בית חכם מבוסס על openHAB המדריך השלם (מתעדכן)

SIRI, CORTANA, ALEXA, ECHO, GOOGLE HOME, HOME PAD, שלטים חכמים, KEY PADS, אפליקציות
puma1 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1572
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

בית חכם מבוסס על openHAB המדריך השלם (מתעדכן)

נושא שלא נקרא #1 

המדריך יעלה בהדרגה בימים הקרובים (זה ארוך)

הדיון מתעסק ב-openHAB, לא ניתן לכתוב מדריך לכל תוסף שיש ל-openHAB כי יש מאות. לכן אני אפרט על התקנה ראשונית ,הגדרות, ואיך להגדיר רכיבים שאני אישית משתמש בהם, ורכיבים מומלצים. מי שמשתמש ברכיבים שונים, ורוצה לכתוב עליהם מדריך קצר. חעול לרשום בדיון ואשים קישור להודעה שלו בהודעה הראשונה. המדריך כרגע הוא מדריך בסיסי, המטרה היא לעזור קודם כל למי שרוצה להתחיל ולא יודע מאיפה. זה על קצה המזלג עם מה שניתן לעשות עם openHAB. ואולי בהמשך אכתוב מדריך מתקדם יותר.

לפני מספר שנים פתחתי פה דיון על ZWAVE, ההמלצה שלי בזמנו הייתה להשתמש ב-VERA כבקר הראשי. המצב השתנה. מבקר מעולה, עם קהילה גדולה של מפתחים. זה נהיה בקר איטי. כמות התוספים קטנה מאוד (וכמעט לא גודלת עקב נטישה של קהילת המפתחים) וגם האפליקציה גרועה (כן אפשר להשתמש ב-ImperiHome, שעולה כסף כל חודש). מעבר לזה, אפילו לדברים בסיסיים, כמו מודולים של ZWAVE לא תמיד יש תמיכה בורה. תמיכה בגוגל הום או IFTTT לוקח להם שנים להוסיף. מהסיבות האלה ועוד המון. אני מציע להתרחק מהבקר הזה.

יש היום מספר אלטנטיבות, אם זה ST של סמסונג, או HA ו-openHAB, שהם מערכות בקוד פתוח. וניתן להתקין אותם על מספר רב של מערכות הפעלה.

****אני רוצה להדגיש. אני לא מתעסק בביתים חכמים, אני לא מוכר, קונה או מתקין ביתים חכמים. כל ההמלצות פה ובדיון הקודם הם על סמך ניסיון אישי שלי עם מעכת בית חכם ועם הרכיבים עליהם אני ממליץ.

****במידה ויש שאלות אבקש לשאול אותן בדיון הזה, ולא לשלוח שאלות בהודעות פרטיות. תודה.

הודעה ראשונה
  • רכיבים מומלצים
  • עלויות
  • שאלות תשובות
  • התקנת openHAB על רסברי
  • הגדרות רשוניות
הודעה שניה
  • סוגי הממשקים ב-openHAB
  • שיתוף תיקיה ב-WINDOWS, ועריכת קבצים בעזרת VS
  • התחברות דרך רשת סלולרית
  • איך להגדיר את רכיבי הבית החכם של שיאומי
  • איך להגדיר רכיבי ZWAVE
הודעה שלישית
  • סוגי הקבצים ב-openHAB
  • מנוע החוקים Rule Engine של openHAB
  • עריכת קובץ ה-Items
  • עריכת קובץ ה-Sitemap
  • עריכת קובץ ה-Rule
  • קבצי Transformation
  • כלי עריכה, שגיאות, וסרטון הדרכה לעריכת קבצים ב-putt
הודעה רביעית
  • חיבור ושליטה דרך גוגל הום
  • IFTTT
  • הפעלת תרחיש ידנית
  • התראות קוליות ו-Chromecast
  • רשימת פקודות מועילות (כולל גיבוי)
הודעה חמישית
  • תרחישים מבוססים מיקום
  • שליטה על טלוויזית LG עם WEBOS (יעלה בקרוב)
  • תוספים מומלצים
  • שליטה על מקרן EPSON בחיבור RS232 (יעלה בקרוב)
הודעה שישית
  • Broadlink, התקנה. הגדרות. ודוגמאות
הודעה שביעית
  • שליטה על סוויצר (יעלה בקרוב)
  • התראות טקסט (יעלה בקרוב)
  • הגדרה של Netatmo (יעלה בקרוב)
חיישן גשם (התראה בדיום ובהתחלה של הגשם)
הדמיית מפסק תאורה מתחלף (תודה ל-@Catskinner)
מדריך לחיבור sonoff (תודה ל-@איתמרר)
---------------------------- רכיבים מומלצים ------------------------------------


יש היום המון רכיבים לבית חכם, זאת ההמלצה שלי להגבי הרכיבים המומלצים. הרכיבים ברשימה כוללים כמעט את כל מה שצריך לבית חכם מהתחלה ועד הסוף.
  • אורות ותריסים - אני ממליץ להשתמש ב-ZWAVE (יש צורך להוסיף סטיק ZWAVE לרסברי) שני סטיקים מומלצים הם של AEON GEN5, ו-EVERSPRING אני משתמש ב-EVERSPRING (שניהם תומכים ב-ZWAVE PLUS) יש גם סטיק שתומך בתדר ישראלי למי שמעוניין ( תודה ל-OhadEy ) פרטים נוספים ניתן למצוא פה https://z-wave.me/uzb
  • חיישנים - אני לא ממליץ היום להשתמש בחיישני ZWAVE. לי אישית היו איתם המון בעיות, היו לי מעל 30 חישנים. מכל הסוגים המון חברות. כמעט עם כולם היו לי בעיות בשלב כזה או אחר במהלך השנים. כיום אני ממליץ להשתמש בחיישנים של שיאומי, יש להם המון סוגי חיישנים. חיישני דלת\חלון, עשן, הצפה, תנועה (כולל גם חיישן אור) טמפרטורה, ועוד הרבה. יש צורך לרכוש גם את ה-gateway של שיאומי. שמקשר בין openHAB לרכיבים של שיאומי דרך ZIGBEE. והו בעצמו משמש גם כאזעקה, פעמון לדלת. רדיו, נורת לילה צבעונית ועוד... מומלץ לרכוש את גירסה 2. היא יותר זולה, וההבדל היחידי בינה לבין 3 זה התמיכה ב-HOMEKIT, שגם ככה לא צריך במידה ומשתמשים ב-openHAB. כי יש שם כבר תמיכה ב-HOMEKIT. בנוסף לשיאומי יש גם מנועים לוילונות מומלצים, ניתן לראות את מצב הוילון, ולשלוט על הפתיחה באחוזים. את המסילות עצמם גם ניתן לרכוש באליאקספרס. לשיאומי יש גם כפתורים, הכפתורים יכולים לשמש לכל דבר שתרצו. לדוגמה לחיצה אחת מדליקה את האור, שתי לחיצות מכבות את כל האורות. בגירסה של AQARA (חברת בת של שיאומי) יש לחיצה אחת ולחיצה וכפולה, בגירסה של שיאומי (העגולה) יש גם לחיצה ארוכה, ושחרור לחיצה ארוכה. מעבר לזה יש להם גם קוביה מגניבה, שניתן לסובב לכל כיוון, להפוך ועוד. כל פעולה תבצע תחיש או פעולה שונה שתבחרו
  • שליטה על מכשירי IR (מזגן, טללויזיה וכו) - יש את הברודלינק מיני, ויש את לוגיטק האב, הראשון זול, השני יותר קל לתפעול והגדרה גם ב-openHAB.
  • *במידה ויש לכם טלוויזיה שאפשר לשלוט עליה דרך הרשת או רסיבר שנשלט דרך הרשת, העדיפות היא כמובן לשלוט עליהם דרך הרשת ולא עם IR. יש צורך לראות האם יש תוסף לטלוויזיה או הרסיבר שלכם ב-openHAB.
  • שליטה על הדוד - על הדוד אני ממליץ לשלוט עם סוויצר (שיכול לעבוד גם עם openHAB) או בעזת מודול של ZWAVE ומגען




ניתן לשלב רכיבים נוספים שלא קיימים לשיאומי או ב-ZWAVE, רק תבדקו לפני שהם נתמכים ב-openHAB. בקישור למטה ניתן לראות את כל המוצרים הנתמכים רישמית (יש גם כאלה שנתמכים לא רישמית) ע"י openHAB, ולכן לא יופיעו ברשימה. פשוט רישמו בגוגל את שם הרכיב עם המילה openHAB.
רשימת תוספים ל-openHAB

*לשיאומי יש גם מפסקים לאורות, אני אישית לא בדקתי אותם. ואני לא יודע אם הם מתאימים לקופסאות חשמל בארץ. מה שכן, מי שרוצה לחסוך עוד קצת. יכול לבדוק אותם במקום לרכוש מודולים של ZWAVE לאורות. אני בטוח שהאיכות שלהם לא פחות טובה מהחיישנים שלהם.


---------------------------- עלויות ------------------------------------

למי שמעוניין לדעת פחות או יותר מה תהיה העלות שלו, יש פה רשימת מחירים לרכיבים המומלצים, תוכלו לחשב פחות או יותר את העלויות הצפויות שלכם.
המחירים הנקובים למטה הם מדוייקים ככל שניתן, וכמובן שזה נכון לכתיבת שוות אלה.

----------------------------------------------------------------------
רסברי פאי 120-180 ש"ח תלוי בסוג
מאיפה לקנות: EBAY-ALIEXPRESS-יש המון חנויות בארץ שמוכרות במחיר סביר. וגם חנויות מאירופה ששולחות במשלוח מיר יותר למי שלא מעוניין לחכות הרבה למשלוח מסין
----------------------------------------------------------------------
כונן SSD עלות: 70-200, תלוי מאיפה. ניתן לקנות כונן בנפח קטן ומאחזר חיצוני שמתחבר ב-USB.
מאיפה לקנות: EBAY-ALIEXPRESS-בארץ בחנות מ-חשבים
---------------------------------------------------------------------
סטיק ZWAVE עולה 100-200 ש"ח תלוי בחברה.
מאיפה לקנות: EBAY-VESTERNET
קישור למוכר מומלץ באיביי
----------------------------------------------------------------------
חיישנים של שיאומי 5-12$ (תלוי בחיישן ובמבצע) חיישן עשן כמעט 20$, ה-gateway שלהם 18-24$, מנוע לוילונות 75-85$
מאיפה לקנות: ALIEXPRESS-GEARBEST (רק שימו לב שבגירבסט מחיר של חיישן יכול להיות יום אחד 5$ ויום שני 17$)
----------------------------------------------------------------------
מודולים של ZWAVE, בסביבות 180-230 ש"ח לאחד, תלוי גם בכמות
מאיפה לקנות: EBAY-VESTERNET
קישור למוכר מומלץ באיביי
----------------------------------------------------------------------
broadlink mini עולה 9-18$, צריך אחד בכל חדר שבו רוצים לשלוט במכשירי IR
מאיפה לקנות: ALIEXPRESS-GEARBEST
----------------------------------------------------------------------
שליטה על דוד, ZWAVE + מגען 250 ש"ח
או
סוויצר - 250 ש"ח
מאיפה לקנות: מגען ל-ZWAVE ניתן לקנות בכל חנות חשמל. את הסוויצר ניתן למצוא ב-KSP ועוד המון חנויות, יש הרבה פעמים קופונים בפייסבוק.
----------------------------------------------------------------------

במידה ותרצו גם שליטה קולית גוגל\אלכסה או אפילו HOMEKIT (מסיבה לא ברורה)
המחירים משתנים בהתאם למבצעים, גוגל מיני ללא מבצע עולה בערך 200 ש"ח אותו דבר פחות או יותר לאקו דוט, כמובן שאם מביאים יותר מאחד או מחכים למבצע ניתן לחסוך גם פה לא מעט (למרות שהמבצעים הטובים זה לרוב רק בחודש נובמבר דצמבר) המחירים כוללים את המשלוח לארץ
מאיפה לקנות: ללא מבצע בדרך כלל איביי הכי משתלם, כשיש מבצעים מחנויות שלא שולחות לארץ. ניתן לשלוח עם יושופס או דילטס.

---------------------------- שאלות תשובות -----------------------------------

מה זה openHAB
open Home Automation Bus היא מערכת הפעלה בקוד פתוח, שמיועדת לנהל את כל הרכיבים לבית החכם. ניתן להתקין את openHAB על מספר רב של מערכות הפעלה:

Linux
Windows
macOS
Raspberry Pi
PINE A64
Docker

על איזה מערכת כדי לי להתקין את openHAB
Raspberry PI

למה דווקא להתקין על Raspberry
זה זול, ההתקנה פשוטה, וזה ישמש כבקר יעודי שזה כל תפקידו. מי שמעוניין לנסות קודם את openHAB לפני רכישה של רסברי. יכול להתקין קודם על המחשב ולבדוק את המערכת.

איזה Raspberry לרכוש
אני משתמש ב-3, כי היה לי אחד זרוק בבית שלא היה לי מה לעשות איתו, והכל רץ ללא בעיות. ועם כל הרכיבים שיש לי הוא עדיין רחוק מלהיות מנוצל עד הסוף. אבל אם אתם כבר קונים, הייתי ממליץ ללכת על ה-3+. ההפרש במחיר הוא כמה עשרות שקלים (ואפילו פחות מזה). אם יש לכם כבר 3 בבית, אין טעם לקנות חדש.

האם כדאי להתקין את openHAB על כרטיס זיכרון או SSD
כרטיסי זיכרון הם לא הכי אמינים (גם זכרונות USB) הבקר של הבית החכם עובד 24\7. ולכן הוא כותב על הכרטיס כל הזמן. מומלץ לרכוש כונן SSD בנפח נמוך (חיצוני או פנימי עם מארז חיצוני) כדי להתקין עליו את openHAB. הסיכוי שתהיה בעיה בכונן ה-SSD הרבה יותר נמוכה. במיוחד במקרה של קפיצות בחשמל בגלל מזג האוויר. לי זה כבר קרה, השתמשתי בכטיס זיכרון לא חדש של חברה טובה. אחרי מספר קפיצות בחשמל בגלל מזג האוויר הייתה בעיה וחלק מהמידע על כרטיס הזיכרון נדפק. אומנם מומלץ לעשות גיבוי, והיה לי כזה. אבל אם ניתן לחסוך בעיות כאלה ולהתעסק עם זה כמה שפחות. זה עדיף. לכן ההמלצה היא לבחור ב-SSD ולא כרטיס זיכרון או disk on key.

מה היתרונות ב-openHAB
ל-openHAB יש קהילה גדולה, שממשיכה לפתח כל הזמן עוד ועוד תמיכה ברכיבים נוספים. המערכת מאוד יציבה ומהירה, כוללת אפליקציה נוחה, ומאפשרת לחבר כמעט כל רכיב של בית חכם למערכת. יש תמיכה בכל העוזרות הקוליות. תמיכה ב-IFTTT מה שמאפשר חיבור לאפילו יותר רכיבים של בית חכם. וזה אפילו לא עולה כסף. במידה ומחר יצא רסברי חדש ומהיר יותר. ניתן לשדרג בקלות את המערכת ללא צורך לרכוש בקר יקר במאות שקלים. אותו דבר במקרה והבקר פשוט שובק חיים (כמו שקרה יום אחד לורה שלי) העלות תהיה קטנה מאוד.

האם צריך לדעת תכנות
לא! אני לא מתכנת, ומעולם לא כתבתי קוד. ובכל זאת, יש לי המון תרחישים מתקדמים, והמון רכיבים שפועלים במערכת, ללא ידע בתכנות. כן צריך ידע טכני, ורצון להתעסק עם זה (כמו כל בקר של בית חכם) וללמוד את הנושא.

באיזה תדר מומלץ לקנות רכיבי ZWAVE
מומלץ לקנות רכיבי ZWAVE בתדר אירופאי 868.42 MHz, היות ויש הרבה יותר בקרים ורכיבים זמינים

יש לי כבר ורה, האם כדאי לעבור ל-openHAB
אם יש לכם כבר ורה, אתם יכולים לחסוך את הסטיק USB של ZWAVE ולהשתמש בורה כמגשר בין openHAB לרכיבים ZWAVE, אבל מומלץ שלא. זה אולי יחסוך לסנכרן את הרכיבים מחדש. אבל עדיף להשתמש בסטיק, ולא בורה שרק תגרום לדיליי מיותר בדרך. מה שכן, אם אתם לא בטוחים לגבי המעבר, או שאתם לא רוצים להשקיע כרגע את כל העבודה בסנכרון הרכיבים מחדש. תוכלו להשתמש לבנתיים בורה במקום בסטיק, וכשיהיה לכם זמן לעבור לסטיק ולהעיף את הורה (רחוק ככל הניתן) תוכלו לעשות את זה.

האם תוכל לשתף גם מהם החסרונות שמצאת ב- openHAB?
החיסרון היחידי שבמחינתי יכול להיות ב-openHAB שזה יכול להיראות קצת מסובך בהצלחלה, אבל אני מקווה שעם המדריך שכתבתי זה יעזור למי שמתחיל ויפשט את התהליך.

האם חייב חיבור לאינטנט בשביל להשתמש ב-OPENHAB
אין צורך לחיבור לאינטרנט. כל עוד השליטה מתבצעת ברשת הwifi. וגם כמובן שירותים כמו גוגל הום או ifttt שמחייבים קישור לרשת. אבל זה קשור כבר אליהם ולא ל-openHAB.

האם אחת לכמה זמן נדרש לבצע אתחול כדי שהמערכת תתפקד כנדרש?
אין צורך לאתחל את openHAB אחת לכמה זמן. בהתחלה חשבתי שכן. ורציתי ליצור תרחיש שמאתחל את הבקר כל יום בלילה (סיוטים מהורה) אבל אמרו לי שאין צורך. ובאמת ראיתי שאין צורך בזה. הבקר עובד ללא בעיה. ואם אין סיבה מיוחדת הוא יכול להמשיך לפעול כל הזמן ללא אתחולים.

האם חווית לעיתים ניתוקים של מודולים, ב- zwave או פרוטוקול אחר?
לא. גם בורה לא היו לי ניתוקים של מודולים. רק עם חיישני zwave היו לי ניתוקים (בגלל זה אני ל ממליץ עליהם). עם חיישני שיאומי זה לא קרה לי עדיין. משתמש בהם מעל שנה. יש לי מעל 20.

האם קיימות השהיות אקראיות בביצוע פקודה, לדוגמא בדומה לוורה?
אין השהייה בכלל. אולי אעלה סרטון שאני מכבה את כל האורות בקומה בו זמנית. בהורה זה יכל לקחת לפעמים גם עשרים שניות ויותר, תלוי כמה פעולות בו זמנית הייתי מבצע. ב-openHAB התגובה מיידית, כיבוי של 8 אורות בו זמנית מתבצע בשניה.

מהו המרחק המקסימלי לקישוריות מודולים, בהשוואה לוורה? האם העובדה שמשתמשים בסטיק zwave גורעת מעוצמתו?
לגבי המרחק. הבקר נמצא בקומה העליונה. אין בעיות קליטה ואין דיליי כמו שאמרתי. לא אמוה להיות בעיה בקליטה. בגלל שהמודולים מקשרים אחד לשני. הדיליי בורה נגרם בגלל מערכת דפוקה ולא בגלל קליטה. אני חשבתי בהתחלה שזה בגלל קליטה. ולכן חיברתי אנטנה חיצונית לורה. מה שכמובן לא שינה כלום. כי הבעיה בדיליי נובעת מאיטיות המערכת. ויותר מדיי דברים שרצים ברקע. מה שלא קורה עם openHAB

האם אפשר לחבר את הרכיבים של שיאומי ללא ה-Gateway שלהם ?
כן, זה אפשרי עם סטיק ZIGBEE והתוסף MQTT.

האם כדאי לחבר את הרכיבים של שאומי ללא ה-Gateway ?
לא! אין שום סיבה לא לחבר את הרכיבים דרך ה-Gateway. הוא זול. וגם אם אתם לא ציכים את הרמקול שלו. התאורה שלו וכו. זה בסך הכל 70 ש"ח. יקל עליכם את העבודה. ויתחבר ישירות ולא דרך MQTT. כל נקודה בדרך רק מוסיפה פתח לבעיות, מעבר לזה לא תוכלו לעדכן את ה-firmware של הרכיבים. ורובם מגיעים עם גירסאות ישנות יותר שדורשות עדכון. בנוסף לפי ביקורות ברשת ל-Gateway יש קליטה הרבה יותר טובה מהסטיקים של ZIGBEE.

האם ה-Gateway ממשיך להתחבר לרשת גם לאחר החביור ל-openHAB?
אחרי החיבור הראשוני ועדכון ה-firmware של הרכיבים. אין שום בעיה לחסום גישה מהראוטר שלכם ל-Gateway של שיאומי. הרכיבים יעבדו ברשת המקומית דרך openHAB. ומרחוק נשלטים דרך השרת של openHAB. כתרצו לעדכן firmware תוכלו לאפשר גישה ואז לחסום בחזרה.



---------------------------- התקנת openHAB על רסברי -----------------------------------


אני אסביר את שלבי ההתקנה של openHAB על רסרבי. מי שמעוניין להתקין על מערכת אחרת, מוזמן להסתכל באתר של openHAB לגבי שלבי ההתקנה.

https://www.openhab.org/download

מה שצריך בשביל לתקין את openHAB על רסברי זה כונן SSD או disk on key או כרטיס זיכרון MicroSD, יש צורך בנפח של 16-32GB. לא צריך יותר מזה. ומומלץ לא פחות מ-16GB. את ההתקן שבחרתם בשביל ההתקנה יש לחבר למחשב כדי להעביר את קבצי ההתקנה.

בשלב השני יש להוריד את קובץ ההתקנה של openHABian (שם הגירסה של openHAB לרסברי)

להורדת openhabian

יש לבחור ברסברי, ואז בגירסה הרצויה. יש שלושה גירסאות להורדה, Stable (הגירסה היציבה האחרונה) Milestone (גירסה בניים של הגירסה באה) ו-Snapshot (גירסה שמתעדכנת כמעט על בסיס יומי עם כל העדכונים האחרונים) הגירסה המומלצת להורדה היא הגירסה היציבה. אם אין משהו מיוחד בגירסאות חדשות יותר שאתם ממש צריכים, אין סיבה להתקין אותם. גירסה יציבה יוצאת אחת לחצי שנה.

השלב הבא הוא להוריד את etcher, תוכנה קטנה שתעביר לכם את קובץ ההתקנה של openHABian לכרטיס זיכרון. זה דיי פשוט, בוחרים את הקובץ שהורדתם מהאתר של openHAB, בוחרים בכונן שאותו חיברתם למחשב או בכרטיס זיכרון, ולוחצים FLASH. התהליך לוקח מספר דקות, את התוכנה ניתן להוריד מהלינק הבא.

להורדת etcher

השלב האחרון זה להכניס את הכרטיס זיכרון או כונן ה-USB\SSD לרסברי, ולתת לו לפעול. ההתקנה לוקחת בערך חצי שעה (פחות או יותר) ולאחריה תוכלו להיכנס לממשק של openHAB, דרך דפדפן במחשב בכתובת הזאת http://openhabianpi:8080 (כמובן שיש צורך לחבר את הרסברי בכבל רשת או להגדיר קודם חיבור WIFI) במידה ואתם מעוניינים לראות את תהליך ההתקנה, תוכלו לחבר את הרסברי עם HDMI לטלוויזיה. שם תוכלו לראות את ההתקנה מתבצעת ומתי התהליך הסתיים.

שימו לב. בפעם הראשונה לאחר ההתקנה שתיכנסו לכתובת http://openhabianpi:8080 בדפדפן. תופיע לכם אפשרות בחירה. בשביל שכל האפשרויות יהיה זמינות. תבחרו ב-expert. ניתן לשנות את הבחירה בכל זמן בהמשך.

סרטון הדרכה



--------------------------- הגדרות רשוניות -----------------------------------


יש לכם שתי אפשרויות להתחבר לקונסולה של openHAB להקלדת פקודות. הראשונה זה לחבר את הרסברי לטלוויזיה ואליו מקלדת. והשניה והיותר נוחה היא להוריד תוכנה למחשב ולהתחבר מהמחשב. במידה ואתם בוחרים בחיבור לטלוויזיה + מקלדת, אתם יכולים לדלג לשלב השני.

במידה ואתם לא מעוניינים לחבר את הרסבי בכבל רשת (גם לא בשלב הראשוני עד שינוי ההגדרות דך המחשב) תצטרכו להגדיר את ה-WIFI דרך הטלויזיה ורק אז תוכלו להתחבר דרך המחשב.

שלב ראשון
כדי להתחבר דרך המחשב יש להוריד תוכנה להתחברות דרך PUTTY, אני ממליץ על solar-putty. תוכנה חינמית ומומלצת, מאוד נוחה, והיא בחינם, ניתן להריד אותה מפה.

להורדת solar-putty

אחרי שפתחתנו את התוכנה במחשב, מוסיפים חיבור חדש, וממלאים את הפרטים (יש צורך לעשות את זה פעם אחת בלבד) הסיסמה ושם משתמש ברירת המחדל הם openHABian באותיות קטנות.

[img2=250x455]https://i.ibb.co/GpwYhyx/image.jpg[/img2]

זה מה שצריך להופיע לכם לאחר ההתחברות (זה גם מה שתראו אם תחברו את הרסברי לטלוויזיה)

[img2=400x201]https://i.ibb.co/Bt701jd/X.jpg[/img2]

שלב שני
נתחיל בהגדרה של כמה דברים בסיסיים. כדי להיכנס לתפריט ההגדרות של openHAB יש לרשום

sudo openhabian-config

תפריט ההגדרות נראה ככה.
[img2=650x251]https://i.ibb.co/Fqf1fSy/D.jpg[/img2]

כדי להגדיר חיבור WIFI

כנסו בתפריט ההגדרות ל-system settings > WIFI setup, רישמו שם משתמש, אישור. ואז סיסמה ואישור. וסיימתם.


תיקון הרשאות
לחצו על apply improvements > fix premissing, זה יסדר לכם את כל ההרשאות (ויאפשר לכם גם לערוך קבצים ותיקיות דרך SAMBA בווינדוס)


עדכון שעון ואיזור הזמן
כנסו ל-system settings > set system timezone וביחרו את איזור הזמן הרצוי בשביל שהשעון יהיה מכוון.


העברת המערכת לכונן SSD
במידה והתקנתם את OPENHAB על כרטיס זיכרון ובהמשך תרצו להעביר אותו לכונן SSD, תוכלו לעשות את זה בדרך הבאה: system settings > Move root to USB (תוכלו להעביר את ההתקנה לכונן SSD בכל שלב שתרצו)


*שימו לב. אם אתם מתכננים להתחבר מרחוק דרך השרת של openHAB cloud. כדי מאוד שתדאגו לעשות את החלק הבא.

כנסו בתפריט ההגדרות ל-Manual/Fresh Setup סמנו רק את Oracle Java 8 ולחצו Execut.

יש בתפריט ההגדרות עוד המון אפשרויות, כולל שינוי גירסה, עדכונים, וגם התקנה מחדש של openHABian או חלקים ממנה. אבל כרגע ניתן לצאת מזה.
נערך לאחרונה על ידי puma1 ב 17/03/2019 21:07, נערך 25 פעמים בסך הכל.

puma1 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1572
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

-------------------------- סוגי הממשקים ב-openHAB -----------------------------------


ב-OPENHAB יש מספר ממשקים, כל אחד מיועד למטרה שונה. כשתיכנסו לכתובת http://openhabianpi:8080 (או ip:8080 עם כתובת ה-IP של הרסברי) לאחר ההתקנה. תוכלו למצוא שם חלק מהממשקים הקיימים ל-openHAB. תוכלו להוסיף ולהסיר כל ממשק מתי שתרצו

סוגי הממשקים


PAPER-UI
הראשון והחשוב ביותר, זה הממשק הגרפי שאיתו מנהלים את openHAB. דרכו ניתן לעשות היום את רוב הדברים. הגדרת תוספים, התקנה, הסרה, וגם יצירת תרחישים.
למידע נוסף


Classic UI ו-Basic UI
הם בעצם אותו הדבר, Basic UI מזכיר עיצוב של אנדרואיד, בעוד ש-Classic UI מזכיר עיצוב של אייפון. הם מציגים את ה-Sitemap שלכם, שבו עיצבתם איך יוצגו הרכיבים שלכם באפליקציה של openHAB. במידה ולא ערכתם את קובץ ה-Sitemap, אתם פשוט תראו רשימה לא מסודרת של כל הרכיבים שהגדרתם ב-PAPER-UI.
למידע נוסף Basic UI

למידע נוסף Classic UI

HABMIN
זה ממשק גרפי שמיועד לניהול מתקדם יותר של openHAB. ניתן לראות בו גרפים לגבי רכיבים קיימים. יש בו עורך חוקים גרפי. וניתן לראות בו גם את רשת ה-ZWAVE שלכם, דרך איפה כל מודול או חיישן עוברים בשביל לתקשר עם הבקר.זה רק חלק קטן ממה שניתן עשות איתו.
למידע נוסף


HABPanel
הממשק מיועד לטאבלטים (או כל מסך מגע), במידה ותרצו להתקין טאבלט על הקיר, תוכלו לעצב בעזרת הממשק הזה את התצוגה על הטאבלט לשליטה נוחה וקלה.
למידע נוסף


Home Builder
הוא ממשק גרפי שמיועד לעזור לכם לבנות קובץ SITEMAP, ITEM, וגם פנל של HABPanel. אני לא השתמשתי בו, ולכן אני לא יודע עד כמה הוא עוזר או שלא, אבל מי שרוצה לנסות.
למידע נוסף


HABot
ממשק חדש של openHAB, סוג של עוזרת קולית ל-openHAB.
למידע נוסף


CometVisu Backend
מאפשר להשתמש ב-openHAB עם CometVisu
למידע נוסף
קישור 2


PHP support for CometVisu
מוסיף אפשויות עריכה נוספות ל-CometVisu Backend

Openhab Log Viewer
זה הלוג של openHAB, אם יש איזשהי בעיה, תוכלו לבדוק שם מה המצב, ניתן להיכנס ישירות דרך הכתובת
http://openhabianpi:9001

להתקנה או הסרה של הממשקים יש להיכנס ל-PAPER-UI ואז ל-Add-ons > USER INTERFACES. שם תוכלו לבחור להסיר או להתקין איזה ממשק שתצו.

סרטון הסברה על חלק מהממשקים
נערך לאחרונה על ידי puma1 ב 02/01/2019 22:58, נערך 4 פעמים בסך הכל.

puma1 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1572
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

---------------------------- סוגי הקבצים ב-openHAB -----------------------------
  • Things - את קובץ ה-Things יוצרים בתקיית openhab2-conf\Things. קובץ ה-things אמור להכיל את הערוצים שמקשרים בין הרכיבים שלכם לקובץ ה-item. כיום כבר אין בו כמעט שימוש. בגלל שהכל נעשה דרך הממשק הגרפי PAPER-UI. מה שחוסך הרבה כאב ראש. והופך את כל העניין לממש פשוט. ולכן רוב הסיכויים שלא תצטרכו להשתמש בו
מידע נוסף
  • Items - את קובץ ה-Items יוצרים בתקיית openhab2-conf\Items. הקובץ נועד להכיל את כל הרכיבים שלכם. אז למה צריך קובץ נפרד אם ניתן להגדיר אותם ב-PAPER-UI ? כי לפני גירסה 2 הכל היה נעשה בעיקר בקבצים. ואומנם היום חלק גדול נעשה דרך הממשק הגרפי. אבל יש דברים שעדיין ניתן לעשות רק בקובץ. לכן מומלץ להגדיר את הרכיבים שלכם בקובץ ה-items.
מידע נוסף
  • Sitemaps - את קובץ ה-Sitemap יוצרים בתקיית openhab2-conf\sitemaps. הקובץ מיועד לארגון וסידור כל הרכיבים שלכם לאפליקציה של openHAB, ובשביל הממשקים Classic UI ו-Basic UI. במידה ולא תערכו את הקובץ הזה, הרכיבים שלכם יוצגו בצורה הבאה גם באפליקציה וגם בממשקים שהוזכרו. רשימה לא מסודרת של כל הרכיבים שהגדרתם ב-PAPER-UI. ברגע שנכנסים לאחד מהם ניתן לשלוט בו.
מידע נוסף
[img2=250x223]https://i.ibb.co/HB8y2b4/Screenshot-201 ... bdroid.png[/img2]
  • Rules - את קובץ ה-Rules יוצרים בתקיית openhab2-conf\Rules. אין יותר מדיי מה להסביר על הקובץ הזה. הוא מיועד לכתיבת תרחישים, דרך נוספת לכתיבת תרחישים היא בעזרת מנוע החוקים של openHAB שלא דורש כתיבת קוד בכלל (הסבר בהמשך)
מידע נוסף
  • Transformation - קבצי Transformation מיועדים בשביל להפוך ערך מסויים לערך שונה. לדוגמה, אם יש לי חיישן שנותן לי ערך 1 ו-2 במקום דלוק ומכובה. אוכל להשתמש בקובץ Transformationבשביל לשנות את הערך המתקבל. אני אישית משתמש בזה בעיקר בשביל לתרגם לעברית כל מיני ערכים. כמו לדוגמה חיישן חלון\דלת מקבל ערך open\close, ובמקום זה אני מציג פתוח\סגור. או לדוגמה תוסף שמציג את זיהום את האוויר באנגלית. פשוט תירגמתי את הערכים לעברית. אסביר איך לעשות את זה בהמשך.
מידע נוסף

--------------------------מנוע החוקים Rule Engine של openHAB ----------------------------------


בממשק של openHAB יש מנוע חוקים חדש, הוא מאפשר ליצור תרחישים ללא שום קוד. ב-PAPER UI, נכנסים ל-Add-ons > MISC > Rule Engine. לאחר ההתקנה תוכלו לראות אותו מופיע בתפריט של PAPER UI מצד שמאל. יצירת תרחישים דרכו היא ממש פשוטה, אין יותר מדיי מה להסביר פה, הכל נעשה תחת ממשק פשוט (שתרחישים מתקדמים יותר ניתן כרגע לבצע רק בעזרת קוד)

[img2=500x238]https://i.ibb.co/gRLYnnb/D.jpg[/img2]

לאחר הגדרת התרחישים, תוכלו לראות רשימה של כל התרחישים שיצרתם. להפעיל אותם ידנית, או לעצור אותם.

למידע נוסף

סרטון הדגמה למנוע החוקים של openHAB

נערך לאחרונה על ידי puma1 ב 15/01/2019 17:57, נערך 5 פעמים בסך הכל.

puma1 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1572
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

-------------------------- חיבור ושליטה דרך גוגל הום -----------------------------------


openHAB תומך גם ב-HOMEKIT ובאלכסה, אבל אני לא משתמש בהם. ולכן אסביר איך להתחבר לגוגל Home. בשביל להציג רכיב מסויים בגוגל הום כל מה שצריך לעשות זה להוסיף את הטג המתאים בקובץ ה-items.

לדוגמה, זה הרכיב ללא גוגל הום. במקרה הזה מדובר במתג אור רגיל, לא דימר (לדוגמה לא הוספתי אייקון <> וקבוצה (). אבל כמובן שאין בעיה להוסיף אותם גם פה).

Switch Kitchen_light "Kitchen" { channel="zwave:device:512:node7:switch_binary1" }
...
ועכשיו נוסיף לו את הטג [ "Switchable" ] לפני ה-channel.

Switch Kitchen_light "Kitchen" [ "Switchable" ] { channel="zwave:device:512:node7:switch_binary1" }
...
זהו, זה כל מה שצריך לעשות בשביל שהרכיב שלכם יופיע בגוגל Home (יש צורך לסנכרן את גוגל Home כל פעמם שמוסיפים רכיבים חדשים, פשוט תגידו לו. sync my devices)

רשימת התגיות שניתן להשתמש בהם ב-openHAB לחיבור לגוגל הום.

["Lighting"]
["Switchable"]
["Scene"]
["Outlet"]
["CurrentTemperature"]
["Thermostat"]
...
אם לדוגמה נרצה להוסיף וילון או תריס חשמלי שיכול לקבל גם את מיקום התריס, נשתמש בטג ["Lighting"] שמיועד לדימר. הסיבה היא שגוגל לא תומך עדיין בתריסים. ולכן אם נבחר את טג ה-["Lighting"] נוכל להגיד לו Set curtain to 40%. אם תרצו להגיד לו OPEN ו-CLOSE במקום OFF ו-ON. צריך פשוט להוסיף שני רוטינות, אחת Open the curtain והשניה Close the curtain. ואז תוכלו גם להגיד לו אחוזים לפתיחה, וגם להגיד לו לסגור ולפתוח. זה לבנתיים זה הפיתרון עד שתהיה תמיכה מגוגל בתריסים ווילונות. לגבי השאר זה דיי פשוט, דימרים, מתגים, תרחישים, שקעים (שזה בעיקרון בדיוק כמו מתגים) הצגת טמפרטורה, ותרמוסטט.

אחרי שסיימתם להגדיר את כל הרכיבים שתרצו שיופיעו בגוגל הום, אתם נכנסים לאפליקציה של גוגל Home, ומוסיפים את openHAB עם שם המשתמש והסיסמה שאיתם נרשמתם ל- https://myopenhab.org בשביל שליטה מרחוק.

-------------------------- IFTTT -----------------------------------

ל-openHAB יש תוסף ל-IFTTT. בשביל להשתמש בתוסף יש צורך קודם כל להגדיר חיבור לענן. במידה ועברתם את השלב הזה אתם יכולים להתקדם לשבל להבא.

נכנסים לאתר של IFTTT לתוסף של openHAB, ומתחברים לחשבון שפתחתם ב-myopenhab.org. במצב ברירת המחדל שום פריט שלכם לא משותף עם IFTTT או עם myopenhab.org (לא צריך לשתף רכיב בשביל שליטה דרך רשת סלולרית) השיתוף נעשה רק בשביל שליטה דרך IFTTT. אין צורך לשתף את כל הרכיבים במידה ואתם לא צריכים את כולם ב-IFTTT.

בשביל לשתף רכיב עם IFTTT, יש להיכנס דרך PAPER UI ל-Configuration > Services, ואז ללחוץ על Configure. שם תוכלו לראות מצד שמאל "Items to expose to apps such as IFTTT". מה שנותר לעשות זה לסמן את הרכיבים אותם תרצו לשתף, וללחוץ Save.

*חשוב מאוד, לאחר שסימנתם את הרכיבים שתרצו לשתף. יש צורך לשנות את מצב הרכיב בשביל שתוכלו לראות אותו ב-myopenhab.org ו-IFTTT. לכן אם לדוגמה שיתפנו מתג ON\OFF. הפעילו\כבו אותו פעם אחת ואז הוא יופיע ב-IFTTT. או לדוגמה חיישן תנועה, תעברו לידו שיופעל פעם אחת ורק אז תוכלו לראות אותו דרך IFTTT.

*שימו לב ששיתוף הרכיבים הוא רק בשביל IFTTT, בשביל לשלוט דרך גוגל הום אין צורך לעשות את השלב הזה, ומספיק להוסיף את התגיות המתאימות (ראו פרטים בסעיף "חיבור לגוגל HOME")


-------------------------- נפעלת תתרחיש ידנית -----------------------------------


אם נרצה להפעיל תרחישים מסויימים באופן ידני, יש מספר דרכים לעשות את זה. אני אפרט על הדרך הפשוטה ביותר (תרחישים שנוצרים ע"י מנוע החוקים ניתן להפעיל בקלות גם דרך paper-ui. פשוט לוחצי play פיד התרחיש)

קודם כל ניצור רכיב וירטואלי בקובץ ה-ITEM שלנו. רכיב של Switch. החלק הבא זה לתת לו שם באנגלית ללא רווחים. ובמרכאות נרשום את הטקסט שנרצה שיופיע באפליקציה.

Switch Good_night "good night scene"
...
אחרי שסיינו את החלק הראשון נעבור לחלק השני. יצירת התרחיש. בחלק של ה-when. אנחנו נוסיף את זה. כש-Good_night זה השם של הרכיב שיצרנו.

Good_night changed from OFF to ON
...
ואז ב-then ניתן להוסיף כל מה שנרצה שיקרה בתרחיש. בסוף תרחיש יש להוסיף את הפקודה הבאה.

Good_night.postUpdate(OFF)
...
כדי שהמתג יחזור חזרה ל-OFF. יש צורך רק לשנות את Good_night. לשם הרכיב הוירטואלי שיצרתם. וככה נראה תרחיש לדוגמה.

rule "rule name"

Good_night received command ON

then

Room_light.sendCommand("OFF")
Outlet.sendCommand("OFF")
Kitchen_light.sendCommand("OFF")
Good_night.postUpdate(OFF)

end
...
דבר אחרון שנשאר לנו זה להוסיף את הרכיב לקובץ ה-sitemap בשביל שנוכל להפעיל אותו מהאפליקציה. ניתן להוסיף את זה בצורה הזאת

Switch item=Good_night
...
או בצורה הזאת

Switch item=Good_night mappings=[ON="הפעל"]
...
כמו שכבר הסברתי בחלק של ה-SITEMAP. ל-Switch יש שני מצבים. ובמקרה הזה אין לנו צורך ב-OFF.כי עשינו שזה יחזור אוטומטית. לכן פשוט תבחרו מה שמתאים להם. ככה זה נראה בשני המצבים.

[img2=250x71]https://i.ibb.co/mhYkfrG/Screenshot-201 ... bdroid.png[/img2]



-------------------------- התראות קוליות ו-Chromecast -----------------------------------

ניתן לחבר רמקול לרסברי ולקבל התראות קוליות. אם אתם משתמשים בגוגל Home או יש לכם Chromecast (אני מניח שעובד גם באלכסה והום קיט. לא ניסיתי) ניתן לחבר אותם ישירות ל-openHAB דרך ה-wifi. ואז גם לנגן התראות על גוגל הום או ב-Chromecast על הטלוויזיה.

אין מה להגדיר. מתקינים את התוסף של Chromecast. דרך הממשק PAPER UI. ניתן למצוא אותו ב-Add-ons > Binding > Chromecast Binding. נכנסים ל-inbox ושם יופיע כל המקולים של גוגל הום או ה-Chromecast שלכם.

למידע נוסף על התוסף של Chromecast

במידה ויש לכם יותר מרמקול אחד, תוכלו לשלוח התראה לרמקול אחד ספציפי, או לכמה רמקולים בו זמנית. תכלו להגדיר שבשעה X ההתראה תופעל בכל הרמקולים בבית, ואחרי שעה Y לא תופעל בחדרי הילדים שהלכו כבר לישון. ניתן גם לבחור את עוצמת ההתראה.

אני משתמש במנוע TTS בעברית, שאיתו אני מקליט קבצי MP3 בשביל לנגן כהתראות. מי שמעוניין בהתראות באנגלית, לא צריך קבצי MP3. ניתן פשוט להשתמש במנוע TTS המובנה שיש ב-openHAB (יש מספר מנועי TTS שניתן להתקין בתוספים, כולל זה של גוגל) את המנוע TTS בעברית ניתן להוריד מכאן לאנדרואיד (למרות שרשום תקופת ניסיון של שבועיים אני משתמש בזה כבר מעל שנתיים וזה עדיין עובד מבלי שרכשתי את זה)

להורדה

בנוסף אני משתמש באפליקציה הזאת בשביל להקליט את מה שנאמר לקובץ MP3. שאותו אני שולח לגוגל Home כהתראה (שימו לב שמומלץ לנקד את המילים, אחרת המשפט יהיה הרבה פחות ברור)

להורדה

ניקוד מילים

דוגמה לקובץ MP3 שהכנתי ומתנגן ברגע שמכונת הכביסה סיימה (כרגע זה מתנגן פעם אחת, אבל אני תכוון לעשות שזה התנגן כל חצי שעה עד שהמייבש יתחיל לפעול, ורק אז יפסיק)
https://vocaroo.com/i/s0lBfcYq7jzs

ועוד דוגמה לקובץ שמתנגן כל שבוע כמה דקות לפני כניסת שבת
https://vocaroo.com/i/s0hvcmM2pFo2

יש לי עוד הרבה התראות שהכנתי, לתרחישים שונים. ניתן לשלוח התראות לילדים שהם מגיעים הביתה (ברגע שהטלוויזיה שלהם נדלקת או שהטלפון שלהם מתחבר ל-WIFI וכו) לא חובה להשתמש במנוע TTS וניתן כמובן להקליט התראות בקול שלכם לקובץ MP3. את הקבצים מעתיקים לתקית openhab2-conf/sounds.

אחרי שהכנתם את קבצי ה-MP3, מה שנותר זה ליצור תרכיש. במידה ויש לכם רמקול אחד, ניתן להגדיר אותו כברירת מחדל דרך הממשק של PAPER-UI. במידה ויש לכם יותר מרמקול אחד, תוכלו להגדיר בתרחיש באיזה רמקול\ים תנוגן ההתראה. הגדת רמקול כברירת מחדל ניתן להגדיר ב-Configuration > System > Audio ואז בוחרים את הרמקול ב-Default Sink

[img2=500x92]https://i.ibb.co/dmfhc4P/image.png[/img2]

אם אתם משתמשים ב-rule engine תוכלו לעשות את זה בקלות. וגם לבחו באיזה רמקול תנוגן ההתראה (במידה ואתם רוצים בכמה. תוכלו להגדיר פשוט כמה רמקולים אחד אחרי השני) דוגמה. קבצים ה-mp3 שהכנסתם לתקיה יופיעו אוטומטית ב-sounds ורק תצטרכו לבחור את הקובץ. sink זה הרמקול בו תרצו שתנוגן ההתראה

[img2=330x290]https://i.ibb.co/xHW6jVH/DDDD.png[/img2]

ועכשיו לקובץ ה-rules. במידה ואתם לא משתמשים ב-rule engine. זאת דוגמה לתרחיש שמנגן קובץ MP3 שמגיע ביחד עם openHAB. ברגע שמדליקים את האור במטבח (זה היה ניסוי לראות שזה עובד, ועד עכשיו אישתי מופתעת מהנביחות כל פעם שהיא מדליקה אור במטבח :lol: ) התרחיש הבא ינגן את ההתראה ברמקול ברירת המחדל שהגדרתם ב-PAPER-UI.

rule "Audio Test"
when
Item Kitchen_light changed from OFF to ON
then
playSound("barking.mp3")
end
...
במידה ויש לכם יותר מרמקול, ואתם רוצים ליצור תרחישים שונים שיופעו ברמקולים שונים. אתם צריכים את ה-channel של הרמקול בתרחיש (במקרה של גוגל הום, ניתן גם ליצור קבוצות של רמקולים באפליקציה שלהם, ואז הקבוצה עצמה מופיע בתור רמקול ב-openHAB. וההתראה תישלח לכל הרמקולים בקבוצה) אם ניכנס להגדרות של הרמקול, נוכל לראות את ה-channel.

[img2=300x303]https://i.ibb.co/sKhsJDZ/image.png[/img2]

אם זה ה-channel של הרמקול.

chromecast:chromecast:db10a82b179f3f4c7ba10ed0c39007d4:control
...
יש צורך להשתמש רק בחלק הזה של ה-channel.

chromecast:chromecast:db10a82b179f3f4c7ba10ed0c39007d4
...
במידה ואתם רוצים לשלוח לרמקול ספציפי או למספר רמקולים (שלא נמצאים בקבוצה) אתם עושים את זה בצורה הזאת.

rule "Audio Test"
when
Item Kitchen_light changed from OFF to ON
then
playSound("chromecast:audiogroup:88b083cc-23a3-40be-880c-b59805ec2b89", "barking.mp3").

ניתן להוסיף כמה רמקולים שרוצים באותו תרחיש
playSound("chromecast:audiogroup:88b083cc-23a3-40be-880c-b59805ec2b22", "barking.mp3")
playSound("chromecast:audiogroup:88b083cc-23a3-40be-880c-b59805ec2b68", "barking.mp3")
end
...
מעכשיו תוכלו להטריד את הילדים גם בקולכם במזמן שאתם ממש עסוקים בעבודה.

למידע נוסף


-------------------------- רשימת פקודות מועילות-----------------------------------

רשימת פקודות שיכולות לעזור לכם
  • כניסה להגדרות
  • sudo openhabian-config
  • התחלת ה-Service של OPENHAB
  • sudo systemctl start openhab2.service
  • עצירת ה-Service של OPENHAB
  • sudo systemctl stop openhab2.service
  • סטטוס ה-Service של OPENHAB
  • systemctl status openhab2.service
  • הפעלה מחדש של ה-Service של OPENHAB
  • sudo systemctl restart openhab2.service
  • הצגת כל ה-Services המותקנים על הרסברי, אם יש ליד השם + אז הוא פועל, אם יש - אז לא פועל.
  • sudo service --status-all
  • הפעלה מחדש של הרסברי
  • sudo reboot
  • כיבוי הרסברי
  • sudo shutdown

*במידה ועושים reboot או shutdown, מומלץ לעשצור קודם את ה-SERVICE של OPENHAB עם הפקודה למעלה.
  • התקנה מחדש של OPENHAB - שימו לב שכל הקבצים שלכם ישמרו, ההתקנה רק מתקינה מחדש את OPENHAB אבל לא מוחקת שום דבר. בכל זאת תמיד מומלץ שיהיה גיבוי
sudo apt install --reinstall openhab2
...
  • מחיקת תקיית ה-cache וה-tmp - מומלץ לעצור ת ה-SERVICE של OPENHAB לפני, אין באמת סיבה לעשות את זה, אבל אם בכל זאת עשיתם, ויש בעיה אחרי ההפעלה, תריצו את הפקודה של reinstall, יסדר הכל (ישמור על כל הקבצים וההגדרות שלכם)
sudo rm -r /var/lib/openhab2/tmp/
sudo rm -r /var/lib/openhab2/cache/
...
  • גיבוי - (הגיבוי הזה מגבה את כל הקבצים והשינויים שעשיתם ב-OPENHAB, לא את המערכת עצמה, אין צורך בזה) חשוב אחרי הגיבוי להעתיק אותו גם למחשב או אפילו לשלוח במייל ככה שאם יקרה משהו ךזיכרון שעליו מותקן OPENHAB יהיה לכם תמיד גיבוי
sudo openhab-cli backup
...
*הגיבוי נשמר בתקיה openhab2-userdata\backups. ניתן לשחז אותו ע"י הפקודה למטה או ע"H פתיחת קובץ ה-rar והעתקת התקיות על התקיות הקיימות.
  • שחזור גיבוי - (יש לשנות את שם הקובץ, לשם הקובץ של הגיבוי שלכם, וגם את תקיית היעד במידה והעבתם את הגיבוי לתיקיה אחרת מברירת המחדל) ניתן גם פשוט לפתוח את רובץ ה-ZIP ולהעתיק את התיקיות בצורה רגילה על הקבצים הקיימים
sudo openhab-cli restore /var/lib/openhab2/backups/filename.zip
...
נערך לאחרונה על ידי puma1 ב 30/12/2018 5:00, נערך 3 פעמים בסך הכל.

puma1 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1572
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

---------------------- תרחשים מבוססים מיקום ------------------------------------


GPSTracker מאפשר לדעת איפה נמצא מישהו מבני הבית (או יותר נכון איפה נמצא הטלפון שלו) ניתן להשתמש בזה להפעלת תרחישים כשיוצאים ומגיעים הביתה. וניתן גם להשתמש בזה בשביל לדעת איפה הילדים, ולראות מפה עם המיקום ישירות באפליקציה של openHAB.

*שימו לב שהתוסף מתקשר עם openHAB דרך https://myopenhab.org. ולכן יש צורך להגדיר קודם חיבור דרך רשת סלולרית כדי להשתמש בתוסף.

בשביל להתחיל. יש צורך להתקין את GPSTracker Binding, ההתקנה מתבצעת ב-PAPER-UI נכנסים ל-Add-ons > BINDINGS > GPSTracker Binding. אחרי שהתקנתם את התוסף ל-openHAB צריך גם להוריד את האפליקציה לטלפון שתעדכן את openHAB לגבי המיקום שלכם.

לאנדרואיד יש שתי אפליקציות שעובדות עם התוסף, לאיייפון יש אחת.

OwnTracks - iOS, Android
GPSLogger - Android

אני אסביר לגבי OwnTracks, למרות שאין יותר מדיי הבדלים. אחרי שהתקנתם את האפליקציה נכנסים להגדרות ואז ל-connection. ב-host אתם מגדירים את הכתובת הבאה.

https://home.myopenhab.org/gpstracker/owntracks

שומרים ונכנסים ל-identification שנמצא באותו מסך. מגדירים את השם והסיסמה שאיתם נרשמתם ל-myopenhab.org. בשדה Device ID ניתן לרשום מה שרוצים. זה לא באמת רלוונטי. וב-Tracker ID רושמים שתי אותיות באנגלית איזה שתרצו. זה ישמש את openHAB לזהות את המכשיר.

[img2=200x318]https://i.ibb.co/SfhjNY6/Screenshot-201 ... ndroid.png[/img2]

נכנסים בתפריט ל-Status ובודקים שאין error בחיבור. זה אומר שהכל עובד.

[img2=200x289]https://i.ibb.co/60BYqSk/Screenshot-201 ... ndroid.png[/img2]

כבר אחרי פעם אחת שהמכשיר ישלח את המיקום שלכם, תוכלו לראות ב-inbox דרך PAPER-UI את המכשיר שהגדרתם באפליקציה, ולהוסיף אותו לבית שלכם. תוכלו להוסיף כמה מכשירים שתרצו. הפרטים שתוכלו לקבל דרך התוסף הם אלו:

Location - מיקום, כולל תצוגה של המיקום על המפה
Accuracy - מה הדיוק של המיקום שלכם במטרים
Last Report - הפעם האחרונה שדווח המיקום שלכם
Battery Level - כמה אחוז סוללה יש לטלפון שממנו דווח המיקום (ניתן להשתמש גם כדי לקבל התראה שהסוללה של הילדים נמוכה ולדבר איתם לפני שהם גומרים אותה במשחקים:x )
Region Trigger - טריגר למיקום. ברגע שהגעתם או יצאתם ממיקום מסויים ניתן להריץ תרחיש
System Distance - המרחק מהמערכת שלכם (=המרחק שלכם מהבית, אלא אם כן הגדרתם בית חכם למישהו אחר:D )

כמובן שניתן ליצור תרחישים על סמך כל אחד מהנתונים האלה. מספר הדיווחים תלוי בהגדרה שלכם באפליקיה עצמה. ניתן להגדיר שזה ידווח רק ידנית, ניתן להגדיר רק בשינוי משמעותי של מיקום וכו... לחיסכון בסוללה מומלץ להגדיר רק בשינוי מיקום משמעותי. כדי לשנות את רמת הדיווחים, יש ללחוץ על כפתור ה-play באפליקציה שלOwnTracks.

[img2=250x52]https://i.ibb.co/BsjzMGt/Screenshot-201 ... ndroid.png[/img2]

ככה זה נראת המפה באפליקציה של openHAB.

[img2=200x141]https://i.ibb.co/yh7rvvm/Screenshot-201 ... bdroid.png[/img2].

ניתן גם ללחוץ על המפה, ואז נפתח חלון גדול יותר וניתן לסייר במפה.

[img2=200x340]https://i.ibb.co/PQsh0pC/Screenshot-201 ... bdroid.png[/img2]

למידע נוסף


-------------------------- תוספים מומלצים-----------------------------------

תוספים מומלצים שלא דורשים השקעה כספית :D כמובן שהתוספים האלה יכולים לשמש אתכם גם בתרחישים. יכול להיות שבעתיד ארחיב על חלק מהם או כולם. אבל הם ממש פשוטים לשימוש. וכמו לכל תוסף של openHAB גם להם יש דף הסבר מפורט.

Yahoo Weather Binding - נותן לכם טמפרטורה, לחות, ולחץ אוויר באיזור שלכם.
למידע נוסף

Astro Binding - נותן לכם המון! מידע על השמש, ירח, אני אישית משתמש איתו רק להצגת זמני שקיעה וזריחה. ניתן גם להגדיר offset. לדוגמה X דקות לפני השקיעה תן לי התראה וכו...
למידע נוסף

Network Binding - מאפשר לראות איזה מכשיר מחובר לרשת (ניתן להשתמש בזה כעוד אינדיקציה לגבי מי בבית) אני משתמש בזה למספר דברים. אני אתן שני דוגמאות. הראשונה, לדעת האם הפלייסטיישן דלוק וכמה זמן (בשביל כמה זמן צריך להשתמש בתוסף נוסף. כנראה שאכתוב עליו בעתיד) בנוסף כמדליקים זה עובר לכניסה של הפלייסטיישן, ומדליק את טלוויזיה (אם היא מכובה). דוגמה שניה, יש לי טלוויזיה עם חיבור לרשת שלא נשלט דרך הרשת. שהיא מתחברת אני משתמש בזה כאינדיקציה לדעת שהיא דלוקה. הבדיקה (שנעשית ע"י שליחת ping) נעשית כל דקה במצב ברירת המחדל. לכן המקסימום שיהיה דיליי בין החיבור לרשת לבית הסטטוס הנכון הוא 59 שניות וזה במידה ובאותו רגע שנבדק המכשיר הוא התחבר לרשת. ניתן לקצר או להעריך את הזמן לכל מכשיר בנפרד. ניתן גם לראות בתוסף פעם אחרונה שהרכיב היה מכובר לרשת. וכמה זמן לקח לו לעשות ping.
למידע נוסף

Wake-on-LAN - מאפשר לשלוח פקודת WOL ברשת (אני משתמש בזה להדליק טלוויזיה של LG, כמו שכבר ציינתי)
למידע נוסף

Air Quality Binding - מציג את רמת זיהום האוויר באיזור שלכם
למידע נוסף

למי שיש רסיבר שמתחבר לרשת יכול למצוא תוסף לשליטה עליו דרך הרשת, אני משתמש ברסיבר של ONKYO, ועובד מעולה
onkyo
pioneer
denon
yamaha

למי שיש טללויזיה עם חיבור לרשת יכוך לבדוק אם גם לה יש תוסף לתמיכה (סמסוננג, LG, ופנסוניק נתמכות, אבל אולי יש עוד לא בדקתי)

יש עוד המון תוספים שונים, שנתמכים רישמית ושלא. רשימת התוספים הרישמית והמלאה ניתן למצוא בכל אחד מהקישורים למעלה מצד שמאל.
נערך לאחרונה על ידי puma1 ב 01/01/2019 3:48, נערך 2 פעמים בסך הכל.

puma1 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1572
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

-------------------------- Broadlink, התקנה. הגדות. ודוגמאות ---------------------------------


לא התכוונתי לכתוב מדריך לברודלינק כרגע. בגלל שחיכיתי עד שאני אעבור לתוסף החדש של MQTT שיצא ל-openHAB בגירסה 2.4. התוסף הישן נוצר לפני שיצאה גירסה 2 של openHAB. ולכן הכל נעשה איתו דרך הקבצים ולא דרך הממשק. כל תוסף שפותח אחרי גירסה 2 מאפשר להגדיר אותו דרך הממשק הגרפי. הדרך החדשה שבה התוסף פועל דיי שונה מהתוסף הראשון. הבעיה הייתה כשרציתי להתחיל ללמוד איך להעביר הכל לתוסף החדש הבנתי שזה עדיין לא אפשרי. וזה התאפשר רק בגירסה הבאה (לא ברור לי אז למה מיהרו להוציא אותו. אבל לא משנה)

קחו בחשבון שהמדריך מיועד לגירסה הראשונה של התוסף. ויכול להיות שבעוד שנה\שנתיים\שלוש או לא יודע כמה. יכול להיות שתוספים ישנים יפסיקו לעבוד. תצטרכו לעבור לתוסף החדש.

למדריך יש שני חלקים. בגלל שברודלינק נשלט ע"י MQTT אין לו תוסף רישמי. כי מהצד של openHAB השליטה היא דרך התוסף MQTT. מה שצריך בשביל לתקשר עם הברודלינק זה להתקין את ה-Bridge של ברודלינק. יש מספר מגשרים כאלה. ואני משתמש במגשר שכולל גם ממשק גרפי פשוט ללימוד וניהול פקודות. זה נראה לי המגשר הכי נוח ויעיל שראית. ולכן המדריך התבסס עליו. מי שמעדיף Bridge שונה יכול לחפש בגוגל הסברים לגבי תוספים שונים לברודלינק שיש ל-openHAB. שימו לב המדריך אומנם ארוך. אבל כל השלבים של ההתקנה לא צריכים לקחת יותר מכמה דקות (לא כולל החלק של לימוד הפקודות. ויצירת הכפתורים באפליקציה. זה כבר תלוי במה שתרצו לעשות)

שלב ראשון. בשביל להתקין את התוסף הישן של MQTT נצטרך להיכנס ל-PAPER-UI. ואז ל-Configuration > System שם נפעיל את האפשרות Include Legacy 1.x Binding. ברגע שהפעלנו את זה ונלך ל-Add-ons נוכל לראות את כל הגירסאות הישנות של התוספים לצד הגירסאות החדשות יותר. יש שני תוספים שצריך להתקין. הראשון שנמצא ב-Add-ons > ACTIONS שם נתקין את MQTT Action. ואז נכנס ל-Add-ons > BINDINGS ונתקין את (MQTT Binding (1.x) (שימו לב שתאם מתקינים את הגירסה הזאת ולא החדשה). אחרי שסיימו את ההתקנה ניכנס לתיקיה openhab2-conf\services שם נפתח את הקובץ mqtt.cfg עם כל עורך טקסט ונכניס את הטקסט הבא (אם רשום שם משהו למחוק ולשום רק את זה). אתם גם יכולים לרשום במקום 127.0.... את כתובת ה-ip של הסברי.
mosquitto.clientId=openhab2
mosquitto.url=tcp://127.0.0.1:1883
mosquitto.user=
mosquitto.pwd=
...
במידה ואתם רוצים לשים שם משתמש וסיסמה ל-MQTT רושמים אותם אחרי ה-= בשורה המתאימה (ממליץ לפחות בתחלה בשביל לראות שהכל עובד תקין להשאיר את זה ללא שם משתמש וסיסמה. תוכלו להוסיף בהמשך)

נעבור לחלק השני. בחלק השני נתקין את שרת ה-Mosquitto בשביל שיגשר בין הברודלינק ל-openHAB. ההתקנה פשוטה מאוד. נכנסים דרך Putty לקונסולה של הרסברי (כמו שהסברתי בתחילת המדריך עם תוכנת putty) ונכנסים להגדרות עם הפקודה.
sudo openhabian-config
...
שם נכנסים ל-Optional Components ובוחרים ב-Mosquitto. שימו לב. אם הגדרתם שם משתמש וסיסמה בחלק הראשון תצטרכו להגדיר אותם גם עכשיו במהלך ההתקנה. אם לא הגדרתם שם משתמש וסיסמה תוכלו להשאיר את זה ריק ופשוט ללחוץ enter. תוכלו לחזור על התהליך מתי שתרצו ולהוסיף שם משתמש וסיסמה (או להסיר. פשוט משאירים ריק בהתקנה החוזרת).

חלק שלישי ואחרון של ההתקנה. בשביל להתקין את ה-Bridge על הרברי (שימו לב שאני לא בדקתי את זה על מערכת הפעלה שונה) יש להיכנס דרך putty ולכתוב את הפקודה הבאה (אותה פקודה ניתן להריץ גם בשביל לעדכן את התוסף).
...
בזמן ההתקנה תשאלו אם אתה רוצים להפעיל את המגשר בזמן הפעלת הרסברי אוטומטית. לחצו כן. זהו. סיימנו עם ההתקנה. עכשיו והישור ל-openHAB. עכשיו נשאר להתחיל להגדיר את הרכיבים.

*שימו לב. אם הגדרתם סיסמה. יש להיכנס לתיקיה הבאה ברסברי
\openHAB-share\openhab2-conf\broadlink-mqtt-bridge\config
...
שם יש את קובץ ההגדרות של ה-Bridge. שנקרא default.json. תוכלו לפתוח אותו עם כל עורך טקסט בו אתם משתמשים. אבל עדיף לא לערוך אותו (גם שתמיד תוכלו לחזור להגדרות הקודמות. וגם לא תוכלו לעדכן את ה-Bridge) לכן תצטרכו ליצור קובצץ הגדרות חדש בשם local.json. ושם להוסיף לו את השורות הבאות עם שם המשתמש והסיסמה שהגדרתם בחלק הקודם.
{
username:
password:
}
...
למידע נוסף על ה-Bridge.


עכשיו פתחו את הדפדפן ורשמו את הכתובת ip:3000 (שה-IP זה כמובן הכתובת של הרסברי ברשת שלכם).תגיעו לממש ההגדרות ולימוד הפקודות של ה-Bridge.

[img2=450x365]https://i.ibb.co/YD2jCJz/image.png[/img2]

אם רשום לכם Web a client connected. עשיתם הכל כמו שצריך. ואתם יכולים להתחיל להגדיר את הפקודות שלכם ב-openHAB. אם אתם רואים הודעה קופצת כל כמה שניות עם ניסיון חיבור שנכשל. כנראה שלא הגדרתם משהו כמו שצריך. ויש בעיה בחיבור (אחת הסיבות שהצעתי להתקין בהתחלה ללא סיסמה. למרות שאין חובה לעשות סיסמה גם בהמשך)

הגדרת הרכיבים ולימוד פקודות

במידה ויש לכם מכשיר ברודלינק אחד אין לכם צורך בחלק הבא (למרות שעדיף לעשות אותו בכל מקרה למקרה שתרצו בעתיד להוסיף מכשירים נוספים ולא תצטרכו לשנות את כל הפקודות שלכם בהמשך). בממשק של המגשר נלחץ על List Devices, ונקבל את רשימת המכשירים של ברודלינק שמחוברים כרגע לרשת.

[img2=350x415]https://i.ibb.co/jVWrSR9/image.png[/img2]

שימו לב ליד כל מכשיר שמחובר לרשת. אנחנו נמצא את השורה הבאה "id": "0d43b4e42518" כשהחלק הזה 0d43b4e42518 הוא כתובת ה-MAC של המכשיר. וככה נזהה אותו כשנרצה לשלוח פקודה מ-openHAB. להבדיל מהאפליקציה של בודלינק שיש צורך ללמד את המכשיר שממנו רוצים לשלוח את הפקודה. פה ניתן ללמד מכל מכשיר. ואז פשוט בוחרים לאיזה מכשיר נרצה לשלוח את הפקודה. אם יש לנו שלט של יס. נלמד אותו פעם אחת. ובכל חדר פשוט נשלח לכתובת ה-MAC של המכשיר.

איך מלמדים את ה-Bridge פקודות
בגלל שלא צריך ליצור פה כפתור לכל דבר כמו באפליקציה של ברודלינק. הלימוד פה הוא ממש מהיר. ובכמה דקות אתם יכולים לסיים לימוד של מספר שלטים. נניח שאני רוצה ללמד שלט של המזגן בסלון. אני ארשום משהו כזה livingroom/ac/turnon (זה פשוט יעזור לזיהוי) אלחץ Record IR. ואלחץ על הכפתו בשלט.

[img2=365x170]https://i.ibb.co/FBDRpKq/image.png[/img2]

תוכלו לראות ב-log שהפקודה נקלטה. אם ארצה לבדוק את הפקודה. ארשום את אותו הדבר בשדות הטקסט. רק שהפעם אלחץ על "play". אוכל לשנות את השדה של כתובת ה-mac בשביל לשלוח את הפקודה ליחידה הרצויה. ואם תרעננו את הדף תראו אותה גם בעץ הפקודות בצד ימין למעלה.

אם נרצה להוסיף פקודות נוספות של אותו שלט נשנה רק את המילה האחרונה, במקרה הזה turnon. הפעם נכתוב פקודת off בצורה הזאת livingroom/ac/turnoff ושוב נלחץ Record IR. וכן הלאה. אותו דבר לגבי פקודות RF. לאחר שסיימתם להגדיר את כל הפקודות. נוכל לעבור לחלק הבא. וזה להגדיר את הכפתורים הרצויים באפליקציה של openHAB (כמובן שתוכלו לחזור ולהוסיף פקודות מתי שתרצו בממשק של ה-Bridge בכתובת ip:3000) בנוסף, אם תרצו לגבות את כל הפקודות שלימדתם את ה-Bridge. תוכלו פשוט לגבות את התיקיה openhab2-conf\broadlink-mqtt-bridge\commands. שם תוכלו למצוא תיקיות מסודרות עם כל הקבצים של הפקודות שלימדתם את ה-Bridge. לשחזור הפקודות, פשוט תעתיקו את התיקיה והקבצים בחזרה לאותו מיקום.

בשביל לעזור להגדיר חלק מהשלטים מהר יותר. אני אעתיק לפה את הדברים שאני הכנתי. לדוגמת בחירת ערוץ בטלוויזיה. בחירה של מעלות במזגן וכו. אני בעצמי הגדרתי פעם אחת כל דבר ואז פשוט העתקתי לכל חדר את אותו קוד ורק שיניתי את כתובת ה-MAC של הברודלינק. ואת השם שהגדרתי למזגן באותו חדר(אלא אם כן זה אותו מזגן. או שלט של יס או הוט ואז כל מה שצריך זה לשנות את כתובת ה-MAC בלבד). אני מציע להתחיל לבצע דוגמה דוגמה ולא לקפוץ לסוף.

כפתור אחד
ניקח שלושה דוגמאות ליצירת כפתור לשליחת פקודה לבודלינק. הרכיב הראשון יהיה עם כפתור אחד (mute\unmute, הדלקה וכיבוי בכפתור אחד וכו...) כדי ליצור רכיב עם כפתור אחד נרשום את השורה הבאה בקובץ ה-items.
Switch room_tv_mute "mute" { autoupdate="false", mqtt=">[mosquitto:broadlink/room/tv/mute:command:ON:play-0d43b4e42518]"}
...
כמו שאפשר לראות אנחנו פשוט מגדירים את הפקודה שלימדנו את הבודלינק broadlink/room/tv/mute ומכניסים את ה-MAC של היחידה שאמוה לשלוח את הפקודה אחרי ה-play-. עכשיו נעבור ל-sitemap ונכניס את הקוד הבא.
Switch item=room_tv_mute mappings=[ON="השתק"]
...
וככה זה יופיע באפליקציה. לחיצה אחת משתיקה לחיצה אחת מבטלת השתקה.
[img2=200x32]https://i.ibb.co/sjKT0nH/Screenshot-201 ... bdroid.png[/img2]

שני כפתורים
ניקח דוגמה נוספת. עכשיו של שני כפתורים. לדוגמה עוץ למעלה למטה. הדלקה וכיבוי וכפתור נפרד וכו.... (שימו לב שרוב הטלוויזיהות יש כפתור הדלקה וכיבוינפרדים. רק צריך למצוא את הקוד הנכון. אם יש לכם טלפון עם IR אתם יכולים להוריד את האפליקציה SURE. ואם יש שם קוד נפרד לטלוויזיה שלכם. תוכלו ללמד את המגשר של ברודלינק שני קודים שינים להדלקה וכיבוי) בקובץ ה-items זה מה שנכתוב
Switch room_tv_vol "room TV" { autoupdate="false", mqtt=">[mosquitto:broadlink/room/tv/volup:command:ON:play-0d43b4e42518],>[mosquitto:broadlink/room/tv/voldown:command:OFF:play-0d43b4e42518]"}
...
שימו לב שהפעם הגדרנו שני פקודות לאותו רכיב. מה שצריך לעשות זה לשנות את שני הפקודות שהגדרתם ל-Bridge + כתובת ה-MAC של יחידת הברודלינק שאתם רוצים שתשד את הקוד. וזה הקוד של ה-sitemap.
Switch item=room_tv_vol mappings=[ON="&#8595; הנמך &#8595;", OFF="&#8593; הגבר &#8593;"]
...
ככה זה נראה באפליקציה
[img2=200x36]https://i.ibb.co/F8HwrmT/Screenshot-201 ... roid-2.png[/img2]

שלושה כפתורים
דוגמה שלישית שאני רוצה להציג זה כפתור עם יותר משני אופציות, אין אפשרות להגדיר בקובץ ה-items יותר מ-2 אופציות ולכן נגדיר את זה בקובץ ה-rules. זה מה שנרשום בקובץ ה-items.
Number Tvswitcher "צפיה ב"
...
בקובץ ה-rules נכתוב את החלק הבא.
rule "Tvswitcher"

when
Item Tvswitcher changed
then
if (Tvswitcher.state == "NULL") return; // If NULL do nothing
val topic = "broadlink/tvswicher/selection/hdmi" + Tvswitcher.state
publish("mosquitto", topic, "play-0d43b4e42518")
end
...
מה בעצם קורה פה. מדובר במפצל HDMI שלו הגדרתי 3 כניסות. לימדתי את ה-Bridge של ברודלינק את השלט של המפצל. ונתתי לכניסות את השמות הבאים tvswicher/selection/hdmi1/2/3

מה שהתרחיש אומר זה. אם מתקבל ערך X מהרכיב Tvswitcher תוסיף אותו לשורה הבאה. broadlink/tvswicher/selection/hdmi. זה אומר שאנחנו נגדיר לכל כניסה את הערך מ-1 ועד 3. והוא פשוט יוסיף את הערך הזה לשורה broadlink/tvswicher/selection/hdmi וישלח את הפקודה. ועכשיו לחלק האחרון. של ה-sitemap.
Switch item=Tvswitcher mappings=[1="אנדרואיד", 2="Yes", 3="פלייסטיישן"]
...
פה בעצם הגדרתי את השם של כל ערך 1-3. ברגע שאבחר לדוגמה אנדורואיד הוא ישלח את הפקודה broadlink/tvswicher/selection/hdmi1. וככה זה נראה בקובץ ה-sitemaps.
[img2=200x32]https://i.ibb.co/Q6MFH3W/Screenshot-201 ... roid-3.png[/img2]

הגדרת מזגן
כל המזגנים אצלי מוגדרים בצורה הבאה. יש כפתור הדלקה\כיבוי. כשלוחצים על קור או חום יש רשימה של כל המעלות שהגדרתי. אין כמובן הגבלה. וניתן להגיר כמה מצבים שרוצים. אם עברתם על המדריך של ה-sitemap אתם יודעים שיש מספר סוגי תצוגות באפליקציה של openHAB. ופה השתמשתי ב-selection. את הקוד יצרתי פעם אחת ופשוט העתקתי אותו לכל מזגן. רק שיניתי את המכשיר שישדר את הפקודה. והשמות של הרכיבים (אלא אם כן זה אותו שלט ואז צריך לשנות רק את ה-MAC). ככה זה נראה באפליקציה.
[img2=600x327]https://i.ibb.co/J3GFJrt/Screenshot-201 ... bdroid.png[/img2]

וזה החלק של קובץ ה-items. במקרה הזה מדובר על מזגן שיש לו פקדה שונה להדלקה וכיבוי. לכן יש שני כפתורים.
Switch Living_room_ac_onoff "מזגן" {mqtt=">[mosquitto:broadlink/livingroom/ac/turnon:command:ON:play-0d43b4e42518],>[mosquitto:broadlink/livingroom/ac/turnoff:command:OFF:play-0d43b4e42518]"}
Number Living_room_ac_cold "קירור"
Number Living_room_ac_hot "חימום"
...
יש שני חוקים בקובץ החוקים לכל מזגן. אחד לחום ואחד לקור. מה שקורה שהמגשר יקבל את הפקודה
broadlink/livingroom/ac/cold
או
broadlink/livingroom/ac/hot
בתוספת מספר הטמפרטורה הרצויה. ככה גם שמרתי את קודים שהגדרתי במגשר
cold18, cold 19... hot32, hot33
בדיוק כמו שהסברתי בסעיף על שלושה כפתורים. אלא התרחישים לקובץ ה-rules.
rule "Living_room_ac_cold"
when
Item Living_room_ac_cold changed
then
if (Living_room_ac_cold.state == "NULL") return; // If NULL do nothing
val topic = "broadlink/livingroom/ac/cold" + Living_room_ac_cold.state
publish("mosquitto", topic, "play-0d43b4e42518")
end
...
rule "Living_room_ac_hot"
when
Item Living_room_ac_hot changed
then
if (Living_room_ac_hot.state == "NULL") return; // If NULL do nothing
val topic = "broadlink/livingroom/ac/hot" + Living_room_ac_hot.state
publish("mosquitto", topic, "play-0d43b4e42518")
end
...
בפורום זה נראה דיי בלאגן. אז הוספתי גם תמונת מסך, איך זה נראה בתוכנת העריכה.
[img2=450x330]https://i.ibb.co/kH8L1nM/image.png[/img2]

את המספרים אנחנו כבר מגדירים בקובץ ה-sitemap בצורה הזאת הבאה.
Frame label="מזגן" {
Switch item=Living_room_ac_onoff mappings=[ON="הדלקה", OFF="כיבוי"]
Selection item=Living_room_ac_hot mappings=[24="חום 24 מעלות", 25="חום 25 מעלות", 26="חום 26 מעלות", 27="חום 27 מעלות", 28="חום 28 מעלות", 29="חום 29 מעלות", 30="חום 30 מעלות", 31="+חום 30 מעלות"]
Selection item=Living_room_ac_cold mappings=[17="+קור 18 מעלות", 18="קור 18 מעלות", 19="קור 19 מעלות", 20="קור 20 מעלות", 21="קור 21 מעלות", 22="קור 22 מעלות", 23="קור 23 מעלות", 24="קור 24 מעלות", 25="קור 25 מעלות", 26="קור 26 מעלות"]
}
...
וככה זה נראה בתוכנת עריכה.
[img2=700x91]https://i.ibb.co/W5DzQY1/m.png[/img2]

אנחנו בעצם מגדירים מה הפקודה שתשלח (במקרה הזה הגדרתי מספרים) ומה יהיה רשום באפליקציה שצריך לבחור. זה דיי פשוט. אם לדוגמה ניקח את החלק הזה 21="קור 21 מעלות". מה שיהיה שום באפליקציה זה "קור 21 מעלות" כשאבחר את זה תשלח הפקודה 21. לחלק הזה broadlink/livingroom/ac/cold. וזה בדיוק הפקודה שהגדרתי ל-Bridge לגבי קור 21 מעלות
broadlink/livingroom/ac/cold21. את הבחירה לאן נשלחת הפקודה עושים דרך החלק הזה play-0d43b4e42518. ופשוט משנים את ה-MAC לכתובת של היחידה שוצים שתשדר את הפקודה.

בחירת ערוצים בטלוויזיה
בדיוק כמו עם המזגן. השתמשתי ב-selection כדי לעשות בחירה מהירה לערוצים בטלוויזיה (אני לא הוספתי את כולם. ניתן להוריד או להוסיף כמה שרוצים. אין הגבלה) אפשר כמובן להוסיף כפתור של ערוץ למעלה\למטה. אבל בגלל שאי אפשר לעשות ריבוע ספרות כמו שיש בשלט. הדרך הכי פשוטה זה בעזרת רשימת הערוצים.

ככה זה נראה באפליקציה. פשוט לגלול למטה למעלה ולראות את כל הערוצים.
[img2=200x355]https://i.ibb.co/yhY5V2j/Screenshot-201 ... bdroid.png[/img2]

בשונה מהמזגן. שם אני שולח פקודה אחת לברודלינק בכל בחירה של מעלה. פה בכל בחירת ערוץ יש צרך לשלוח 3 ספרות. לערוץ 13. אנחנו נשלח את 0.1.3. זה גם מאפשר לנו ללמד את ה-Bridge של ברודלינק רק פקודות לכל ספרה בשלט. וככה הגדרתי את זה ב-Bridge של ברודלינק yes/channels/num2... yes/channels/num1.... yes/channels/num0

זה הרכיב שנוסיף בקובץ ה-items.
Number Channel_select "בחירת ערוץ"
...
זה הקוד בקובץ ה-rules.
rule "Channel select"
when
Item Channel_select changed
then
if (Channel_select.state == "NULL") return; // If NULL do nothing
Thread::sleep(500)
var topic = "broadlink/yes/channels/num" + Channel_select.state.toString.substring(1, 2)
publish("mosquitto", topic, "play-0d43b4e42518")
Thread::sleep(500)
topic = "broadlink/yes/channels/num" + Channel_select.state.toString.substring(2, 3)
publish("mosquitto", topic, "play-0d43b4e42518")
Thread::sleep(500)
topic = "broadlink/yes/channels/num" + Channel_select.state.toString.substring(3, 4)
publish("mosquitto", topic, "play-0d43b4e42518")
end
...
תמונה.
[img2=400x175]https://i.ibb.co/R3cB7Hb/image.png[/img2]

וקובץ ה-sitemap.
Selection item=Channel_select mappings=[10940="ניקולדאון", 10930="ג'וניור",10920="WIZ", 10910="ניקולדאון",10900="KisZ", 10890="דיסני", 10880="ZOOM", 10860="ערוץ הכוכבים", 10850="ניק ג'וניור", 10840="דיסני ג'וניור", 10810="!הופ", 10360="+ויוה", 10350="ויוה", 10280="ערוץ האוכל", 10270="ערוץ הטיולים", 10240="מוזיקה 24", 10190="Yes Oh", 10180="Yes EDGE", 10170="Yes action", 10160="Yes drama", 10150="Yes comedy", 10140="ערוץ 10", 10130="רשת", 10120="קשת", 10110="כאן 11", 10080="Yes דוקו", 10060="קולנוע ישראלי", 10040="סרטים 4", 10030="סרטים 3", 10020="סרטים 2", 10010="סרטים 1"]
...
כמה דברים. לגבי התרחיש. שימו לב שיש השהייה של חצי שניה בין השליחה מספר למספר Thread::sleep(500). לא חייבים לעשות את זה. מניסיון עם הברודלינק (גם עם האפליקציה הרישמית שלהם) תמיד הייתי עושה בתרחיש הפרש של חצי שניה בין פקודה לפקודה. זה תמיד היה עובד. וכשלא הייתי עושה הפרש של חצי שניה. לפעמים הבודלינק היה מפספס פקודות. לכן פה שיצרתי את התחיש ישר הוספתי את זה השהייה. אתם יכולים לשנות את המספר או למחוק את השורות האלה לגמרי, החלטה שלכם.

הוספת ערוצים או שינוי ערוצים
את הערוצים אתם יכולים לשנות בקלות, להוסיף\להסיר. או להגדיר אפילו ערוצים של הוט. מספר הערוץ שנשלח הוא החלק הזה 10840 ליד כל ערוץ. הספרה הראשונה משמאל (1) היא לא שימושית. מה שהוא שולח זה 0.8.4 ערוץ 84. הסיבה שהוספתי אחד בהתחלה. זה בגלל שהיה לו בעיה לקבל אפס בהתחלה. אז בתרחיש הוא מדלג על הספרה הזאת. גם הספרה האחרונה היא לא שימושית. ובעצם אתם משנים את 3 הספרות באמצע. אם אני רוצה לשלוח את ערוץ 123 אשנה את זה ל-11230.
נערך לאחרונה על ידי puma1 ב 01/01/2019 20:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

puma1 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1572
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

שמור לעריכה 6

puma1 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1572
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

שמור לעריכה 7

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 16019
הצטרף: נובמבר 2006
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

יפה!
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

OhadEy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 40
הצטרף: יוני 2017
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

מעולה, כל הכבוד!

תיקון/תוספת קל/ה: יש סטיק usb של zwave שעובד (גם) עם התדר הישראלי.
הוא נקרא zwave.me ומה שנחמד בו (אם כי לא מאוד שימושי) זה שאפשר לקבוע לו את התדר שבו הוא יעבוד תכנתית (בעזרת סקריפט שמספק היצרן).
אני משתמש בו עם openHAB והוא סבבה (אני משתמש בתדר האירופאי).

puma1 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1572
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@Catskinner
תודה

@OhadEy
תודה. עדכנתי+קרדיט. למי שירצה לרכוש רכיבים בארץ זה יכול לעזור

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2518
הצטרף: נובמבר 2015
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 385 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

OhadEy כתב:מעולה, כל הכבוד!

תיקון/תוספת קל/ה: יש סטיק usb של zwave שעובד (גם) עם התדר הישראלי.
הוא נקרא zwave.me ומה שנחמד בו (אם כי לא מאוד שימושי) זה שאפשר לקבוע לו את התדר שבו הוא יעבוד תכנתית (בעזרת סקריפט שמספק היצרן).
אני משתמש בו עם openHAB והוא סבבה (אני משתמש בתדר האירופאי).
...
·
יש לי את הסטיק הזה ואכן אפשר לשנות את התדר בהגדרה, אבל:
מעגל ה RF הפנימי מכוייל לתדר המקור בזמן הרכישה שינו התדר במנעד גבוה מתדר הרכישה יגרום לניחות בעוצמת השידור והקליטה בתדר החדש.
לדוגמא סטיק שנרכש בתדר אירופאי ושונה לישראלי יהיה מונחת בעוצמת השידור והקליטה שלו ביחס לסטיק שנרכש במקור עבור התדר הישראלי

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2518
הצטרף: נובמבר 2015
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 385 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@puma1
·
מעולה, רב תודות.
אולי אצליח סוף סוף להבין מה קורה שם.

puma1 (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1572
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@Grappa
·
תודה. תוך כמה ימים אסיים להעלות הכל. כבר סיימתי לכתוב פשוט צריך לסדר הכל עם הלינקים והתמונות בפורום

בטוח שתסתדר. המערכת מאוד פשוטה. רק המידע מאוד מפוזר ולפעמים לוקח זמן להגיע אליו. לכן רציתי לתת את כל המידע שהייתי צריך בעצמי בשביל להתקין את המערכת מאפס. וכל הבעיות שנתקלתי בהם בדרך.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2423
הצטרף: יולי 2010
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 265 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

תודה על המדריך, בהחלט עושה חשק לנסות.
האם תוכל לשתף גם מהם החסרונות שמצאת ב- OPENhab?
לדוגמא:
יציבות? האם אחת לכמה זמן נדרש לבצע ריסט כדי שהמערכת תתפקד כנדרש? האם המערכת מתאפסת לעיתים בעקבות הפסקת חשמל ריגעית?
תגובתיות? האם קיימות השהיות אקראיות בביצוע פקודה, לדוגמא בדומה לוורה?
קישוריות? האם חווית לעיתים ניתוקים של מודולים, ב- zwave או פרוטוקול אחר?
מרחק? מהו המרחק המקסימלי לקישוריות מודולים, בהשוואה לוורה? האם העובדה שמשתמשים בסטיק zwave גורעת מעוצמתו?
שרידות? האם מחייבת חיבור אינטרנט לשם פעילותה?

תודה על השיתוף!
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

שלח תגובה

חזור אל “עוזרות קוליות, שליטה ובקרה”