מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



קנינו מכונה חדשה. הפתענו את עצמנו...


עמוד 3 מתוך 8
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 273
מספר הודעות: 1960

 #31  נשלח: ו' 10/10/2014 11:32

נראה מעולה ולא אתפלא אם תגרמו עכשיו ל"שרשרת" SB בפורום.
בהחלט מכונה מכובדת, שעד שלא קניתם אותה לא שקלתי אותה כאופציה לצד הHX.
לדעתי, לאחר השרשור שלכם ומסע החיפושים, הכנסתם "שוק" חדש לקהל הפורום שתופס מקום של כבוד באיכות הקפה לצד הHX למיניהן.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 1449

 #32  נשלח: ו' 10/10/2014 11:38

moti_r כתב:
ולסיום - ראובן, שאלת על הסמי.
לאורך כל השנים הסמיאוטומטיקה ישבה אצלי עמוק בחזה, מאוד קרוב ללב ...


תודה על התשובה הארוכה והאינפורמטיבית, למדתי ממנה!
כל הכבוד על התהליך המרשים שעשיתם, תמשיך/ו להנות

·
פרופיל | שלח הודעה | חפש
doron_boogie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 17, 2010

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 70
מספר הודעות: 934

 #33  נשלח: ו' 10/10/2014 18:37

מוטי וכפיר, המון תודה על הפירוט הרב שאתם משקיעים בתגובות. אני לומד מכם המון ומקבל הרבה חומר למחשבה.
חג שמח!
(1) הבעות תודה: moti_r
פרופיל | שלח הודעה | חפש
boazj (בעז ישק)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 03, 2004

מיקום: הוד השרון
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 2346

 #34  נשלח: ו' 10/10/2014 21:45

מבין שלטובת מכונה עם הקצפה - רק double boiler .....
_________________
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 426
מספר הודעות: 4337

 #35  נשלח: ו' 10/10/2014 22:41

בכלל לא, אם אתה לא מקציף עכשיו ל-15 כוסות ברצף HX עושה את העבודה מצויין.
כמובן, אתה נכנס לענייני Cooling Flash שצריך ללמוד אותו.

כפיר, מה לגבי מטחנה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nax (Asaf)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 23, 2014
הבעות תודה: 16
מספר הודעות: 52

 #36  נשלח: ו' 10/10/2014 23:37

מוטי וכפיר שאלה נוספת ברשותכם.
דבר ראשון כל התהליך שעברתם יושב לי בול בזמן בגלל שאני בדיוק בהתלבטות ברכישה של מכונה וכשותה אספרסו בלבד (ואישתי אמריקנו) אני ממש בהתלבטות בנושא של האם לקנות HX או SBDU. שקראתי את השרשור של איזו מכונה מוטי עומד לקנות החלטתי לחכות ולראות ולא להחליט עד שאני רואה לאיזה כיוון אתם הולכים.

היוניקה אצלי יושבת מתחת לתקציב (שיעבור לטובת מטחנה טובה יותר) אבל אצלי בהתלבטות קיימת גם מכונה שמוטי לא הזכיר בהתלבטות שלו והיא ה-ECM PID Classika אשר נראת לי ממש אחלה, אני אוהב את איכות הבניה שלה ואת זה שה-PID מתפקד גם כטיימר. הבעיה שאני מצאתי זה שאין עליה כמעט reviews כי היא חדשה יחסית ושלאף אחד מהקרלו'ס אין אותה אז צריך להזמין מגרמניה (נראה של-die crema יש אותה במלאי).

אני עוד מתלבט לגבי ה-HX או SBDU אבל אשמח לשמוע את דעתכם גם על ה-ECM.

תודה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Chura
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 20, 2005

מיקום: Privilege 15
הבעות תודה: 268
מספר הודעות: 4672

 #37  נשלח: שבת 11/10/2014 5:43

אכן מכונה חדשה. אבל לטובתה יאמר שעומד מאחורי אחד היצרנים היותר רציניים שיש בשוק.
אם יש מעט ביקורות והם טובות, לא הייתי מחכה ורוכש אותה. לצערי אני מהטלפון ומתקשה לאתר ביקורות בקלות.

_________________
Configure Terminal
Write Erase
reload
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 564
מספר הודעות: 4714

 #38  נשלח: שבת 11/10/2014 8:26

Nax כתב:
מוטי וכפיר שאלה נוספת ברשותכם.
דבר ראשון כל התהליך שעברתם יושב לי בול בזמן בגלל שאני בדיוק בהתלבטות ברכישה של מכונה וכשותה אספרסו בלבד (ואישתי אמריקנו) אני ממש בהתלבטות בנושא של האם לקנות HX או SBDU. שקראתי את השרשור של איזו מכונה מוטי עומד לקנות החלטתי לחכות ולראות ולא להחליט עד שאני רואה לאיזה כיוון אתם הולכים.

היוניקה אצלי יושבת מתחת לתקציב (שיעבור לטובת מטחנה טובה יותר) אבל אצלי בהתלבטות קיימת גם מכונה שמוטי לא הזכיר בהתלבטות שלו והיא ה-ECM PID Classika אשר נראת לי ממש אחלה, אני אוהב את איכות הבניה שלה ואת זה שה-PID מתפקד גם כטיימר. הבעיה שאני מצאתי זה שאין עליה כמעט reviews כי היא חדשה יחסית ושלאף אחד מהקרלו'ס אין אותה אז צריך להזמין מגרמניה (נראה של-die crema יש אותה במלאי).

אני עוד מתלבט לגבי ה-HX או SBDU אבל אשמח לשמוע את דעתכם גם על ה-ECM.

תודה
·

אם אתה לא מקציף אז סינגל בוילר עם פיד זו בחירה מצוינת וגם קומפקטית מבחינת גודל.
לא מכיר ספציפית את הדגם של ecm אבל זה יצרן איכותי ואם העיצוב קורץ לך והמפרט נראה בסדר לך על זה.

כל עוד זה אותו ראש e61 ויש תרמוסיפון שמחמם את הראש (תוודא) אז זה צריך להיות מעולה.
תנסה לראות אילו עוד רכיבים יש במכונה, למשל מילוי מים אוטומטי שלטעמי סתם מייקר ומיותר בסינגל בוילר במיוחד אם אתה לא מקציף (כשחולטים רק אספרסו מילוי מים אוטומטי לא רלוונטי).
מילוי מים אוטומטי סתם מוסיף חיישן גובה מים, בקר יקר ששולט וברז חשמלי - סתם עוד רכיבים שעלולים להתקלקל.

תבדוק מה גודל המגש, ביוניקה לדעתי הוא קטן מידי מבחינת נפח והמימדים, מים משפריצים קצת מסביב ואם ה ecm עדיפה מבחינה זו אז אולי שווה עוד יותר לשקול אותה.
טיימר זה נחמד אבל ביננו לא ממש רלוונטי, מהר מאוד תלמד לזהות שוטים לפי מראה בעין ונפח בכוס והטיימר לא בהכרח יישר לך קו בזמן עם השוט המוצלח.

אם היוניקה משאירה לך עוד כסף למטחנה מעולה, מטחנה טובה זה חשוב מאוד מאוד וזה צריך להיות פלוס גדול בלבטים שלך...

בהצלחה.
(1) הבעות תודה: Nax
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #39  נשלח: שבת 11/10/2014 9:19

boazj כתב:
מבין שלטובת מכונה עם הקצפה - רק double boiler .....


כמה דברים:
1. כששותים קפוצ'ינו, ההבדל באיכות האספרסו די מצטמצם. זה לא אומר שהוא לא חשוב, אבל זה בטח לא קריטי מול שתיית אספרסו נקי. מצד שני, ההבדל בהקצפה הוא משמעותי ולכן SB לא רלוונטית בעיני.

2. HX נותנת פתרון מצויין, אבל צריך ללמוד ולדעת טוב טוב איך לעבוד איתה. למשל, אתה לא תוכל להכין כוס אחר כוס מיד. חייבים להמתין לפחות 2-3 דק' (תלוי במכונה ובכיול שלה) כדי לקבל חליטה טובה ויציבה. אם תמתין יותר, צריך קולינג פלאש, וגם שם, צריך ללמוד ולהכיר את המכונה היטב כדי לדעת מה אורכו וכמה זמן לוקח ה-Recovery.
זה לא אומר שזה לא טוב. זה רק אומר שצריך ללמוד.

3. בכל מקרה, DB עדיפה על HX מבחינת איכות הקפה. אם יש את התקציב - אז בניגוד לדעתי בעבר שפשוט חבל על הכסף וכו' - היום אני אטען שהיא עדיפה. רק קח בחשבון שמדובר במכונה מסובכת יותר, עם הרבה יותר חלקים שעשויים להתקלקל. זה לא אמור להיות שיקול מכריע, אבל זה כן אמור להיות שיקול.



Nax כתב:
ה-ECM PID Classika אשר נראת לי ממש אחלה


קודם כל, אם אתה לא מקציף הרבה, שקול היטב את ה-HX מול SBDU.
מוכרח לומר שאתמול היו אצלי אורחים, הייתי צריך להכין 3 כוסות קפוצ'ינו, ואמנם זה לא היה נורא - אבל גם לא היה כיף. עם אניטה הייתי חולט ומקציף במקביל - כוס אספרסו+חלב, וכך למעשה מכין קפוצ'ינו אחד בכל סיבוב. נוח וקל, והאורח מקבל את הקפוצ'ינו שלו "טרי" מיד לאחר ההכנה.

אתמול חלטתי קודם 3 מנות אספרסו כפול לתוך כוסות הקפוצ'ינו ואח"כ הקצפתי הרבה חלב ושפכתי לתוך הכוס. יצא שהכוס הראשונה המתינה לפחות 3 דק' עד שהיא הוגשה לאורח.

פחות נעים ונוח מאשר HX...

היות וזה לא קורה אצלי הרבה, לא אכפת לי (הרגע שתיתי שוב אספרסו מדהים מהמכונה), אבל כששוקלים HX מול SBDU מוכרחים להבין עד כמה ההקצפה היא פחות נוחה, במיוחד כשמדובר במס' כוסות ברצף.


לגבי ה-ECM הזו: זו הפעם הראשונה שאני רואה אותה. נראית נחמד מאוד!
היא יקרה ב-40% יותר מהיוניקה, וצריך להבין למה. נראה לי שבלי סיבה מיוחדת.
פונקציית הטיימר ב-PID מיותרת לחלוטין, בעיני. בכלל, הרעיון שצריך לספור 25 שניות לכוס הוא נוח רק בתחילת הדרך, כשלא יודעים בדיוק מה עושים. אבל כשצוברים ניסיון יודעים בדיוק מתי הזרימה טובה וגם מתי לעצור אותה. ובכלל, אני למשל, מעדיף ריסטרטו ואני עוצר את הזרימה מיד כשאני מתחיל לראות שהקפה מצהיב לי את הכוס. לא צריך טיימר (ובטח שלא לעצור את הזרימה לפי טיימר).

כפי שכפיר כתב, הנקודה המשמעותית היחידה שהייתי בודק היא עומק המגש. אם הוא עמוק יותר מביוניקה, יתכן וזה שווה את ההפרש במחיר.

רק קח בחשבון שהמחיר שלה זהה למכונות HX טובות, ובתוספת משמעותית אבל לא אדירה אתה כבר מתקרב ל-DB...

עריכה: מצטרף גם לתשובה של כפיר בהקשר למטחנה. אם ההפרש הזה יאפשר לך לקנות מאצר מיני E במקום K3, אז אין על מה לדבר ועדיף להשקיע במטחנה טובה, בעיני.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
(1) הבעות תודה: Nax
פרופיל | שלח הודעה | חפש
boazj (בעז ישק)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 03, 2004

מיקום: הוד השרון
הבעות תודה: 91
מספר הודעות: 2346

 #40  נשלח: שבת 11/10/2014 9:41

הי מוטי,

בדיוק התייחסתי גם לויכוחים סביב DB מול HX.
קודם כל, הלכתי בסוף על HX מיד II, כך שהמעבר ל DB אם יהיה, יקח עוד כמה שנים.
אבל מעבר לחשיבות האספרסו בקפוצינו, שמסכים שהיא פחותה, הרי תמיד רובנו שותים גם אספרסו.
במצב זה, לחליטה אופטימלית, ועפ"י המחקר שלכם, המסקנה שלי היא ש DB עדיפה.

אני מוציא בד"כ קפה מצוין מהבריקולטה, כולל באספרסן, אבל יכול להיות שיש עוד לאן לשאוף.
להתנסות באספרסו אצלכם או במכונת DB נשמע מעניין.
בכל מקרה, אלי הביתה, לא תיכנס שוב מכונת SB. התקופה עם הסילביה מיצתה את עצמה, ואצלנו בבית הרבה אורחים, סביב כל שעות היממה (גם לילדים הגדולים) ויכולת להקציף ולחלוט במקביל ובהפרשי זמן קטנים היא חובה.

שבת שלום.

בעז
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #41  נשלח: שבת 11/10/2014 10:43

תראה. אתה לא תקבל אספרסו משמעותית יותר טוב אצלי מאשר בבריקולטה שלך.
אל תתבלבל. אני לא טוען לרגע שהאספרסו של SBDU טוב יותר מ-HX מכויילת נכון.

הטענה היא לגבי חזרתיות.

אני חוזר ואומר - אם תלמד טוב את הבריקולטה, תדע כמה קולינג פלאש לעשות ומתי, כמה להמתין בין כוס לכוס וכו' - אתה תקבל אספרסו מושלם.
בסופו של דבר מדובר באותו הראש, כך שאנחנו רק רוצים למדוד יציבות טמפ' ולחץ חליטה.

הנקודה שאני מדגיש כאן היא שצריך ללמוד את המכונה ולדעת בדיוק איך להפעיל אותה.
עם אניטה עשינו מדידות וראינו שאם אני ממתין *בדיוק* 3 דק' על השעון, החליטה הבאה יציבה ונהדרת, 94 מע' שיורדות ל-92'.
(אמנם ב-SB לא תראה ירידה כזו אלא תקבל 94 מע' לאורך כל השוט, אבל אני לא אטען שזה משמעותי עד כדי כך שמרגישים את זה בכוס).

בשורה התחתונה אני חושב שאני יכול לומר די בבטחה שכל מי שמקציף באופן קבוע צריך לחשוב הרבה לפני שהוא קונה SB. יתכן בהחלט שהטרחה שבהקצפה עם מכונה כזו לא משתלמת, מול הנוחות שבהקצפה עם HX.

לגבי DB מול HX - כמו שכתבתי מעל - אם יש את האפשרות המימונית, אני חושב שיש להעדיף DB.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
redyoyo (עופר סגלי)
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Aug 03, 2005

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 9
מספר הודעות: 91

 #42  נשלח: שבת 11/10/2014 11:21

מוטי וכפיר,
יש סיכוי שתכתבו כיצד בדקתם את המכונות? מה הכוונה מכוילת נכון? על מה צריך לתת את הדעת בשלבי הכנת הקפה? איך ערכת את המדידות?|

אני אישית עדיין לא מצליח להשתלט על החזרתיות אצלי ברוקט. שאני מצליח הקפה יוצא מעולה כשלא - נו שויין.

תודה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
מוסקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 18, 2010
הבעות תודה: 38
מספר הודעות: 329

 #43  נשלח: שבת 11/10/2014 11:23
מזל טוב.

ברכות על הקניה.
(2) הבעות תודה: moti_r , כפיר_ש
פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #44  נשלח: שבת 11/10/2014 11:33

redyoyo כתב:
יש סיכוי שתכתבו כיצד בדקתם את המכונות? מה הכוונה מכוילת נכון? על מה צריך לתת את הדעת בשלבי הכנת הקפה? איך ערכת את המדידות?|


אנחנו נעבוד על סוג של מדריך בנושא.
באופן עקרוני, מודדים טמפ' חליטה ולחץ חליטה. אבל לא רק נקודתית, אלא לאורך כל החליטה.
זה לא סיפור, אבל צריך להכין ציוד מדידה בשביל זה.

אפשר גם לעבוד בניסוי ותעיה, אבל זו מלאכה מסובכת הרבה יותר.

בכל אופן, נכתוב משהו בקרוב, אני מקווה.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomyga (שלומי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 01, 2007

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 124
מספר הודעות: 1368

 #45  נשלח: שבת 11/10/2014 11:49

אני רוצה לראות סירטון - קשה לי להאמין שאתה מוציא חליטה עם טמפ׳ קבועה (94) לאורך כל השוט כי הרי בזמן חליטה מיים מהמיכל נכנסים לדוד וגורמים לירידה בטמפ ובזמן כזה קצר הפיד לא יספיק לתקן אלא אם כן הדוד מספיק גדול או שלא נכנסים מים בזמן חליטה אלא רק ע״י מילוי ידני.
אני לא יודע כמה הציוד בדיקה שאני אילתרתי מדוייק אבל עם הרוקט hx שלי אחרי קולינג פלאש של 12 שניות והמתנה של 35 שניות אני מקבל נפילה של 2 מעלות ( כוס ראשונה) ואז המתנה של 2.5 דקות ובכוס השנייה נפילה של מעלה אחת.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  8  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht