מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



יבוש הפולים בג'ין לפני קליה


עמוד 5 מתוך 9
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 2060

 #61  נשלח: א' 01/01/2012 15:58

moti_r כתב:
אני לא מסתכל על הפולים. אני מסתכל על השעון.


ממה שקראתי בתיעוד שמגיע עם ה QUEST הוגדר סימן מזהה לסוף הייבוש (מעבר לבדיקת צבע הפולים)
והוא תחילתה של פליטת עשן קלה מהארובה (אני מניח שאפשר להבחין בכך גם מצינור הפליטה של הג'ין)
הסימן הזה מעיד על סוף ייבוש.

אני משתמש בו בשילוב הצצה על השעון וגם צבע הפולים.
אצלי התהליך הוא כזה:
1.בדיקת מד טמפרטורת הפולים שמגיע ל 140.
2.בדיקת צבע בעיין + חיפוש סימני עשן ראשונים.

לאחר מכן אני מעלה את הטמפרטורה בחדות עד לפיצוץ 1.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #62  נשלח: א' 01/01/2012 16:32

מעניין, תודה

אני משתמש בצינור-שרשורי-ארובה החוצה, אז לא רואה בדיוק את העשן, אבל אכניס אותו הביתה ואבדוק בפעם הבאה.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 2060

 #63  נשלח: א' 01/01/2012 16:47

moti_r כתב:
מעניין, תודה

אני משתמש בצינור-שרשורי-ארובה החוצה, אז לא רואה בדיוק את העשן, אבל אכניס אותו הביתה ואבדוק בפעם הבאה.


מוטי,
רק אל תשכח לכבות את הגלאי עשן בבית....
אחרת תעלה את הלחות של הפולים חזרה

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #64  נשלח: ב' 02/01/2012 0:06



יש לי מטף כיבוי אש שקניתי בזמנו, בגלל הדיון כאן בפורום.
שישרף הבניין!

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #65  נשלח: ב' 02/01/2012 19:14

NEGRO כתב:
בוא אני אתן לך רעיון לניסוי.
תכוון את הקולה ל 235 כמו שאתה רגיל ותפעיל מספר דקות שהקולה יהיה חם.
לאחר הכנסת הפולים הירוקים תכוון שוב ל 235 עד שצבע הפולים יהיה צהבהב
אני לא יודע אם הג'ין מווסת את גוף החימום שבתוכו או פשוט סוגר ומפעיל אותו אבל נמשיך
לאחר שהפולים צהובים תכוון את חום הסביבה ל 195
כאשר הפולים יתקדמו לעבר 190-193 אמור להתרחש פיצוץ 1
לאחר שמיעת הפיצוץ ה1 וסיומו ,תעלה את טמפ הסביבה ל196,לאחר דקה ל201 לאחר דקה ל205 ולאחר דקה נוספת ל208.
בסיום הדקה ואם הצבע חום כהה ולא נוטה לשחור ,תוציא את הפולים.


ניסיתי היום בבוקר את הקליה הזו.
נראה לי שיצא ממש לא טוב

הנה מה שקרה:
- חיממתי ל-235 מע' במשך כמה דק'
- הטענתי את הפולים. הטמפ' ירדה ל-190 מע'. הג'ין מכוון ל-235
- דקה 01:35, טמפ' טיפסה ל-200
- 04:00 טמפ' 218
- 05:30 טמפ' 226
כאן הפולים כבר היו צהובים יפים, הורדתי טמפ' ל-195 מע'
לא היה עשן (אפרופו הטיפ של נמרוד) אבל היה ריח יפה של לחם

פיצוץ ראשון לקח *המון* זמן, התחיל בקושי בדקה 16:30 (!) ואלו היה רק חלק מהפולים שהתפוצצו. חלק גדול מהם נשאר צהוב ולא נראה שהוא התקדם.

הרמתי את הטמפ' ל-205 מע'
- דקה 18:30, עליתי ל-215

לקח עוד המון המון זמן, וב-25:00 כבר הבנתי שמשהו כאן לא בסדר ועצרתי את הקליה.

קיבלתי פולים חומים, לדעתי בדרגת סינמון (אולי +C)

הם איבדו 15% מהמשקל (ירדו מ-240 ל-205 גר')


די יפתיע אותי אם אקבל אספרסו סביר. נראה לי שהם נאפו לגמרי ולא באמת נקלו, אבל אולי זה אני - כי מעולם לא קליתי במשך 25 דק'...

מעניין מה גרם לקליה להיות כזו. הטמפ' הזו נמוכה מדי, אולי?

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
gedkoz (ged koz)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2010

מיקום: משגב,גליל
הבעות תודה: 118
מספר הודעות: 1403

 #66  נשלח: ב' 02/01/2012 20:47

כנראה שהפולים נאטמו אחרי 6 דקות בטמפ. ראשונית גבוה... מוטי אתה נתת דוגמה של בצל... כמו הבשר נסגר ונשער עסיסי. רק שבקפה זה פחות עובד? לי אף פעם בג׳ין פיצוץ ראשון לא היה בפחות מ215 מעלות...הפרופיל הזה מתאים אולי לקולים תופיים.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 252
מספר הודעות: 1098

 #67  נשלח: ב' 02/01/2012 21:20

הפולים לא נאטמו,באחריות. הפולים צריכים כח מסוים בכדי שידחף אותם לפציוץ 1 בגלל שהתרמוקפל מודד את טמפ האוויר היוצא לפי מה שהבנתי מכם,כנראה שהחום לא הספיק ומה שקרה הוא שגוף החימום ויסת את הטמפ כלרמה נמוכה מדי.
מה שבטוח הוא שהניסוי לא צלח. אולי אם לא תתעצל ,תבוא ונעדה כמה קליות ביחד.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 252
מספר הודעות: 1098

 #68  נשלח: ב' 02/01/2012 21:24

פעם הייתי גר ביד מרדכי ויושב הרבה עם אורי שני למי שמכיר. היה לורופיל די פשוט. 235 עד פיצוץ ואז הןרדה של 10 מעלות עד סוף קלייה. משהו בסגנון.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #69  נשלח: ב' 02/01/2012 21:33

בטוח שהטמפרטורה הייתה נמוכה מידי והפולים לא הגיעו ל 190 מעלות וכנראה שכדי להגיע לשם צריך באמת לכוון יותר ל 215-220 כפי שגנאדי ציין.

בקיצור בינתיים המסקנה שלי מתחזקת שהג'ין תוכנן לקליה בטמפרטורה קרובה למקסימום והתחלה מקולה קר ואין פרופיל שיתן משהו יותר טוב וכנראה שכבר מיקסמנו את התוצר ממנו כולל שיפורים קלים של קירור מקוצר על השיש שמאוד עוזר לחיי הקפה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #70  נשלח: ב' 02/01/2012 22:14

כפיר, אתה מסיבה כלשהי מוותר מראש, ואני לא מבין למה.

הרי ברור שהקליה שעשיתי בשבוע שעבר, עם יבוש ב-150 מעלות, יצרה תערובת מעולה. היא היתה קצת מיובשת מדי, אבל יבוש של 3 דק' יתן משהו יותר טוב.
אני לא יודע למה אבל הקפה שקליתי ב-3 דק' יבוש לא יצא טוב, צריך להבין למה.

גלעד - אני לא מוותר כ"כ בקלות
תגיד, מה יקרה אם אכניס פולים לתוך קולה שחם ב-190 מע' בערך ואז אעלה לאט לאט (זה יקח 5-6 דק' כנראה) ל-235 מע' עד לסיום קליה?

מה יהיה ההבדל בין מצב כזה, לבין קליה שמתחילה בקולה קר וכנראה מייבשת יותר את הפולים?

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #71  נשלח: ב' 02/01/2012 22:29

מצאתי עכשיו ב-HASFORUM את הפרופיל הבא:


1) Preheat to 200 for 10 minutes. Emergency stop - greens in.
2) Temp has dropped to about 150. Stay at 150 for 5 minutes for drying.
3) Bump to 225 for 5:30
4) Bump to 250 for 3 minutes (End of this stage is 1st crack, ususally consistent around 13:30-13:45)
5) 240 for the remainder of the roast towards 2nd crack


הוא מוצא חן בעיני. אני אנסה אותו מחר.
אוריד את היבוש ל-3 דק' במקום 5 דק' ונראה מה יצא.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dorso
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 03, 2010
הבעות תודה: 31
מספר הודעות: 389

 #72  נשלח: ב' 02/01/2012 23:02

כפיר_ש כתב:

בקיצור בינתיים המסקנה שלי מתחזקת שהג'ין תוכנן לקליה בטמפרטורה קרובה למקסימום והתחלה מקולה קר ואין פרופיל שיתן משהו יותר טוב וכנראה שכבר מיקסמנו את התוצר ממנו כולל שיפורים קלים של קירור מקוצר על השיש שמאוד עוזר לחיי הקפה.


לדעתי החימום מראש הוא חובה בייחוד בחורף , לגבי הפרופילים...נראה לי שבקולה אוויר השינויים יהיו מינורים
לעומת שגר ושכח.
אולי שינוי בעוצמת המאוורר (מודינג) יאפשר תוצאה עדיפה...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #73  נשלח: ב' 02/01/2012 23:05

זו נקודה מעניינת. אולי זו הסיבה שהקליה יצאה לי כ"כ מיוחדת - כי הפולים התחילו את הקליה ב-150 מעלות ולא ב-0.
_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #74  נשלח: ב' 02/01/2012 23:38

אני לא מוותר ולא מתעקש אלא מפעיל הגיון שלפיו כנראה אי אפשר ללא ניטור טוב לדעת מה קורה לפולים ולכן הפרופילים האלו זה סוג של ניחוש וזה כמו לגשש בחשכה.

מעבר לכך אני בטוח שהמתכננים של המוצר בנו אותו לספק תוצאות טובות בצורת ההפעלה הפשוטה ביותר (הרי זו הגדולה שלו), אם היו חושבים שניתן לשפר את הקליות היו בונים בקרה מתוחכמת יותר (או לפחות היו עושים הכנה כלשהי לשתילת מד חום לפולים ומאפשרים שליטה על עוצמת האוויר וכו') שתאפשר זאת למי שירצה.

אגב להכניס פולים לג'ין שחומם מראש 10 דקות בטמפרטורה גבוהה זה ממש לא מומלץ, נסה את זה וראה איך הפולים נחרכים מבחוץ ומאידך הלחות שלהם לא תצא כמו שצריך והקליה ממש לא תהיה מוצלחת.
בזמנו הייתה תקופה שהייתי מחמם 2 דקןת על 150 מעלות ואז עוצר ומכניס את הפולים וזה לא ממש עזר, לדעתי התחלה מקולה קר מאפשרת דווקא אותו הייבוש קצר שמאזן יותר את התערובת.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
gedkoz (ged koz)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2010

מיקום: משגב,גליל
הבעות תודה: 118
מספר הודעות: 1403

 #75  נשלח: ג' 03/01/2012 0:01

כפיר בעצם צודק: ג׳ין מגיעה מ0 ל150 תוך בארך 3-4 דקות, וזה מחליף יבוש יזום. אנחנו שוב נוגעים בנקודה של אורך קליה. כבר דובר פה שבג׳ין אדיף לקצר קליה מצד אחד, אבל למשוך זמן בין הפיצוצים.
וקליפות מעל 16 דקות בדרך כלל לא מוצלחות, מצד שני למה לא לנסות? אפילו פולים פגומים ושבורים הולכים לתוך הכוס. אני בטוח שגם בקליה של 25 דקות של מוטי יהיה איזה אור בקצה הפורטפילטר...
אנחנו פה כמו אלכימאים של ימי ביניים מנסים להפיק זהב ובדרך מגיעים לכל מיני דברים מיוחדים...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht