מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



יבוש הפולים בג'ין לפני קליה


עמוד 7 מתוך 9
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #91  נשלח: ב' 16/01/2012 22:25


_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
gedkoz (ged koz)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2010

מיקום: משגב,גליל
הבעות תודה: 118
מספר הודעות: 1403

 #92  נשלח: ג' 24/01/2012 18:27

היתי צריך לכתוב כבר לפני כמה ימים, זה לא הסתדר.... הקליה לפי פרופיל עם יבוש מקדים היתה פשוט נהדרת! קפה טעים , מאוזן, נקי... גם ביום החמישי אחרי חיה קפה היה טעים, ואז נגמר... מעכשיו אקלה לפי פרופילי זה. ממש מעניין לעשות ראש בראש שוב: קוסט-ג׳ן-בהמור...
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 281
מספר הודעות: 4984

 #93  נשלח: ג' 24/01/2012 23:37

גם אני עשיתי ניסוי שלשום עם החביתוש, שתי קליות - קניה ובורונדי, כל אחת 200 גרם. להבה בינונית-נמוכה 3.5 דק, עד שהתחיל לצאת עשן, מעבר ללהבה בינונית - גבוהה, עם תחילת פיצוץ ראשון הורדה הדרגתית עד ללהבה נמוכה בסוף פיצוץ ראשון. עצירה כחצי דקה לתוך פיצוץ שני. שתי הקליות יצאו אחידות ברמה מפחידה (אנחנו מדברים כאן על חביתוש) ומאוד ודומות אחת לשניה. מחר נטעם ונראה.
_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 281
מספר הודעות: 4984

 #94  נשלח: ד' 25/01/2012 10:47

טעמתי - יצא מעולה! לא יודע אם מאוזן או לא, פשוט מלא בטעם, הבורונדי סמיך יותר, הקנייתי ממש טוב. שניהם כסינגל נותנים מנה מצויינת. עוד מעט נערבב. שיפור משמעותי למה שאני רגיל. כנראה שייבוש נכון משפר מאוד את האחידות וזה מוביל לשיפור.
_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 2060

 #95  נשלח: ד' 25/01/2012 11:18

hosq .. חכה עוד יומיים, בכלל תיפול!
_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 281
מספר הודעות: 4984

 #96  נשלח: ד' 25/01/2012 11:59

אתה יודע כמה עבודה יש לי עכשיו? צריך לקלות את כל הזנים שברשותי מחדש
אגב יחסית לקפה מחביתוש שנקלה ביום שני יש מעט מאוד טעם לוואי (או שזה היה ביום ראשון?...)

_________________
what's next?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
gedkoz (ged koz)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2010

מיקום: משגב,גליל
הבעות תודה: 118
מספר הודעות: 1403

 #97  נשלח: ד' 25/01/2012 21:20

נימרוד, גם בquest יש שלב של יבוש?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 2060

 #98  נשלח: ה' 26/01/2012 10:57

gedkoz כתב:
נימרוד, גם בquest יש שלב של יבוש?
.
גנאדי,
לא משנה באיזה אמצעי אתה קולה,
תהליך הייבוש הוא הכרחי לקבלת קליה טובה בטעמים הנכונים.
גם לפני פרופיל הייבוש שיישמתם בג'ין היה קייםתהליך ייבוש כלשהוא, אולי קצר מדיי אבל היה.

אצלי תהליך הייבוש אורך בין 3 ל 5 דקות תלוי בזן. בטמפרטורות שבין 140 ל 155.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
gedkoz (ged koz)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2010

מיקום: משגב,גליל
הבעות תודה: 118
מספר הודעות: 1403

 #99  נשלח: ה' 26/01/2012 14:15

אחרי שאפילו בקליה בחביתוש , אחרי יבוש, התוצאה היתה טובה יותר ״יש מבין״ שהדרך המקובלת בקליה מסחרית עובדת בכל כלי ביתי ( גם במחבת?)...
נימרוד , פשוט כל התהליך ב quest נראה מסובך יותר.... אני כבר עשיתי ניסיונות עם יבוש לפני שנה וחצי, אחרת ופחות מוצלח...
עשיתי בינתיים עוד קליה ושוב קפה נהדר באספרסו אחרי 40 שעות.... תענוג
פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 2060

 #100  נשלח: ה' 26/01/2012 15:30

gedkoz כתב:
נימרוד , פשוט כל התהליך ב quest נראה מסובך יותר


לדעתי ממש לא מסובך יותר.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #101  נשלח: שבת 28/01/2012 21:10

השבוע ביום שלישי קליתי תערובת נהדרת, עם קפה של אמיגו, לפי הפרופיל שהפך להיות הפרופיל הקבוע שלי:

5 דק' חימום על 200 מע'
הכנסת פולים
3.5 דק' יבוש על 150 מע'
5 דק' על 225 מע'
3 דק' על 250 מע' (הקולה עולה ל-242 בערך, אבל החלק החשוב הוא שגוף החימום עובד כל הזמן)
כאו מתחיל פיצוץ ראשון
הורדה ל-240 מע' עד לכניסה לפיצוץ שני
קירור בחוץ על תבנית קרה

נתתי לקפה לנוח בחוץ 16 שע' בערך, ואז סגרתי בצנצנת עם שסתום ליום וחצי.

קיבלתי את אחת התערובות הכי טעימות שהיתה לי בבית. מדהים ממש!
עמוק, עגול ובלי טיפונת חמיצות אופיינית.

קפה נהדר.

חבר'ה, מי שמחזיק בג'ין ולא מנסה את הפרופיל הזה - ממש מפסיד!


כמעט שלוק אחרון, ועוד נשארה הקרמה הנהדרת


_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -


נערך בפעם אחרונה על-ידי moti_r בתאריך ה' 02/02/2012 8:06, נערך סך הכל פעם אחת
פרופיל | שלח הודעה | חפש
lumberjack
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 03, 2011
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 53

 #102  נשלח: שבת 28/01/2012 21:25

השתמשתי בפרופיל הזה, אין ספק שמתקבל קפה הרבה יותר מאוזן
מוטי תשתף בתערובת בבקשה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #103  נשלח: שבת 28/01/2012 21:36

האמת שאני לא זוכר בדיוק

נדמה לי שזה היה משהו כמו:
75 גר' קולומביה
75 גר' פלנטיישן
50 גר' פרו
50 גר' בורונדי

(כתבתי שהכל מאמיגו, אבל הבורונדי מהצפון. ראיתי שאמיגו הביאו בורונדי עכשיו, אני מנחש שהם דומים מאוד).

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 286
מספר הודעות: 4083

 #104  נשלח: א' 29/01/2012 10:21

ניסיתי פרופיל מאוד דומה, ולמרות שהייתי מאוד סקפטי מתחילת השרשור, אני חייב להודות - ההבדל מאוד מורגש.
הקפה מקבל אופי שונה, וכמו שמתארים הוא הרבה יותר עגול והרבה פחות קיצוני בטעמים שלו, ואפשר לומר שגם יותר דומה לקלייה מסחרית.

אני מניח אגב, שלא תמיד זה טוב, ויהיו חד זניים שיפסידו מזה. אבל לתערובות זה מושלם.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #105  נשלח: א' 29/01/2012 14:16



אני חוזר ואומר: מי שלא מנסה את הפרופיל הזה - ממש מפסיד!!

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht