התחדשתי .היא כאן. Compak k10 WBC !! (עדכון לאחר שבועיים נסיון)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

וזה אין בFRESH?

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

TsurTriger כתב:תתחדש!

אם מותר לשאול, מה סדר גודל המחיר של תענוג כזה?
מחלק המנות, האם הוא פחות נוח לשימוש ביתי?
הרי, אתה לא ממלא את המיכל בקפה טחון. גם במסעדה שעבדתי בזמנו, לא נהגתי למלא את המיכל אלא לטחון ותו"כ למלא את ידית החליטה בקפה טרי שהרגע נטחן.
אם כך, מה היתרון של מטחנה כזו?
אין כיום מטחנה "מקצועית" ברמתה אך ללא מיכל המילוי לקפה הטחון?

(סליחה מראש על מספר השאלות :) )
...
1. כפיר ענה.
2.אני מניח שמתרגלים. עד היום ( 8 שנים) עבדתי עם מחלק מנות ונהניתי גם משבירת גושים.
3.אני אוהב את הטכניקה של עבודה עם דוזר בתאים קטנים וככה לבנות את הערמה בפורטפילטר.
4.המחיר של הדגם עם מחלק המנות זול משמעותית כ- 25 אחוז פחות וזו גם סיבה להעדיף דגם אחד על משנהו אם מה שחשוב לי זו טחינה טובה מאוד.

מה שכן המטחנה הזו זה כמו לעבור מיונדאי גטס לפרארי - אתה לוחץ על הגז ואתה ב 300 קמ"ש ... המטחנה הזו טוחנת מ-ה-ר מאוד!
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 27/08/2013 11:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

coffeeholic
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 57
הצטרף: אפריל 2012
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

תתחדש נמרוד

נושא שלא נקרא #18 

תתחדש נמרוד - אחלה מטחנה ואחלה שירות יהיה לך מרוני - מספר 1

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

יפה - מזל טוב!
בדגם ללא מחלק מנות יש הופר אחר. יש שם קןטר מאוד רחב ולא נראה לי שאפשר לשים שם מנה כפולה בלבד.
בדגם עם מחלק המנות יש קוטר קטן ואפשר לשים טמפר שידחף את הפולים למטה.
הדוזרלס החדשים נראים מתאימים לבתי קפה ששם שמים 2 קילו קפה ואז יש משקל כלפי הדיסקיות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

היום בבוקר הכנתי הפוך לאשתי....
רצה אליי מהסלון למטבח בזמן שהכנתי לעצמי אחד.
" מעולם לא טעמתי קפה טוב כלכך. זה משהו אחר לגמרי. לא ציפיתי שזה יביא לשינוי כזה דרמטי".
היה לה חיוך מצד לצד על הפנים.
מיותר לצין שגם לי. :D

אפשר לסכם את זה בכך שכמעט בכל מכונה אנחנו יכולים לשלוט בלחץ החליטה בטמפרטורה ובדחיסה ולהגיע למצב אופטימיאלי מבחינתנו, אבל להגיע ליכולות טחינה של מטחנה מקצועית...זה ענין של ציוד.
מעניין למשל מה תיתן רנצ'יליו סילביה בצמוד למטחנה כזו.
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 27/08/2013 12:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

המטחנה חשובה ולפעמים אף יותר משדרוג מכונה, הקוניות הגדולות מדהימות.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

מזל טוב!! (Y) תתחדש!!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

מזל טוב תתחדש ותהנה (Y)
עשית לי חשק להשתדרג...
:)
נערך לאחרונה על ידי מיץ_פטל ב 29/08/2013 18:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

הבעיה בסינגל דוזינג היא שלדעתי הטחינה פחות אחידה. צריך גם לכוון את המטחנה לדרגת טחינה הרבה יותר דקה מאשר כאשר יש לחץ של פולים מההופר. לפחות מהניסיון שלי עם מאצר מייג'ור.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

צריך לכוון דק יותר בטוח אבל לפחות ב K10 הטחינה מאוד מאוד אחידה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

מה היתרון מבחינתך במחלק מנות? למיטב הבנתי ב-Fresh דיווחת שגושים לא קיימים בכלל.
בכל מקרה, לגבי אחידות טחינה, אולי זה פלסיבו אבל זה היה נראה לי מעט פחות אחיד. הייתי גם צריך לכוון את דרגת הטחינה לעיתים יותר קרובות עם התיישנות הקפה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

ממש לא פלסיבו, לגבי הפרש יש טיפה גושים אבל מה שחשוב זה הפיזור שנעשה טוב יותר עם מחלק המנות.

יכול להיות שיש בעיה במטחנה שלך, לא הזזתי עובי טחינה כבר חודשים רבים ביחס לנקודת ההתחלה, יש תיקונים קטנים כשמחליפים קפה וגם זה ממש בקטנה אבל רמת הטחינה נשארת באותו מקום ואין צורך לטחון דק יותר עם הזמן.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

מוזר. אולי הקופסת ואקום שלי לא טובה. קפה טרי מאותו סוג אני טוחן באותה דרגה. אחרי שפתחתי את השקית, לאחר 4-5 ימים צריך טיפה יותר דק. עוד 4-5 ימים עוד קצת להזיז.

Mario12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 224
הצטרף: מרץ 2012
שם מלא: mario12
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

תתחדש. אגב, אוסף שקים נאה יש לך שם :wink:

nimitzg (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

הפוסט הראשון עודכן.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”