התחדשתי .היא כאן. Compak k10 WBC !! (עדכון לאחר שבועיים נסיון)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

התחדשתי .היא כאן. Compak k10 WBC !! (עדכון לאחר שבועיים נסיון)

נושא שלא נקרא #1 

אז לאחר שבועיים ניסיון עם המטחנה המופלאה הזו אני יכול לסכם במשפט אחד:
150 קליות שביצעתי עד היום - ירדו לטמיון.
אני אסביר - עד לאחרונה היתה ברשותי מטחנה מסוג La Spaziale Junior Grinder.
מטחנת דיסק שטוחה בקוטר 52 ממ כמדומני...
ובתהליך הארוך והמייסר של למידת הקליה בקולה תופי ידני הטעימה בכוס היא הקובעת וגם הרפרנס הכמעט יחיד.
כדי להגיע למצב שבו אפשר לנתח תוצאות קליה חייבים לבטל את כל הגורמים המשניים לקליה -מכונה,מטחנה ולייצר חזרתיות.
עם המטחנה הקודמת חזרתיות היתה הדבר האחרון שהיה לי -חוסר אחידות בטחינה ויכולת כוונונים מוגבלת.
בנוסף המטחנה חיממה באופן משמעותי את הקפה וניתן היה להרגיש זאת במגע.
לאחר 14 ימים של התנסות במטחנה החדשה של Compak הרבה מאוד מסקנות הארות ורשמים הצטברו לי.
אנסה להעלות את החשובות שביניהן:


הטעם - שיפור מטורף בתוצאה בכוס.
חזרתיות, חזרתיות, חזרתיות- בטחינת המנה,בזמן הזליגה,בטעם.
לאטה ארט- הבחנתי בשיפור נראה לעין בלאטה ארט..אבל אולי זה פסיכולוגי.
קליה ביתית- סוף סוף אני יכול להתרכז בקליות שלי ולהסיק מסקנות נכונות. אני חושב שציוד קפה איכותי(מטחנה ומכונה) הוא הכרחי למי שמתעסק בקליה כמקצוע.

כמה חסרונות בולטים:
1.המטחנה מחשמלת קלות! המלצות היצרן הן להמנע מעבודה יחפים או בסביבה עם מים. אבל זו הנחיה כמעט לכל מוצר חשמלי... כאן תזכו לזרם מעקצץ ובלתי נסבל בזמן הפעלת המטחנה ומחלק המנות...אני עומד על מגבת או שם נעלים/סנדלים...
2. בזבוז רב של קפה -בכיול מטחנה או סתם בהכנת משקה , עקב מהירות טחינה גבוהה מאוד.מתרגלים ומשתפרים.
3.ניקיון - הרבה קפה נשאר במעבר אל מיכל מחלק המנות וגם בתוך המחלק. המנגנון לא מנקה לחלוטין את המיכל.
4. עוד על ניקיון - מגש איסוף הקפה מאוד יעיל. מעוצב כמו כף ונשלף בקלות. אני משתמש בו בעת ניקוי המטחנה משאריות.נוח מאוד.

-------------------
לאחר המתנה של שלושה חודשים, היא כאן.
האשה הרביעית שלי...Compak k10 WBC.

ההרכבה וה setup היו סופר-מהירים.
הרכבת הופר - בפוסטים שקראתי משתמשים רבים שברו או סדקו את ההופר שלהם ,כנראה בגלל הידוק יתר של בורג הקיבוע שבעצם נועל את ההופר למקום בלחץ.
פשוט הידקתי בעדינות וההופר מחזיק ללא תזוזה.

כיול טחינה:
בניגוד לדגמים הקודמים ולהנחיות החברה באתר, כנראה שאין צורך להגיע למצב שהסכינים נוגעות אחת בשניה כדי להתייחס לכך כנקודת האיפוס ההתחלתית. לי נראה שב compak החליטו לשים stopper שמונע הגעה למצב בו הסכינים נוגעות אחת בשניה.
מכאן הכיול היה פשוט - 1/8 + 2/3 סיבוב עם כוון השעון ומשם שני כיולים על פי העין ועובי הגרגרים
ואני ב 25 שניות ל 30 מיל׳

מחלק מנות:
המחלק יעיל ונוח אבל המטחנה ״מטיסה״ גרגרים לכל עבר בצורה מוגזמת.
אילתרתי ״פאנל״ מכוס חד פעמית עם שיפצור קל שמאפשר דחיפה של הידית אל תוך מזלג המטחנה. כל זאת עד שארכוש ״פאנל״ מיופיף כזה או אחר .
מחר אני מתכוון לכייל את גודל המנה במחלק המנות כדי לשלוט יותר טוב בפיזור בסלסלה.

התוצאה:
קיבלתי טחינה דקה וריחנית שאינה זכורה לי מהמטחנה הקודמת שלי.
זליגת זנב עכבר בסה״כ יפה.יש מה לשפר כפי שאמרתי בפיזור בסלסלה.
בכוס זליגה תקינה.
בטעם - סוף סוף אספרסו ראוי .חליטה ב 91 מעלות. טעמים נפלאים שלא היכרתי עד היום.

השירות:
על השירות של קפה רות כבר דובר רבות. למרות שהמקום מאתגר ל waze, בסיועה של לינוי (ביתו של רוני) הגעתי למקום מהר מאוד.
לינוי ליוותה אותי גם בתהליך הרכישה ולא איבדה סבלנות למרות הטלפונים התחופים להם זכתה ממני בנושא המטחנה. זה המקום להודות לה.
רכשתי גם קפה טעים מאוד שרוני מספק. וגם החלפתי מילה או שתים עם האחראי לקליה.

זהו, חשבתי שאסיים את הערב אחרי 20 כוסות אספרסו וללא שינה בגלל הכיול ובסוף שתיתי רק אחת... :(
מחכה בקוצר רוח ל״הפוך״ של הבוקר.
בינתיים הנה כמה תמונות.(מקווה שלא יתפס לכם הצוואר.משום מה צילמתי בפרספקטיבת פורטרית והמנוע של האתר הופך לי ללנד סקייפ)
סרטון טחינה וחליטה בקרוב.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 11/09/2013 6:56, נערך 7 פעמים בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

תמונות המשך...

נושא שלא נקרא #2 

.תמונות המשך...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

מלך! תתחדש!

aviadrub
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 146
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

מטורף

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

תתחדש, מטחנה מדהימה !

קח בחשבון שבזמן ה"הרצה" ועד שהדסקיות יטחנו כמה ק"ג יכול להיות ותצטרך לכייל בקטנה מידי פעם ואחר כך במשך חודשים רבים לא תזיז מ"מ.

אגב אני רואה שסוף סוף החליפו לה את רגלי הגומי המעצבנים באלומיניום, יופי של שדרוג.

מאחל לך המון הנאה כמו שאני נהנה משלי, זו המטחנה האחרונה שתקנה.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

כפיר, אני מבין שאתה מעדיף אותה מהFRESH?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

אני מעדיף דוזר ונוח לי עם סינגל דוזינג...

ton
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 98
הצטרף: אוגוסט 2011
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

תתחדש ותהנה (Y) .שעוברים למטחנה מקצועית מיד מרגישים את ההבדל באיכות הקפה שמופק.

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2221
הצטרף: יולי 2007
מיקום: חו"ל
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

איזה יפה , תתחדש!

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1222
הצטרף: פברואר 2010
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

זאת חיה רעה! :D מגניב איך שהצבעים מסתדרים עם המכונה. סט מדהים.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

תתחדש!

אם מותר לשאול, מה סדר גודל המחיר של תענוג כזה?
מחלק המנות, האם הוא פחות נוח לשימוש ביתי?
הרי, אתה לא ממלא את המיכל בקפה טחון. גם במסעדה שעבדתי בזמנו, לא נהגתי למלא את המיכל אלא לטחון ותו"כ למלא את ידית החליטה בקפה טרי שהרגע נטחן.
אם כך, מה היתרון של מטחנה כזו?
אין כיום מטחנה "מקצועית" ברמתה אך ללא מיכל המילוי לקפה הטחון?

(סליחה מראש על מספר השאלות :) )
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

amirhav
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 35
הצטרף: ינואר 2006
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

תתחדש! נראה מעולה!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

TsurTriger כתב:תתחדש!

אם מותר לשאול, מה סדר גודל המחיר של תענוג כזה?
מחלק המנות, האם הוא פחות נוח לשימוש ביתי?
הרי, אתה לא ממלא את המיכל בקפה טחון. גם במסעדה שעבדתי בזמנו, לא נהגתי למלא את המיכל אלא לטחון ותו"כ למלא את ידית החליטה בקפה טרי שהרגע נטחן.
אם כך, מה היתרון של מטחנה כזו?
אין כיום מטחנה "מקצועית" ברמתה אך ללא מיכל המילוי לקפה הטחון?
...
ממה שאני זוכר מלפני שנה וחצי המחיר נע סביב 5500 (אולי עלה מאז).
יש כמובן דגם אחר ללא מחלק מנות עם טיימר דיגטלי שנקרא K10 Fresh (יש אפילו אחת כזו בלוח ;-)).

לדעתי הכי קל ונוח בבית לעבוד עם מטחנה כזו בסינגל דוזינג כלומר לשקול מנת קפה עם משקל מדויק, לטחון הכל ולנקות את פתח היציאה עם מברשת קטנה ו 2 פולסים של הפעלה ואז להעביר את כל הקפה לידית.
זה נשמע טרחני אבל בפועל לאחר שמתרגלים זה קל מהיר, מדויק ומאוד מאוד עקבי.
הצורה הזו פותרת בעיה של אגירת קפה (retention) ואז קל להחליף סוגי קפה או עובי טחינה מבלי לבזבז קפה.

בגדול זה עניין של העדפה אישית, יש כאלה שלא מוכנים לשמוע על מחלק מנות ויש כאלה שכן...

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

כפיר, מדוע אתה מעדיף מחלק מנות? נושא הגושים?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

פיזור וגושים זה יתרון נוסף, אני אוהב שאין אגירה ושקל להחליף סוגי קפה ולשנות עובי טחינה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”