NEGRO כתב:בוא אני אתן לך רעיון לניסוי.
תכוון את הקולה ל 235 כמו שאתה רגיל ותפעיל מספר דקות שהקולה יהיה חם.
לאחר הכנסת הפולים הירוקים תכוון שוב ל 235 עד שצבע הפולים יהיה צהבהב
אני לא יודע אם הג'ין מווסת את גוף החימום שבתוכו או פשוט סוגר ומפעיל אותו אבל נמשיך
לאחר שהפולים צהובים תכוון את חום הסביבה ל 195
כאשר הפולים יתקדמו לעבר 190-193 אמור להתרחש פיצוץ 1
לאחר שמיעת הפיצוץ ה1 וסיומו ,תעלה את טמפ הסביבה ל196,לאחר דקה ל201 לאחר דקה ל205 ולאחר דקה נוספת ל208.
בסיום הדקה ואם הצבע חום כהה ולא נוטה לשחור ,תוציא את הפולים.
...
ניסיתי היום בבוקר את הקליה הזו.
נראה לי שיצא ממש לא טוב
הנה מה שקרה:
- חיממתי ל-235 מע' במשך כמה דק'
- הטענתי את הפולים. הטמפ' ירדה ל-190 מע'. הג'ין מכוון ל-235
- דקה 01:35, טמפ' טיפסה ל-200
- 04:00 טמפ' 218
- 05:30 טמפ' 226
כאן הפולים כבר היו צהובים יפים, הורדתי טמפ' ל-195 מע'
לא היה עשן (אפרופו הטיפ של נמרוד) אבל היה ריח יפה של לחם
פיצוץ ראשון לקח *המון* זמן, התחיל בקושי בדקה 16:30 (!) ואלו היה רק חלק מהפולים שהתפוצצו. חלק גדול מהם נשאר צהוב ולא נראה שהוא התקדם.
הרמתי את הטמפ' ל-205 מע'
- דקה 18:30, עליתי ל-215
לקח עוד המון המון זמן, וב-25:00 כבר הבנתי שמשהו כאן לא בסדר ועצרתי את הקליה.
קיבלתי פולים חומים, לדעתי בדרגת סינמון (אולי +C)
הם איבדו 15% מהמשקל (ירדו מ-240 ל-205 גר')
די יפתיע אותי אם אקבל אספרסו סביר. נראה לי שהם נאפו לגמרי ולא באמת נקלו, אבל אולי זה אני - כי מעולם לא קליתי במשך 25 דק'...
מעניין מה גרם לקליה להיות כזו. הטמפ' הזו נמוכה מדי, אולי?