מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מטחנת Baratza Sette 270/270W/270Wi - המלצות ורשמים


עמוד 1 מתוך 18
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  | ... |  16  |  17  |  18  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 155
מספר הודעות: 416

 #1  נשלח: ג' 28/03/2017 23:23
מטחנת Baratza Sette 270/270W/270Wi - המלצות ורשמים

שלום לכולם,

אני לא מרבה לכתוב כאן, אבל עוקב לעיתים.

בעקבות שרשורים שהיו כאן לאחרונה בקשר ל-Baratza Sette, רציתי להוסיף אופציה מעניינת לרכישה במחיר אטרקטיבי (מאוד - לדעתי) של המטחנה ואולי של ציוד אחר מעניין (לא בדקתי).
בחיפושיי, הגעתי לאתר הולנדי שנתקלתי בו בעבר:
https://duismanncoffee.com
(לא הבחנתי בו ברשימת האתרים בפורום).

האתר מציע מגוון רחב של ציוד לקפה פילטר, מטחנות ידניות ועוד (אין מכונות אספרסו ממה שראיתי).

למעשה המחיר שרואים באתר כולל מע"מ מקומי ומציע משלוח לארץ במחיר קבוע של 70 יורו - לא נראה מבטיח בהתחלה.
שלחתי אליהם הודעה ושאלתי אם ישנה אפשרות לקזז את המע"מ המקומי ומהן אפשרויות המשלוח.
קיבלתי מענה מהיר ויעיל מבעל האתר Bram Duismann, שכתב לי, כי אין להם כרגע את האופציה להוריד את המע"מ באופן אוטומטי דרך האתר, אך הם יכולים לעשות זאת בשמחה.
האופציה הזאת אמורה להתווסף לאתר בקרוב (במקרה שלי כשהגיע שלב התשלום הם שלחו לי קישור לדף ייעודי (מאובטח) עם המחיר הסופי, שבו קוזז המע"מ ושבו יכולתי לבחור לשלם במגוון רחב של אפשרויות תשלום, לרבות כרטיס אשראי, פייפאל ועוד כהנה וכהנה).
בנוסף הוא ענה שהמשלוח הוא עם מספר מעקב דרך הדואר ההולנדי, אבל הם יכולים לשלוח עם כל חברת שליחויות שארצה.
הוא גם הסכים לבדוק לבקשתי מהי האופציה הזולה ביותר ולהפתעתי חזר כעבור יומיים עם תשובה שהם יכולים לשלוח את החבילה עם הדואר בדרגת מחיר נמוכה יותר והמשלוח יעלה 40 יורו (ולא 70).

סה"כ המטחנה עלתה לי בקיזוז המע"מ ובתוספת המשלוח: 369 יורו.
מחיר קרוב מאוד למחירה בארה"ב (בתוספת מע"מ מקומי שיתווסף ככל הנראה כשהיא תגיע).

המדובר בדגם עם הטיימר ולא ה-270W, בגלל שאני מתכוון להשתמש במטחנה כסינגל דוזינג ואין לי צורך באופציית השקילה.

בין שאר הסיבות שאני ממליץ על האתר אציין, שהיו לי לא מעט חששות לגבי בעיות ילדות של המטחנה לאחר קריאת כל הפוסטים של משתמשים בהום בריסטה.
הצגתי את השאלות לבראם ולמעשה התכתבתי איתו במשך מספר שבועות.
הוא בדק כל מה ששאלתי לשביעות רצוני וחזר אליי לאחר בירור עם תשובה, שהדגמים שמיוצרים עבור אירופה (220V) הם למעשה מעין "דור שני" של המטחנה (למרות שזה לא דגם רשמי) שייצורו החל לאחר שתוקנו הליקויים השונים שדווחו ע"י משתמשים בארה"ב ושהיו כנראה מנת חלקם של אלה שהזמינו את הסדרות הראשונות שיוצרו.

ממה שהבנתי ממנו, כרגע נותרה לו עוד יחידה אחת של ה-270 ואילו המלאי של שתי המטחנות (270 ו-270W) אמור להתחדש ביוני.
עושה רושם שיש כרגע מחסור במטחנה ובהרבה אתרים באירופה ניתן למצוא רק את אחד מן הדגמים (אולי בשל ייצור מוגבל בשלב זה או חוסר עמידה בביקוש).
למי שמתעניין ב-270W, לא שאלתי על מחירה, אבל ע"פ אותו חשבון שעלתה המטחנה שלי, מחירה בקיזוז המע"מ ועם משלוח אמור להיות כ-453 יורו.
מאחר וזה סדר גודל שונה מהמחירים שעלו כאן בשרשורים קודמים, יכול להיות שזה יהווה גורם משמעותי בהחלטה לאנשים שמתלבטים בין מטחנה זו לאופציות אחרות על בסיס המחיר.


נערך בפעם אחרונה על-ידי dubik בתאריך שבת 17/11/2018 19:10, נערך סך הכל פעם אחת
(2) הבעות תודה: haranza , calanit
פרופיל | שלח הודעה | חפש
haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 14, 2011
הבעות תודה: 38
מספר הודעות: 378

 #2  נשלח: ג' 28/03/2017 23:55

תודה רבה, שלחתי לו הודעה. אכן, מחיר מעולה! איך המטחנה הזאת בהשוואה לK3? איזו מהן עדיפה במבחן התוצאה? כמה קפה נשאר בהן לאחר הטחינה?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 249
מספר הודעות: 1913

 #3  נשלח: ד' 29/03/2017 0:33

יש לי את ה270W ולפניה יש עדיין את ה K3.
הברצה 270 עם סכינים קוניות ומפיקה לדעתי קפה טחון טוב יותר.
את ה K3 עדיין לא מכרתי. אבל היא תוצע למכירה בקרוב.

מנגד, הK3 עם איכות בנייה טובה בהרבה. הברצה מציעה קפה טוב יותר, לצד איכות בניה לא הכי טובה בלשון המעטה.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 155
מספר הודעות: 416

 #4  נשלח: ד' 29/03/2017 0:34

haranza
·
לא הייתה לי את ה-K3 אז אני לא יכול להגיב מניסיון ספציפי.
אבל כן יש לי מטחנה הרבה יותר גדולה ונחשבת שהבעיה העיקרית שלה (כמו הרבה מטחנות גדולות) זה קפה שנשאר בצוואר/משפך של המטחנה.
הבראצה היא כרגע בין המטחנות היחידות בשוק שנותנות מענה שאינו ידני לבעיה זאת ומאידך לא מצריך עליה לתקציבים גבוהים מאוד (שגם אז מצריכים התעסקות בניקוי הדוזר וכו' לפינוי שאריות קפה).
יש לה גם חסרונות, אבל לפחות לפי חוות דעת בחו"ל היא נותנת פייט מבחינת איכות הטחינה למטחנות בליגה של הממש גדולות (אנשים החליפו Compak K10 קונית בגלל שטענו שלבראצה עדיפות מבחינת התוצאה בכוס), כך שאני יכול לשער שהיא כמה ליגות מעל ה-K3 מבחינת איכות הטחינה.

מבחינת הקפה שנשאר, חוות הדעת נחלקות בין משהו כמו חצי גרם למספר גרמים בודדים.
ממה שהצלחתי להתרשם, האנשים שמתלוננים על אגירה יותר משמעותית הם אלה שלא מבצעים סינגל דוזינג וגם שם לא לגמרי ברור אם האגירה הזאת זה קפה שבאמת מגיע לכוס בטחינה הבאה או שנאגר בנקודות "מתות" במטחנה.
הרושם שלי הוא שבסינגל דוזניג אמורה להיות אגירה מינימלית ומאוד לא משמעותית (אבל זה רק מקריאה, כי טרם קיבלתי את המטחנה).
בכל מקרה, מול ה-K3 אני מעריך שגם מבחינת האגירה (כמו מבחינת איכות הטחינה) הבראצה עדיפה משמעותית.

אבל יש כאן אנשים שכבר יש להם את המטחנה בשימוש אז אני מניח שיכולים לחוות דיעה יותר מלומדת.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 155
מספר הודעות: 416

 #5  נשלח: ד' 29/03/2017 0:40

TsurTriger כתב:
יש לי את ה270W ולפניה יש עדיין את ה K3.
הברצה 270 עם סכינים קוניות ומפיקה לדעתי קפה טחון טוב יותר.
את ה K3 עדיין לא מכרתי. אבל היא תוצע למכירה בקרוב.

מנגד, הK3 עם איכות בנייה טובה בהרבה. הברצה מציעה קפה טוב יותר, לצד איכות בניה לא הכי טובה בלשון המעטה.


·אכן רוב התלונות על הבראצה הן על איכות הבניה.
השאלה אם אתה מרגיש במשהו ספציפי בעייתי, או שזה נובע בעיקר מהשוואה למטחנות מסחריות שבנויות לעבודה בבתי קפה?

הרבה תלונות בחו"ל מתייחסות לאיכות הבניה, אך התלונות האלה מגיעות בעיקר מאנשים שהיו בעלים של מטחנות רציניות ועברו לבראצה.
מאידך, יש תגובת של לא מעט אנשים שטוענים שגם על יתר המטחנות של בראצה ניתן להעלות טענות דומות, אך יחד עם זאת המטחנות מחזיקות שנים במבחן התוצאה וגם מלכתחילה לא נועדו לעבוד בבית קפה, כך שנשאלת השאלה אם באמת יש צורך במבנה מסיבי לשימוש ביתי (למרות שזה בטוח דבר חיובי - אך מתבטא גם במחיר הסופי מן הסתם).
פרופיל | שלח הודעה | חפש
haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 14, 2011
הבעות תודה: 38
מספר הודעות: 378

 #6  נשלח: ד' 29/03/2017 1:09

אני מבין שכולם תמימי דעים לגבי איכות הקפה שהברצה עדיפה, ומנגד, איכות הבניה שה-K3 עדיפה.
השאלה היא כמו שדוביק העלה, עד כמה איכות הבניה בשימוש ביתי הוא פקטור מול איכות הקפה. אני מניח שזה אינדווידואלי, הנטיה שלי היא יותר לכיוון איכות הקפה. מצד שני, כצור כותב ש"איכות הבניה היא לא הכי טובה בלשון המעטה" זה דיי מלחיץ.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 155
מספר הודעות: 416

 #7  נשלח: ד' 29/03/2017 13:41

haranza
·
אני מבין אותך. כמוני כמוך במקרה זה.
אולי צור יכול לפרט יותר למה בדיוק הכוונה מבחינת איכות בניה ואיזה דברים נראים לו בעייתיים..

אני יכול לומר שמבחינתי לקחתי כאן סיכון מחושב.
מצד אחד, נכון, זאת בטח לא מטחנה שבנויה כמו מטחנה תעשייתית.
מצד שני, לבראצה יש שם מעולה מבחינת שירות וגם מבחינת עמידות המוצרים המטחנות שלהם שורדות הרבה שנים ואני לא חושב שה-sette שונה.במובן הזה.

ממה שהצלחתי להבין מבין השורות מתגובות בחו"ל חלק גדול מהן הן של אנשים שהתשתמשו במכונה שימוש בלתי סביר (כגון אנשים שניסו להאיץ את ה-break-in של הסכינים וטחנו קילו-קילו וחצי ברצף וכו'). בראצה מספקת מפרט לגבי עומס העבודה של המטחנה ובשימוש ביתי רגיל הוא ממש לא מהווה מגבלה, אבל חשוב כנראה לא לחרוג ממנו.
נושא אחד שכן עלול להתגלות כבעייתי בהקשר הזה, הוא נושא האחריות. בראצה מחליפה לאנשים בארה"ב וקנדה חלקים ואפילו מטחנות שלמות במקרה של תקלה, אבל ע"פ מה שהבנתי, באירופה השירות הוא של הספק המקומי והחנות שקונים ממנה.
אני מקווה שלא אזדקק לכך, אבל ע"פ הניסיון הקצר שהיה לי עם המוכר הזה, אני מעריך שאם יהיו תקלות הוא יעשה את המקסימום לעזור.
בכל מקרה, לקנות מוצר חדש בשוק תמיד כרוך "בסיכון" מסויים, אבל עושה רושם שהבעיות הקריטיות במטחנה הזאת כבר טופלו.

עדיין, להמתין עוד כמה חודשים זה אף פעם לא מזיק אם אתה לא לחוץ לקנות דווקא כרגע.
אם תסתכל בשרשורים בהום בריסטה, תראה שכמות התלונות פחתה משמעותית בחודשים האחרונים (חלק משמעותי של התלונות היו על נושא השקילה). אני חושב שזה קשור לכך שבראצה טיפלה בנושאים הבעייתיים, לכך שרוב התלונות היו בסדרות הייצור הראשונות וגם צריך לזכור שרוב ההודעות באות מאנשים שחוו בעיות וקולם של האנשים המרוצים מקבל פחות ביטוי.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
RuslanAbramov (Ruslan Abramov)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2015
הבעות תודה: 134
מספר הודעות: 745

 #8  נשלח: ד' 29/03/2017 15:37

אני קניתי את המטחנה לפני חודש וחצי חודשים בערך, אני מאוד מרוצה מאיכות ומהירות הטחינה.
לי איכות הבניה לא מפריעה, היא הרבה יותר עדינה או שאומר פגיעה מרוב המטחנות בשוק אבל מצד שני בשימוש ביתי סביר אין באמת סיבה שהיא תיפגע וכו.
לדעתי היא גם די סימפטית למראה, יש עניין של חשמל סטטי במטחנה שזה קצת מרגיז אבל זה לא כזה ביג דיל, לפחות לא בשבילי.
אם יש דבר אחד שאני יכול להמליץ זה לשים את הדיסקיות להקטנת עובי הטחינה שהם מביאים יחד עם המטחנה לפני שטוחנים קפה, כי לפחות לדעתי רמת הטחינה המינימלית שהיא מגיעה מהיצרן לא מספיק דקה לרוב מכונות הhx צפונה
פרופיל | שלח הודעה | חפש
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011

מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
הבעות תודה: 318
מספר הודעות: 2391

 #9  נשלח: ד' 29/03/2017 16:05

לא חושב שהשוו ראש בראש ולמיטב ידיעתי הסכינים שונות לגמרי.
_________________
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 249
מספר הודעות: 1913

 #10  נשלח: ד' 29/03/2017 17:08

איכות בניה לא טובה זו איכות בניה לא טובה.
יש לא מעט פאקים\פשרות מכוונות של הגימורים שאתה לא מצפה במוצר.
המטחנה הזו מרגישה כמו פרויקט שבאמצע הפיתוח שלו נגמר התקציב והיו צריכים להתחיל לחסוך בעלויות החומרים.
כי הרעיון והקונספט, לדעתי, מעולה; מטחנה שבלחיצת כפתור נותנת לך טחינה מדוייקת לפי משקל בדיוק של כ-0.3 גרמים לכל היותר (רוב הזמן היא מדייקת גם ברמה של 0.2 ואפילו 0.1).

מה לדוגמה?
קודם כל היא כולה עשויה מפלסטיקה יחסית זולה. הצביעה של הפלסטיקה ברמה ירודה (כל נגיעה קלה של חומר קשיח יותר בפלסטיק גורמת לקילוף של הצבע), הכפתורים לא יושבים במדויק בבית הכפתורים שלהם, התוכנה עצמה לא ברורה וצצות שגיאות מוזרות שקשה להבין מה המטחנה רוצה ולמה היא לא מוכנה לטחון את הקפה.

כל זה נשמע כמו סיוט. אך זה לא סיוט. סה"כ אני מרוצה מהקנייה והיא מספקת את הסחורה, והכי חשוב - טוחנת יותר טוב מה-K3.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
(1) הבעות תודה: haranza
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 155
מספר הודעות: 416

 #11  נשלח: ד' 29/03/2017 22:54

RuslanAbramov כתב:
אני קניתי את המטחנה לפני חודש וחצי חודשים בערך, אני מאוד מרוצה מאיכות ומהירות הטחינה.
לי איכות הבניה לא מפריעה, היא הרבה יותר עדינה או שאומר פגיעה מרוב המטחנות בשוק אבל מצד שני בשימוש ביתי סביר אין באמת סיבה שהיא תיפגע וכו.
לדעתי היא גם די סימפטית למראה, יש עניין של חשמל סטטי במטחנה שזה קצת מרגיז אבל זה לא כזה ביג דיל, לפחות לא בשבילי.
אם יש דבר אחד שאני יכול להמליץ זה לשים את הדיסקיות להקטנת עובי הטחינה שהם מביאים יחד עם המטחנה לפני שטוחנים קפה, כי לפחות לדעתי רמת הטחינה המינימלית שהיא מגיעה מהיצרן לא מספיק דקה לרוב מכונות הhx צפונה


·ניסית להשתמש בRDT (התזת מעט מים על הפולים לפני הטחינה) כדי להפחית את החשמל הסטטי?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 249
מספר הודעות: 1913

 #12  נשלח: ד' 29/03/2017 22:57

RDT בוודאות מבטל את החשמל הסטטי.
כתבתי את הסיבה לזה בשרשור אחר.
אין מה לעשות, במטחנות כאלה, גם כאלה עם מנוח, יש חשמל סטטי ודי קשה לברוח ממנו.

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 155
מספר הודעות: 416

 #13  נשלח: ד' 29/03/2017 23:00

TsurTriger
·אז, אם כך, זה פיתרון די פשוט ליישום כדי לפתור את הבעיה.
טוב לדעת.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 14, 2011
הבעות תודה: 38
מספר הודעות: 378

 #14  נשלח: שבת 01/04/2017 23:25

הזמנתי מהאתר, המטחנה בדרך. מצטרף להמלצות החמות של דובי, בעל החנות נחמד ובעל תודעת שירות גבוהה. עושה רושם שהוא לתחום פחות מעניין הביזנס ויותר מאהבה לתחום.
אשמח אם תוכלו לפרט פה על השיטה עם ההתזה של המים, מעניין אותי גם מהפן המדעי מה ההסבר לכך.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 155
מספר הודעות: 416

 #15  נשלח: א' 02/04/2017 0:03

אתה יכול לקרוא כאן:
http://www.home-barista.com/grinders/ross-droplet-...

בעיקרון מדובר בלהרטיב את הפולים לפני טחינה בממש מעט-מעט מים (טיפות בודדות) וזה עוזר לבטל את החשמל הסטטי שבד"כ גבוה יותר כשהלחות באויר נמוכה (יש אנשים שטענו שהם לא סובלים מחשמל סטטי, אבל זה נפוץ במטחנות כאלה דווקא בגלל שאין תעלה, אלא הקפה נופל ישר למטה).
יש אנשים שמשתמשים בצינורית קיטור במכונה כדי לעשות את זה. פותחים אותה ממש לשניה ואז זה גורר מינימום התעסקות.
(2) הבעות תודה: haranza , itziked
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  3  | ... |  16  |  17  |  18  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht