coffeeaddict כתב:אשמח להציע את הפרופיל בו השתמשתי זמן רב
...
coffeeaddict, תודה על הטיפ. אני אשלב אותו בפעם הבאה.
moti_r כתב:מצאתי עכשיו ב-HASFORUM את הפרופיל הבא:
[left]
1) Preheat to 200 for 10 minutes. Emergency stop - greens in.
2) Temp has dropped to about 150. Stay at 150 for 5 minutes for drying.
3) Bump to 225 for 5:30
4) Bump to 250 for 3 minutes (End of this stage is 1st crack, ususally consistent around 13:30-13:45)
5) 240 for the remainder of the roast towards 2nd crack
[/left]
הוא מוצא חן בעיני. אני אנסה אותו מחר.
אוריד את היבוש ל-3 דק' במקום 5 דק' ונראה מה יצא.
...
ניסיתי את הפרופיל הזה. נצמדתי אליו כמעט לגמרי (כולל 5 דק' יבוש), למעט 235 מע' בשלב האחרון, במקום 240 כפי שהוא הציע. הפיצוץ הראשון התרחש *בדיוק* היכן שהוא כתב שיתרחש.
קיבלתי פולים יפים יפים ושמנים. הם נראים ממש טוב!
עברו 2:30 דק' בין פיצוץ ראשון לשני. עצרתי ממש בתחילת הפיצוץ השני, לא נכנסתי אליו כמעט.
התחלתי עם 250 גר'. סיימתי עם 210 גר', איבוד של 16%.
טעמתי פול אחד (אני תמיד טועם) לאחר הקליה, והוא התפצח ממש בקלי קלות - נראה לי שזו בדיוק דרגת הקליה שאני אוהב.
הם כבר בארון, ממתינים למחר או מחרתיים.
יש לי הרגשה
מעולה לגבי הקליה הזו!