מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



שאלה פשוטה על פולים קפה טחון וכסף


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
otk2000
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 19, 2014
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 57

 #1  נשלח: א' 25/08/2019 21:13
שאלה פשוטה על פולים קפה טחון וכסף

שלום חברים
אני מנסה להבין כיצד אומרים שכוס קפה מפולים זול יותר מקפסולות.
האם קילו פולים זהים במשקל ובנפח לקילו קפה טחון?
אם אני מכניס 18 גרם בסלסלת דאבל זאת אומרת שבחישוב זריז יש לי 55 מנות ללא פחת?
בהנחה וקילו ממוצע עולה 120₪ זאת אומרת שכוס אספרסו עולה 2.18₪ כמו קפסולת נספרסו.
מה אני מפספס? האם 18 גרם כל מנה זה לגיטימי?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nadavmm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Sep 17, 2010
הבעות תודה: 79
מספר הודעות: 598

 #2  נשלח: ב' 26/08/2019 5:37

18 גרם זו מנה כפולה

כמה גרם יש בקפסולה?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
RuslanAbramov (Ruslan Abramov)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2015
הבעות תודה: 134
מספר הודעות: 745

 #3  נשלח: ב' 26/08/2019 5:41

בקפסולה יש סביב ה7 גרם.
בכל מקרה, כשאתה משתמש בקפה טרי האיכות גבוהה בהרבה מקפסולה, אני לא חושב שאנשים עושים את זה משיקולים של מחיר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
guyezra
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

הצטרף בתאריך:
  Jan 06, 2005
הבעות תודה: 502
מספר הודעות: 32698

 #4  נשלח: ב' 26/08/2019 7:10

נראה לי שצריך להשוות לעלות של 2 קפסולות
קפסולה אחת זה כמו נס קפה
(1) הבעות תודה: Randude
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אורניקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2016
הבעות תודה: 86
מספר הודעות: 436

 #5  נשלח: ב' 26/08/2019 7:23
Re: שאלה פשוטה על פולים קפה טחון וכסף

otk2000
·

אתה משווה בין "כוס אספרסו" ל"קפסולת אספרסו" ומתעלם מכל מה שחשוב בהשוואה הזאת - למשל גודל המנה, יחס החליטה והטעם כמובן. כמו להשוות בין לנהוג באסטון מרטין לבין לנהוג בפיאט פונטו רק מההיבט של "האם הגעת ליעד"...
בקפסולת נספרסו 5.5 גרם קפה במחיר של 2 שקלים ליחידה. 180 מנות מקילו ב 360 שח. האם כוס הנספרסו האחרונה שלך הרגישה כמו קפה ממש גורמה ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
otk2000
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 19, 2014
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 57

 #6  נשלח: ב' 26/08/2019 8:19

חברים כולכם צודקים אבל
יש איזה הנחה רווחת שקפה טרי מפולים בבית זול יותר מקפסולות ובהחלט צריך לשים כוכבית מתחת לעובדה הזו שבהנחה ומשתמשים בסלסלה כפולה ושמים 18 גרם כמו 90% מהאנשים פה, מקבלים קפה הרבה יותר טוב ואיכותי באותה עלות של קפה קפסולה שהרבה פחות איכותי וטוב.
זה הכל.

רציתי לדעת אם אני מפספס נתון נוסף...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 207
מספר הודעות: 2330

 #7  נשלח: ב' 26/08/2019 8:40

כן, אתה מפספס. קודם אתה צריך להשוות מחיר של קפסולה בודדת לשוט אספרסו בודד ולא לשוט כפול. לחלופין, תבדוק כמה גרם צריך בשוט בודד. אצלי למשל מדובר ב-7.5-8 גרם באלקטרה (מנוף), וב-11.5 עד 12 גרם בקוויקמיל (E61). כל הקפה שאני מכין לעצמי במכונות האלה הוא עם הסלסלה הבודדת. אני משתמש בסלסלה הכפולה רק כשאני מכין שני ספלים ורוצה לחסוך זמן.

ברוב מכונות האספרסו הביתיות (בתקציבים שמעניינים משתמשי נספרסו טיפוסיים) הכמות לשוט בודד היא בסביבות ה-7 עד 9 גרם.

לגבי מחיר הקפה, אפשר להשיג במקומות כמו קפה רות קפה טוב ב-80 ש"ח לקילו. ואם קולים לבד אפשר די בקלות לרדת לחצי מהמחיר הזה או אפילו פחות (כולל פחת של הקליה). בשווקים למשל מוכרים פולים ירוקים ב-28 ש"ח לקילו ולמרות שלא מדובר בפולים באיכות הכי גבוהה, עדיין התוצאה איתם טובה בהרבה מזו שתקבל עם קפסולות. אני בד"כ קונה פולים ירוקים שעולים כ-45 עד 50 ש"ח לקילו, אבל אני מכיר לפחות שניים שקונים פולים ירוקים מקולומביה בשוק רמלה והתוצאה אחלה.

תזכיר לי מה המחיר של קפסולה נספרסו (שעמוסה ב-5 עד 7 גרם)?


נערך בפעם אחרונה על-ידי boren בתאריך ב' 26/08/2019 10:59, נערך סך הכל פעם אחת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
otk2000
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 19, 2014
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 57

 #8  נשלח: ב' 26/08/2019 9:44

boren
·
צודק אבל מי שעובר מקפסולות לפולים וחושב שאחד היתרונות בנוסף לקפה טוב יותר, הוא גם חיסכון כספי אז הוא טועה !
אגב לדעתי רוב האנשים בפורום פה משתמשים בסלסלה כפולה כעניין שבשגרה היות ומקבלים תוצאה טובה יותר מסלסלה כפולה מאשר סינגל.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 207
מספר הודעות: 2330

 #9  נשלח: ב' 26/08/2019 10:38

otk2000

לא מסכים. 8 גרם מקפה שעולה 80 ש"ח לקילו ייתן שדרוג משמעותי באיכות וחיסכון משמעותי בכסף. אני לא חושב שאתה יכול למצוא קפסולות במחיר של 64 אגורות או משהו שאפילו קרוב לזה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
guyezra
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

הצטרף בתאריך:
  Jan 06, 2005
הבעות תודה: 502
מספר הודעות: 32698

 #10  נשלח: ב' 26/08/2019 11:08

boren,
אני חושב שהכוונה שסינגל פשוט פחות טעים מדאבל ובגלל זה אנשים פשוט שותים דאבל ואח"כ בודקים עלות מול קפסולה
אני ניסיתי כמה פעמים סינגל, לא היה לי טעים וזהו, לא טרחתי להשוות מול קפסולה כי שניהם לא טעימים אז אין טעם.
לא בדקתי 2 קפסולות כי זה מבאס רצח לעשות קפה עם 2 קפסולות....
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 207
מספר הודעות: 2330

 #11  נשלח: ב' 26/08/2019 11:17

עניין של טעם. אני מעדיף סינגל ולא צריך את הררי הקרמה שמקבלים בדאבל. זה לא מדבר אלי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 207
מספר הודעות: 2330

 #12  נשלח: ב' 26/08/2019 12:25

הנה ההבדל במחירים כשמשווים תפוזים לתפוזים - קפסולות מול שוט בודד של אספרסו:



אם משווים את העלות של קפסולות מול שוט בודד של מכונת E61 הפער מצטמצם קצת, אבל עדיין נשאר משמעותי. השוואה של קפסולות עם 5 גרם קפה מול שוט כפול עם 18 גרם לא ממש רלוונטית לדעתי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
otk2000
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 19, 2014
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 57

 #13  נשלח: ב' 26/08/2019 13:55

boren
·תודה רבה.


אגב מישהו יודע לענות האם קילו פולים שווה ערך לקילו קפה טחון מבחינת הקיבולת בידית?
כלומר אם טחנתי קילו פולים לפי 18 גרם שאני שם בידית אני מקבל 55.5 מנות או שמקבלים פחות ברגע שטוחנים?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 207
מספר הודעות: 2330

 #14  נשלח: ב' 26/08/2019 14:59

otk2000 - כל הקפה שאתה טוחן אמור להגיע לידית, אלא אם המטחנה שלך מאוד מלכלכת ולא ממוקדת. במקרה כזה כדאי לך להשתמש במשפך שמניחים על הידית שמקטין פיזור מחוץ לסלסלה.

מעבר לנושא הזה, מומלץ לטחון גרם או שניים בתחילת יום ("purge" בלעז) כדי לוודא שכל הקפה שמגיע לסלסלה הוא טרי. זו דרך כלכלית יותר מאשר מה שנקרא "שוט כיור".
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Vladihahalevin
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Apr 03, 2019
הבעות תודה: 10
מספר הודעות: 55

 #15  נשלח: ב' 26/08/2019 15:54

אם אתה רוצה לחסוך עוד יותר אתה יכול לקחת כלי ומשקל קטן, למדוד את הכמות שאתה שם במנה ואת הקפה שאתה טוחן לכלי לשפוך לסלסלה.

אני לא מאבד ככה שום קפה, חוץ מקפה שעמד יותר מחצי יום שאותו אני טוחן וזורק
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht