מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



צבע ומרקם קפה- מכונת סילביה רצ'יליו


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 1912

 #1  נשלח: א' 02/12/2012 18:41
צבע ומרקם קפה- מכונת סילביה רצ'יליו

שלום לכולם,

אני בסה"כ מרוצה מהקפה שהסילביה מוציאה.
אני אשמח לדעת האם אפשר להגיע עם המכונה הזו לרמת קפה כזו


מבחינת מרקם וצבע.

עם המכונה כרגע אני מצליח להגיע למרקם כזה:




_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 893

 #2  נשלח: א' 02/12/2012 19:09

האם השתמשת באותו קפה בשני המקרים ?
כמובן שלא, אז ממש אל תחפש להשוות כי זה לא רלוונטי

הכל תלוי בקפה, בטריותו, ברמת הטחינה הנכונה, ברמת הדחיסה ועוד...
וכמובן גם המכונה משפיעה. אני מניח שהמכונה הראשונה איננה סילביה.

מומלץ להגיע לקצב זליגה של 1 סמ"ק קפה ב-1 שניה,
או לאספרסו בודד:
25 סמ"ק קפה ב-25 שניות.

האם מה שאתה מראה בצילום שלך תואם לנ"ל?

זה לדוגמא מה שאני מצליח להוציא מסילבי

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean


נערך בפעם אחרונה על-ידי coffeeavi בתאריך ב' 03/12/2012 10:24, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 1912

 #3  נשלח: א' 02/12/2012 19:47

זה פחות או יותר מה שגם לי יוצא עם פולי קפה של NEGRO מגע ברזילאי.
אני רוצה שזה יהיה יותר שומני, כהה וסמיך.

יש אפשרות להגיע לכזה קפה עם הסילביה?

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 247
מספר הודעות: 1090

 #4  נשלח: א' 02/12/2012 20:29
מבין לליבך

אני לא יודע לאיזה רמת קפה הסילביה יכולה לקחת אותך אבל אל תתפתה ממראה של אספרסו שומני וכהה, לרוב זה יהיה תוצאה של רובוסטה ואז הטעם יאכזב.
הצבע גם נקבע על פי מידת טמפרטורת המים (במידה והטחינה נכונה וזרם זליגת הקפה נכון), טמפרטורה נמוכה תביא לקפה בהיר יותר.
בנוסף, לתאורה יש משמעות מאוד גבוההההההההההה
שים לב למשחק קל בתמונה שלך



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 1912

 #5  נשלח: א' 02/12/2012 21:02

היי גלעד,
מבחינת הצילום, עבדתי כמו שאני עובד בסטודיו (כמעט) ובדקתי את טמפרטורת האור בזמן שצילמתי כדי שהצבע יהיה נכון.
כך שהתמונה שהעלאתי היא פחות או יותר נכונה מבחינת WB.

רק כדי לבדוק את הנושא יותר לעומק, פתחתי שוב את הקובץ הגולמי של המצלמה ועיבדתי אותו שנית עם הקפדה יתרה על הWB הנכון של התמונה.
בבקשה:
כך נראה הקפה שיוצא לי מהסילביה במציאות:
נ.ב האתר מוריד את האיכות באופן דרסטי משום מה.




_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 247
מספר הודעות: 1090

 #6  נשלח: א' 02/12/2012 21:40

אני בטוח שצילמת נכון, מה שאני אומר הוא שהרבה פעמים משחקים עם האור בשביל שהקפה יראה יותר שמנוני וכהה .
שים לב שהשמנוניות שאתה מתאר כמו שאמרתי קודם, תבוא בעיקר מרובוסטה אבל חליטה בטמפרטורה יותר גבוהה תביא אותך גם לצבע יותר כהה אךךךךךךךךךךךךךךך הכי חשוב הוא הטעם הסופי ולכן אל תשתגע מבחינת צבע וכדומה, זה לא נגמר.
תעשה ניסיון להעלות את טמפרטורת החליטה מעט ותראה לאן זה יוביל אותך.
לצבע שאתה מתאר אני מגיע עם אותו קפה אצלי במכונה (לא כזה חום כהה אבל קרוב)
זכור שגם צבע הקפה קשור לצבע הקלייה, פולים כהים מאוד יביאו לקרמה כהה יותר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 1912

 #7  נשלח: א' 02/12/2012 21:54

הבנתי.
תודה על ההסבר המקצועי.

איך מעלים את הטמפרטורה של מכונה?
אני חולט ישר איך שהנורה נכבת, בפיק של שיא הטמפרטורה. כך שאני לא חושב שאני יכול לחלוט עם טמפרטורה גבוהה יותר.

גלעד, כדי להוציא שמנוניות גבוהה יותר, בפרט מפולי הקפה שלך (אותם אני שותה), מה עדיף?
טחינה דקה עם הידוק יחסית חלש?
או
טחינה יחסית עבה עם הידוק חזק?

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 247
מספר הודעות: 1090

 #8  נשלח: א' 02/12/2012 22:35

אני לא מכיר אישית את הסילביה אבל עצם החיווי של הנורה הוא לא אינדיקציה לטמפרטורה גבוהה אלא להפסקת גוף החימום בהגעה לטמפרטורה הרצויה, כיוון הטמפרטורה הרצויה ,זה מה שאתה צריך לבחון, עדיף לשאול אנשים שיש להם סילביה לגבי כיוונון הטמפרטורה.
לגבי טחינה עבה עם הידוק חזק ולהפך, קפה שלי או קפה של אחר, ההידוק צריך להיות חזק תמיד אחרת יש סיכוי שזרימת המים תפרוץ ותסדוק את העוגיה.
אתה צריך להגיע למצב שבו העוגיה יבשה והזרימה היא 22-28 שניות כמו שאתה יודע.
יש לי מאמר באתר שמסביר על כיוון המטחנה ומראה תמונות של העוגיה.
תנסה לבדוק על כיוון הטמפ' בסילביה.
לכל שאלה פשוט תשלח לי מייל.
לילה טוב ובהצלחה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 893

 #9  נשלח: ב' 03/12/2012 7:47

הלו צור

בסילביה (ללא בקר טמפרטורה PID) אתה חייב להבין וליישם טכניקה של גלישת טמפרטורה !
בלע"ז Temperature Surfing
תתחיל כאן ותחפש במרשתת בעברית ובאנגלית יש המון חומר !

אם אתה חולט איך שהמנורה נכבת, צר לי אבל אתה חולט בטמפרטורה גבוהה מדי ! הרבה ממה שצריך.
ממליץ לך ללמוד את הנושא, ליישמו ואז לראות מה תקבל ובעיקר מה הטעם שתקבל.

בהצלחה

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 1912

 #10  נשלח: ב' 03/12/2012 7:52

קראתי את המאמרים בקשר לגלישת טמפרטורה ואני מאמין שהבנתי את הנושא.
אם אינני טועה, ישנו מאמר באתר בדיוק לסילביה (המאמר שקישרת אליו).
עשיתי את מה שאומרים במאמר.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 893

 #11  נשלח: ב' 03/12/2012 8:51

אם כך ואתה עושה גלישה (כלומר הטמפרטורה נכונה),
וגם הזליגה נכונה, 25 סמ"ק ב-25 שניות בסלסלה בודדת או 50 סמ"ק בכפולה, (כלומר טחינה ודחיסה נכונים)
* אני יוצא כמובן מהנחה שסילביה תקינה והלחץ בחליטה הוא באזור 9 בר.

וגם משתמש בקפה טרי (כשבוע מיום הקלייה),
הרי כל מה שנותר לך הוא לשחק עם סוג הקפה.

נסה סוגי קפה אחרים
נסה גם תערובות ולא רק חד-זני
נסה גם תערובות עם רובוסטה, מעט 10% / הרבה 30%
נסה קליות יותר כהות

מעבר לכך ממש לא יודע מה עוד להמליץ לך מכיוון ונראה שאתה עושה הכל נכון

תיהנה

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean


נערך בפעם אחרונה על-ידי coffeeavi בתאריך ב' 03/12/2012 10:26, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
MartinHSabag (מרטין סבג)
מנהל
מנהל


הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2004

מיקום: כפר-סבא
הבעות תודה: 1572
מספר הודעות: 59072

 #12  נשלח: ב' 03/12/2012 9:15

אחחחח...אני רואה איך צור מידרדר למכונת מנוף עוד מעט.....
_________________
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 1912

 #13  נשלח: ב' 03/12/2012 9:27

מרטין, אני עדיין בהכחשה והדחקה.
_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #14  נשלח: ב' 03/12/2012 9:31

אני מבין שאתה עובד עם מטחנה
נסה להגיע למנה שמטפטפת 45 שניות בערך ל45 CC ממנת קפה כפולה ודחוסה בכח רב (30 ק"ג לחץ לפחות)

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Ambiento (ג'ון רוז'ינסקי)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 14, 2012
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 90

 #15  נשלח: ב' 03/12/2012 9:53

קודם כל כן אפשר להגיע לרמה "כזו" של קפה.
(לי יש סילביה גם)
איזו מטחנה יש לך? זה חשוב ביותר... חבר שלנו שי שדרג בסוף השבוע את המטחנה לרוקי וקיבל קפה הרבה יותר טוב.
בשביל לקבל קפה עם מראה וכמות של קרמה גדולה רצוי להשתמש בנייקד פורטפילטר.
וכן להחליף את הפיה הרגילה שפוגעת בקרמה...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht