Earin: זה העתיד של אודיו נייד

כששמעתי שאפל מתכננת לבטל את חיבור האזניות חשבתי שזה הסוף. Earin שינו את דעתי.


Earin: זה העתיד של האודיו נייד

כפי שבוודאי שמתם לב בשנים האחרונות, אחת השריטות הפרטיות שלי זה אזניות. אני באופן כללי אוהב אזניות, אבל זה אפילו יותר ספציפי – אני אוהב אזניות in-ear, כאלה שנכנסות לך לתוך האוזן ושאתה לא מרגיש שיש לך אותן. הבעיה היא כמובן איכות – האזניות שמגיעות עם הטלפון הסלולרי גובלות בשערוריה, וכבר כמה שנים שאני אפילו לא טורח לפתוח את המארז של האזניות שמגיע עם האייפון שלי וישר זורק אותם לערמה בשביל לתת אותם לילדים כשהם מחסלים עוד זוג אזניות.

בשנים האחרונות האזנתי למוזיקה בעיקר דרך ה-JH16 pro שלי שהותאמו לי אישית והן היו ונותרו האזניות הטובות ביותר שאי פעם האזנתי להם. במקרים הנדירים שאני צריך אזניות כמעט טובות כמו ה-JH16 אבל חושש עליהן, יש לי Westone 4R חביבות ונוחות להפליא.

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

לאחרונה החלו נפוצות לכל עבר השמועות שבגרסא הבאה של האייפון יעלם מחבר האזניות הישן (והטוב?) ממכשירי האייפון 7. 

המחשבה הראשונה שלי היתה: אוקיי, אז זה סוף הרומן שלי עם האייפון…

המחשבה השניה שלי היתה, רגע, אני לא מאזין בעצם יותר מדי למוזיקה דרך האייפון בכלל (אלא אם זה ב-BT לרכב). נכון שזה קורה מעת לעת, אבל יש לי נגן אודיו יעודי ל-JH16, אז מה בעצם אכפת לי? אז אכפת כי כשאני בודק את עצמי, אני שומע ללא מעט אודיו בכל מני מקומות, וממש לא מתאים לי להתחיל לרכוש עוד מתאמים.

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

אבל זה כמובן לא הסיפור כולו – ההגיון מאחורי הסרת מחבר האזניות קשור לתכונות שאפל כנראה תוסיף לאייפון 7: המשך מגמת הדקות (המרגיזה והאובססיבית בשלב הזה), אטימות למים ושחרור מרומז של אזניות BT מסוג earbuds. כיום כבר אפשר לראות לא מעט אנשים שיש להם אזניות in-ear כלליות שמחוברות זו לזו דרך כבל דקיק. הרעיון הוא להעלים את החיבור בין האזניות לחלוטין.

האתגר מעניין, באזניות עם החוט – יש באזניה אחת את כל האלמנטים האלקטרוניים – הגברה ומגבר BT, בעוד שבאזניה השניה יש בטריה. באזניות נטולות חיבור לכל אזניה נדרש בטריה ואלקטרוניקה – כלומר, מדובר על רמת מזעור כפולה מזו של האזניות המחוברות!

Earin הם בעצם הראשונים בעולם שהצליחו לעשות את זה באופן רשמי וביצור מסחרי והם הקדימו את אפל.

האודיו

המבחן הראשון הוא מבחן השמע. אם האזניות לא נשמעות טוב, לא עשינו כלום. Earin משתמשים באלמנט מסוג balanced armature – מוטות רועדים מיניאטורים שבשימוש נרחב בעיקר בשוק ה-In ear. מכיוון שהחברה לא מספקת הרבה מדי מידע, מדובר ככל הנראה באלמנט אחד לכל אזניה (לעומת 8 יחידות ב-JH16 pro שלי), אשר הטווח שלו נע בין 20Hz-20Khz. ברור שלא מדובר באודיו ברמה של ה-JH16 אבל מה שהפיל אותי זה איכות הסאונד שהאזניות הללו מפיקות. מה שכן, מדובר באזניות in-ear כך שעוצמות הסאונד הם הרבה פחות חזקות מכפי שאנחנו רגילים באזניות over the ear או on-ear.

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

בכדי לאפשר לנו לשמוע היטב נדרשת, אם כך, איטום מעולה והחברה מספקת שני גדלים של אטמים מבוססי memory foam. מדובר בפיתרון מאוד דומה למה ש-Westone ו-Shure מספקים כיום, אבל המחבר משום מה גדול מעט יותר, כך שכפי שניתן, האטמים שיש לי של Westone לא התאימו לאזניות.

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

התקן שהחברה בחרה הוא תקן Comply אשר עולות כ-20 דולר עבור חבילה של 3 זוגות. האזניות עצמן מגיעות עם שתי זוגות – בגודל בינוני וקטן. מדובר באטמים מעולים ונוחים להפליא, אין בעיה להשתמש בהם גם לאורך זמן רב. 

התוצאות מרהיבות:

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

שיר המופת של להקת הסופר גרופ Mad season (הברקה חד פעמית של יוצאי פרל ג'ם ו-alice in chains), השיר Wake up נשמע מדהים על האזניות. מדובר באלבום אקוסטי ועדין עם הרבה מאוד פרטים קטנים שה-Earin מצליח לשחזר במדוייק. כמובן שב-JH16 שלי אוכל לשמוע דקויות שלא נמצאות כאן, אבל בהתחשב בתחכום שנמצא לי באוזן כרגע זה די מדהים. 

בעוד שמול ה-JH16 זה לא כוחות, ההשוואה עם ה-Westone 4R דווקא מדהימה, מדובר על תוצאות שמגיעות בערך לאותה רמה! ב-4R מדובר על אזניות עם שני זוגות של balanced armature ועם הרבה פחות צורך בפשרות, אבל ה-Earin מצליחים כאן להפתיע ובגדול!

כך גם בשיר המבריק השני באלבום – טרק 3 River of Deceit – באסים וניואנסים קטנים מצליחים להפתיע שוב ושוב.

בתור חובב מטאל, נמשיך לאלבום מטאל מבריק: Terra incognita של גוג'ירה הצרפתים.

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

גם Satan is a lawyer מצליח להרעיש כמו שגוג'ירה אוהבים, הבאסים והביצוע מעולים. כאן ה-Westone 4R מביסים, עם זאת, את ה-Earin עם באסים הדוקים בהרבה (וכמובן שה-JH16 משאיר את שניהם הרבה מאחור).

לקינוח, האלבום המופית הכפול והמחודש של Opeth שעבר רמיקס חדש לפני מספר שבועות: Deliverance & Damnation

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

השיר המתבקש הוא כמובן הביצוע האקוסטי המושלם של Windowpane שמצליח להעלים את כל הפגמים של ההקלטה המקורית ומספק ביצוע מטורף לשיר המדהים הזה. ה-Earin כאן עדין מדי בבאסים וגם כאן מורגש הפרש משמעותי לטובת ה-JH16 ומעט אחריו, ה-Westone 4R.

בכל המקרים, האזנתי לאזניות ללא Bass boost, פיצ'ר שקיים באפליקציית ה-Earin אך עושה את העיבוד של באופן שהרגיש לי מלאכותי מדי ולכן נותרתי עם תחושה מעט קלסטרופובית כשזה הופעל…

לסיכום קטע האודיו: האזניות נותנות ביצועים מצויינים ביחס לגודל ולטכנולוגיה, בעיני יש כאן יתרונות וחסרונות לאזניה, אך היא עומדת בפירוש בטופ מבחינת סאונד ובהחלט מצדיקים את המחיר שלהם ביחס לתחרות הישירה. 

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

מבחינה טכנית, האזניות יכולות לעבוד במצב סטריאופוני – מה שאומר שאחת מהן מתקשרת עם הטלפון (לרוב זה אזניית שמאל), בעוד שהימנית מדברת עם האזניה השניה – וכך לא נוצרות בעיות Sync בין האזניות. עם זאת, כמו אזניות BT אחרות יש בעיית lipsync משמעותית כשמנסים להשתמש באזניות הללו לצורך וידאו.

לצורך העניין, חיברתי את האזניות לאייפד וניסיתי לראות סרט. התוצאות בעייתיות ביותר, הליפסינק גורם להפרש משמעותי בין הסאונד לוידאו והופך את תהליך הצפיה לבלתי נסבל. ככל הנראה הדבר נעשה בשל הזמן הנדרש לפענח את הכיווץ של האודיו שהאזניות מקבלות. 

נוחות

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

כאמור מדובר באזניות אלחוטיות BT4 קלילות – 3.5 גרם לכל אזניה! הגודל המזערי שלה אזניות (20 מ"מ אורך, על 14 מ"מ קוטר) יתאימו לכל אחד/ת לאוזן. הקלות שלהן והאטימות גורמות לך לשכוח שהן שם בתוך כמה דקות ספורות למעט העובדה שאתם מנותקים מהעולם…

מבחינת עיצוב, מדובר בהברקה, הן נראות כמו גרסא ממוזערת מאוד של האזניה של אוהורה (האחראית על תקשורת) בסטארטרק המקורי. 

לפי החברה האזניות מחזיקות 2:50 ממצב טעון בהאזנת סטריאו. בפועל בטיסה קיבלתי תוצאות שנעו בין 2:30 לשלוש שעות בווליום גבוה למדי (עדיין מדובר במטוס). 

המארז של האזניות נראה מעט כמו מארז ליפסטיק סופר יוקרתי מאלומיניום, ומרגיש יוקרתי מאוד. האחסון של האזניות מעט מסורבל ודורש דחיסה שלהן לתוך המקום שלהם, מה שעלול לגרום לאזניות לעוף החוצה או לא להטען כראוי. אגב לעוף החוצה – הסיכון הכי גדול באזניות זה לאבד אותן. הן קלות, שחורות וחסרות משקל וכמעט נפח.

לשמור על האזניות הולך להיות אתגר לא פשוט מכיוון שאין להם שום אור, ואין דרך לאתר אותם אם הם עפות…

את האזניות מאחסנים בתוך המארז האלומיניום שלהם שמכיל בטריה נטענת. טוענים את המארז בעזרת כבל מיקרו USB זעיר שמצורף לחבילה (או כל כבל שתבחרו) ואם האזניות בפנים, הם יטענו באותה הזדמנות. לוקח מעל שעה לטעון את האזניות כאשר הן מרוקנות לחלוטין. לטענת החברה במצב מונו (רק אזניה אחת פעילה), אפשר לקבל 11 שעות האזנה, אך לא ניסיתי זאת.

הבטריה מחזיקה סביב 3 טעינות מלאות, כך שבסה"כ יש לצפות לכ-8 שעות האזנה לא רציפות.

המארז עצמו גם הוא קליל – 42 גרם. נוח מאוד לשלוף את האזניות, לאחסן אותם (בזהירות) ואז להכניס את כל הדבר הזה לכיס מבלי שזה מרגיש מוזר או לא נוח. המארז נסגר באופן מגנטי – כך שיש כאן אלמנט נוסף של קסם…

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

הבעיה העיקרית עם המארז הוא שיש לו רק לד אחד אדום שמעדכן אתכם שהאזניות נטענות. אין דרך לדעת איזו אזניה נטענת, והכנסה לא בדיוק תקינה של אחת מהן תגרום לעוגמת נפש כשתגלו שאתם צריכים שעה בשביל להטעין את אחת מהן מחדש… זה לא קרה לי יותר מדי, אחרי פעם אחת הבנתי איך לוודא שהאזניה מוכנסת כראוי למארז ונטענת, אבל בכל זאת. 

אין גם דרך לדעת כמה בטריה יש במארז ויתכן מאוד שהאור נכבה במארז בגלל שהבטריה שלו נגמרה (אם כי, אודה שזה עדיין לא קרה לי…).

לאזניות עצמן אין שום פרט מיותר שלא תורם לסאונד או לבטריה – אין תאורה כלשהי, או לחצן כלשהו. האזניות כוללות רק לוגו של Earin מזהב שמשמשות כמגעים לטעינה וזהו!

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

אז איך מחברים בין הטלפון ובינם? כששולפים את האזניות מהמארז שלהן, הן במצב pairing ויסכימו לקבל אודיו מכל מכשיר שינסה להתחבר אליהן. הראשון שיצליח יזכה. כך לאחר שקישרתי בינן לבין האייפון והאייפד שלי, נוצר מצב שבו הן העדיפו להתחבר לאייפד (ככל הנראה הוא אגרסיבי יותר), והייתי צריך להכניס אותן למארז ואז להוציא אותן שוב בשביל לחברן מחדש לאייפון.

היה יכול להיות מאוד נחמד אם היתה נורה כלשהי שתדלק ולאפשר לא רק זיהוי שהאזניות פעילות, אלא גם אולי מגע שיאפשר כיבוי, שליטה בווליום וכו'. אבל מצד שני, אפשר לעשות את כל זה דרך האייפון עצמו… יתרון נוסף הוא שאף אחד לא חושב שמדובר באזניות אלחוטיות – זה לא נראה הגיוני או אפשרי, ולכן באף טיסה שניסיתי אותן (טסתי איתן כבר ב-5 טיסות שונות) לא התבקשתי להסיר אותן או לכבות את האייפון בעת המראה או נחיתה – הן נראות כמו אטמי אזניים מתוחכמים…

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

האפליקציה של Earin בסיסית למדי ומאפשרת צפיה במצב הבטריה של כל אזניה בנפרד (כאשר נגמרת הבטריה לאזניה השמאלית, האזניות נכבות, בעוד שאם הימנית נגמרת אז רק האודיו בה כובה). למי שיש בעיית עוצמות, ניתן לשנות את האיזון בין שתי האזניות וניתן להפעיל או לכבות את ה-Bass boost. מדובר בבוסט תוכנה בלבד וזה נשמע דחוס ולא נעים, מה שגרם לי לתחושת קלסטרופוביה קשה…

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

החיבור לאפליקציה נעשה על ידי הקלדת מספר ה-Serial number של האזניות. איך מגלים אותו? נדרש מייל לתמיכה הטכנית, מתברר שהמספר רשום בקטן (מאוד!!!) על המארז האלומיניום של האזניות…

ניתן לתת לאזניות שם ואז הן מופיעות כך בתפריט של ה-Bluetooth במכשיר.

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

אמינות ובעיות

מדובר בסנונית ראשונה של קטגוריה חדשה של מוצרים שאני מניח שנראה עוד רבים מהם בקרוב מאוד, ואני לגמרי מצפה להכרזה של אזניות דומות עד זהות מאפל בסביבות מרץ.

כמו כל דבר, היצרנים הראשונים סובלים מהבעיות שנפתרות בהמשך. וגם כאן, היו לי לא מעט בעיות. 

את הראשונות כבר ציינתי: חוסר יכולת לשלוט בסאונד בעזרת מגע באופן כלשהו, וחוסר אינדקציות לגבי מצב הבטריה של המטען.

חוסר משמעותי נוסף הוא החוסר של מיקרופון. נכון שמדובר באזניות קטנות במיוחד, אבל אין כיום אזניה ללא מיקרופון וזה לא הכי פרקטי לדבר עם מישהו בטלפון כשאתה באמצע סשן האזנה… בגרסא הבאה אין ספק שזה החוסר הכי חשוב שצריך לפתור אותו. 

מדי פעם חוויתי לי ניתוקי אודיו של אחת האזניות, לרוב זה חלף במהירות וזה לרוב קורה בדקות הראשונות של תחילת השימוש, אבל זה משהו שכדאי לשים לב אליו. ככל הנראה מדובר בבעיה שקשורה להפרעות סביבתיות בשידור ה-BT.

אבל בעיות הסאונד העיקריות היו לי בשדה התעופה לוגאן בבוסטון, שם היו לי כארבע שעות לשרוף אך האזניות סירבו בתוקף לתפקד כראוי, ככל הנראה בשל הפרעות אלקטרומגנטיות באזור. מדובר באזניות עם משדר ומקלט BT בעוצמות מאוד קטנות, מה שאומר שהן רגישות מאוד להפרעות. בבית, באוטובוס ובמקומות רבים אחרים לא היתה לי את הבעיה הזו… פעם בכמה זמן נוצר מצב שבו אזניה אחת לא התחברה כראוי והייתי צריך להכניס אותה למארז ולהוציא מחדש בכדי לגרום לה לפעול.

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

בעיה נוספת היא שלא תמיד הבטריות מתרוקנות או נטענות באותו קצב. צריך את שתי הבטריות באותה עוצמה. לרוב צד שמאל נגמר מהר יותר מצד ימין, בגלל העובדה שהוא משמש לחיבור עם הטלפון (החיבור המורכב יותר). זה לא מפריע יותר מדי, אבל כדאי לשים לב. 

Earin: זה העתיד של האודיו נייד

סיכום

 אין לי ספק – זה העתיד של עולם האודיו, אזניות ear buds אלחוטיים וסופר יעילים. אין לי מושג אם אפל יצליחו להתעלות על הביצועים של Earin אבל ללא ספק יהיה להם קשה – מדובר במוצר שעובד יפה, אטרקטיבי מאוד, מגניב מאוד ומתומחר באופן מאוד אגרסיבי. 

אני מאוד נהנה מהם…

מחיר: 239 דולר באמאזון.

לדיון בנושא: Earin: זה העתיד של אודיו נייד


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

8:00
  /  
16.02.2016
  
מאת: עפר לאור

1