סקירת מטחנה מסחרית לה פאבוני בשימוש ביתי סינגל דוזינג והשוואה עם מסחריות נוספות.

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
itamars2 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

קטע שפיספסתי את הפוסט,

הטפלון מיועד להוריד את התנועתיות ואת החופש שיש לחלק העליון,

יכול להיות שבשלך ההברגות חדשות או מדויקות יותר אצלי היה חופש מסוים בדרגות נעילה שהטפלון ביטל- זה נותן יותר אחידות בטחינה.

בקשר לקונוס אני לא מוצא את זה עכשיו אבל באחד מהפורומים בחול היה לינק למכשיר של קונדיטורים לשוקולד או משהו דומה עם קונוס ארוך בגרושים שעשו לו התאמת אורך למאצר לדעתי. מעניין לבדוק בתור פיתרון קבוע.

איך הווגה דרך אגב?

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 389
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

הווגה סוסה רק מתחממת יותר מדי...

אפשר להכין קונוס ממתכת , לא מצאתי לזה זמן עדיין

itamars2 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

בעקבות אחד השרשורים כאן שאני לא מצליח לעדכן רכשתי את הפריט הבא בכמעט 2$ שלמים מעלי אקספרס.
כנראה שבסכום כזה הם לא משלמים לדואר כי לדעתי לפי הקצב החבילה שחתה לאן.
https://www.aliexpress.com/item/58mm-3- ... 0.0.kj2FI3

1.כמו שציינתי בעבר פרוצדורת הטחינה הנוכחית שלי מורכבת ממספר שלבים:

1. איפוס משקל על המסננת בגודל הרלוונטי

2.שקילת פולים.

3.טחינה.

4. הברשת השוליים של הכנסת הפולים ופתח היציאה.

5. הדלקה וכיבוי כמה פעמים וטחנית השאריות.

6. הברשת הפתח והמוט המרכזי של הדוסר.

7.שקילת תוצרת.

לגבי האביזר שילבתי אותו אחרי שלב 4 בכמה מקרים ואחרי שלב 6.

ולמדתי כמה דברים.

באובל הפתח יציאה רחב ולחץ האוייר עובד בעיקר על החלק התחתון והפנימי של המטחנה.

בשימוש ללא הופר ובורג הצד, יש צורך לסגור את הפתח של הבורגעם האצבע בכדי לקבל אפקטיביות.

באם נבחר לנסות להשתמש ללא מכסה קדמי עוצמת האויר תזרוק מעט מהקפה החוצה, אני פתרתי זאת ע"י הרמת המכסה בצד של השוט מעט לאפשר לאוויר לצאת.

שהופכים את האביזר עם החלק הרחב למטה הספק האויר יותר גבוה.

בגלל צורת פתח היציאה עדיין יש צורך להבריש את החלק העליון שלו.

מסקנות:

בשקילות שביצעתי לא ראיתי כל יתרון לשיטה זו מול ההברשה שנדרשה בכל מקרה.

יתכן ושיפורים לאביזר ואיטום פתח ההברגה ישפרו את הנוחות שבשימוש נצטרך לנסות ולראות.

ייתכן ובמטחנות שלהם פתחים צרים יותר או תעלה רחבה יותר משל האובל יהיה יתרון לשיטה בניקוי התעלה ואף ייתר את הצורך בהברשה של הפתח.

מי שמאזור פרדס חנה כרכור ורוצה לבוא לנסות את האביזר ולעשות ראש בראש מול המטחנה שלי יותר ממוזמן.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

itamars2 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

טוב עידכון,

ניסיתי את הפרוצדורה ההפוכה, כלומר אוויר לאחר ההברשה.

2-3 פימפומים מוציאים קצת קפה נוסף לדעתי בסדר גודל של עשירית הגרם ,

שלאחר פימפום אני מפעיל לשניה ומכבה.

שווה את הטרחה או לא תחליטו בעצמכם.

צריך לזכור רק שבאובל היות והיא מסחרית הפתח רחב וארוך סביר מאוד שבמטחנות קטנות יותר ובעלות פתח קטן יותר האפקט יהיהה מרשים יותר.

itamars2 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

עדכון נוסף.
בחצי שנה האחרונה אני מקיים את הפרוצדורה כך ומצאתי שיותר נוח ופחות להבריש.
1.שקילה.
2.טחינה.
3.ניקיון שפת הכניסה.
4.פמפום אויר.
5.הפעלת מטחנה.
6.פמפום אויר.
7.ניקויו פתח םנימי וראש של הדוסר בהברשה.
אני מוצא שהיא יותר קלה ויותר מהירה ופחות הברשות מהגרסאות הקודמות ולכן כן ממליץ על שימוש בכיסוי העדשה לצורך דחיסת האויר.
ובמחירים שזה נמככר כל אחד יכול לנסות ולראות האם מתאים לו.

itamars2 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

טוב,

סיקרתי ביקור קצר אצל האיש ואוסף המאצר ''חבר הפורום''

ובדקנו את האפשרות לעשות סינגל דוסינג במאצר מייגור עם דוסר.

קודם כל איכות הבניה מרשימה מאוד.

ה"צוואר" הפנימי של המטחנה עם מדף צר מאוד, מה שאומר שמעט מאוד קפה בורח מחוץ ללהבים ומנוקה בקלות.(תמונה 1)

הפתח עצמו יחסית צר וגבוה, והדוסר עצמו יחסית מאסיבי.

אצל "חבר הפורום" איכות הניקוי של הדוסר ע"י הכנפונים לא מאוד גבוהה בזו הלה פאבוני שלי הרבה יותר טובה,

אף אני מניח שזה עניין של כוונון. (תמונה 2)

מבט על הפתח לאחר טחינה ונישוף-האביזר שלי מתאים פחות במידה לראש של המטחנה היות ויש שם צורה שטוחה יותר,

ועדיין בנישוף ראשוני על מטחנה מלוכלכת וטחינה כמה פעמים הוציא כמות משמעותית של קפה.(בשוטף יועד אינו עושה סינגל דוזינג)

מבחינת עיצוב על הדוזר של מאצר יש יותר שטחים שטוחים מהלה פאבוני שעליהם הקפה מתיישב ודורש נישוף קפדני יותר של התא.(תמונה 3)

לאחר הניקוי בוצע תהליך המדידה מכוס קרטון וטחינה אל כוס קרטון, מעט קפה אבד במעברים (לא נכנס כולו מהדוסר אל הכוס-יתכן והינו צריכים להוסיף טבעת משפך כזו)

ההפרשים בין הפולים השלמים לטחונים עמד על 0.3 גרם -כאשר מתוכם להערכתי 0.1 גרם הגיע למגש של המטחנה.

וחלק פשוט לא נוגב כמו שצריך ע"י הדוסר מה שלדעתי ניתן לכוונן.

בנוסף בלה פאבוני המכסה של הדוזר נאטם ממש, לעומת המאצר שהוא רק מונח,

כך שכל הלחץ של הנישוף מלעלה יותר משמעותי, אך אולי אביזר גדול יותר יותר יתאים לגודל הטחנה יתן תוצאות טובות יותר.

כמו כן במייגור יש מנגנון הגנה מפני הפעלה ללא המיכל מה שנפתר בקלות עי הכנסה של חפץ קשיח לפתח.

נותר להשוות את הביצועים של המיני שלדעתי בגלל תעלה קטנה יותר יתא קטן יותר תתאים יותר למרות שהדוזר עצמו בעיצוב זהה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי itamars2 ב 26/06/2020 16:43, נערך 3 פעמים בסך הכל.

itamars2 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

הצוואר לאחר הטחינה-אין כמעט קפה בצוואר- מאוד מרשים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

itamars2 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

להשוואה קלה יותר תמונות מהמטחנה שלי שאני עושה בה דינגל דוסינג כל הזמן ולכן הרבה יותר נקיה:

לסיכום: אני חושב שבהחלט ניתן לעשות במאצר סינגל דוסינג ויש לה יתרונות וחסרונות בשיטה הזו אך נראה שהקטנות יתאימו לכך יותר מהממיגור וכמובן שיש בכך טרחה מסוימת.

(אני שמגיעים אורחים לא עושה סינגל דוזינג רק מנקה אחרי שטוחן את כל הכמות)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”