מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



המלצה לקנייה של מכונת קפה + מטחנה מחו"ל בערך 3000 שקל *נקנתה Bezzera Guilia


עמוד 4 מתוך 5
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #46  נשלח: ו' 16/08/2013 16:45

לחץ חליטה מודדים בזמן חליטה, זה סתם לחץ מזויף שנשאר אחרי החליטה ולא צריך להתייחס אליו.

שים פילטר עיוור בידית והדק אותה, הפעל את החליטה וצפה בלחץ בשעון - אם אתה רואה עד 10 באר זה בסדר כי עם פילטר עיוור בדרך כלל רואים לחץ גבוה יותר מבזמן החליטה היות והקפה מתנגד פחות ויש קצת זרימה של מים.

גם אם הלחץ גבוה יותר לא צריך לרוץ לכוון היום, בינתיים תעבוד על כיול הטחינה, כמות נכונה של קפה בידית, קולינג פלאש לפני החליטה כלומר הורדת מים כ 7-8 שניות עד שהמים הרותחים מתפנים ואז להמתין קצת (10-20 שניות) ולחלוט את הקפה.

הקפה של ארומה לא משהו בלשון המעטה אבל בהנחה שנתנו לך קפה טרי (אותו קפה שהם חולטים ממנו בסניף) אז סביר להניח שתוכל להוציא שוטים עם קרמה נאה.

אל תשכח לחמם את המכונה מראש לפחות חצי שעה לפני השימוש, תקפיד על קולינג פלאש כפי שהסברתי לפני החליטה ודאג להצטייד בקפה טרי ממקור טוב.
בשוט הראשון של הבוקר אחרי שהמטחנה עמדה מספר שעות טחן 3-4 גרם וזרוק כדי לנקות קפה ישן שנשאר במעברים.
כמו כן כדאי לא למלא את ההופר של המטחנה בקפה מעבר לכמות יומית, הקפה שם מתחמצן מהר מאוד ותוך יום כבר יהיה פחות טוב.

בהצלחה, המון סבלנות ...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Feb 27, 2009

מיקום: קריות
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 562

 #47  נשלח: שבת 17/08/2013 14:50

טוב, אז הלחץ האמיתי בזמן חליטה הוא 12 באר כשאני שם קפה, אחרי שסיימתי את ה-200 גרם שקניתי, אני חושב שיוצא אספרסו "טוב", לא שיש לי למה להשוות, ההורים כבר היו מרוצים.
הקפה היה טרי, כי ראיתי בעיניים שהם פתחו שקית חדשה של קילו שהייתה להם על המדף.

למה צריך לחמם דווקא חצי שעה? אני מתחיל להכין מתי שאני רואה שהבויילר מגיע ללחץ של 1.3 באר והלחץ מהפיית הקצפה חזק.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #48  נשלח: שבת 17/08/2013 15:31

המכונה לא מספיק חמה כשהדוד מגיע ללחץ, הראש מאסיבי ולוקח זמן עד שהוא מתחמם.

חצי שעה זה מינימום, אתה יכול לזרז את התהליך על ידי הזרמה של מים דרך הראש כשדוד בלחץ (תעשה כמה פולסים של 4-5 שניות עם הפסקה ביניהם).
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 219
מספר הודעות: 1936

 #49  נשלח: שבת 17/08/2013 16:05

gofmarat כתב:
אחרי שסיימתי את ה-200 גרם שקניתי, אני חושב שיוצא אספרסו "טוב", לא שיש לי למה להשוות, ההורים כבר היו מרוצים.


זה כבר היה שווה הכל.הרי בזכותם התקציב הותאם.
עשיתם בחיר. טובה וההורים שלך (ואתה) זכיתם לקפה אספרסו והפוך מהטובים שתשתו.

שני דברים:
1.נקיון של המכונה וודא שהמים שלך ״מרוככים״ היטב באחת השיטות שממולצות כאן בפורום בשקם הומלץ.
2. לחליטה מיטבית נסה להגיע לזמן חליטה של 25 שניות על כל 30 מיל׳ אספרסו. (שפר טחינה/דחיסה בהתאם)
3.לגביי לחץ חליטה ,משום מה ראינו שבבאצרות לחץ החליטה הנמדד תמיד גבוהה מהמקובל וכך מגיעות המכונות מבוילות מאיטליה ...מי אנחנו שנתערב לאומנים יוצרים בעבודתם.

תעשו חיים,דש להורים.מגיע להם הטוב ביותר!

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 219
מספר הודעות: 1936

 #50  נשלח: שבת 17/08/2013 16:15

נ.ב
אצלנו בפורום,נהוג להעלות תמונה או שתים של הרכישה החדשה....

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Feb 27, 2009

מיקום: קריות
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 562

 #51  נשלח: ה' 22/08/2013 16:29

אבל העליתי יש תמונה בעמוד הקודם...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 219
מספר הודעות: 1936

 #52  נשלח: ה' 22/08/2013 20:29

gofmarat כתב:
אבל העליתי יש תמונה בעמוד הקודם...


צודק, ראיתי אותה.
ואיך מתקדמת הלמידה?

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Feb 27, 2009

מיקום: קריות
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 562

 #53  נשלח: א' 25/08/2013 8:43

לא משהו... לא יודע בהתחלה איכשהו כן יצא שוט נורמלי, אבל זה היה כששמתי מלא קפה בפורטפילר, עכשיו כשאני מנסה לשים 14 גרם, לפי ה2 לחיצות בK3, אני מקבל זליגה נורמלית לשניה ופתאום יש פריצה של העוגייה ומגיע הבלונד, העוגייה יוצאת יבשה אבל עם חורים קטנים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #54  נשלח: א' 25/08/2013 9:56

באיזה קפה אתה משתמש ? זה נשמע הגיוני לקפה לא טרי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Feb 27, 2009

מיקום: קריות
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 562

 #55  נשלח: א' 25/08/2013 10:17

קפה שקניתי מאמיגו מוקה ג'אווה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #56  נשלח: א' 25/08/2013 10:48

יש לך מושג מתי נקלה ?

לגבי הכמות אתה שם מספיק ? אם יש לך משקל בדיוק של עשירית גרם שווה לכייל איתו את הטיימר של המטחנה.
בגדול אתה צריך למלא לגמרי את הסלסילה בקפה שתהיה מעין גבעה ממש בולטת החוצה ואז לפזר את הקפה באופן שווה על פני כל הסלסילה ולדחוס.

לדעתי מה שאתה מתאר קשור לטריות הקפה בעיקר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 25, 2010

מיקום: רמת גן
הבעות תודה: 102
מספר הודעות: 660

 #57  נשלח: א' 25/08/2013 11:02

נשמע שיש מעט מידי קפה בסלסלה
תמלא את הסלסלה בקפה תוך פיזור שווה ותיישר עם סכין או משהו ישר
אפילו עם היד
תדחס את הקפה ותחלוט.

הטיימר של הk3 לא מדוייק והכמות משתנה ביחס לטחינה
ככל שהטחינה דקה יותר יורד מעט יותר קפה ביחידת זמן.

עם הזמן והניסיון תלמד להעריך את הכמות הנכונה עבור המכונה
שלך
בהצלחה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Feb 27, 2009

מיקום: קריות
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 562

 #58  נשלח: א' 25/08/2013 12:13

סבבה, אני אנסה כשאני אגיע הבייתה... כמה חזק צריך לדחוס? יש מצב שזה בגלל שהמכונה חולטת ב12 באר?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #59  נשלח: א' 25/08/2013 13:00

12 בר זה גבוה. תוריד ל 9, אפילו ל 8.5.
צריך להיות שם OPV מתכוונן

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 156
מספר הודעות: 1207

 #60  נשלח: א' 25/08/2013 22:48

אם יש לך משקל אז נסה בין 15-16 גרם למנה כפולה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht