץ ה 1.
אין חריכה בקולי אוויר ובחיים לא תהיה כיוון שהחריכה נובעת ממגע הפולים עם התוף ובקולי אוויר אין תוף מתכת.
טייגר סקין גם אצלי קורה ואני לא משקיע זמן רב בייבוש אלא זורם עם התהליך בקצב נכון (הוא שונה בין אדם לאדם).
הרעיון הוא לאזן בין טעמי קלייה לטעמי הזן, האספרסו יכול להיות טעים מאוד אבל אם אין בו ייחודיות של הזן אלא רק טעמי קלייה אז זה נכון שהוא טעים אבל בסוף הוא ישעמם אותך.
לגבי כיוון הטמפ', זו שאלה מאוד מאוד קשה ומי שיענה לך עליה , יכול להיות או בעל ג'ין (אני לא) או חרטטן.
הסיבה פשוטה, הכיוון שאתה מדבר עליו הוא של טמפרטורת הסביבה, אבל אם אני אכוון ל 235 ואקלה 400 גרם או אקלה 300 גרם ,קיים שוני אדיר על השפעת חום הסביבה על הפולים שבסוף צריך לזכור שטמפרטורת הסביבה בעצם מובילה את הפולים לקצב הרצוי שאנו בוחרים.
בוא אני אתן לך רעיון לניסוי.
תכוון את הקולה ל 235 כמו שאתה רגיל ותפעיל מספר דקות שהקולה יהיה חם.
לאחר הכנסת הפולים הירוקים תכוון שוב ל 235 עד שצבע הפולים יהיה צהבהב
אני לא יודע אם הג'ין מווסת את גוף החימום שבתוכו או פשוט סוגר ומפעיל אותו אבל נמשיך
לאחר שהפולים צהובים תכוון את חום הסביבה ל 195
כאשר הפולים יתקדמו לעבר 190-193 אמור להתרחש פיצוץ 1
לאחר שמיעת הפיצוץ ה1 וסיומו ,תעלה את טמפ הסביבה ל196,לאחר דקה ל201 לאחר דקה ל205 ולאחר דקה נוספת ל208.
בסיום הדקה ואם הצבע חום כהה ולא נוטה לשחור ,תוציא את הפולים.
בגלל שאתה אוהב חזק ומריר הייתי ממליץ לתת עוד חצי דקה ולכוון את הטמפ ל 210 ובסדיום חצי הדקה להוציא אבל זו בחירה שלך.
בכל מקרה אם הפיצוץ ה2 מבצבץ ישר תוציא את הפולים, תשתדל לא להגיע ל2 אבל אתה אוהב חזק ומריר
אם אתה בסביבה אני אשמח לעשות את הניסוי איתך ולתעד אותו, אולי נוכל לבחון הכנסת תרמוקפל לג'ין (טמפרטורת פולים)

נתתי לך ניסוי לשבת


זו רק הצעה כיוון שאין לי ג'ין
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #34  נשלח: ו' 30/12/2011 11:05

תודה רבה על ההכוונה! מבטיח לנסות בפעם הבאה!
האמת שהתחלתי הרגע קליה ורק אז באתי לראות מה חדש בפורום...

הלכתי על פרופיל דומה למה שעשיתי בפעם שעברה (חימום ל-170, הכנסת פולים (נפלו ל-120), 150 ל-3 דק' הפעם, ואז 240 כל הדרך עד פיצוץ שני).
נראה מה יהיה.

שתי נקודות לגבי הג'ין:
- הוא לא מווסת את גוף החימום, אלא רק מדליק/מכבה אותו. הטמפ', מהסיבה הזו, איננה יציבה לגמרי. אם אתה מכוון על 240 מע' אתה מקבל מנעד שנע בין 235 ל-240 כל הזמן.
- הוא משתמש בצלע מתכת שנמצאת בתוך מיכל הפולים והם מסתובבים ונוגעים בה כל הזמן, לכן הוא לא רק קולה אויר אלא קולה משולב. אגב, מהירות זרימת האויר בו יחסית נמוכה בגלל זה. אפשר לראות לפעמים כוויות על הפולים

עצרתי עכשיו ממש בתחילת פיצוץ שני, היה פיצוץ אחד או שניים ומיד עצרתי בעצירת חירום וקיררתי על מגש, קירור מהיר.

מת כבר לטעום!

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 252
מספר הודעות: 1098

 #35  נשלח: ו' 30/12/2011 11:43

מקווה שעזרתי
שבת שלום ובהצלחה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
עמרי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 12, 2011

מיקום: ניל"י
הבעות תודה: 19
מספר הודעות: 325

 #36  נשלח: ו' 30/12/2011 19:36

הדיון מעניין מאוד
אתמול ניסיתי לבצע קליה כמו שמוטי הציע
חימום ל 170 3 דקות על 150 וההמשך על 240 סיום קליה ב 16+
משום מה מבחינת צבע פולים לא נראה לי שהגעתי לרמת קליה נכונה
כנראה הם נאפו לי מידי...

שאלה קטנה לגבי יבוש
מה יהיה ההבדל בלהתחיל עם קולה קר?

נ.ב.
קצת קשה לי להשוות בטעם כי אני כל הזמן מנסה תערובת שונה (אין לי עדיין תערובת "מנצחת"...)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1135
מספר הודעות: 11723

 #37  נשלח: ו' 30/12/2011 20:16

יש לכם בעייה אחת עם העצות של נגרו - אין לכם מד טמפרטורה לפולים בג'ין אלא רק של טמפרטורת אויר ביציאה מהקולה.
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #38  נשלח: ו' 30/12/2011 21:09

דבוטאנט כתב:
יש לכם בעייה אחת עם העצות של נגרו - אין לכם מד טמפרטורה לפולים בג'ין אלא רק של טמפרטורת אויר ביציאה מהקולה.


נכון ובגלל זה אני חושב שזה יותר ניחוש מאשר קליה נכונה ועקבית (הרי הגיוני שאם יוחלפו הזנים יידרש זמן ייבוש אחר) ולכן ויתרתי על הרעיון ...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 252
מספר הודעות: 1098

 #39  נשלח: ו' 30/12/2011 23:22

דובו
כמובן שתמיד טוב מד טמפרטורה של פולים אבל העצות שנתתי יעזרו גם ללא מד טמפ פולים.
אני מוכן להסביר למה
פיצוץ 1 קורה בטמפ של 190-194 פלוס מינוס
כיוון חום הסביבה לכך יביא לכך שבזמן פיצוץ תדעו שזו גם טמפ הפולים.
משם והלאה העלאה הדרגתית של חום הסביבה תביא לעלייה הדרגתית של חום הפולים.
החלפת הזנים לא דורשת זמן ייבוש אחר, הפולים מתייבשים עד שלב מסויים וכמו שאמרתי, רוב הלחות יוצאת בפיצוץ 1 ואילך, ניתן לראות את זה בפתח היציאה בקולה אצלי לפחות.
אחוז הלחות הוא כמעט זהה בין הזנים והשוני הוא בחום הנדרש לחלץ את הלחות ולבצע קלייה כיוון שדחיסות הפול וגודלו שונה בין הזנים.
ובכלליות כמו שאמרתי קודם,בקולה אוויר אין להתמקד בייבוש, הוא יקרה אם תרצו או לא תרצו.
השאלה אם התחיל עם קולה קר היא הגיונית , יש לנסות זאת בג'ין, עם קולה תוף בחיים לא הייתי ממליץ על זה אבל צריך לבחון בכמה מתארכת הקלייה אם מתחילים עם קולה קר .
לדעתי לא צריכה להיות בעיה להתחיל על קולה קר בג'ין בגלל עלייה מהירה של טמפ' הסביבה.

בכל מקרה דובו מוטי כפיר וחברים נוספים
שבת שלום
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #40  נשלח: שבת 31/12/2011 17:46

עמרי, אנחנו בעצמנו עדיין לא כ"כ מבינים מה ההבדל.
ממליץ לך מאוד לעבוד עם אותה התערובת, כי אחרת אתה מכניס כאן עוד משתנים למשוואה.

אתמול קליתי תערובת עם 3 דק' יבוש, אבל השתמשתי בפולים חדשים שהגיעו מדאדא (נגמרו לי הסנטו-דומינגו והקולומביה של אמיגו).

טעמתי היום בצהריים. יצא מעולה, ממש שונה מהתערובות שהיו לי קודם לכן.
עדיין טרי מדי, אז קצת קשה, אבל כבר ברור שמדובר בקליה עדינה יותר בהשוואה לקלית ג'ין רגילה.

עופר/כפיר - לא הבנתי את הטיעונים שלכם לגבי זה שאי אפשר לשלוט בג'ין בגלל מיקום הבקר.
מה זה חשוב איזו טמפ' הוא בדיוק מראה, כל זמן שהמרחק בינה לבין טמפ' הפולים מאוד קרוב?
הרי אני לא מבצע פרופיל בהפרשים של מעלות בודדות, אלא משחק עם עליה מ-150 מ-240. די ברור שזה עובד...

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #41  נשלח: שבת 31/12/2011 18:26

מסכים לגבי הייבוש (אם כי עדיין לא הוכחנו שהוא מוסיף אלא ההיפך) אבל בכל זאת אני לא בטוח שהטמפרטורה של החיישן בג'ין היא קרובה בכלל לטמפרטורת הפולים, זה האוויר החם שיוצא מהקולה אחרי שהוא עובר דרך הפולים, זה סוג של מדד אבל אנו לא יודעים מהו ה OFFSET בינו לבין טמפרטורת הפולים האמיתית והאם אותו OFFSET נשמר בכל שלבי הקלייה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #42  נשלח: שבת 31/12/2011 18:33

כפיר_ש כתב:
מסכים לגבי הייבוש (אם כי עדיין לא הוכחנו שהוא מוסיף אלא ההיפך)


למה להיפך?

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #43  נשלח: שבת 31/12/2011 19:00

כי הנסיונות שלי הראו לי שהקפה יוצא הרבה יותר עגול ומשעמם ולא כל כך טעים.

גם אתה אמרת שלמרות הטייגר סקין הפולים מאבדים את הטעם כבר אחרי יומיים לעומת קליה רגילה שבה הם החזיקו 3-4 ימים.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #44  נשלח: שבת 31/12/2011 19:05

זה נכון, אבל הטעם היה מאוד מיוחד ושונה. הרבה יותר מאוזן.
אני לא חושב שנכון להרים ידיים כ"כ מהר ולקבוע שזה לא עובד. הנה, NEGRO נתן כאן פרופיל מעניין שאני אבדוק בקליה הבאה שלי.

בנוסף, קיבלתי טייגר סקין מהקפה גם אחרי 3 ימים, מה שלא הייתי מקבל לעולם בקליה הרגילה.

מחר בבוקר אטעם את הקליה של 3 הדק'. מעניין מאוד לשתות אותה.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 252
מספר הודעות: 1098

 #45  נשלח: א' 01/01/2012 0:23

תבדוק מוטי, המסע לעולם לא נגמרררררררררררררררררררררררררר
שבוע טוב.
חוץ מזה, אם תלך לפי הפרופיל שנתתי לך ,תדע את טמפ הפולים בזמנים הקריטיים כמו פיצוץ 1 ואחר כך תנתב אותה.
נסה את הפרופיל שנתתי לך.
מעניין אותי.
חוץ מזה, אני מדגיש שוב, אני אשמח אם מישהו יתאם איתי, יבוא עם ג'ין ונטעם קליות קודמות ונבחן קלייה בג'ין, זוהי הזדמנות מצוינת בשבילי ללמוד.
מבטיח לא לנסות למכור כלום.
(1) הבעות תודה: TsukyAsher
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht