אז לאחר שבועיים ניסיון עם המטחנה המופלאה הזו אני יכול לסכם במשפט אחד:
150 קליות שביצעתי עד היום - ירדו לטמיון.
אני אסביר - עד לאחרונה היתה ברשותי מטחנה מסוג La Spaziale Junior Grinder.
מטחנת דיסק שטוחה בקוטר 52 ממ כמדומני...
ובתהליך הארוך והמייסר של למידת הקליה בקולה תופי ידני הטעימה בכוס היא הקובעת וגם הרפרנס הכמעט יחיד.
כדי להגיע למצב שבו אפשר לנתח תוצאות קליה חייבים לבטל את כל הגורמים המשניים לקליה -מכונה,מטחנה ולייצר חזרתיות.
עם המטחנה הקודמת חזרתיות היתה הדבר האחרון שהיה לי -חוסר אחידות בטחינה ויכולת כוונונים מוגבלת.
בנוסף המטחנה חיממה באופן משמעותי את הקפה וניתן היה להרגיש זאת במגע.
לאחר 14 ימים של התנסות במטחנה החדשה של Compak הרבה מאוד מסקנות הארות ורשמים הצטברו לי.
אנסה להעלות את החשובות שביניהן:
הטעם - שיפור מטורף בתוצאה בכוס.
חזרתיות, חזרתיות, חזרתיות- בטחינת המנה,בזמן הזליגה,בטעם.
לאטה ארט- הבחנתי בשיפור נראה לעין בלאטה ארט..אבל אולי זה פסיכולוגי.
קליה ביתית- סוף סוף אני יכול להתרכז בקליות שלי ולהסיק מסקנות נכונות. אני חושב שציוד קפה איכותי(מטחנה ומכונה) הוא הכרחי למי שמתעסק בקליה כמקצוע.
כמה חסרונות בולטים:
1.המטחנה מחשמלת קלות! המלצות היצרן הן להמנע מעבודה יחפים או בסביבה עם מים. אבל זו הנחיה כמעט לכל מוצר חשמלי... כאן תזכו לזרם מעקצץ ובלתי נסבל בזמן הפעלת המטחנה ומחלק המנות...אני עומד על מגבת או שם נעלים/סנדלים...
2. בזבוז רב של קפה -בכיול מטחנה או סתם בהכנת משקה , עקב מהירות טחינה גבוהה מאוד.מתרגלים ומשתפרים.
3.ניקיון - הרבה קפה נשאר במעבר אל מיכל מחלק המנות וגם בתוך המחלק. המנגנון לא מנקה לחלוטין את המיכל.
4. עוד על ניקיון - מגש איסוף הקפה מאוד יעיל. מעוצב כמו כף ונשלף בקלות. אני משתמש בו בעת ניקוי המטחנה משאריות.נוח מאוד.
-------------------
לאחר המתנה של שלושה חודשים, היא כאן.
האשה הרביעית שלי...Compak k10 WBC.
ההרכבה וה setup היו סופר-מהירים.
הרכבת הופר - בפוסטים שקראתי משתמשים רבים שברו או סדקו את ההופר שלהם ,כנראה בגלל הידוק יתר של בורג הקיבוע שבעצם נועל את ההופר למקום בלחץ.
פשוט הידקתי בעדינות וההופר מחזיק ללא תזוזה.
כיול טחינה:
בניגוד לדגמים הקודמים ולהנחיות החברה באתר, כנראה שאין צורך להגיע למצב שהסכינים נוגעות אחת בשניה כדי להתייחס לכך כנקודת האיפוס ההתחלתית. לי נראה שב compak החליטו לשים stopper שמונע הגעה למצב בו הסכינים נוגעות אחת בשניה.
מכאן הכיול היה פשוט - 1/8 + 2/3 סיבוב עם כוון השעון ומשם שני כיולים על פי העין ועובי הגרגרים
ואני ב 25 שניות ל 30 מיל׳
מחלק מנות:
המחלק יעיל ונוח אבל המטחנה ״מטיסה״ גרגרים לכל עבר בצורה מוגזמת.
אילתרתי ״פאנל״ מכוס חד פעמית עם שיפצור קל שמאפשר דחיפה של הידית אל תוך מזלג המטחנה. כל זאת עד שארכוש ״פאנל״ מיופיף כזה או אחר .
מחר אני מתכוון לכייל את גודל המנה במחלק המנות כדי לשלוט יותר טוב בפיזור בסלסלה.
התוצאה:
קיבלתי טחינה דקה וריחנית שאינה זכורה לי מהמטחנה הקודמת שלי.
זליגת זנב עכבר בסה״כ יפה.יש מה לשפר כפי שאמרתי בפיזור בסלסלה.
בכוס זליגה תקינה.
בטעם - סוף סוף אספרסו ראוי .חליטה ב 91 מעלות. טעמים נפלאים שלא היכרתי עד היום.
השירות:
על השירות של קפה רות כבר דובר רבות. למרות שהמקום מאתגר ל waze, בסיועה של לינוי (ביתו של רוני) הגעתי למקום מהר מאוד.
לינוי ליוותה אותי גם בתהליך הרכישה ולא איבדה סבלנות למרות הטלפונים התחופים להם זכתה ממני בנושא המטחנה. זה המקום להודות לה.
רכשתי גם קפה טעים מאוד שרוני מספק. וגם החלפתי מילה או שתים עם האחראי לקליה.
זהו, חשבתי שאסיים את הערב אחרי 20 כוסות אספרסו וללא שינה בגלל הכיול ובסוף שתיתי רק אחת...
מחכה בקוצר רוח ל״הפוך״ של הבוקר.
בינתיים הנה כמה תמונות.(מקווה שלא יתפס לכם הצוואר.משום מה צילמתי בפרספקטיבת פורטרית והמנוע של האתר הופך לי ללנד סקייפ)
סרטון טחינה וחליטה בקרוב.
התחדשתי .היא כאן. Compak k10 WBC !! (עדכון לאחר שבועיים נסיון)
- nimitzg (פותח השרשור)
- כתב קפה
- הודעות: 2060
- הצטרף: דצמבר 2007
- נתן תודות: 460 פעמים
- קיבל תודות: 239 פעמים
התחדשתי .היא כאן. Compak k10 WBC !! (עדכון לאחר שבועיים נסיון)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 11/09/2013 6:56, נערך 7 פעמים בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- nimitzg (פותח השרשור)
- כתב קפה
- הודעות: 2060
- הצטרף: דצמבר 2007
- נתן תודות: 460 פעמים
- קיבל תודות: 239 פעמים
תמונות המשך...
.תמונות המשך...
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
תתחדש!
אם מותר לשאול, מה סדר גודל המחיר של תענוג כזה?
מחלק המנות, האם הוא פחות נוח לשימוש ביתי?
הרי, אתה לא ממלא את המיכל בקפה טחון. גם במסעדה שעבדתי בזמנו, לא נהגתי למלא את המיכל אלא לטחון ותו"כ למלא את ידית החליטה בקפה טרי שהרגע נטחן.
אם כך, מה היתרון של מטחנה כזו?
אין כיום מטחנה "מקצועית" ברמתה אך ללא מיכל המילוי לקפה הטחון?
(סליחה מראש על מספר השאלות )
אם מותר לשאול, מה סדר גודל המחיר של תענוג כזה?
מחלק המנות, האם הוא פחות נוח לשימוש ביתי?
הרי, אתה לא ממלא את המיכל בקפה טחון. גם במסעדה שעבדתי בזמנו, לא נהגתי למלא את המיכל אלא לטחון ותו"כ למלא את ידית החליטה בקפה טרי שהרגע נטחן.
אם כך, מה היתרון של מטחנה כזו?
אין כיום מטחנה "מקצועית" ברמתה אך ללא מיכל המילוי לקפה הטחון?
(סליחה מראש על מספר השאלות )
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
ממה שאני זוכר מלפני שנה וחצי המחיר נע סביב 5500 (אולי עלה מאז).TsurTriger כתב:תתחדש!
אם מותר לשאול, מה סדר גודל המחיר של תענוג כזה?
מחלק המנות, האם הוא פחות נוח לשימוש ביתי?
הרי, אתה לא ממלא את המיכל בקפה טחון. גם במסעדה שעבדתי בזמנו, לא נהגתי למלא את המיכל אלא לטחון ותו"כ למלא את ידית החליטה בקפה טרי שהרגע נטחן.
אם כך, מה היתרון של מטחנה כזו?
אין כיום מטחנה "מקצועית" ברמתה אך ללא מיכל המילוי לקפה הטחון?...
יש כמובן דגם אחר ללא מחלק מנות עם טיימר דיגטלי שנקרא K10 Fresh (יש אפילו אחת כזו בלוח ).
לדעתי הכי קל ונוח בבית לעבוד עם מטחנה כזו בסינגל דוזינג כלומר לשקול מנת קפה עם משקל מדויק, לטחון הכל ולנקות את פתח היציאה עם מברשת קטנה ו 2 פולסים של הפעלה ואז להעביר את כל הקפה לידית.
זה נשמע טרחני אבל בפועל לאחר שמתרגלים זה קל מהיר, מדויק ומאוד מאוד עקבי.
הצורה הזו פותרת בעיה של אגירת קפה (retention) ואז קל להחליף סוגי קפה או עובי טחינה מבלי לבזבז קפה.
בגדול זה עניין של העדפה אישית, יש כאלה שלא מוכנים לשמוע על מחלק מנות ויש כאלה שכן...